Derde restaurant voor Masterchef Michiel van der Eerde

23 juni 2017 | Roy Spijker

Naast het ‘Moving Circus’ BAUT en fine-dining hotspot C is er vanaf vandaag een derde plek in Amsterdam waar je kunt genieten van de kookkunsten van Masterchef Michiel van der Eerde. De vorig jaar tot Meest Markante Horeceondernemer van Nederland bekroonde chef gaat dit keer voor een meer traditionele aanpak en kiest een locatie in zijn eigen Amsterdam Zuid.

"Zuid is al 25 jaar mijn thuis en hoewel ik er niet ben opgegroeid ligt er ook een stukje van mijn jeugd. Zo is het pand waar ik in woon nog door mijn overgrootvader gebouwd. Veel familie woonde in de wijk dus ik kwam hier vaak en ik wilde ook altijd terug. In dit pand aan de Stadionweg  zat vroeger de Nightshop, een delicatessen bar. Het beeld van die toonbank gevuld met dingen als kievitseieren, vijf verschillende soort zalm en sorbetijs geserveerd in een sinaasappelschil is één van mijn eerste duidelijke herinnering aan eten. Dat ik achter de gevel van die mooie oude Nightshop, restaurant ZUID mag openen voelt heel bijzonder", Aldus Michiel van der Eerde.

All-day brasserie
Een kaart met klassieke- en vernieuwende aspecten. Herkenbare gerechten als het kippetje, steak of schol met risotto. Maar ook Ceviche. Een gezellig terras, rumoerige bar en uitgebreide borrelhappen selectie. Geen groot massa-gevoel, wel voor elk wat wils met veel fijne zithoeken van romantisch tafeltje voor twee tot barkruk. Het is duidelijk, ZUID is niet opgedirkt, ZUID is voor iedereen en voor elk moment.

Het is ook dit wijde aanbod van ontbijt tot borrel, hoofdgerecht tot culinair 4-gangen menu dat ZUID de toegankelijkheid en sfeer geeft van een gezellige huiskamer. En dat is precies de bedoeling.

"Net als BAUT en C is ook ZUID gebouwd op de kernwaarden; service, kwaliteit en snelheid. Maar Amsterdam Zuid is echt mijn thuishaven en hier ligt een stukje van mijn jeugd. Oude en nieuwe elementen samen, gaan hier de gastvrijheid creëren die je bij mijn huiskamer mag verwachten. De combinatie van modern en klassiek, in zowel het interieur als op de kaart maakt ZUID geschikt voor de variatie aan mensen die hier wonen. ZUID is de hele dag open. Ochtend, middag, borrel én avond. Van kip tot Ceviche. Van koffie tot champagne." Aldus Michiel.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair Recepten
Wat zit er in de originele bolognesesaus?

De bolognesesaus is de allerbekendste Italiaanse pastasaus. In tegenstelling tot veel andere pastasauzen is deze behoorlijk rijk gevuld, doorgaans is het een saus op basis van gehakt, (gepelde) tomaten, wortel, selderie, knoflook en ui. Hieraan worden vaak nog meer ingrediënten aan toegevoegd, ...

Opening Internationaal
Deus Ex Machina brengt uniek retail- en restaurantconcept naar Nederland

Deus Ex Machina is meer dan alleen een merk. Het brengt een lifestyle voor alle riders, bikers, creatieven, foodfanaten en artistiekelingen tot leven. Met hun recent geopende ‘tempel’ genaamd The Wat of Why aan de Amsterdamse Herengracht start ook in de lage landen de jacht naar plezier....

Bier
Horecaconcern IQ Creative stapt over op Bud

IQ Creative, een van de belangrijkste spelers in de Amsterdamse horeca, maakt vandaag bekend te kiezen voor Bierbrouwerij AB InBev. Het bedrijf van Bert van der Leden en ’s werelds grootste brouwer zijn al sinds de introductie van Bud in Nederland in gesprek. De samenwerking wordt vandaag door...

Achtergronden Internationaal
China gaat wegwerpplastic uitbannen, ook in de horeca

China zal de productie, de verkoop en het gebruik van plastic wegwerpproducten in de komende vijf jaar in drie fasen verbieden of beperken, volgens een gezamenlijk door de Nationale Commissie voor Ontwikkeling en Hervorming en het Ministerie van Ecologie en Milieu uitgevaardigde instructie. Ook voor...

Awards
Restaurant ’t Havenmantsje Harlingen Beste Leerbedrijf Horeca

Tijdens de finale op de Horecava is donderdag 16 januari op de stand van SVH Restaurant ’t Havenmantsje uit Harlingen uitgeroepen tot winnaar van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca. De tweede plaats ging naar Hotel Pulitzer uit Amsterdam. Le Brasseur uit Maarssen maakt op de derde plaats de...

Ondernemen
Wees goed voorbereid: download de gloednieuwe HorecaMarketingKalender

Hij is er weer! Je kunt de HorecaMarketingKalender 2020 nu gratis downloaden via deze link! De HorecaMarketingKalender is hét overzicht van feestdagen, vakanties en evenementen in Nederland en omgeving. Heb je je ooit weleens afgevraagd wat al die Duitsers ineens in je zaak deden? Dat kwam...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: