Derde restaurant voor Masterchef Michiel van der Eerde

23 juni 2017 | Roy Spijker

Naast het ‘Moving Circus’ BAUT en fine-dining hotspot C is er vanaf vandaag een derde plek in Amsterdam waar je kunt genieten van de kookkunsten van Masterchef Michiel van der Eerde. De vorig jaar tot Meest Markante Horeceondernemer van Nederland bekroonde chef gaat dit keer voor een meer traditionele aanpak en kiest een locatie in zijn eigen Amsterdam Zuid.

"Zuid is al 25 jaar mijn thuis en hoewel ik er niet ben opgegroeid ligt er ook een stukje van mijn jeugd. Zo is het pand waar ik in woon nog door mijn overgrootvader gebouwd. Veel familie woonde in de wijk dus ik kwam hier vaak en ik wilde ook altijd terug. In dit pand aan de Stadionweg  zat vroeger de Nightshop, een delicatessen bar. Het beeld van die toonbank gevuld met dingen als kievitseieren, vijf verschillende soort zalm en sorbetijs geserveerd in een sinaasappelschil is één van mijn eerste duidelijke herinnering aan eten. Dat ik achter de gevel van die mooie oude Nightshop, restaurant ZUID mag openen voelt heel bijzonder", Aldus Michiel van der Eerde.

All-day brasserie
Een kaart met klassieke- en vernieuwende aspecten. Herkenbare gerechten als het kippetje, steak of schol met risotto. Maar ook Ceviche. Een gezellig terras, rumoerige bar en uitgebreide borrelhappen selectie. Geen groot massa-gevoel, wel voor elk wat wils met veel fijne zithoeken van romantisch tafeltje voor twee tot barkruk. Het is duidelijk, ZUID is niet opgedirkt, ZUID is voor iedereen en voor elk moment.

Het is ook dit wijde aanbod van ontbijt tot borrel, hoofdgerecht tot culinair 4-gangen menu dat ZUID de toegankelijkheid en sfeer geeft van een gezellige huiskamer. En dat is precies de bedoeling.

"Net als BAUT en C is ook ZUID gebouwd op de kernwaarden; service, kwaliteit en snelheid. Maar Amsterdam Zuid is echt mijn thuishaven en hier ligt een stukje van mijn jeugd. Oude en nieuwe elementen samen, gaan hier de gastvrijheid creëren die je bij mijn huiskamer mag verwachten. De combinatie van modern en klassiek, in zowel het interieur als op de kaart maakt ZUID geschikt voor de variatie aan mensen die hier wonen. ZUID is de hele dag open. Ochtend, middag, borrel én avond. Van kip tot Ceviche. Van koffie tot champagne." Aldus Michiel.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Culinair
Restaurant Alma Oisterwijk van voormalig sterrenchef Wouter van Laarhoven geopend

Op 19 november 2019 hebben chef Wouter van Laarhoven en gastvrouw Malou Hagenaars hun restaurant Alma in Oisterwijk geopend. Alma bestaat uit een casual fine-dining-restaurant en een bodega en is gevestigd op De Lind 45a, in een deel van het pand dat sinds 1631 als De Swaen bekendstaat en waar ooit ...

Wet- en regelgeving
Alle rookruimtes gesloten in 2022

Het is de bedoeling dat de laatste rookruimtes in Nederland in 2022 sluiten. In (semi)overheids- en openbare gebouwen sluiten de rookruimtes al in 2021. Dat betekent dat er dan geen rookruimtes meer te vinden zijn in de zorg, het onderwijs, bij overheidsgebouwen en in de cultuur- en sportsector. In ...

Bezorgen Achtergronden
Deliveroo help de Sint een handje

Diverse gezinnen werden aangenaam verrast toen de Sint met zijn paard bij hen voor de deur stond. De Sint reed een ronde in het Rotterdamse Kralingen om een heerlijke maaltijd bij verschillende adressen langs te brengen met hulp van de Deliveroo-bezorgers. Handig als je te paard bent en je handen vr...

Columns Interview Longread
Horeca-etiquette: restaurantgasten willen privacy

De horeca is zoveel meer dan wat er uit de keuken komt. De aankleding van je zaak en bovenal de kwaliteit van de service zijn bepalend voor het gevoel dat jouw gast aan het bezoek aan je zaak overhoudt. Natuurlijk moet de setting goed zijn, mensen voelen zich ongemakkelijk als er minder dan vijft...

Economie
FNV Horeca bereikt cao-akkoord horeca met 3% loonsverhoging

FNV Horeca en CNV Vakmensen hebben met werkgeversorganisatie Koninklijke Horeca Nederland een onderhandelingsakkoord bereikt voor een nieuwe cao horeca. Het belangrijkste resultaat is een loonsverhoging van in totaal 3%. Edwin Vlek, bestuurder FNV Horeca, over het behaalde onderhandelingsakkoord:...

Internationaal Michelin
De Michelin Gids, TripAdvisor en TheFork lanceren een internationale strategische partnership 

De Michelin Gids heeft zijn krachten gebundeld met TripAdvisor en TheFork. Zij verbreden hiermee het aanbod voor gasten om een ideale dinerervaring te vinden, evenals een verbeterde toegang tot een bredere keuze aan hoogwaardige restaurants over de hele wereld. Michelin en TripAdvisor, met docht...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: