Derde restaurant voor Masterchef Michiel van der Eerde

23 juni 2017 | Roy Spijker

Naast het ‘Moving Circus’ BAUT en fine-dining hotspot C is er vanaf vandaag een derde plek in Amsterdam waar je kunt genieten van de kookkunsten van Masterchef Michiel van der Eerde. De vorig jaar tot Meest Markante Horeceondernemer van Nederland bekroonde chef gaat dit keer voor een meer traditionele aanpak en kiest een locatie in zijn eigen Amsterdam Zuid.

"Zuid is al 25 jaar mijn thuis en hoewel ik er niet ben opgegroeid ligt er ook een stukje van mijn jeugd. Zo is het pand waar ik in woon nog door mijn overgrootvader gebouwd. Veel familie woonde in de wijk dus ik kwam hier vaak en ik wilde ook altijd terug. In dit pand aan de Stadionweg  zat vroeger de Nightshop, een delicatessen bar. Het beeld van die toonbank gevuld met dingen als kievitseieren, vijf verschillende soort zalm en sorbetijs geserveerd in een sinaasappelschil is één van mijn eerste duidelijke herinnering aan eten. Dat ik achter de gevel van die mooie oude Nightshop, restaurant ZUID mag openen voelt heel bijzonder", Aldus Michiel van der Eerde.

All-day brasserie
Een kaart met klassieke- en vernieuwende aspecten. Herkenbare gerechten als het kippetje, steak of schol met risotto. Maar ook Ceviche. Een gezellig terras, rumoerige bar en uitgebreide borrelhappen selectie. Geen groot massa-gevoel, wel voor elk wat wils met veel fijne zithoeken van romantisch tafeltje voor twee tot barkruk. Het is duidelijk, ZUID is niet opgedirkt, ZUID is voor iedereen en voor elk moment.

Het is ook dit wijde aanbod van ontbijt tot borrel, hoofdgerecht tot culinair 4-gangen menu dat ZUID de toegankelijkheid en sfeer geeft van een gezellige huiskamer. En dat is precies de bedoeling.

"Net als BAUT en C is ook ZUID gebouwd op de kernwaarden; service, kwaliteit en snelheid. Maar Amsterdam Zuid is echt mijn thuishaven en hier ligt een stukje van mijn jeugd. Oude en nieuwe elementen samen, gaan hier de gastvrijheid creëren die je bij mijn huiskamer mag verwachten. De combinatie van modern en klassiek, in zowel het interieur als op de kaart maakt ZUID geschikt voor de variatie aan mensen die hier wonen. ZUID is de hele dag open. Ochtend, middag, borrel én avond. Van kip tot Ceviche. Van koffie tot champagne." Aldus Michiel.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening
Amerikaanse franchiseketen Wayback Burgers gaat uitbreiden in Nederland

Sinds december 2018 is de Amerikaanse franchiseketen Wayback Burgers gevestigd in Nederland. Na ruim een jaar succesvol te hebben gedraaid, is Stefan Boers – Master Franchisehouder Nederland – klaar om de volgende stap te nemen in het realiseren van zijn ambitie; 10 nieuwe full service ...

Interview Longread
Interview: tijd voor meer vrouwen in de sterrenkeuken?

Vrouwelijke koks zijn nog (te) dun gezaaid, maar de aanstormende talenten Tess de Groot en Femke Klaassen, die bij respectievelijk Aan de Poel en De Librije werken, hebben een glansrijke toekomst in het verschiet. Ik spreek ze in De Librije, het driesterrenrestaurant in Zwolle en bespreek hun ervari...

Events
Horecava 2021 gaat hybride

Horecava verrijkt haar 65e editie, die plaatsvindt van 11 – 14 januari 2021 in RAI Amsterdam, met een online programma. Het evenement zal in aangepaste vorm face-2-face, volgens de COVID-19 richtlijnen, én virtueel live zijn. De vakbeurs, die foodservice professionals al jaren met elkaa...

Awards
Beachclub Lekker uit Vrouwenpolder Beste Paviljoen van 2020

Donderdag 30 juli werden de jaarlijkse prijzen voor het Beste Paviljoen en het Schoonste Strand van Nederland uitgereikt. De prijs voor het Schoonste Strand van Nederland ging naar Ameland. En voor het eerst mocht de jury zelfs een tien toekennen voor de schoonheid van dit strand. Friesland had met ...

Opening
Sterrenzaak opent bistro: Bistro TWO in Roermond

Begin september mag de gezellige Limburgse stad, Roermond een nieuwe top bistro verwelkomen op de Roerkade. Waar de brasserie van het luxe Hotel Dux eerder gevestigd was, zal binnenkort een nieuwe wind, genaamd Bistro TWO, waaien. Bethany DeLong en Edwin Soumang, eigenaars van het met een Micheli...

Economie
McDonalds ziet omzet in 2019 verdriedubbelen

De omzet van McDonald’s bezorgservice McDelivery is in 2019 verdriedubbeld ten opzichte van 2018. Deze groei zet in 2020 verder door. Hiermee plukt McDonald’s de vruchten van haar strategie om in te spelen op de snelgroeiende bezorgmarkt. De uitrol van deze service is de afgelopen maa...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: