Den Haag presenteert zich als foodparadijs tijdens Hemelvaart en Pinksteren

8 mei 2017 | Thijs Jacobs

Ook van Hemelvaart tot Pinksteren is Den Haag weer een waar food- & shoppingparadijs. Zo kun je heerlijk eten op de Haagse Markt, bij Rrrollend Den Haag, de Tong Tong Fair, Bites & Stories, Proef de Wijk, Handmade Market @de Pier en de nieuwe food- en moodhal Minglemush. Voor liefhebbers van shoppen zijn de winkels in de Grote Marktstraat ook op beide Pinksterdagen open. En daarna is het heerlijk uitwaaien op het elf kilometer lange strand.

HAAGSE MARKT

De Haagse Markt – ook op Tweede Pinksterdag open – is al bijna een eeuw een begrip. Deze ontmoetingsplek van vele culturen is met drie looppaden en achthonderd meter dan ook de grootste onoverdekte warenmarkt in Nederland en een van de grootste in Europa. Een levendige plek om uren te shoppen en de heerlijkste hapjes uit te proberen.

RRROLLEND DEN HAAG

Van vr 2 t/m ma 5 juni staat het knusse Rrrollend Foodtruck Festival op het Lange Voorhout. Een gratis foodfestival voor iedereen die van gezelligheid, een hapje, drankje en vermaak houdt. Bezoekers kunnen er genieten van verrassende gerechten, een bluesband en een lounge DJ. Kids kunnen er knutselen, kijken naar kindertheater en zich laten schminken.

TONG TONG FAIR

Van do 25 mei t/m ma 5 juni is de jaarlijkse Tong Tong Fair, al ruim een halve eeuw de grootste Indische happening ter wereld. Op het Malieveld kun je dan niet alleen fantastisch eten en drinken bij de tientallen Aziatische restaurants en waroengs, maar ook genieten van het internationale, culturele Tong Tong Festival met muziek, theater en exposities.

BITES & STORIES

Ontdek de lekkerste hapjes en verhalen van Den Haag bij Bites & Stories. Met een local friend leer je al wandelend de stad, de bewoners en de beste plekjes kennen. Je kunt kiezen voor de Food & City Tour, de Wine & Dine Tour of een Privé Tour. Al het eten en drinken zit bij de prijs van deze persoonlijke en gezellige tour inbegrepen.

PROEF DE WIJK

Bij foodfestival Proef de Wijk – zaterdag 3 juni van 13.00 tot 22.00 uur – presenteren en serveren restaurants en lunchrooms van het Zeeheldenkwartier hun lekkerste gerechten en producten op het Prins Hendrikplein. Het gezellige plein verandert bij dit culinaire evenement in één groot openluchtrestaurant voor kleine hapjes of een hele maaltijd.

HANDMADE MARKET @DE PIER

Struinen boven zee en ook nog lekker eten en shoppen. Dat kan op de Handmade Market @de Pier, waar de ondernemers hun bezoekers de mooiste en heerlijkste handgemaakte producten en delicatessen tonen. En op de Scheveningse Pier is natuurlijk nog veel meer te beleven voor een heerlijk dagje uit, zoals het Reuzenrad, de Zipline, muziek en voor kinderen de Knutsel Pier.

MINGLEMUSH

Op 23 mei opent Minglemush, de eerste Haagse food- en moodhal. In de glazen hal van maar liefst 1.600 vierkante meter met straatjes, pleinen en knusse loungeplekken zijn bars en vijftien foodstands met gerechten uit de hele wereld. Daarnaast biedt de hal, grenzend aan het Centraal Station, ook volop entertainment met een arcadehal, een zitkuilbibliotheek en podia waar lezingen worden gehouden en dj’s, bands en singer-songwriters optreden.

GROTE MARKTSTRAAT

De winkels aan de Grote Markstraat zijn ook beide Pinksterdagen geopend. In prachtige oude panden zijn hier grote warenhuizen gevestigd, zoals de Bijenkorf, Marks & Spencer en de nieuwe Passage. En tussendoor vind je gezellige cafés en restaurants om even bij te komen van het shoppen en heerlijk te eten en drinken.

STRAND & ATTRACTIES

Voor kinderen en volwassenen is het elf kilometer lange strand van Scheveningen tot Kijkduin een heerlijke plek om uit te waaien en ontspannen. Kinderen kunnen er zandkastelen bouwen, schelpen zoeken, vliegeren of voetballen. En dan zijn er nog de vele attracties, zoals SEA LIFE, de Vuurtoren, Madurodam, Muzee, Beelden aan Zee of The Lion King, de koning van de musicals, in het AFAS Circustheater.

Op www.denhaag.com/hemelvaart en www.denhaag.com/pinksteren staan nog vele andere tips voor bijzondere Haagse activiteiten tijdens de Hemelvaart- en Pinksterdagen

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Bier Duurzaamheid
Heineken wil 15 procent minder water verbruiken

Heineken ambieert om zijn watergebruik in waterarme regio's zoals spanje en Ethiopië met 15 procent omlaag te brengen, voor minder waterschaarse regio's streven zij naar tien procent. Niet alleen dat maar ze willen ook duurzamer handelen door middel van het hergebruik van afvalwater, he...

Columns Blog
Column restaurateur Sico de Moel: "Ik word verdacht van slavendrijven!"

Ik ben zojuist verhoord door de politie. Ik ben verdachte. Ik word verdacht van slavendrijven. De kwestie is van een paar jaar geleden. Ik deed toen zaken met een schoonmaakbedrijf. Dit bleek een achteraf een criminele organisatie te zijn, volgens de twee rechercheurs die mij vandaag ondervroegen. ...

trends Bier
Gaan algoritmes het bierassortiment bepalen?

Een team van 160 wetenschappers is bezig met het ontwikkelen van een algoritme wat klanten kan adviseren wat zij moeten bestellen. Brouwerijketen AB InBev kreeg de inspiratie voor dit idee vanuit de streamingwebsite Netflix. Netflix beveelt kijkers nieuwe series en films aan door middel van het verz...

Lunch
Bagels & Beans is het Beste Restaurant van De Vegetarische Restaurantweek

Niet minder dan 531 restaurants namen deel aan de tweede editie van De Vegetarische Restaurantweek die vorige week plaatsvond. Gasten konden gedurende de week een stem uitbrengen op het beste vegetarische restaurant. Bagels & Beans deed mee met drie speciale vegetarische menu’s en wist daa...

Chefs F&B
Roel Oostrum nieuwe executive chef van Blooming in Bergen

Het zaadje werd geplant toen hij als souschef de keuken van Blooming betrad. Nu, jaren later, bloeit er iets heel moois. Vanaf heden is Roel Oostrum de nieuwe executive chef van Blooming in Bergen. Blooming bestaat uit drie unieke locaties: Blooming hotel, Landgoed Het Hof en strandpaviljoen Bloomin...

Opening Restaurant
Bar-restaurant IJver opent zomer 2019

In de zomer van 2019 opent IJver haar deuren in de voormalige Scheepsbouwloods op de NDSM-werf in Amsterdam-Noord. Er wordt hard gewerkt aan dit robuuste restaurant met een eigenzinnige menu- en drankenkaart. Op deze iconische locatie met een groot binnen- en buitenterras kunnen gasten staks geniete...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: