Den Haag presenteert zich als foodparadijs tijdens Hemelvaart en Pinksteren

8 mei 2017 | Thijs Jacobs

Ook van Hemelvaart tot Pinksteren is Den Haag weer een waar food- & shoppingparadijs. Zo kun je heerlijk eten op de Haagse Markt, bij Rrrollend Den Haag, de Tong Tong Fair, Bites & Stories, Proef de Wijk, Handmade Market @de Pier en de nieuwe food- en moodhal Minglemush. Voor liefhebbers van shoppen zijn de winkels in de Grote Marktstraat ook op beide Pinksterdagen open. En daarna is het heerlijk uitwaaien op het elf kilometer lange strand.

HAAGSE MARKT

De Haagse Markt – ook op Tweede Pinksterdag open – is al bijna een eeuw een begrip. Deze ontmoetingsplek van vele culturen is met drie looppaden en achthonderd meter dan ook de grootste onoverdekte warenmarkt in Nederland en een van de grootste in Europa. Een levendige plek om uren te shoppen en de heerlijkste hapjes uit te proberen.

RRROLLEND DEN HAAG

Van vr 2 t/m ma 5 juni staat het knusse Rrrollend Foodtruck Festival op het Lange Voorhout. Een gratis foodfestival voor iedereen die van gezelligheid, een hapje, drankje en vermaak houdt. Bezoekers kunnen er genieten van verrassende gerechten, een bluesband en een lounge DJ. Kids kunnen er knutselen, kijken naar kindertheater en zich laten schminken.

TONG TONG FAIR

Van do 25 mei t/m ma 5 juni is de jaarlijkse Tong Tong Fair, al ruim een halve eeuw de grootste Indische happening ter wereld. Op het Malieveld kun je dan niet alleen fantastisch eten en drinken bij de tientallen Aziatische restaurants en waroengs, maar ook genieten van het internationale, culturele Tong Tong Festival met muziek, theater en exposities.

BITES & STORIES

Ontdek de lekkerste hapjes en verhalen van Den Haag bij Bites & Stories. Met een local friend leer je al wandelend de stad, de bewoners en de beste plekjes kennen. Je kunt kiezen voor de Food & City Tour, de Wine & Dine Tour of een Privé Tour. Al het eten en drinken zit bij de prijs van deze persoonlijke en gezellige tour inbegrepen.

PROEF DE WIJK

Bij foodfestival Proef de Wijk – zaterdag 3 juni van 13.00 tot 22.00 uur – presenteren en serveren restaurants en lunchrooms van het Zeeheldenkwartier hun lekkerste gerechten en producten op het Prins Hendrikplein. Het gezellige plein verandert bij dit culinaire evenement in één groot openluchtrestaurant voor kleine hapjes of een hele maaltijd.

HANDMADE MARKET @DE PIER

Struinen boven zee en ook nog lekker eten en shoppen. Dat kan op de Handmade Market @de Pier, waar de ondernemers hun bezoekers de mooiste en heerlijkste handgemaakte producten en delicatessen tonen. En op de Scheveningse Pier is natuurlijk nog veel meer te beleven voor een heerlijk dagje uit, zoals het Reuzenrad, de Zipline, muziek en voor kinderen de Knutsel Pier.

MINGLEMUSH

Op 23 mei opent Minglemush, de eerste Haagse food- en moodhal. In de glazen hal van maar liefst 1.600 vierkante meter met straatjes, pleinen en knusse loungeplekken zijn bars en vijftien foodstands met gerechten uit de hele wereld. Daarnaast biedt de hal, grenzend aan het Centraal Station, ook volop entertainment met een arcadehal, een zitkuilbibliotheek en podia waar lezingen worden gehouden en dj’s, bands en singer-songwriters optreden.

GROTE MARKTSTRAAT

De winkels aan de Grote Markstraat zijn ook beide Pinksterdagen geopend. In prachtige oude panden zijn hier grote warenhuizen gevestigd, zoals de Bijenkorf, Marks & Spencer en de nieuwe Passage. En tussendoor vind je gezellige cafés en restaurants om even bij te komen van het shoppen en heerlijk te eten en drinken.

STRAND & ATTRACTIES

Voor kinderen en volwassenen is het elf kilometer lange strand van Scheveningen tot Kijkduin een heerlijke plek om uit te waaien en ontspannen. Kinderen kunnen er zandkastelen bouwen, schelpen zoeken, vliegeren of voetballen. En dan zijn er nog de vele attracties, zoals SEA LIFE, de Vuurtoren, Madurodam, Muzee, Beelden aan Zee of The Lion King, de koning van de musicals, in het AFAS Circustheater.

Op www.denhaag.com/hemelvaart en www.denhaag.com/pinksteren staan nog vele andere tips voor bijzondere Haagse activiteiten tijdens de Hemelvaart- en Pinksterdagen

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Zo zet je een succesvol horecaconcept neer

Het ene na het andere horecaconcept werd de laatste jaren geopend. Van vegan koffie bars en bierkelders tot een heus avocadorestaurant. En allen succesvol! De wens van de consument verandert drastisch en om bij te blijven is een helder concept nodig. De HM Academy helpt je daarbij en organiseert op ...

Amsterdam Personalia
Hotel Arena stelt nieuwe F&B manager aan

Luuk Rijnders gaat met ingang van 14 januari aan de slag als nieuwe F&B Manager in het viersterren Hotel Arena én het bijbehorende PARK Café-Restaurant in Amsterdam. Rijnders’ motivatie, enthousiasme en oog voor service en gastvrijheid gaat het café-restaurant naar een...

Amsterdam Culinair
Richard Ekkebus na 33 jaar terug in de Nederlandse keuken

Chef Richard Ekkebus is even terug op Nederlandse bodem om op 26 en 27 januari te koken met Joris Bijdendijk in RIJKS®, het restaurant van het Rijksmuseum. Richard Ekkebus, afkomstig uit Vlissingen, werd opgeleid door enkele van de grootste driesterrenchefs in Frankrijk waaronder, Pierre Gagnair...

Wet- en regelgeving
Rechter: maaltijdbezorgers Deliveroo geen zzp'ers, Deliveroo in beroep

De maaltijdbezorgers van Deliveroo zijn zzp'ers en mogen aanspraak maken op dienstverband. Dat bepaalde de rechter in Amsterdam vanmiddag. Deliveroo gaat in beroep tegen de uitspraak. Vorig jaar besloot Deliveroo om de aflopende contracten van bezorgers niet te verlengen. Zo konden bezorgers...

Achtergronden Culinair
Jubilerend l’Atelier schenkt cheque aan KiKa

Restaurant l’Atelier in Gulpen bestaat 20 jaar. Eigenaren Ellen en Hans Kinkartz hebben dat bijzondere feit zondag 13 januari gevierd. Met een speciale jubileumlunch werd liefst €4500,- opgehaald voor Stichting KiKa (Kinderen Kankervrij). Er was voor eigenaren Ellen en Hans Kinkartz ma...

Awards Van der Valk
Restaurant Van der Valk Hotel Hoorn is Restaurant van het Jaar 2018

Restaurant Van der Valk Hotel in Hoorn heeft vorige week de VVV Dinercheque 'Restaurant van het Jaar 2018' Award in ontvangst genomen. Deze prijs werd voor het derde jaar op rij uitgereikt door VVV Nederland, de uitgever van de VVV Dinercheque. "Wij zijn heel blij met deze award"...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: