Deliveroo wil nu al voldoen aan wetgeving handheld telefoongebruik

26 september 2018 | Thijs Jacobs

Deliveroo biedt per vandaag gratis telefoonhouders voor de fiets aan alle bezorgers. Gisteren kondigde minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat aan dat handheld telefoongebruik tijdens het fietsen vanaf juli 2019 per wet verboden wordt. Per vandaag kunnen bezorgers die met Deliveroo werken deze telefoonhouders kosteloos bestellen. Hiermee kunnen bezorgers nu al aan de aankomende wetgeving voldoen.  

Extra noodzaak

Deliveroo juicht initiatieven toe die de veiligheid van zowel fietsers als andere weggebruikers waarborgen. Stijn Verstijnen, directeur Deliveroo Nederland: “Bezorgers die met ons werken zijn beroepshalve veel met hun smartphone in de weer. Naast het ontvangen van de bestelling op hun smartphone gebruiken zij tijdens het bezorgen hun telefoon vaak om de route naar een klant of restaurant te vinden. Wij vinden het belangrijk om hun veiligheid en die van medeweggebruikers te waarborgen. Nu, met de recent gestarte MONO-campagne van de overheid en nieuwe wetgeving op komst, zien wij extra noodzaak om dit proces te versnellen.” 

Onboarding en veiligheid

Bezorgers die met Deliveroo werken doorlopen bij het aangaan van hun overeenkomst van opdracht het zogeheten onboarding proces. Daarbij kijken ze onder meer enkele filmpjes, gericht op voedsel- en verkeersveiligheid. De kleding en bezorgtas die Deliveroo beschikbaar maakt voor bezorgers is voorzien van reflecterende delen en daardoor goed zichtbaar, ook met weinig licht. Het bedrijf voegt daar nu telefoonhouders aan toe om de bezorgers in staat te stellen nog veiliger deel te nemen aan het verkeer en bezorgers te ondersteunen zodat ze nu al kunnen voldoen aan toekomstige wetgeving. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Michelin
Videoportret: Mauro Colagreco, de beste chef ter wereld

Mauro Colagreco mag zich een jaar lang de beste chef ter wereld noemen. De geboren Argentijn met Italiaanse roots leerde koken van Alain Ducasse en Alain Passard, runt restaurants in China en opende in 2006 Mirazur, dat vandaag werd uitgeroepen tot beste restaurant ter wereld. Het is meteen een p...

Opening Interview
Bagels & Beans opent eerste aGoGo in Hoog Catharijne Utrecht

Speciaal voor wie wel wil genieten, maar niet wil wachten, opent op donderdag 4 juli de allereerste Bagels & Beans aGoGo: de bekende belegde bagels en prijswinnende Panamese koffie, maar dan sneller. Naast dit compleet nieuwe concept krijgt winkelcentrum Hoog Catharijne in Utrecht ook een &lsquo...

Awards Mensen
De Librije terug in mondiale top 50

De Librije is terug in de top 50 van beste restaurants ter wereld. Het restaurant van Jonnie en Thérèse Boer is terug te vinden op plaats 46. De Britse uitgeverij William Reed Business Media publiceert jaarlijks een lijst met de vijftig bete restaurants ter wereld. Op nummer é&e...

Awards Duurzaamheid
Finalisten Gaia Green Awards 2019 bekend

De vakjury van de Gaia Green Awards heeft vandaag de 3 finalisten per categorie bekend gemaakt. De volgende horecabedrijven zijn doorgedrongen tot de finale van de Gaia Green Awards 2019: Strandpaviljoens - Nautilus aan Zee (Egmond aan Zee / NL) - The Shore (Scheveningen / NL) - Sjoerd (...

Restaurant
Bistro Croquant sluit zich aan bij Maastricht Culinair

Bistro Croquant in Maastricht sluit per 1 juli 2019 aan bij Maastricht Culinair. Eigenaar Roland Philipsen is verheugd dat zijn kwaliteitsbistro binnen twee jaar na de opening onderdeel uitmaakt van het samenwerkingsverband voor de betere restaurants en smaakmakers in Maastricht en omgeving. Bist...

Awards Mensen
Rosalie Theunissen winnaar Klasbak Trofee 2019

Op maandag 24 juni ontving Rosalie Theunissen tijdens het Slotdiner van Tour Culinair in sterrenrestaurant One in Roermond de Klasbak Trofee 2019. Met het jaarlijks uitreiken van de Trofee willen Tour Culinair en SVH het belang van het overdragen van vakkennis in de horeca positief onder de aandacht...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: