Deli XL verandert naam in Bidfood

27 maart 2017 | Roy Spijker

Foodservice groothandel Deli XL verandert per 12 juni haar naam in Bidfood. Dit maakt de organisatie op vrijdag 24 maart bekend. Door de naam Bidfood aan te nemen wordt de groothandel zichtbaar onderdeel van het gelijknamige internationale foodservicebedrijf.

Gelijktijdig met de bekendmaking vieren medewerkers van Deli XL op 24 maart de nieuwe naam en uitstraling met de onthulling van de eerste Bidfood-truck. “Deli XL is al ruim tien jaar onderdeel van het grootste foodservicebedrijf buiten de Verenigde Staten, met alle voordelen voor onze klanten”, vertelt Dick Slootweg, algemeen directeur van Deli XL. “Daar zijn we trots op, dat maken we zichtbaar. Het is de juiste naam op het juiste moment.”

Transparante keten
De foodservicemarkt van vandaag is niet meer die van gisteren. “De veranderende markt heeft ook ons als bedrijf veranderd”, vervolgt Slootweg. “Gelukkig wordt alles transparant. Foodprofessionals en hun gasten willen weten wat de samenstelling en oorsprong van een product is. Ongeacht waar het vandaan komt. Op onze online marktplaats zijn wij perfect in staat die informatie te bundelen. Een transparante voedselketen in een digitale wereld.”

Met de pay-off ‘Waar professionals elkaar vinden’ wil de groothandel nog duidelijker gaan uitdragen wat zij al jaren doet. Slootweg: “Boven alles zijn wij een mensenbedrijf. Wij willen doorgaan met het persoonlijker maken van de markt. In onze Foodyards en op onze online marktplaats verbinden wij foodprofessionals. Hier vinden zij inspiratie, een wereldwijd aanbod en producten van lokale boeren en telers. Alles is volledig afgestemd op de wensen van de chef, de kok, de ondernemer. Op 12 juni worden we Bidfood, maar eigenlijk zijn we het allang.”

Hoewel Bidfood pas op 12 juni officieel de nieuwe naam is, is de groothandel al wel gestart met de transformatie van het wagenpark. Vandaar dat de nieuwe naam al in het straatbeeld te zien zal zijn, op de eerste Bidfood-wagens.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Rotterdam
Vernieuwd sterrenrestaurant Amarone Rotterdam heropent na brand

Restaurant Amarone in Rotterdam zal op 21 februari 2020 de deuren weer openen na de brand die het in augustus 2019 trof. Het sterrenrestaurant van chef-kok Jan van Dobben en gastvrouw-sommelier Yoshiko van Dobben-Takayama heeft een nieuwe inrichting gekregen met een vleugje Japan. Vleugje Japan i...

"Een concept bewaken vergt scherpte"

Een ijzersterk concept bepaalt het bestaansrecht van je horecaonderneming. De concurrentie in de horeca is moordend. Om te overleven is een eigen identiteit, DNA en karakter noodzakelijk. Een goed concept neerzetten en bewaken is een voortdurend proces, voor iedere ondernemer. De manier waarop Vi...

Opening Restaurant Vega
Nationale Week Zonder Vlees opent pop-up restaurant in samenwerking met Peter Lute

Vanaf vandaag is het mogelijk om te reserveren voor het Week Zonder Vlees pop-up restaurant, dat van 9 t/m 15 maart tijdens de Nationale Week Zonder Vlees geopend wordt in Muiden. Het restaurant staat onder leiding van topchef Peter Lute en het team van de Kruidfabriek, die alle gasten met een vege...

Opening Rotterdam
Chef-kok Florian van Dillen opent in maart 2020 eigen restaurant in Rotterdam

Het Scheepvaartkwartier in Rotterdam krijgt er een nieuwe horecagelegenheid bij. Chef-kok Florian van Dillen opent er een restaurant en bar in het pand van het voormalige restaurant La Stanza. Het bedrijf opent in maart 2020 de deuren en opereert onder de vlag van by FLIPP. Florian van Dillen (29...

Columns Blog
Kan het uit?

Vandaag werd ik benaderd door een landelijke nieuwswebsite. De dame in kwestie had een vraag gerelateerd aan horeca-advies. Of ik in een video mijn mening wilde geven over ‘All you can eat’ restaurants. Hoe ze financieel uitkomen met zo’n concept waar mensen ongelimiteerd eten en d...

Opening Internationaal
Foodhall Scheveningen opent haar deuren [Foto's]

Op de Noordboulevard vind je vanaf dit voorjaar de gloednieuwe Foodhall Scheveningen: een prachtige hal met de look en feel van een levendig en werelds marktplein, waar je kunt genieten van gerechten uit zestien verschillende wereldkeukens. Foodhall Scheveningen is dé locatie voor een hapje e...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: