Deelnemers Gouden Koksmuts bekend

8 november 2016 | Jorien Slager

Gerenommeerde chefs strijden om de meest begeerde prijs voor koks

De acht teams die op de Horecava de jaarlijkse strijd om de Gouden Koksmuts aangaan zijn bekend. Ook is de samenstelling van de vakjury bekend. Thomas Bühner, chef-kok van restaurant La Vie * in Osnabrück is wederom benoemd als juryvoorzitter van de wedstrijd. Hij wordt bijgestaan door Frank Fol, president Meesterkoks België en Felix Wilbrink, culinair journalist Telegraaf. Deze nationale kampioenschappen voor koks worden gehouden tijdens de Horecava, van maandag 9 tot en met donderdag 12 januari 2017 in RAI Amsterdam.

Op de eerste dag van de Horecava, maandag 9 januari, vindt er een teamwedstrijd plaats voor brigades van toprestaurants met een SVH Meesterkok en/of één of meerdere Michelinsterren. De chefs die strijden om de Gouden Koksmuts zijn:

- Emiel Kwekkeboom van Restaurant La Rive*
- Sander Bierenbroodspot van Restaurant De Vrienden van Jacob*
- Jozua Jaring van Ratatouille Food & Wine*
- Dennis van de Beld van Hotel Landgoed Het Roode Koper*
- Roy Eijkelkamp van Restaurant De Bokkedoorns
- Mattijs Kaptein van Restaurant & Hotel Merlet*
- Andre Gerrits van Restaurant ‘t Amsterdammertje*
- Wilco Berends van De Nederlanden*

Overige wedstrijden

Dinsdag van de Horecava staat in het teken van het NK voor Leermeester-Leerling. De NK voor Jonge Koks tot 25 jaar op woensdag en de NK voor Koks vanaf 25 jaar op donderdag beloven minstens zo spannend te worden met een lijst van sterke deelnemers. Bekijk het deelnemersveld.

Verrassing 

De deelnemers krijgen de opdracht een amuse en een drie- of viergangenmenu te bereiden. Gekookt wordt er volgens het black box systeem. Dit houdt in dat de deelnemers van te voren niet weten met welke ingrediënten ze aan het werk moeten. Creativiteit speelt daardoor een belangrijke rol. 

Fusie

De Gouden Koksmuts, in Nederland de meest begeerde prijs voor koks, wordt komende Horecava voor de 57e keer uitgereikt. De Nationale Kampioenschappen worden georganiseerd door het Gastronomisch Gilde, de vereniging voor professionals in de gastronomie met ruim 3.500 leden. Op 1 januari 2016 fuseerde het Gilde van Nederlandse Meesterkoks met het Koksgilde tot één Gastronomisch Gilde om één vereniging te vormen voor alle professionals in de gastronomie. Een van de activiteiten die ze blijft organiseren zijn de wedstrijden tijdens de Horecava.

Horecava 

De Nationale Kampioenschappen worden gehouden tijdens de jaarlijkse Horecava, de grootste nationale vakbeurs voor professionals in de foodservice industrie. De Horecava vindt plaats van maandag 9 tot en met donderdag 12 januari 2017 in RAI Amsterdam. De wedstrijden krijgen een plek in de nieuwe Foodhal (hal 7) op de beurs. Meer informatie is te vinden op www.horecava.nl. Horecava is ook te volgen op Twitter, Facebook, LinkedIn, Instagram en YouTube.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Culinair
De Librije 6 jaar op rij de beste

De winnaars van de zesde editie van de Restaurant Awards zijn zojuist bekend gemaakt. Vijfhonderd gerenommeerde chefs mochten ook dit jaar weer hun stem uitbrengen in twaalf verschillende categorieën. De Librije* (Zwolle) is voor de zesde keer op rij uitgeroepen tot 'Beste Restaurant van Ne...

Opening Den Haag
Nieuw restaurant opent in Zaal 3 van Het Nationale Theater

Op zaterdag 29 februari opent een nieuw restaurant in het Energiekwartier in Den Haag van de bedenkers van ñ: Restaurant Drie. Restaurant Drie is gelegen in de voormalige kantoren van de Electriciteitsfabriek in het centrum van Den Haag, omringd door een groen terras. Daarnaast dient Restaura...

Bezorgen Achtergronden
Brabanders eten vooral kip met carnaval 

Brabantse carnavalsvierders eten graag kip. Dat blijkt uit cijfers van maaltijdplatform Deliveroo. Op basis van data van de carnavalsdagen afgelopen jaren bekeek het bedrijf waar zij tijdens carnaval een piek in bestellingen kunnen verwachten, en waar de feestgangers per stad het meest zin in hebben...

Wet- en regelgeving Bezorgen
Veel overtredingen bij maaltijdbezorgers

De Inspectie SZW constateert veel overtredingen door horecabedrijven die eigen bezorgers in dienst hebben. Bij meer dan de helft van de gecontroleerde bedrijven gaat het mis. Het ontbreekt bij deze bedrijven vaak aan kennis over wat wettelijk is toegestaan. Bezorgers krijgen te weinig betaald, werke...

Awards Culinair
Mart Oude Luttikhuis wint kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs

De kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2020 van Chaîne des Rôtisseurs is gewonnen door Mart Oude Luttikhuis. De pas 20-jarige chef van sterrestaurant De Bloemenbeek in De Lutte plaatst zich hiermee voor de internationale wedstrijd in Parijs later dit jaar. In Leerh...

Events Marketing
Wat doe jij met Nationale Pannenkoekendag?               

Op 20 maart vieren wij met zijn allen de ‘Nationale Pannenkoekendag’. Dit is de dag waarop pannenkoeken maken en het eten ervan centraal staat. Veel basisscholen vieren deze dag doormiddel van het bakken van pannenkoeken voor opa’s, oma’s en ouderinstellingen. Deze basisschol...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: