De Tropen heropent terras

8 juni 2020 | David Bakker

Amsterdam is sinds 1 juni een fantastisch groen en zonnig terras rijker; gasten – groot én klein - kunnen nu rond de vijver in de mooie binnentuin van het Koninklijk Instituut voor de Tropen aan het Oosterpark ontbijten, koffie-en, lunchen, tea-en, borrelen,
dineren én bij mooi weer staat chef Hans Ribbens er achter de barbecue.

Het buitenterras van De Tropen is nu twee keer zo groot geworden. En dus dubbel zo zonnig. Binnentuin met barbecue Per 1 juni is er ruimte binnen in café De Tropen, buiten op het hoger gelegen terras met prachtig uitzicht op het Oosterpark en nu dus ook in de zonnige en kindvriendelijke binnentuin. “Het wordt extra leuk nu we in de binnentuin gasten ontvangen. Overdag is het er heerlijk met veel zon en groen, ’s avonds is het net een sprookjestuin. Al met al werken we nu op de meest bijzondere én relaxede plek van Amsterdam, zo pal aan het park”, zegt een opgetogen Louisa de Ridder, Food & Beverage manager van het Koninklijk Instituut voor De Tropen. “Met als extra publiekstrekker onze chef die bij mooi weer in de binnentuin achter de barbecue staat!”.

Ook de menukaart straalt iets zonnigs uit en biedt voor elk wat wils; van een croque monsieur tot gegrilde knakworstjes met heksenkaas en gepofte aardappel voor de kinderen, van een broodje rendang met zoetzuur tot een poké bowl met huisgerookte zalm. “Die zetten we eerst 24 uur in de pekel van bruine suiker met zeezout en daarna wordt deze twee keer koud gerookt. We zijn er aardig druk mee en dat proef je”, zegt chef Hans Ribbens enthousiast.

Over De Tropen

De Tropen is onderdeel van het Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT), dat zich richt op duurzame ontwikkeling. Of het nu gaat over het beter opsporen van tuberculose in Bangladesh, het vergroten van de toegang tot financiële diensten in Marokko of de strijd tegen kind huwelijken in Malawi, KIT is ermee bezig. Dit financieren wij mede door onze horeca en de evenementen die wij organiseren in De Tropen. Zo draagt ieder biertje of maaltijd een beetje bij aan een betere wereld.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Bezorgen
Plotseling tekort van 2500 maaltijdbezorgers

Door een overnacht ingevoerde maatregel van staatssecretaris Tamara van Ark van sociale zaken zitten duizenden cafetaria’s, snackbars en frituren van de ene op de andere dag met een tekort van 2500 maaltijdbezorgers. Afgelopen maandag maakte Van Ark bekend dat maaltijdbezorgers voortaan min...

Blog
Blog Jeannine Sok: Respect? Ja graag!

De horeca is nu weer een maand open. De medewerkers zijn blij om weer gasten te mogen verwennen en in de watten te leggen, want dat is waar het vak om draait. Maar sommige gasten gaan over grenzen heen, die van de nieuwe wet, van jou en van de gastvrijheid. Respectloos, terwijl je als restaurant zo ...

Achtergronden Culinair
Mosselseizoen van start met grootste mosselpan ter wereld

Morgen, donderdag 2 juli, start het mosselseizoen met de verkoop van Zeeuwse bodemcultuurmosselen. Dit jaar als eerste exclusief verkrijgbaar bij Sligro. Vanuit de grootste mosselpan ter wereld werden de eerste bodemcultuurmosselen van het seizoen aangeboden aan JRE-chef Joppe Sprinkhuizen, chef van...

Awards Culinair
Tess de Groot wint Cas Spijkers Academie Trofee

Tess de Groot (22), examenstudent van de Cas Spijkers Academie vestiging Nijmegen, heeft als eerste vrouwelijke aankomend chef de Cas Spijkers Academie Trofee gewonnen. De uitreiking van de trofee vond plaats op dinsdag 30 juni bij Restaurant Witlof in Nijmegen en kwam als een verrassing. De wi...

Columns
Kan ik niet meedoen met die duurzame wijngaard van je?

Hoe vaak ik deze vraag afgelopen week niet heb gekregen... er is voldoende ruimte op Domein Bergen, en met meer stokken zouden we meer kunnen investeren in duurzaamheid en kwaliteit. En samen mooie dingen doen is natuurlijk veel leuker. We gaan dus in april 2021 een tweede wijngaard planten wa...

Bezorgen Achtergronden
15-jarige maaltijdbezorgers mogen niet meer de straat op

Frans van Rooij, directeur ProFri, vakvereniging Professionele Frituurders, schreef een brief aan Tamara van Ark, Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Zij maakte gisteren bekend dat het vanaf 1 juli (dat is morgen al!) niet meer is toegestaan om medewerkers jonger dan 16 jaar in te...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: