De Nederlanden wint NK Leermeester-Leerling 2018

9 januari 2018 | Thijs Jacobs

De Horecava was dinsdag 9 januari het strijdtoneel van het Nationaal Kampioenschap Leermeester-Leerling, georganiseerd door het Gastronomisch Gilde. Vincent van Wegen en Damian Moes van De Nederlanden* wonnen de spannende kookwedstrijd. Zij ontvingen de Bronzen Koksmes-wisseltrofee uit handen van de jury, die hun prestatie waardeerde met de hoogste score.

Wedstrijd met vooraf onbekende producten


Het nationaal kampioenschap is een uitgelezen kans voor de leermeester-leerling duo’s om hun kwaliteiten op het gebied van productkennis, techniek, creativiteit én samenwerking te laten zien!

Acht teams bereidden in een paar uur tijd een amuse en een driegangendiner. De vier gerechten moesten bereid worden op basis van verplichte ingrediënten uit de ter plekke geopende ‘blackbox’, beschikbaar gesteld door hoofdsponsor HANOS. De box bevatte vis en/of schelp- en schaaldieren voor het voorgerecht, kalfsvlees voor het hoofdgerecht en twee producten voor het dessert. Thema van de kookwedstrijd dit jaar was ‘duurzaamheid’.

Juyleden Alfred van Dijk, Rogér Rassin, Lars van Galen, Tom Lamers, en Waldrik Kremer letten bij hun beoordeling - naast smaak - ook op presentatie, bereiding, hygiëne en het efficiënt omgaan met producten.

Titel en andere mooie prijzen


Het winnende leermeester-leerling duo van De Nederlanden* ging niet alleen naar huis met de titel ‘Nederlands Kampioen Leermeester-Leerling’ en het Bronzen Koksmes, maar ook met een Big Green Egg size MiniMax met basis accessoires, een cheque ter waarde van € 500 en een messenkoffer van Wüsthof voor zowel leermeester als leerling.

Leerling Damian Moes: “Super dat we gewonnen hebben. Ondanks dat Vincent gister te ziek was om nog te trainen voor vandaag, hebben we ons uiterste best gedaan. Dat betaalt zich nu terug!”

Tweede werden Marco Helsloot en Jasper Panis van Hotel & Restaurant Merlet. Zij kregen ieder een zilveren medaille en een messenblokset van Wüsthof. De derde plaats was voor leermeester Michel Oude Booijink en leerling Ralph Benneker van Landhuis Hotel & Restaurant De Bloemenbeek. Zij ontvingen ieder een bronzen medaille en een driedelige messenset van Wüsthof. Daarnaast ontvingen alle deelnemers aan het NK Leermeester-Leerling een set kokskleding van Chaud Devant en een HANOS kookboek.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden Internationaal
Wereldvoedseldag 16 oktober: de wereld bevindt zich in een voedingscrisis

Minstens één op de drie kinderen onder de vijf jaar heeft volgens een nieuw gepubliceerd rapport van Unicef te weinig of te veel gewicht. De wereld lijdt aan een voedingscrisis. Meer dan 800 miljoen mensen in de wereld hebben honger, maar bijna evenveel mensen zijn zwaarlijvig. Tegelij...

Tech
Het rendement van e-mailmarketing wordt zwaar onderschat

Mocht je in het huidige tijdperk als marketeer in de horeca werken, dan moet je van veel markten thuis zijn. Natuurlijk moet je bijhouden wat andere partijen doen. Dit nog naast kennis van sociale media tot aan search engine marketing. Het vak van marketeer wordt steeds lastiger en de concurrentie i...

Koffie & thee Internationaal
Wist je dat we vandaag in koffiestaking zijn?

Tik de gast die een koffie bestelt vandaag maar op de vingers, want de Eerlijke Koffiestaling is een feit. Op het werk en in de horeca drinken we dagelijks veel kopjes koffie. Weinig mensen zijn zich echter bewust van de problematiek die schuilgaat achter de koffie. Om bewustwording ten aanzien van ...

Columns
Column Sico de Moel: Misser

"Doe maar 2 Heineken 0.0 en voor mijn vrouw champagne." Zal ik er eerst maar één brengen, en straks de tweede? "Nee hoor, ik heb dorst." Mijn gasten zaten gisteravond heerlijk buiten aan een klein tafeltje onder mijn luifel. Echt een plekje om samen te genieten v...

Awards
Nederlandse biersommeliers in top 50 op het WK Biersommelier

Op het WK voor biersommeliers in Rimini (IT) zijn de drie deelnemers van het Nederlandse team alle drie in de top 50 geëindigd. Nog niet eerder deed er een Nederlands team mee met de prestigieuze competitie. Het WK wordt elke twee jaar gehouden. Dit jaar ging de winst voor het eerst naar een vr...

Chefs
Tweesterrenchef Syrco Bakker kookt de sterren van de hemel bij Restaurant Hemingway

De chef van tweesterren restaurant Pure C te Cadzand-Bad Syrco Bakker was vrijdag 11 oktober te gast bij Restaurant Hemingway in Bergen op Zoom als eerste gastchef. Samen met chef-kok Torben Bouterse (restaurant Hemingway) heeft hij de sterren van de hemel gekookt door signatuur gerechten van beide ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: