De Nederlanden wint NK Leermeester-Leerling 2018

9 januari 2018 | Thijs Jacobs

De Horecava was dinsdag 9 januari het strijdtoneel van het Nationaal Kampioenschap Leermeester-Leerling, georganiseerd door het Gastronomisch Gilde. Vincent van Wegen en Damian Moes van De Nederlanden* wonnen de spannende kookwedstrijd. Zij ontvingen de Bronzen Koksmes-wisseltrofee uit handen van de jury, die hun prestatie waardeerde met de hoogste score.

Wedstrijd met vooraf onbekende producten


Het nationaal kampioenschap is een uitgelezen kans voor de leermeester-leerling duo’s om hun kwaliteiten op het gebied van productkennis, techniek, creativiteit én samenwerking te laten zien!

Acht teams bereidden in een paar uur tijd een amuse en een driegangendiner. De vier gerechten moesten bereid worden op basis van verplichte ingrediënten uit de ter plekke geopende ‘blackbox’, beschikbaar gesteld door hoofdsponsor HANOS. De box bevatte vis en/of schelp- en schaaldieren voor het voorgerecht, kalfsvlees voor het hoofdgerecht en twee producten voor het dessert. Thema van de kookwedstrijd dit jaar was ‘duurzaamheid’.

Juyleden Alfred van Dijk, Rogér Rassin, Lars van Galen, Tom Lamers, en Waldrik Kremer letten bij hun beoordeling - naast smaak - ook op presentatie, bereiding, hygiëne en het efficiënt omgaan met producten.

Titel en andere mooie prijzen


Het winnende leermeester-leerling duo van De Nederlanden* ging niet alleen naar huis met de titel ‘Nederlands Kampioen Leermeester-Leerling’ en het Bronzen Koksmes, maar ook met een Big Green Egg size MiniMax met basis accessoires, een cheque ter waarde van € 500 en een messenkoffer van Wüsthof voor zowel leermeester als leerling.

Leerling Damian Moes: “Super dat we gewonnen hebben. Ondanks dat Vincent gister te ziek was om nog te trainen voor vandaag, hebben we ons uiterste best gedaan. Dat betaalt zich nu terug!”

Tweede werden Marco Helsloot en Jasper Panis van Hotel & Restaurant Merlet. Zij kregen ieder een zilveren medaille en een messenblokset van Wüsthof. De derde plaats was voor leermeester Michel Oude Booijink en leerling Ralph Benneker van Landhuis Hotel & Restaurant De Bloemenbeek. Zij ontvingen ieder een bronzen medaille en een driedelige messenset van Wüsthof. Daarnaast ontvingen alle deelnemers aan het NK Leermeester-Leerling een set kokskleding van Chaud Devant en een HANOS kookboek.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Ondernemen
Regels btw-aangifte en btw-tarieven in de horeca

Boekhouden. Ook vaak het noodzakelijk kwaad genoemd, maar essentieel voor een goede bedrijfsvoering. Niet alleen voor de Belastingdienst, ook voor de ondernemer zelf. Het geeft rust, duidelijkheid en een goed inzicht van zaken, mits goed ingericht. Dit artikel geeft antwoord op de vragen die bij de ...

Wet- en regelgeving Columns
Fooien: dit zijn de regels

In de horeca zijn fooien een gebruikelijk fenomeen. Stond er voorheen een fooienpot zichtbaar op een centrale plek, bijvoorbeeld receptie of bar, tegenwoordig worden fooien vaak via de bankpas/creditcard gedaan. De geschiedenis van fooien gaat ver terug. Niettemin is de term 'fooi' in de ...

Culinair Rotterdam
Foodhallen Rotterdam onthult eerste standhouders

Na vier succesvolle jaren in Amsterdam opent de tweede locatie van indoor food market De Foodhallen deze zomer in het monumentale Pakhuis Meesteren op de Kop van Zuid in Rotterdam. Geen gevalletje copy-paste. Foodhallen verzamelt dit keer het beste van 010. Vijf lokale ondernemers tekenden afgelopen...

Fletcher Opening Hotelketens
Officiële opening pastarestaurant Laguna

Woensdag 27 juni vindt in het 4-sterren Fletcher Hotel-Restaurant Nautisch Kwartier te Huizen de officiële opening plaats van het pastarestaurant Laguna. Tijdens de feestelijke opening zal er kinderentertainment aanwezig zijn. Iedereen is tussen 13.00 en 17.00 uur van harte welkom om een kijkje...

Wet- en regelgeving Ondernemen Longread
(On)gerechtvaardigd vertrouwen in de overheid

Eric de Vries ziet het helemaal zitten. Er staat een leuk pandje te huur aan een sfeervol plein met mooie oude bomen. Ideaal voor een café met een leuk terras erbij op het plein. Eric heeft kort daarvoor alle benodigde horecapapieren gehaald. Hij is verstandig en gaat eerst bij de gemeente in...

Amsterdam Koffie & thee
Komt de beste barista ter wereld uit Nederland?

Dit jaar wordt de World Barista Championship in Nederland gehouden, in Amsterdam om precies te zijn. Lex Wenneker, zelf een Amsterdammer, is kanshebber voor de titel. Wordt hij straks daadwerkelijk de beste barista ter wereld? Vanaf 20 juni De kansen zijn er, in 2016 (in Dublin) werd hij zesde...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: