De Nederlanden wint NK Leermeester-Leerling 2018

9 januari 2018 | Thijs Jacobs

De Horecava was dinsdag 9 januari het strijdtoneel van het Nationaal Kampioenschap Leermeester-Leerling, georganiseerd door het Gastronomisch Gilde. Vincent van Wegen en Damian Moes van De Nederlanden* wonnen de spannende kookwedstrijd. Zij ontvingen de Bronzen Koksmes-wisseltrofee uit handen van de jury, die hun prestatie waardeerde met de hoogste score.

Wedstrijd met vooraf onbekende producten


Het nationaal kampioenschap is een uitgelezen kans voor de leermeester-leerling duo’s om hun kwaliteiten op het gebied van productkennis, techniek, creativiteit én samenwerking te laten zien!

Acht teams bereidden in een paar uur tijd een amuse en een driegangendiner. De vier gerechten moesten bereid worden op basis van verplichte ingrediënten uit de ter plekke geopende ‘blackbox’, beschikbaar gesteld door hoofdsponsor HANOS. De box bevatte vis en/of schelp- en schaaldieren voor het voorgerecht, kalfsvlees voor het hoofdgerecht en twee producten voor het dessert. Thema van de kookwedstrijd dit jaar was ‘duurzaamheid’.

Juyleden Alfred van Dijk, Rogér Rassin, Lars van Galen, Tom Lamers, en Waldrik Kremer letten bij hun beoordeling - naast smaak - ook op presentatie, bereiding, hygiëne en het efficiënt omgaan met producten.

Titel en andere mooie prijzen


Het winnende leermeester-leerling duo van De Nederlanden* ging niet alleen naar huis met de titel ‘Nederlands Kampioen Leermeester-Leerling’ en het Bronzen Koksmes, maar ook met een Big Green Egg size MiniMax met basis accessoires, een cheque ter waarde van € 500 en een messenkoffer van Wüsthof voor zowel leermeester als leerling.

Leerling Damian Moes: “Super dat we gewonnen hebben. Ondanks dat Vincent gister te ziek was om nog te trainen voor vandaag, hebben we ons uiterste best gedaan. Dat betaalt zich nu terug!”

Tweede werden Marco Helsloot en Jasper Panis van Hotel & Restaurant Merlet. Zij kregen ieder een zilveren medaille en een messenblokset van Wüsthof. De derde plaats was voor leermeester Michel Oude Booijink en leerling Ralph Benneker van Landhuis Hotel & Restaurant De Bloemenbeek. Zij ontvingen ieder een bronzen medaille en een driedelige messenset van Wüsthof. Daarnaast ontvingen alle deelnemers aan het NK Leermeester-Leerling een set kokskleding van Chaud Devant en een HANOS kookboek.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Corona
20 procent van de Nederlandse restaurants verwacht de deuren nooit meer te openen

Uit recent onderzoek van WijnSpijs blijkt dat 20 procent van de 1200 samenwerkende restaurateurs ernstige twijfels heeft over het voortbestaan van hun levenswerk. Het evenementenbureau WijnSpijs.nl verzorgde in samenwerking met 1200 restaurants in Nederland en België de culinaire WijnSpijs Wand ...

Achtergronden Corona
KIPPENTENT deelt snert uit aan zorgmedewerkers verpleeghuis

Vandaag heeft KIPPENTENT hun huisgemaakte snert uitgedeeld aan alle zorgmedewerkers van verpleeghuis Veenstaete in Kortenhoef (Wijdemeren). Hiermee willen ze hen een hart onder de riem steken en hun grote waardering uiten voor het geweldige werk van deze mensen tijdens de coronacrisis. De KIPPENT ...

Achtergronden Gastronomie
Horecaondernemer Han Ji over de horecatrends in 2021

2020 was voor horecaondernemers een onstuimig jaar, om het zacht uit te drukken. De komst van het coronavirus zorgde ervoor dat de horeca meerdere malen de deuren moest sluiten, ondernemers inkomsten misliepen, en creativiteit en support van de (lokale) consument een must was om te overleven. Wat st ...

Drinks Corona
2020 was ook voor bierbrouwers een rampjaar

De bierverkoop is in Nederland in 2020 met 14% gedaald ten opzichte van 2019. In de horeca en evenementenbranche was de daling zelfs ruim 58%. Dit is uiteraard het gevolg van de COVID-19-maatregelen. Sinds het (opnieuw) sluiten van de horeca in oktober zien we dat de verkoop van bier daar met 89% is ...

Personeel Achtergronden
Bekende gezichten van Château Neercanne nemen afscheid

Château Neercanne kondigt aan dat twee bekende gezichten van Château Neercanne per 1 maart aanstaande afscheid gaan nemen vanwege een volgende stap in hun carrière. Maître d’Hotel Dennis Lemmens maakt promotie binnen Oostwegel Collection en wordt Food & Beverage Ma ...

Wet- en regelgeving Corona
NOW 3: helft toekenningen naar horeca en detailhandel

UWV heeft in totaal ruim 77.000 aanvragen toegekend voor de derde periode van de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW). Deze werkgevers hebben samen zo’n 1,3 miljoen mensen in dienst. Inmiddels heeft UWV 1,7 miljard euro aan voorschotten overgemaakt aan deze werkgevers. D ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: