De Loohoeve Drenthe heropent sterrenrestaurant voor hotelgasten

3 mei 2020 | Redactie

Sterrenzaak De Loohoeve in het Drentse Schoonloo heropent op 8 mei 2020 de deuren van het restaurant en het hotel. Eigenaren Jeroen en Marleen Brouwer openen 8 hotelkamers, waardoor maximaal 16 culinaire liefhebbers de gelegenheid krijgen om weer op niveau uit eten te gaan in een veilige omgeving.

Gasten worden ontvangen volgens de hygiënevoorschriften van het RIVM en de Noodverordening van de Veiligheidsregio Drenthe, waarbij de anderhalvemeter-voorschriften rondom de bestrijding van het coronavirus in acht worden genomen.

Volgens de Noodverordening van de Veiligheidsregio Drenthe mogen hotels geopend zijn ten behoeve van de daar overnachtende hotelgasten en mogen aan die gasten maaltijden in het restaurant worden aangeboden. Jeroen Brouwer: ”Ondanks dat we de afgelopen zes weken al veel mensen mochten verwennen met onze thuismenu’s, missen we de contacten met de gasten in ons restaurant enorm. Nu we een veilige en goed werkbare omgeving hebben gecreëerd voor onze gasten en ons team gaan we vanaf 8 mei 2020 weer open voor gasten die in ons hotel overnachten.”

Maximaal 16 personen in restaurant

“Vanzelfsprekend werken we volgens de hygiënevoorschriften van het RIVM. We openen acht van de twaalf hotelkamers en bieden in het restaurant plaats aan acht tafels van maximaal twee personen op ruime afstand van elkaar. Uitserveren en afruimen doen we vanaf een uitschuifbare trolley en bestek ligt al op de tafel klaar. Op meerdere plaatsen zijn zuilen geplaatst waar de handen op een veilige manier gedesinfecteerd kunnen worden en toiletbezoek vindt op de eigen hotelkamer plaats. We leveren het ontbijt voor de deur van de hotelkamer af en de gast ontbijt op de hotelkamer. De administratieve check-out en het afscheid vindt ’s avonds bij het verlaten van het restaurant al plaats, zodat er op de dag van vertrek geen contactmomenten meer zijn.”

Culinair arrangement

De kamers zijn uitsluitend te boeken in combinatie met een culinair arrangement in het restaurant. Het arrangement bestaat uit een zesgangenmenu, mineraalwater, koffie/thee, een overnachting in een hotelkamer, ontbijt en een flesje champagne op de kamer. De prijs bedraagt tussen de € 225,- en
€ 240,- per persoon, afhankelijk van het kamertype. Vooralsnog worden de arrangementen aangeboden op vrijdag, zaterdag en zondag. Bij nieuwe ontwikkelingen rondom de bestrijding van het corona-virus en bij versoepeling van de maatregelen kan een en ander aangepast worden.

Gasten verwennen onder eigen dak

Marleen Brouwer: “We zijn er helemaal klaar voor om weer gasten te verwennen onder ons eigen dak. En we kunnen de culinaire genieter zo de gelegenheid geven weer op sterrenniveau te eten in de ambiance van ons restaurant. We merken dat gasten daar behoefte aan hebben. Overigens blijven we doorgaan met onze thuismenu’s, die zijn een groot succes. Ook de extra afhaalpunten bij Assen en Groningen zijn in trek, zo kunnen ook gasten van verder weg genieten van onze keuken. We zijn heel dankbaar dat gasten ons de afgelopen tijd hebben gesteund door thuismenu’s te bestellen en we verheugen ons erop om ze nu ook weer hier in De Loohoeve in de watten te mogen leggen.”

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Corona
Groep horecaondernemers opent 2 maart terrassen

De horeca is het zat. Een actiegroep van 65 KHN-afdelingen roept collega-ondernemers op om de terrassen aanstaande dinsdag 2 maart te openen. Het besluit van het kabinet om de horeca geen versoepelingen te bieden is voor de actiegroep de reden tot de oproep, meldt Omroep Brabant. De actiegroep, ...

Interview Longread
Corona of niet, dit stel opende deze week hun nieuwe zaak

In Veldhoven pakten Nick en Rebecca Schaminée hun kans. De coronacrisis krijgt het stel niet klein en ze maakten van de nood – ze zagen beiden hun baan verdwijnen bij Hutten Catering – een deugd. De langgekoesterde wens om een eigen zaak te openen werd werkelijkheid. Grand Caf&eac ...

Tweede Kamer wil veilige heropening terrassen

Een meerderheid van de Tweede Kamer vindt dat het kabinet de mogelijkheden moet onderzoeken om de terrassen onder voorwaarden te openen. Dat blijkt uit het debat in de Tweede Kamer dat naar aanleiding van de persconferentie van dinsdag 23 februari werd gehouden. Op die persconferentie van 23 febr ...

Horeca naar de stembus deel 2; PvdA

Op 17 maart gaat Nederland naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. In aanloop naar die verkiezingen analyseert de redactie van De RestaurantKrant wat de grote politiek partijen voor ondernemend Nederland in hun verkiezingsprogramma hebben staan. Het zijn roerige tijden voor horecaonderneme ...

Achtergronden Corona
HorecaVrij pleit voor nationale vrije dag op heropeningsdag horeca

Heel horecaminnend Nederland kijkt reikhalzend uit naar hét moment dat de horeca zijn deuren weer mag openen. Op die langverwachte dag wil iedereen maar één ding: volop genieten op de terrassen van onze favorieten horecagelegenheden. Nog meer hunkert men naar de sociale conne ...

Wet- en regelgeving Corona
Horeca blijft gesloten, winkels beperkt open

De horeca blijft voorlopig gesloten. Contactberoepen zoals kappers mogen vanaf 3 maart weer klanten ontvangen, mits op afspraak. Ook winkels mogen klanten ontvangen. Winkelen op afspraak wordt mogelijk. Dat maakte premier Mark Rutte zojuist bekend op de persconferentie. De avondklok blijft in elk ge ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: