De Loohoeve Drenthe heropent sterrenrestaurant voor hotelgasten

3 mei 2020 | Redactie

Sterrenzaak De Loohoeve in het Drentse Schoonloo heropent op 8 mei 2020 de deuren van het restaurant en het hotel. Eigenaren Jeroen en Marleen Brouwer openen 8 hotelkamers, waardoor maximaal 16 culinaire liefhebbers de gelegenheid krijgen om weer op niveau uit eten te gaan in een veilige omgeving.

Gasten worden ontvangen volgens de hygiënevoorschriften van het RIVM en de Noodverordening van de Veiligheidsregio Drenthe, waarbij de anderhalvemeter-voorschriften rondom de bestrijding van het coronavirus in acht worden genomen.

Volgens de Noodverordening van de Veiligheidsregio Drenthe mogen hotels geopend zijn ten behoeve van de daar overnachtende hotelgasten en mogen aan die gasten maaltijden in het restaurant worden aangeboden. Jeroen Brouwer: ”Ondanks dat we de afgelopen zes weken al veel mensen mochten verwennen met onze thuismenu’s, missen we de contacten met de gasten in ons restaurant enorm. Nu we een veilige en goed werkbare omgeving hebben gecreëerd voor onze gasten en ons team gaan we vanaf 8 mei 2020 weer open voor gasten die in ons hotel overnachten.”

Maximaal 16 personen in restaurant

“Vanzelfsprekend werken we volgens de hygiënevoorschriften van het RIVM. We openen acht van de twaalf hotelkamers en bieden in het restaurant plaats aan acht tafels van maximaal twee personen op ruime afstand van elkaar. Uitserveren en afruimen doen we vanaf een uitschuifbare trolley en bestek ligt al op de tafel klaar. Op meerdere plaatsen zijn zuilen geplaatst waar de handen op een veilige manier gedesinfecteerd kunnen worden en toiletbezoek vindt op de eigen hotelkamer plaats. We leveren het ontbijt voor de deur van de hotelkamer af en de gast ontbijt op de hotelkamer. De administratieve check-out en het afscheid vindt ’s avonds bij het verlaten van het restaurant al plaats, zodat er op de dag van vertrek geen contactmomenten meer zijn.”

Culinair arrangement

De kamers zijn uitsluitend te boeken in combinatie met een culinair arrangement in het restaurant. Het arrangement bestaat uit een zesgangenmenu, mineraalwater, koffie/thee, een overnachting in een hotelkamer, ontbijt en een flesje champagne op de kamer. De prijs bedraagt tussen de € 225,- en
€ 240,- per persoon, afhankelijk van het kamertype. Vooralsnog worden de arrangementen aangeboden op vrijdag, zaterdag en zondag. Bij nieuwe ontwikkelingen rondom de bestrijding van het corona-virus en bij versoepeling van de maatregelen kan een en ander aangepast worden.

Gasten verwennen onder eigen dak

Marleen Brouwer: “We zijn er helemaal klaar voor om weer gasten te verwennen onder ons eigen dak. En we kunnen de culinaire genieter zo de gelegenheid geven weer op sterrenniveau te eten in de ambiance van ons restaurant. We merken dat gasten daar behoefte aan hebben. Overigens blijven we doorgaan met onze thuismenu’s, die zijn een groot succes. Ook de extra afhaalpunten bij Assen en Groningen zijn in trek, zo kunnen ook gasten van verder weg genieten van onze keuken. We zijn heel dankbaar dat gasten ons de afgelopen tijd hebben gesteund door thuismenu’s te bestellen en we verheugen ons erop om ze nu ook weer hier in De Loohoeve in de watten te mogen leggen.”

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Coronacrisis
61% van de Nederlanders wil met Kerst (verantwoord) buiten de deur eten

Uit het persmoment van dinsdag jl. is duidelijk geworden dat de horeca nog een tijd gesloten blijft. Hoelang is nog niet precies duidelijk. Hoopvol is de blik nu gericht op kerst. Nederlanders willen deze feestdagen weer genieten van quality time buiten de deur. Uit onderzoek van TheFork* blijkt dat ...

Culinair Rotterdam
Drive thru op sterrenniveau in Rotterdam

Dat omweggetje wil je er maar al te graag voor maken. De Sterren Drive Thru bij het stadion van voetbalclub Excelsior in Rotterdam, gerund door maar liefst vier sterrenchefs, heet met recht een culinaire verademing. Zo HEERLIJK was een take-away nooit eerder. Fred Mustert van restaurant Fred (2 M ...

Personeel
FNV Horeca: afbouw steunmaatregelen leidt tot vertrek vakkrachten uit horecasector

De gisteren verstuurde Kamerbrief over de aanvullingen op het steun- en herstelpakket, alsmede het persmoment van het Kabinet van gisteravond zorgen voor grote onrust in de horecasector. FNV Horeca vindt het onvoorstelbaar dat het Kabinet gisteravond aangeeft dat er nog te weinig resultaten zijn om ...

Coronacrisis
Horeca blijft zeker nog dicht tot december

Waar iedereen al wel rekening mee hield, is gisterenavond bevestigd door minister De Jonge: de gedeeltelijke lockdown duurt in ieder geval nog tot december en 'wellicht tot in het nieuwe jaar'. Dit houdt in dat de horeca tot december de deuren gesloten moet houden. Er wordt op dit moment nog ...

Wet- en regelgeving KHN Coronacrisis
KHN: Nieuwe steun welkom, maar niet voldoende

Op dinsdag 27 oktober heeft het kabinet een besluit genomen over hoe de aanvullende steunmaatregelen er voor de horeca uit moeten komen te zien. KHN pleit er al weken bij het kabinet en de Tweede Kamer voor om, aanvullend op het huidige noodpakket, met aanvullende steunmaatregelen te komen, waarbij ...

Economie Coronacrisis
Dit zijn de aanvullingen op het derde steunpakket corona

De opleving van het coronavirus en de huidige maatregelen hebben flinke gevolgen voor de economie. Het kabinet stelt extra geld beschikbaar voor ondernemers die door de recente maatregelen een onevenredig harde klap hebben gekregen. Zo krijgt de horeca een eenmalige subsidie op aangelegde en nu onbr ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: