De Loohoeve Drenthe heropent sterrenrestaurant voor hotelgasten

3 mei 2020 | Redactie

Sterrenzaak De Loohoeve in het Drentse Schoonloo heropent op 8 mei 2020 de deuren van het restaurant en het hotel. Eigenaren Jeroen en Marleen Brouwer openen 8 hotelkamers, waardoor maximaal 16 culinaire liefhebbers de gelegenheid krijgen om weer op niveau uit eten te gaan in een veilige omgeving.

Gasten worden ontvangen volgens de hygiënevoorschriften van het RIVM en de Noodverordening van de Veiligheidsregio Drenthe, waarbij de anderhalvemeter-voorschriften rondom de bestrijding van het coronavirus in acht worden genomen.

Volgens de Noodverordening van de Veiligheidsregio Drenthe mogen hotels geopend zijn ten behoeve van de daar overnachtende hotelgasten en mogen aan die gasten maaltijden in het restaurant worden aangeboden. Jeroen Brouwer: ”Ondanks dat we de afgelopen zes weken al veel mensen mochten verwennen met onze thuismenu’s, missen we de contacten met de gasten in ons restaurant enorm. Nu we een veilige en goed werkbare omgeving hebben gecreëerd voor onze gasten en ons team gaan we vanaf 8 mei 2020 weer open voor gasten die in ons hotel overnachten.”

Maximaal 16 personen in restaurant

“Vanzelfsprekend werken we volgens de hygiënevoorschriften van het RIVM. We openen acht van de twaalf hotelkamers en bieden in het restaurant plaats aan acht tafels van maximaal twee personen op ruime afstand van elkaar. Uitserveren en afruimen doen we vanaf een uitschuifbare trolley en bestek ligt al op de tafel klaar. Op meerdere plaatsen zijn zuilen geplaatst waar de handen op een veilige manier gedesinfecteerd kunnen worden en toiletbezoek vindt op de eigen hotelkamer plaats. We leveren het ontbijt voor de deur van de hotelkamer af en de gast ontbijt op de hotelkamer. De administratieve check-out en het afscheid vindt ’s avonds bij het verlaten van het restaurant al plaats, zodat er op de dag van vertrek geen contactmomenten meer zijn.”

Culinair arrangement

De kamers zijn uitsluitend te boeken in combinatie met een culinair arrangement in het restaurant. Het arrangement bestaat uit een zesgangenmenu, mineraalwater, koffie/thee, een overnachting in een hotelkamer, ontbijt en een flesje champagne op de kamer. De prijs bedraagt tussen de € 225,- en
€ 240,- per persoon, afhankelijk van het kamertype. Vooralsnog worden de arrangementen aangeboden op vrijdag, zaterdag en zondag. Bij nieuwe ontwikkelingen rondom de bestrijding van het corona-virus en bij versoepeling van de maatregelen kan een en ander aangepast worden.

Gasten verwennen onder eigen dak

Marleen Brouwer: “We zijn er helemaal klaar voor om weer gasten te verwennen onder ons eigen dak. En we kunnen de culinaire genieter zo de gelegenheid geven weer op sterrenniveau te eten in de ambiance van ons restaurant. We merken dat gasten daar behoefte aan hebben. Overigens blijven we doorgaan met onze thuismenu’s, die zijn een groot succes. Ook de extra afhaalpunten bij Assen en Groningen zijn in trek, zo kunnen ook gasten van verder weg genieten van onze keuken. We zijn heel dankbaar dat gasten ons de afgelopen tijd hebben gesteund door thuismenu’s te bestellen en we verheugen ons erop om ze nu ook weer hier in De Loohoeve in de watten te mogen leggen.”

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Events
Da Vinci Maasbracht brengt culinaire theatershows in coronatijden

Restaurant Da Vinci in Maasbracht organiseert in juni 2020 twee culinaire theatershows met zangeres Suzan (Suus) Seegers en pianist Rob Mennen. De Limburgse multitalenten geven tijdens een gastronomisch diner in het sterrenrestaurant een mini-concert voor maximaal 30 gasten. Hiermee geven eigenar...

Achtergronden Coronacrisis
Onderzoek: consument heeft begrip voor horecamaatregelen horeca

Namens de Nederlandse horecaondernemers en Bureau Fris, heeft House of Watt onderzoek gedaan naar de behoeftes van de horecagast in de nieuwe 'anderhalvemetereconomie'. Wat is de mening over het werken in shifts, een minimale besteding en het gebruiik van schermen in de horeca. Welke hore...

Internationaal Coronacrisis
Corona-uitbraak Duitsland: regels in restaurant werden niet nageleefd

De corona-uitbraak in het Duitse district Leer, vlak over de grens bij Nieuweschans, is niet uit de lucht komen vallen. Het niet naleven van de hygiëneregels tijdens een besloten feest in een restaurant staat aan de basis van de uitbraak, zo melden de Duitse autoriteiten. Elf personen zijn b...

Economie Coronacrisis
Steunpakket met drie maanden verlengd: 13 miljard euro aan kosten

De komende drie maanden trekt het kabinet nog eens 13 miljard uit voor steun aan ondernemers die vanwege de coronacrisis in financiële problemen komen. Het bestaande noodpakket loopt af op 1 juni, maar wordt dus met nog eens drie maanden verlengd. Zorgelijke ontwikkeling Premier Rutte spr...

Culinair Coronacrisis
Wellnessboot: van badjassenparadijs naar smaakvol pop-up restaurant

Een fijne cruise maken zit er vanwege de coronacrisis momenteel niet in. Maar wie toch een avondje dat heerlijke vakantiegevoel wil ervaren en tegelijkertijd wil genieten van een heerlijk diner kan vanaf 1 juni terecht op de Wellnessboot bij City Resort Hotel Mill. De Wellnessboot is normaal gezien ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
VCHO, ProFri en NHG vragen om verduidelijking enkele regels 

Premier Mark Rutte heeft gesproken; de kogel is door de kerk. Vanaf 1 juni om 12.00 uur mag het zitgedeelte van cafetaria’s en restaurants weer open voor maximaal 30 eters ter plekke. Ook mogen de terrassen weer in gebruik worden genomen. Veel ondernemers waren zich al aan het voorbereiden; ee...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: