De Burgemeester gekroond tot Elite-Restaurant

25 september 2014 |
De Burgemeester gekroond tot Elite-Restaurant<

Restaurant de Burgemeester in Linschoten is gekozen tot winnaar in de categorie 'Elite- Restaurant' tijdens de 4e editie van de Rieslingweeks,
een evenement dat wordt georganiseerd door het Informatiebureau van Duitse Wijn in samenwerking met het Duits Wijninstituut.

Foto: De winnaars van de Rieslingweeks

Beste wijn-spijscombinatie
De Rieslingweeks bekroont de beste combinatie tussen een gerecht en een Duitse Rieslingwijn in twee categorieën, te weten 'Elite-restaurant' en 'Brasserie-restaurant'. In totaal namen 63 restaurants hieraan deel. De Rieslingweeks vonden plaats van 30 mei tot en met 15 juni 2014. Maandag 22 september vond de prijsuitreiking plaats tijdens de 12e Riesling & Co in de Amsterdam Arena. Bernard Tesink, gastheer en eigenaar van De Burgemeester: "Ik ben ontzettend trots op mijn team, dat er in is geslaagd weer een prachtige wijn- spijscombinatie neer te zetten. Deze prijs is voor ons bijzonder door de waardering die er uit blijkt en is voor ons team altijd waardevol."

Elite-restaurant
In de categorie 'Elite-restaurant' waren de 3 finalisten:
De Burgemeester in Linschoten, De Wolfslaar in Breda en HanTing Cuisine in Den Haag. Restaurant De Burgemeester in Linschoten werd de uiteindelijke winnaar in deze categorie.

Brasserie-restaurant
In de categorie 'Brasserie-restaurant' waren de 3 finalisten: De Watergeus in Noorden, Screaming Beans in Amsterdam en ’t Molenhuys in Rijkevoort. In deze categorie streek De Watergeus in Noorden met de eer.

Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Rotterdam
Rotterdam krijgt er een PizzaBar di Vicini bij

Op 6 maart 2020 opent PizzaBar di Vicini haar deuren in het Rotterdamse Kralingen en is - naast Osteria Vicini en Fratelli - de jongste van de drie. PizzaBar di Vicini wordt een plek voor een spontane ontmoeting aan de bar, rijk gevulde tafels of een lekker afhaalmaal. Met ovenverse pizza’s en...

Opening Rotterdam
Tres: intimate dining in Rotterdam

Na een carrière in Zeeland, Melbourne en Kopenhagen zijn Emy Koster en Michael van der Kroft terug in de havenstad waar zij horen. In het monumentale Entrepotgebouw op de Kop van Zuid vindt het onafscheidelijke duo een thuis – in een voormalige jazzkelder - voor het kersverse Tres. Een ...

Bezorgen Achtergronden
Open brief TheFork naar aanleiding van ophef uitzending Rambam

Naar aanleiding van de Rambam-uitzending van januari wil TheFork reageren op beschuldigingen die tijdens de uitzending werden geuit. Hierbij delen we deze brief van TheFork, waarin ook de werkwijze van KHN richting de media wordt bekritiseerd. Om een gedetailleerd en volledig beeld te kunnen sch...

Food Advertorial
Food Waste Challenge: Best Practice

Nederlandse restaurants en hotels kunnen gezamenlijk jaarlijks 61 miljoen kilo voedselverspilling vermijden en daarmee 582 miljoen euro besparen. Dit is maandag 13 januari bekend gemaakt tijdens de slotdag van de Food Waste Challenge op de Horecava. De Food Waste Challenge is een door Rabobank georg...

Culinair Recepten
Wat zit er in de originele bolognesesaus?

De bolognesesaus is de allerbekendste Italiaanse pastasaus. In tegenstelling tot veel andere pastasauzen is deze behoorlijk rijk gevuld, doorgaans is het een saus op basis van gehakt, (gepelde) tomaten, wortel, selderie, knoflook en ui. Hieraan worden vaak nog meer ingrediënten aan toegevoegd, ...

Opening Internationaal
Deus Ex Machina brengt uniek retail- en restaurantconcept naar Nederland

Deus Ex Machina is meer dan alleen een merk. Het brengt een lifestyle voor alle riders, bikers, creatieven, foodfanaten en artistiekelingen tot leven. Met hun recent geopende ‘tempel’ genaamd The Wat of Why aan de Amsterdamse Herengracht start ook in de lage landen de jacht naar plezier....

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: