Daniel Kaan en Alexander Claus treden toe tot directie Claus Company

12 november 2018 | Thijs Jacobs

Per 1 oktober jl. bestaat de directie van Claus Company uit drie directieleden. Na het afscheid van Leo Claus wordt CEO Rick Claus versterkt door Alexander Claus (CCO) en Daniel Kaan (COO). Dit nieuwe directieteam kijkt vol enthousiasme naar de toekomst.

Daniel Kaan, afgestudeerd aan Hotelschool Leeuwarden, heeft tijdens zijn studie ervaring opgedaan in Australië en China. Na zijn afstudeerstage bij Grand Hyatt Beijing heeft hij daar twee jaar gewerkt en deed vervolgens meer internationale ervaring op in de hospitality branche. Daniel Kaan groeide al snel door naar managementfuncties in meeting & events, food & beverage en general management. Deze functies brachten hem de afgelopen 20 jaar naar Kenia, China, Dubai en Bahrein, met een vier jarige tussenstop als hotelmanager bij Mövenpick Hotel Amsterdam. Daniel heeft genoten van zijn internationale carrière, maar het is nu tijd voor hem en zijn gezin om zich weer te vestigen in Nederland. “Ik ben ontzettend trots toe te treden tot de directie van Claus Company. De activiteiten van het bedrijf sluiten perfect aan op mijn werkervaring en de dynamische tijden waarin we ons bevinden maakt dit een super leuke uitdaging”, aldus Daniel.

Alexander Claus

Alexander Claus vult aan: “We gaan een mooie en interessante toekomst tegemoet. We hebben een gezond bedrijf met een geweldig team.” Sinds 2012 werkt Alexander Claus bij Claus Company waar hij de functies van projectmanager en brand manager bekleedde, alvorens hij toetrad tot de directie als commercieel directeur. “Ik ben erg dankbaar dat ik het vertrouwen krijg voor deze uitdaging.” 
Na zijn studie aan Hotelschool Den Haag, heeft Alexander zich tijdens de master hospitality management aan de Florida International University gespecialiseerd in hotelvastgoed. Zijn carrière startte als evenementenorganisator bij O’Neill waarna hij hotelmanager was van een boutique hotel in Panama en hij vervolgens consultancy en developementbureau Shjark Group oprichtte.

Taakverdeling 

President-directeur Rick Claus blijft eindverantwoordelijk voor Claus Company. Hij richt zich op de strategische ontwikkeling van het bedrijf en is voorzitter van de directie. Daniel Kaan is als operationeel directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse operationele werkzaamheden van Claus Park Collection, voor zowel food & beverage en productontwikkeling, als personeelszaken. Commercieel directeur Alexander Claus richt zich o.a. op marketing, brand management, sales strategieën en haalbaarheidsonderzoeken.

Claus Company 

Claus Company is een toonaangevend en dynamisch horecaconcern dat zich bezig houdt met allerlei vormen van horeca zoals: restaurants, hotel, evenementen, congressen, bowling etc. Deze drie horecalocaties in Hoofddorp treden als Claus Park Collection naar buiten. Belangrijke speerpunten zijn: goede kwaliteit, creatief en professionaliteit. Het hoofdkantoor is gevestigd in het Courtyard by Marriott Hotel.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Bezorgen
Plotseling tekort van 2500 maaltijdbezorgers

Door een overnacht ingevoerde maatregel van staatssecretaris Tamara van Ark van sociale zaken zitten duizenden cafetaria’s, snackbars en frituren van de ene op de andere dag met een tekort van 2500 maaltijdbezorgers. Afgelopen maandag maakte Van Ark bekend dat maaltijdbezorgers voortaan min...

Blog
Blog Jeannine Sok: Respect? Ja graag!

De horeca is nu weer een maand open. De medewerkers zijn blij om weer gasten te mogen verwennen en in de watten te leggen, want dat is waar het vak om draait. Maar sommige gasten gaan over grenzen heen, die van de nieuwe wet, van jou en van de gastvrijheid. Respectloos, terwijl je als restaurant zo ...

Achtergronden Culinair
Mosselseizoen van start met grootste mosselpan ter wereld

Morgen, donderdag 2 juli, start het mosselseizoen met de verkoop van Zeeuwse bodemcultuurmosselen. Dit jaar als eerste exclusief verkrijgbaar bij Sligro. Vanuit de grootste mosselpan ter wereld werden de eerste bodemcultuurmosselen van het seizoen aangeboden aan JRE-chef Joppe Sprinkhuizen, chef van...

Awards Culinair
Tess de Groot wint Cas Spijkers Academie Trofee

Tess de Groot (22), examenstudent van de Cas Spijkers Academie vestiging Nijmegen, heeft als eerste vrouwelijke aankomend chef de Cas Spijkers Academie Trofee gewonnen. De uitreiking van de trofee vond plaats op dinsdag 30 juni bij Restaurant Witlof in Nijmegen en kwam als een verrassing. De wi...

Columns
Kan ik niet meedoen met die duurzame wijngaard van je?

Hoe vaak ik deze vraag afgelopen week niet heb gekregen... er is voldoende ruimte op Domein Bergen, en met meer stokken zouden we meer kunnen investeren in duurzaamheid en kwaliteit. En samen mooie dingen doen is natuurlijk veel leuker. We gaan dus in april 2021 een tweede wijngaard planten wa...

Bezorgen Achtergronden
15-jarige maaltijdbezorgers mogen niet meer de straat op

Frans van Rooij, directeur ProFri, vakvereniging Professionele Frituurders, schreef een brief aan Tamara van Ark, Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Zij maakte gisteren bekend dat het vanaf 1 juli (dat is morgen al!) niet meer is toegestaan om medewerkers jonger dan 16 jaar in te...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: