Daniel Kaan en Alexander Claus treden toe tot directie Claus Company

12 november 2018 | Thijs Jacobs

Per 1 oktober jl. bestaat de directie van Claus Company uit drie directieleden. Na het afscheid van Leo Claus wordt CEO Rick Claus versterkt door Alexander Claus (CCO) en Daniel Kaan (COO). Dit nieuwe directieteam kijkt vol enthousiasme naar de toekomst.

Daniel Kaan, afgestudeerd aan Hotelschool Leeuwarden, heeft tijdens zijn studie ervaring opgedaan in Australië en China. Na zijn afstudeerstage bij Grand Hyatt Beijing heeft hij daar twee jaar gewerkt en deed vervolgens meer internationale ervaring op in de hospitality branche. Daniel Kaan groeide al snel door naar managementfuncties in meeting & events, food & beverage en general management. Deze functies brachten hem de afgelopen 20 jaar naar Kenia, China, Dubai en Bahrein, met een vier jarige tussenstop als hotelmanager bij Mövenpick Hotel Amsterdam. Daniel heeft genoten van zijn internationale carrière, maar het is nu tijd voor hem en zijn gezin om zich weer te vestigen in Nederland. “Ik ben ontzettend trots toe te treden tot de directie van Claus Company. De activiteiten van het bedrijf sluiten perfect aan op mijn werkervaring en de dynamische tijden waarin we ons bevinden maakt dit een super leuke uitdaging”, aldus Daniel.

Alexander Claus

Alexander Claus vult aan: “We gaan een mooie en interessante toekomst tegemoet. We hebben een gezond bedrijf met een geweldig team.” Sinds 2012 werkt Alexander Claus bij Claus Company waar hij de functies van projectmanager en brand manager bekleedde, alvorens hij toetrad tot de directie als commercieel directeur. “Ik ben erg dankbaar dat ik het vertrouwen krijg voor deze uitdaging.” 
Na zijn studie aan Hotelschool Den Haag, heeft Alexander zich tijdens de master hospitality management aan de Florida International University gespecialiseerd in hotelvastgoed. Zijn carrière startte als evenementenorganisator bij O’Neill waarna hij hotelmanager was van een boutique hotel in Panama en hij vervolgens consultancy en developementbureau Shjark Group oprichtte.

Taakverdeling 

President-directeur Rick Claus blijft eindverantwoordelijk voor Claus Company. Hij richt zich op de strategische ontwikkeling van het bedrijf en is voorzitter van de directie. Daniel Kaan is als operationeel directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse operationele werkzaamheden van Claus Park Collection, voor zowel food & beverage en productontwikkeling, als personeelszaken. Commercieel directeur Alexander Claus richt zich o.a. op marketing, brand management, sales strategieën en haalbaarheidsonderzoeken.

Claus Company 

Claus Company is een toonaangevend en dynamisch horecaconcern dat zich bezig houdt met allerlei vormen van horeca zoals: restaurants, hotel, evenementen, congressen, bowling etc. Deze drie horecalocaties in Hoofddorp treden als Claus Park Collection naar buiten. Belangrijke speerpunten zijn: goede kwaliteit, creatief en professionaliteit. Het hoofdkantoor is gevestigd in het Courtyard by Marriott Hotel.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Culinair
Hutten beste cateraar in MT1000

Hutten staat op nummer 1 in de categorie catering van de MT1000, het grootste onderzoek onder zakelijke beslissers naar de kwaliteit en populariteit van zakelijke dienstverleners in Nederland. “Vorig jaar stonden we nummer 1 in het lijstje met runner-ups en nu meteen op nummer 1 in de overall ...

Opening Culinair
Sterrenteam Lars Albers en Randy Bouwer opent in 2020 restaurant Vigor in Vught

Chef Lars Albers en gastheer-sommelier Randy Bouwer openen in het voorjaar van 2020 hun restaurant Vigor in Vught. Vigor zetelt in de 17e eeuwse rijksmonumentale villa Bleijenburg, die op dit moment wordt verbouwd. Middelpunt van het restaurant is de centrale bar, die tegelijkertijd ook de open keuk...

Opening Rotterdam
Nieuwe Rotterdamse hotspot Williams Canteen biedt gast all day concept

Sinds vorige week heeft het Witte de With kwartier in Rotterdam er met Williams Canteen een uitstekende publiekstrekker bij. Dit all day concept van Kim Riekwel, Jamil Sancha en zijn vrouw Stefanie - bekend van Supermercado - biedt niet alleen een uitstekende dinerkaart met culinaire hoogstandjes en...

Columns Vega
Column Fernando Jonker: Gun deze gasten ook een beleving

Het veganisme is ouder dan het woord zelf, in Frankrijk bijvoorbeeld werd al lang 'végétalisme' gebruikt voor wat later ook in het Frans 'véganisme' ging heten. De term veganisme is de Nederlandstalige versie van het Engelse woord ‘veganism’. Dit w...

Amsterdam Opening
Michiel van der Eerde opent Bar BAUT op permanente plek

Op 13 januari 2020 opent Michiel van der Eerde permanent 'Bar BAUT' aan de stadionweg in Amsterdam Zuid. Ruim 7 jaar geleden maakte Michiel van der Eerde naam als pop-up goeroe van Amsterdam. Na zes succesvolle rondreizende edities is het tijd voor een nieuwe dimensie binnen het horeca conce...

Columns Blog
Hoe makkelijk maak je het de gast om voor jou te kiezen?

Heb je je weleens afgevraagd waarom gasten überhaupt bij je reserveren of binnenstappen? Het kan niet zijn omdat je de enige plek bent waar ze wat kunnen eten of drinken. Zoals heel vroeger toen je als reiziger blij was dat je een dak boven je hoofd had en een warme maaltijd kreeg. De 'herb...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: