Dé trendgroente van 2017: bloemkool

24 juli 2017 | Thijs Jacobs

Bloemkool wordt gezien als het nieuwe witte goud. De groente verschijnt werkelijk overal op het menu en de horeca is daarbij geen uitzondering. In salades, als risotto, geroosterd, gefrituurd, gegrild of als pizzabodem… Bloemkool kan op uiteenlopende manieren bereid worden. 

De populariteit van bloemkool, en van groente in het algemeen, komt niet uit de lucht vallen. Vlees wordt door steeds meer Nederlanders achterwege gelaten bij de maaltijd en foodwatchers voorspellen dat dit in 2017 nog meer gaat gebeuren. Het advies van het Voedingscentrum is om minimaal 250 gram groente per persoon per dag te consumeren. 

Bloemkoolcouscous en ‘golden milk’
Een populaire bereidingswijze is bloemkoolcouscous. In een keukenmachine wordt de bloemkool kleingemaakt, waarna er bloemkoolcouscous ontstaat. Waarom juist de bloemkool zo in opkomst is? De groente is goed en goedkoop verkrijgbaar, bevat weinig calorieën en koolhydraten en veel vezels, vitamine C, foliumzuur en kalium. Wanneer je écht helemaal trendy wil zijn, dan combineer je bloemkool met kurkuma. De gele specerij is in de Verenigde Staten al enige tijd helemaal hot, voornamelijk omdat het een ingrediënt is dat in ‘golden milk’ zit. Golden milk is plantaardige melk met gember en kurkuma. 

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Bier Duurzaamheid
Heineken ambieert 20 procent minder plastic in 2025

Op initiatief van Staatssecretaris Stientje van Veldhoven heeft HEINEKEN Nederland Commercie het Plastic Pact mede ondertekend. Samen met 68 organisaties committeert de bierbrouwer zich om in 2025 20 procent minder plastic te gebruiken, meer plastic opnieuw te gebruiken en al het nieuwe plastic voor...

Duurzaamheid
Nestlé gaat voor 100 procent recyclebare verpakking in 2025

Nestlé heeft vanmiddag, tijdens de Nationale Circulaire Economie Conferentie in Den Haag, samen met meer dan 70 andere bedrijven en milieuorganisaties het ‘Plastic Pact’ ondertekend. Het pact is een initiatief van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. De ondertekenaars ...

Opening Restaurant
Nieuw restaurant biedt gratis eten aan

Op woensdag 20 februari vond de opening van het nieuwe restaurant Dadawan plaats in Eindhoven. Dadawan heeft voor een originele inwijding gekozen, er kon namelijk gratis gegeten worden. Dit was een succes en zorgde voor een enorme rij, zo lezen we op omroepbrabant.nl. De verbouwing van het pand l...

trends Duurzaamheid
'The Future 50': gewassen met een lage foodprint

‘The Future 50 Foods’ is een lijst van 50 plantaardige voedingsmiddelen die de voedingswaarde van onze maaltijden kunnen verhogen terwijl tegelijkertijd het negatieve effect van de voedselproductie op de planeet drastisch wordt verminderd. Gisteren presenteerde Knorr, in samenwerking met...

Columns Blog
Column restaurateur Sico de Moel: duurzaam

Sico de Moel is restaurateur. Als eigenaar van restaurant L'invité in Amsterdam maakt hij nogal wat mee. Zijn observaties en ervaringen deelt hij graag met de lezers van De RestaurantKrant en voortaan lees je maandelijks een bijdrage van Sico. Deze ochtend was ik door een leverancier u...

Achtergronden KHN
Gezondheid en horeca: kleinere porties en minder zout

73 procent van de horecaondernemers is volop bezig om zijn aanbod van eten en drinken gezonder te maken. Dat doen ze door het gebruik van dagverse, lokale producten, vloeibare vetten, minder zout en door meer vegetarische gerechten op de menukaart aan te bieden. Dat blijkt uit onderzoek van KHN. D...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: