Culitop/Genietgala feestelijk van start

1 juni 2010 |
Culitop/Genietgala feestelijk van start

Dinsdag 1 juni vond de eerste editie van de Culitop/ Genietgala plaats. Locatie van handelen; het concertgebouw De Vereeniging in Nijmegen. Onder toeziend oog van Thérèse Boer, Cas Spijkers en maître-sabreur Raimond Zuure sabreren Stef Rietbergen, directeur van De Gelderlander en het hoofd van het ROC Nijmegen, Hanneke Berben, twee flessen Pol Roger champagne. Hiermee was deze dag voor de tophoreca officieel geopend.



Meer aandacht voor gastvrijheid
Tijdens de inleidende praatjes benadrukte Thérèse Boer van De Librije, tevens ambassadeur van het Gastvrijheidsgilde, het belang van gastvrijheid in de horeca. "Een tijd lang is gastvrijheid en service een beetje het ondergeschoven kindje geweest, maar nu komt er gelukkig weer meer aandacht voor de mensen voor in het restaurant."



Eén groot restaurant
Aandacht voor het restaurantwezen was er deze dag volop. De Vereeniging was omgebouwd tot één groot restaurant. Er waren demonstraties met vlees, vis, groente, chocolade en wijn. En met bier, frisdrank, koffie en thee. Overal werd gekookt, waren proeverijen, workshops en de wedstrijd tussen de chefs van de vijf beste restaurants uit De Gelderlander-rubriek 'Over de tong' om de Geniet Koksbuis.



Op de kaart
De bedoeling van Culitop/Geniet Gala is om de regio Zuidoost- en Oost-Nederland culinair meer op de kaart te zetten. Sterrenrestaurants zijn dun gezaaid in Noord- en Oost-Nederland. In de wijde regio waarin De Gelderlander verschijnt, zijn er slechts vijf: De Stenen Tafel in Borculo, De Kromme Dissel in Heelsum, Le Marron in Malden, ’t Koethuis in Bennekom en O Mundo in Wageningen.



Extra spannend
Voor twintig studenten van de Cas Spijkers Academie, onderdeel van het ROC Nijmegen, was deze dag extra speciaal. Hun afstuderen hangt af van het succes van de Culitop en het Genietgala. Voor hun Meesterproef besloten zij deze dag in het leven te roepen en te organiseren.
Tot 17.00 uur is de dag voor horecaprofessionals, daarna kunnen ook overige geïnteresseerden naar binnen.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Coronacrisis
Dit zijn de aanvullingen op het derde steunpakket corona

De opleving van het coronavirus en de huidige maatregelen hebben flinke gevolgen voor de economie. Het kabinet stelt extra geld beschikbaar voor ondernemers die door de recente maatregelen een onevenredig harde klap hebben gekregen. Zo krijgt de horeca een eenmalige subsidie op aangelegde en nu onbr ...

Awards Culinair
Lekker500 komt uit in aangepaste vorm

Lekker500, de onafhankelijke restaurantgids van Nederland die dit jaar voor de 43ste keer verschijnt, heeft een aangepaste vorm waarin een podium wordt geboden aan de restaurateur. De speciale editie is een gids zonder ranking, als ode aan de helden van de horeca. Alle nog bestaande restaurants u ...

Branded Content
Professionele keukenapparatuur haal je bij een expert

Wanneer je op zoek bent naar nieuwe keukenapparatuur wil je natuurlijk het beste van het beste. Bij HorecaRama vind je naast de laagste prijsgarantie ook een indrukwekkend assortiment keuken en horeca apparatuur. Of je nu zoekt naar een professionele aan- en afvoertafel of een koelkast van hoge kwal ...

Achtergronden Coronacrisis
Horecaondernemers krijgen eenmalig gemiddeld 2500 euro overheidssteun

De horecabedrijven die vanwege de coronacrisis gesloten zijn, kunnen een eenmalige uitkering van gemiddeld 2500 euro tegemoetzien. Het bedrag is afhankelijk van het geleden omzetverlies, dus een gemiddelde op basis van deze rekensom: 2,75 procent van het verlies aan omzet. Dit meldt de NOS op basis ...

Wet- en regelgeving KHN
KHN: Alcoholklok hotels wederom toppunt van symboolpolitiek

KHN heeft vol onbegrip kennis genomen van het kabinetsbesluit om vanaf vrijdagavond 23 oktober een alcoholklok voor hotels in te voeren. Volgens dit besluit mag er vanaf vanavond in hotels na 20:00 uur ook geen alcohol meer worden geschonken of genuttigd in publieke ruimten zoals in het restaurant o ...

Bier Wijn
Alcoholvrije drank verkopen na 20.00 uur, mag dat?

Er mag na 20.00 uur geen alcohol verkocht worden gedurende de periode van de 'gedeeltelijke lockdown' die door het kabinet is ingesteld. Niet door supermarkten, niet door slijters, maar ook niet door horecazaken die bezorgen. In veel supermarkten zijn de gangpaden waar alcohol staat vanaf 20 ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: