Culitop/Genietgala feestelijk van start

1 juni 2010 |
Culitop/Genietgala feestelijk van start<

Dinsdag 1 juni vond de eerste editie van de Culitop/ Genietgala plaats. Locatie van handelen; het concertgebouw De Vereeniging in Nijmegen. Onder toeziend oog van Thérèse Boer, Cas Spijkers en maître-sabreur Raimond Zuure sabreren Stef Rietbergen, directeur van De Gelderlander en het hoofd van het ROC Nijmegen, Hanneke Berben, twee flessen Pol Roger champagne. Hiermee was deze dag voor de tophoreca officieel geopend.



Meer aandacht voor gastvrijheid
Tijdens de inleidende praatjes benadrukte Thérèse Boer van De Librije, tevens ambassadeur van het Gastvrijheidsgilde, het belang van gastvrijheid in de horeca. "Een tijd lang is gastvrijheid en service een beetje het ondergeschoven kindje geweest, maar nu komt er gelukkig weer meer aandacht voor de mensen voor in het restaurant."



Eén groot restaurant
Aandacht voor het restaurantwezen was er deze dag volop. De Vereeniging was omgebouwd tot één groot restaurant. Er waren demonstraties met vlees, vis, groente, chocolade en wijn. En met bier, frisdrank, koffie en thee. Overal werd gekookt, waren proeverijen, workshops en de wedstrijd tussen de chefs van de vijf beste restaurants uit De Gelderlander-rubriek 'Over de tong' om de Geniet Koksbuis.



Op de kaart
De bedoeling van Culitop/Geniet Gala is om de regio Zuidoost- en Oost-Nederland culinair meer op de kaart te zetten. Sterrenrestaurants zijn dun gezaaid in Noord- en Oost-Nederland. In de wijde regio waarin De Gelderlander verschijnt, zijn er slechts vijf: De Stenen Tafel in Borculo, De Kromme Dissel in Heelsum, Le Marron in Malden, ’t Koethuis in Bennekom en O Mundo in Wageningen.



Extra spannend
Voor twintig studenten van de Cas Spijkers Academie, onderdeel van het ROC Nijmegen, was deze dag extra speciaal. Hun afstuderen hangt af van het succes van de Culitop en het Genietgala. Voor hun Meesterproef besloten zij deze dag in het leven te roepen en te organiseren.
Tot 17.00 uur is de dag voor horecaprofessionals, daarna kunnen ook overige geïnteresseerden naar binnen.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Culinair
In beeld: Feestelijke opening Amber Garden, True Chinese Cuisine

Amber Garden, onderdeel van de internationale 'Yisheng Group' heeft gisteren haar deuren in Amstelveen op feestelijke wijze geopend. Eigenaar, Stark Li, derde generatie gerespecteerde Chinese restaurateurs, opende samen met Facility Manager, Ronald Ting, restaurant Amber Garden in het gezels...

Culinair
Chris Naylor geslaagd voor Meesterproef SVH Meesterkok 

Op maandag 23 september jl. is Chris Naylor, chefkok bij Restaurant Vermeer * in Amsterdam, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterkok. Chris wordt hiermee na zijn inauguratie de 148ste SVH Meesterkok van Nederland. Prestatie op Meesterlijk niveau SVH Meesterkoks Marc van Gulick (Landgoe...

Interview Longread
Dit stel bouwde een lunchroom en B&B in een modern kasteel

De Buytenplaets is een ‘brasserij’ en B&B in een van de modernste wijken van Rijswijk en omstreken. Wanneer je aan komt rijden, verrijst er ineens een soort van kasteel midden tussen de prachtige nieuwbouwwoningen. Dat imposante gebouw is de verwezenlijking van de droom van Laura Bro...

Vlees Vega
Nederlanders eten weer meer vlees, mede door de horeca

Nieuwe cijfers van de Wageningen Universiteit over de vleesconsumptie doen bij velen de wenkbrauwen fronsen. We blijken namelijk weer meer vlees te eten in Nederland. De uitkomst van het onderzoek, in opdracht van Stichting Wakker Dier, is anders dan het onderzoek van RIR, dat slechts anderhalve maa...

Awards Bocuse d'Or
Marco van der Wijngaard winnaar Bocuse d'Or Nederland 2019 

Tijdens de vakbeurs Gastvrij Rotterdam is Marco van der Wijngaard van restaurant ’t Amsterdammertje* in Loenen aan de Vecht de winnaar geworden van de Nederlandse finale Bocuse d’Or. Hij gaat Nederland vertegenwoordigen tijdens de Europese finale in Tallinn in juni 2020. Vijf kandidat...

Culinair
5&33 trapt truffelseizoen af

Goed nieuws voor alle truffel lovers! Het nieuwe truffelseizoen staat weer voor de deur en dat betekent dat restaurant 5&33 weer volledig in het teken van de truffel staat. De jaarlijkse 5&33 truffel kick-off is dit jaar in samenwerking met chefs Freek van Noortwijk en Guillaume de Beer. Van...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: