Culitop/Genietgala feestelijk van start

1 juni 2010
Culitop/Genietgala feestelijk van start

Dinsdag 1 juni vond de eerste editie van de Culitop/ Genietgala plaats. Locatie van handelen; het concertgebouw De Vereeniging in Nijmegen. Onder toeziend oog van Thérèse Boer, Cas Spijkers en maître-sabreur Raimond Zuure sabreren Stef Rietbergen, directeur van De Gelderlander en het hoofd van het ROC Nijmegen, Hanneke Berben, twee flessen Pol Roger champagne. Hiermee was deze dag voor de tophoreca officieel geopend.



*Meer aandacht voor gastvrijheid*
Tijdens de inleidende praatjes benadrukte Thérèse Boer van De Librije, tevens ambassadeur van het Gastvrijheidsgilde, het belang van gastvrijheid in de horeca. "Een tijd lang is gastvrijheid en service een beetje het ondergeschoven kindje geweest, maar nu komt er gelukkig weer meer aandacht voor de mensen voor in het restaurant."



*Eén groot restaurant*
Aandacht voor het restaurantwezen was er deze dag volop. De Vereeniging was omgebouwd tot één groot restaurant. Er waren demonstraties met vlees, vis, groente, chocolade en wijn. En met bier, frisdrank, koffie en thee. Overal werd gekookt, waren proeverijen, workshops en de wedstrijd tussen de chefs van de vijf beste restaurants uit De Gelderlander-rubriek 'Over de tong' om de Geniet Koksbuis.



*Op de kaart*
De bedoeling van Culitop/Geniet Gala is om de regio Zuidoost- en Oost-Nederland culinair meer op de kaart te zetten. Sterrenrestaurants zijn dun gezaaid in Noord- en Oost-Nederland. In de wijde regio waarin De Gelderlander verschijnt, zijn er slechts vijf: De Stenen Tafel in Borculo, De Kromme Dissel in Heelsum, Le Marron in Malden, ’t Koethuis in Bennekom en O Mundo in Wageningen.



*Extra spannend*
Voor twintig studenten van de Cas Spijkers Academie, onderdeel van het ROC Nijmegen, was deze dag extra speciaal. Hun afstuderen hangt af van het succes van de Culitop en het Genietgala. Voor hun Meesterproef besloten zij deze dag in het leven te roepen en te organiseren.
Tot 17.00 uur is de dag voor horecaprofessionals, daarna kunnen ook overige geïnteresseerden naar binnen.

~Frank Lindner~

Overig nieuws