Culitop/Genietgala feestelijk van start

1 juni 2010 |
Culitop/Genietgala feestelijk van start<

Dinsdag 1 juni vond de eerste editie van de Culitop/ Genietgala plaats. Locatie van handelen; het concertgebouw De Vereeniging in Nijmegen. Onder toeziend oog van Thérèse Boer, Cas Spijkers en maître-sabreur Raimond Zuure sabreren Stef Rietbergen, directeur van De Gelderlander en het hoofd van het ROC Nijmegen, Hanneke Berben, twee flessen Pol Roger champagne. Hiermee was deze dag voor de tophoreca officieel geopend.



Meer aandacht voor gastvrijheid
Tijdens de inleidende praatjes benadrukte Thérèse Boer van De Librije, tevens ambassadeur van het Gastvrijheidsgilde, het belang van gastvrijheid in de horeca. "Een tijd lang is gastvrijheid en service een beetje het ondergeschoven kindje geweest, maar nu komt er gelukkig weer meer aandacht voor de mensen voor in het restaurant."



Eén groot restaurant
Aandacht voor het restaurantwezen was er deze dag volop. De Vereeniging was omgebouwd tot één groot restaurant. Er waren demonstraties met vlees, vis, groente, chocolade en wijn. En met bier, frisdrank, koffie en thee. Overal werd gekookt, waren proeverijen, workshops en de wedstrijd tussen de chefs van de vijf beste restaurants uit De Gelderlander-rubriek 'Over de tong' om de Geniet Koksbuis.



Op de kaart
De bedoeling van Culitop/Geniet Gala is om de regio Zuidoost- en Oost-Nederland culinair meer op de kaart te zetten. Sterrenrestaurants zijn dun gezaaid in Noord- en Oost-Nederland. In de wijde regio waarin De Gelderlander verschijnt, zijn er slechts vijf: De Stenen Tafel in Borculo, De Kromme Dissel in Heelsum, Le Marron in Malden, ’t Koethuis in Bennekom en O Mundo in Wageningen.



Extra spannend
Voor twintig studenten van de Cas Spijkers Academie, onderdeel van het ROC Nijmegen, was deze dag extra speciaal. Hun afstuderen hangt af van het succes van de Culitop en het Genietgala. Voor hun Meesterproef besloten zij deze dag in het leven te roepen en te organiseren.
Tot 17.00 uur is de dag voor horecaprofessionals, daarna kunnen ook overige geïnteresseerden naar binnen.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Culinair
Hutten beste cateraar in MT1000

Hutten staat op nummer 1 in de categorie catering van de MT1000, het grootste onderzoek onder zakelijke beslissers naar de kwaliteit en populariteit van zakelijke dienstverleners in Nederland. “Vorig jaar stonden we nummer 1 in het lijstje met runner-ups en nu meteen op nummer 1 in de overall ...

Opening Culinair
Sterrenteam Lars Albers en Randy Bouwer opent in 2020 restaurant Vigor in Vught

Chef Lars Albers en gastheer-sommelier Randy Bouwer openen in het voorjaar van 2020 hun restaurant Vigor in Vught. Vigor zetelt in de 17e eeuwse rijksmonumentale villa Bleijenburg, die op dit moment wordt verbouwd. Middelpunt van het restaurant is de centrale bar, die tegelijkertijd ook de open keuk...

Opening Rotterdam
Nieuwe Rotterdamse hotspot Williams Canteen biedt gast all day concept

Sinds vorige week heeft het Witte de With kwartier in Rotterdam er met Williams Canteen een uitstekende publiekstrekker bij. Dit all day concept van Kim Riekwel, Jamil Sancha en zijn vrouw Stefanie - bekend van Supermercado - biedt niet alleen een uitstekende dinerkaart met culinaire hoogstandjes en...

Columns Vega
Column Fernando Jonker: Gun deze gasten ook een beleving

Het veganisme is ouder dan het woord zelf, in Frankrijk bijvoorbeeld werd al lang 'végétalisme' gebruikt voor wat later ook in het Frans 'véganisme' ging heten. De term veganisme is de Nederlandstalige versie van het Engelse woord ‘veganism’. Dit w...

Amsterdam Opening
Michiel van der Eerde opent Bar BAUT op permanente plek

Op 13 januari 2020 opent Michiel van der Eerde permanent 'Bar BAUT' aan de stadionweg in Amsterdam Zuid. Ruim 7 jaar geleden maakte Michiel van der Eerde naam als pop-up goeroe van Amsterdam. Na zes succesvolle rondreizende edities is het tijd voor een nieuwe dimensie binnen het horeca conce...

Columns Blog
Hoe makkelijk maak je het de gast om voor jou te kiezen?

Heb je je weleens afgevraagd waarom gasten überhaupt bij je reserveren of binnenstappen? Het kan niet zijn omdat je de enige plek bent waar ze wat kunnen eten of drinken. Zoals heel vroeger toen je als reiziger blij was dat je een dak boven je hoofd had en een warme maaltijd kreeg. De 'herb...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: