Een culinaire opening van het aspergeseizoen; Asperge de Bienvenue

Auteur: Redactie
Events 14 maart 2023
Een culinaire opening van het aspergeseizoen; Asperge de Bienvenue

Op vrijdag 14 april wordt op unieke wijze het aspergeseizoen geopend door House of Inspiration Nidum en restaurant Ovum. Op deze avond in Grave vindt een samenwerking plaats met de ambassadeur van de asperge: chef-kok van Brienen aan de Maas (1 ster), René Brienen.

Culinaire en inspirerende tour

Asperge de Bienvenue is een exclusief event dat in het teken staat van genieten en ontmoeten. De avond start met een culinaire tour door Nidum, het house of inspiration. Onder het genot van culinaire amuses ervaart men de beleving van het inspiratiecentrum en wordt er kennis gemaakt met de verschillende shops en showrooms. 

Unieke avond met sterrenkok René Brienen

Na deze introductie met Nidum wordt het aspergemenu geserveerd in restaurant Ovum. Het viergangendiner is samengesteld door Ovum’s chef-kok Sebastiaan Follong en René Brienen. De hoofdrol van dit menu is weggelegd voor de asperge. Terwijl er wordt genoten van het witte goud wordt de avond aangevuld met divers entertainment, waaronder live muziek en een presentatie van Micky Hoogendijk. De kunstenares exposeert diverse werken in Nidum, waaronder haar fotografische kunst en bronzen beelden.

House of Inspiration

De locatie van Asperge de Bienvenue is het monumentale Arsenaal, waar sinds eind 2021 het inspiratiecentrum Nidum is geopend. Op deze locatie komen diverse partners samen op het gebied van design, lifestyle, interieur en kunst.

Het inpandige restaurant Ovum is sinds augustus 2021 geopend en staat onder leiding van Sebastiaan Follong (winnaar NK Jonge Koks 2020). Ovum heeft sinds de opening al twee keer een vermelding in de Lekker500 mogen ontvangen en staat ook sinds 2022 in de culinaire lijst van Gault&Millau met 14 punten.

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante restaurantnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws