Culinaire academie in Twente

23 april 2014 |
Culinaire academie in Twente<

Op woensdag 23 april zullen Tuindorphotel & Restaurant ’t Lansink & Cyrano Vintertainment de Academie voor Gastronomie presenteren door middel van de lancering van de website,
www.academietwente.nl. De Academie voor Gastronomie Twente biedt de mogelijkheid om uw culinaire passie te ontwikkelen en delen met andere liefhebbers. De Academie voor Gastronomie Twente geeft workshops, masterclasses, cursussen en training over wijn, spijs, bier, smaak en gastronomie.

Twentse gastvrijheid
Twente staat bekend om haar 'Twentse gastvrijheid', maar wat betekent dat? Jonge Twentse talenten uit de horeca willen zij op weg helpen en op een hoger niveau brengen. Daarom werken wij nauw samen met instanties zoals het ROC van Twente en de Cas Spijkers Academie, maar ook met bekende vinologen, chef-koks en leveranciers. Naast de mensen uit het 'vak' zijn er liefhebbers en mensen met passie voor lekker eten en drinken. De Academie voor Gastronomie Twente biedt voor iedere doelgroep diverse programma’s op elk niveau.

Regio op de kaart
De oprichters van de academie, Bart Loskamp (Tuindorphotel ’t Lansink), Ronald Janssen (Cyrano) en Richard van den Hoeven ( Tuindorphotel ’t Lansink), willen de regio Twente culinair en gastronomisch op de kaart zetten. Er zullen diverse programma’s ontwikkeld worden waarvoor men zich kan inschrijven, zowel voor de professional als de amateur/liefhebber.

Wijntraining
Tevens is de Academie voor Gastronomie Twente een unieke samenwerking aangegaan met Wijntraining online (e-learning voor SWEN). Winetraining Online heeft een tweetal web-based trainingen ontwikkeld die perfect aansluiten op de SWEN-opleidingen van de Wijnacademie. Het betreft een interactieve wijncursus die men overal ter wereld 24/7 kan volgen wanneer het uitkomt. En daarmee perfect te combineren met de 'natte' cursussen aangeboden door de Academie voor Gastronomie Twente.

Eerste cursus
Op 17 mei aanstaande zal het eerste programma starten, te weten de Basiscursus wijn (op zaterdag):
De Academie voor Gastronomie Twente organiseert in het voorjaar van 2014 een landelijk erkende wijncursus voor wijnliefhebbers bij ‘t Lansink op de zaterdagmiddag. In een ontspannen sfeer krijgt het weekend extra cachet!

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns
Fooi: geen verplichting, wel een blijk van waardering

In Nederland is fooi geen verplichting. In ons land heeft het horecapersoneel immers ‘gewoon’ een salaris, maar de fooi is daarop natuurlijk wel een welkome aanvulling. Voor de horecagast is het vaak moeilijk te bepalen wat een gangbare fooi is. In de basis is een fooi van vijf tot tien ...

Snacks Fastservice
Fritesvakantie: gratis frites voor de kleintjes

Van zaterdag 19 oktober tot met zondag 27 oktober 2019 organiseren de twee vestigingen van Par Hasard in Amsterdam de Fritesvakantie. Tijdens de herfstvakantie trakteert Par Hasard op gratis frites voor de kinderen bij de lunch van de volwassenen. Uiteraard zijn er tevens menu’s voor de kleint...

Achtergronden Internationaal
Wereldvoedseldag 16 oktober: de wereld bevindt zich in een voedingscrisis

Minstens één op de drie kinderen onder de vijf jaar heeft volgens een nieuw gepubliceerd rapport van Unicef te weinig of te veel gewicht. De wereld lijdt aan een voedingscrisis. Meer dan 800 miljoen mensen in de wereld hebben honger, maar bijna evenveel mensen zijn zwaarlijvig. Tegelij...

Tech
Het rendement van e-mailmarketing wordt zwaar onderschat

Mocht je in het huidige tijdperk als marketeer in de horeca werken, dan moet je van veel markten thuis zijn. Natuurlijk moet je bijhouden wat andere partijen doen. Dit nog naast kennis van sociale media tot aan search engine marketing. Het vak van marketeer wordt steeds lastiger en de concurrentie i...

Koffie & thee Internationaal
Wist je dat we vandaag in koffiestaking zijn?

Tik de gast die een koffie bestelt vandaag maar op de vingers, want de Eerlijke Koffiestaling is een feit. Op het werk en in de horeca drinken we dagelijks veel kopjes koffie. Weinig mensen zijn zich echter bewust van de problematiek die schuilgaat achter de koffie. Om bewustwording ten aanzien van ...

Columns
Column Sico de Moel: Misser

"Doe maar 2 Heineken 0.0 en voor mijn vrouw champagne." Zal ik er eerst maar één brengen, en straks de tweede? "Nee hoor, ik heb dorst." Mijn gasten zaten gisteravond heerlijk buiten aan een klein tafeltje onder mijn luifel. Echt een plekje om samen te genieten v...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: