Culinaire academie in Twente

23 april 2014 |
Culinaire academie in Twente

Op woensdag 23 april zullen Tuindorphotel & Restaurant ’t Lansink & Cyrano Vintertainment de Academie voor Gastronomie presenteren door middel van de lancering van de website,
www.academietwente.nl. De Academie voor Gastronomie Twente biedt de mogelijkheid om uw culinaire passie te ontwikkelen en delen met andere liefhebbers. De Academie voor Gastronomie Twente geeft workshops, masterclasses, cursussen en training over wijn, spijs, bier, smaak en gastronomie.

Twentse gastvrijheid
Twente staat bekend om haar 'Twentse gastvrijheid', maar wat betekent dat? Jonge Twentse talenten uit de horeca willen zij op weg helpen en op een hoger niveau brengen. Daarom werken wij nauw samen met instanties zoals het ROC van Twente en de Cas Spijkers Academie, maar ook met bekende vinologen, chef-koks en leveranciers. Naast de mensen uit het 'vak' zijn er liefhebbers en mensen met passie voor lekker eten en drinken. De Academie voor Gastronomie Twente biedt voor iedere doelgroep diverse programma’s op elk niveau.

Regio op de kaart
De oprichters van de academie, Bart Loskamp (Tuindorphotel ’t Lansink), Ronald Janssen (Cyrano) en Richard van den Hoeven ( Tuindorphotel ’t Lansink), willen de regio Twente culinair en gastronomisch op de kaart zetten. Er zullen diverse programma’s ontwikkeld worden waarvoor men zich kan inschrijven, zowel voor de professional als de amateur/liefhebber.

Wijntraining
Tevens is de Academie voor Gastronomie Twente een unieke samenwerking aangegaan met Wijntraining online (e-learning voor SWEN). Winetraining Online heeft een tweetal web-based trainingen ontwikkeld die perfect aansluiten op de SWEN-opleidingen van de Wijnacademie. Het betreft een interactieve wijncursus die men overal ter wereld 24/7 kan volgen wanneer het uitkomt. En daarmee perfect te combineren met de 'natte' cursussen aangeboden door de Academie voor Gastronomie Twente.

Eerste cursus
Op 17 mei aanstaande zal het eerste programma starten, te weten de Basiscursus wijn (op zaterdag):
De Academie voor Gastronomie Twente organiseert in het voorjaar van 2014 een landelijk erkende wijncursus voor wijnliefhebbers bij ‘t Lansink op de zaterdagmiddag. In een ontspannen sfeer krijgt het weekend extra cachet!

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair Rotterdam
Drive thru op sterrenniveau in Rotterdam

Dat omweggetje wil je er maar al te graag voor maken. De Sterren Drive Thru bij het stadion van voetbalclub Excelsior in Rotterdam, gerund door maar liefst vier sterrenchefs, heet met recht een culinaire verademing. Zo HEERLIJK was een take-away nooit eerder. Fred Mustert van restaurant Fred (2 M ...

Personeel
FNV Horeca: afbouw steunmaatregelen leidt tot vertrek vakkrachten uit horecasector

De gisteren verstuurde Kamerbrief over de aanvullingen op het steun- en herstelpakket, alsmede het persmoment van het Kabinet van gisteravond zorgen voor grote onrust in de horecasector. FNV Horeca vindt het onvoorstelbaar dat het Kabinet gisteravond aangeeft dat er nog te weinig resultaten zijn om ...

Coronacrisis
Horeca blijft zeker nog dicht tot december

Waar iedereen al wel rekening mee hield, is gisterenavond bevestigd door minister De Jonge: de gedeeltelijke lockdown duurt in ieder geval nog tot december en 'wellicht tot in het nieuwe jaar'. Dit houdt in dat de horeca tot december de deuren gesloten moet houden. Er wordt op dit moment nog ...

Wet- en regelgeving KHN Coronacrisis
KHN: Nieuwe steun welkom, maar niet voldoende

Op dinsdag 27 oktober heeft het kabinet een besluit genomen over hoe de aanvullende steunmaatregelen er voor de horeca uit moeten komen te zien. KHN pleit er al weken bij het kabinet en de Tweede Kamer voor om, aanvullend op het huidige noodpakket, met aanvullende steunmaatregelen te komen, waarbij ...

Economie Coronacrisis
Dit zijn de aanvullingen op het derde steunpakket corona

De opleving van het coronavirus en de huidige maatregelen hebben flinke gevolgen voor de economie. Het kabinet stelt extra geld beschikbaar voor ondernemers die door de recente maatregelen een onevenredig harde klap hebben gekregen. Zo krijgt de horeca een eenmalige subsidie op aangelegde en nu onbr ...

Awards Culinair
Lekker500 komt uit in aangepaste vorm

Lekker500, de onafhankelijke restaurantgids van Nederland die dit jaar voor de 43ste keer verschijnt, heeft een aangepaste vorm waarin een podium wordt geboden aan de restaurateur. De speciale editie is een gids zonder ranking, als ode aan de helden van de horeca. Alle nog bestaande restaurants u ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: