Copenhagen opent brasserie

28 maart 2018 | David Bakker

Restaurant Copenhagen opent per 30 maart 2018 een nieuwe brasserie op de benedenverdieping van het Tomadohuis in Dordrecht. Brasserie CPH is een laagdrempelige zaak voor koffie, lunch, borrel en diner. De ondernemersfamilie Sturrus verhuist het gastronomische restaurant Copenhagen naar de entresol boven de brasserie. Met twee formules wil de familie zowel een meer eenvoudige laagdrempelige ervaring als een gastronomische beleving op niveau bieden.

Brasserie CPH

In de nieuwe brasserie met de naam CPH kan de gast terecht voor koffie, lunch, diner, hapjes en drankjes. Jamie Sturrus: “Brasserie CPH moet de huiskamer van Dordrecht worden waar iedereen zich thuisvoelt. De inrichting is sfeervol, warm en intiem door de zachtblauwe stoffen wanden en heeft een huiskamersfeer door de bank bij het raam met kussens en hangende planten. Een van de eyecatchers in de brasserie is de prachtige vitrine met taartjes speciaal voor ons gemaakt door toppatisserie Marijn in Oud Alblas.”

 

Onderscheidend lunchplateau


Onderscheidend is het lunchplateau, waarvan de gast zelf de samenstelling bepaalt en die de mogelijkheid geeft verschillende belegsoorten, soep en delicatessen te proeven. Op de dinerkaart staan brasseriegerechten als carpaccio van het Black Angusrund, bisque van garnalen, zeetong à la meunière, risotto met truffel en paddenstoelen en crème brûlée. Allemaal ambachtelijk bereid in eigen keuken en voorzien van een goede saus, frisse salade, perfecte frites en huisgemaakte mayonaise. Uit de à la cartegerechten kan de gast desgewenst een driegangenmenu samenstellen voor € 33,-.


Restaurant Copenhagen

Het restaurant is verhuisd naar de entresol en heeft een nieuwe inrichting gekregen. Onder de naam restaurant Copenhagen eet de gast hier op niveau met maximale aandacht in een informele setting. Er wordt gewerkt met een verrassingsmenu, waarvan de gerechten hun oorsprong hebben in de klassieke keuken en modern worden gepresenteerd. 
 

Terras

Willemijn Sturrus: “De komende tijd wordt het terras aangepakt. Er komen nieuwe comfortabele stoelen, een meer intieme indeling en een kleurstelling die past bij de brasserie. Het terras ligt de hele dag in de zon en ook de liefhebber van fine dining kan buiten eten, bij mooi weer dekken we ook de tafels van het restaurant in.”


Tomadohuis

Jamie Sturrus: “De inrichting is verzorgd door mijn vrouw Willemijn en het stylingteam van onze online kledingzaak Sweet Jewellery, die we net als Copenhagen samen met mijn moeder Cisca runnen. Bij de inrichting en de kleurkeuze zijn de prachtige muren met blauwe stippen in onze zaak, die een belangrijk deel van het ontwerp van het monumentale Tomadohuis vormen, als uitgangspunt genomen.” Chef Matthijs Apol is verantwoordelijk voor beide keukens en maître-sommelier Vincent Ploegaert zorgt voor verrassende wijnen bij de gerechten. Beide hebben ervaring opgedaan bij top- en sterrenrestaurants.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Longread
Interview: tijd voor meer vrouwen in de sterrenkeuken?

Vrouwelijke koks zijn nog (te) dun gezaaid, maar de aanstormende talenten Tess de Groot en Femke Klaassen, die bij respectievelijk Aan de Poel en De Librije werken, hebben een glansrijke toekomst in het verschiet. Ik spreek ze in De Librije, het driesterrenrestaurant in Zwolle en bespreek hun ervari...

Events
Horecava 2021 gaat hybride

Horecava verrijkt haar 65e editie, die plaatsvindt van 11 – 14 januari 2021 in RAI Amsterdam, met een online programma. Het evenement zal in aangepaste vorm face-2-face, volgens de COVID-19 richtlijnen, én virtueel live zijn. De vakbeurs, die foodservice professionals al jaren met elkaa...

Awards
Beachclub Lekker uit Vrouwenpolder Beste Paviljoen van 2020

Donderdag 30 juli werden de jaarlijkse prijzen voor het Beste Paviljoen en het Schoonste Strand van Nederland uitgereikt. De prijs voor het Schoonste Strand van Nederland ging naar Ameland. En voor het eerst mocht de jury zelfs een tien toekennen voor de schoonheid van dit strand. Friesland had met ...

Opening
Sterrenzaak opent bistro: Bistro TWO in Roermond

Begin september mag de gezellige Limburgse stad, Roermond een nieuwe top bistro verwelkomen op de Roerkade. Waar de brasserie van het luxe Hotel Dux eerder gevestigd was, zal binnenkort een nieuwe wind, genaamd Bistro TWO, waaien. Bethany DeLong en Edwin Soumang, eigenaars van het met een Micheli...

Economie
McDonalds ziet omzet in 2019 verdriedubbelen

De omzet van McDonald’s bezorgservice McDelivery is in 2019 verdriedubbeld ten opzichte van 2018. Deze groei zet in 2020 verder door. Hiermee plukt McDonald’s de vruchten van haar strategie om in te spelen op de snelgroeiende bezorgmarkt. De uitrol van deze service is de afgelopen maa...

Bier
Opmerkelijk: aantal bierbrouwerijen in Nederland gestegen

Het aantal bierbrouwerijen in Nederland is opnieuw gestegen. Dit jaar kwamen er tot nu toe netto 13 brouwerijen bij. Opmerkelijke statistieken in deze tijd van corona. Volgens Bierista.nl is het hoogtepunt van de bierrevolutie bereikt. Vanaf nu zal het aantal bierbrouwerijen dalen, zo voorziet Alain...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: