Copenhagen opent brasserie

28 maart 2018 | David Bakker

Restaurant Copenhagen opent per 30 maart 2018 een nieuwe brasserie op de benedenverdieping van het Tomadohuis in Dordrecht. Brasserie CPH is een laagdrempelige zaak voor koffie, lunch, borrel en diner. De ondernemersfamilie Sturrus verhuist het gastronomische restaurant Copenhagen naar de entresol boven de brasserie. Met twee formules wil de familie zowel een meer eenvoudige laagdrempelige ervaring als een gastronomische beleving op niveau bieden.

Brasserie CPH

In de nieuwe brasserie met de naam CPH kan de gast terecht voor koffie, lunch, diner, hapjes en drankjes. Jamie Sturrus: “Brasserie CPH moet de huiskamer van Dordrecht worden waar iedereen zich thuisvoelt. De inrichting is sfeervol, warm en intiem door de zachtblauwe stoffen wanden en heeft een huiskamersfeer door de bank bij het raam met kussens en hangende planten. Een van de eyecatchers in de brasserie is de prachtige vitrine met taartjes speciaal voor ons gemaakt door toppatisserie Marijn in Oud Alblas.”

 

Onderscheidend lunchplateau


Onderscheidend is het lunchplateau, waarvan de gast zelf de samenstelling bepaalt en die de mogelijkheid geeft verschillende belegsoorten, soep en delicatessen te proeven. Op de dinerkaart staan brasseriegerechten als carpaccio van het Black Angusrund, bisque van garnalen, zeetong à la meunière, risotto met truffel en paddenstoelen en crème brûlée. Allemaal ambachtelijk bereid in eigen keuken en voorzien van een goede saus, frisse salade, perfecte frites en huisgemaakte mayonaise. Uit de à la cartegerechten kan de gast desgewenst een driegangenmenu samenstellen voor € 33,-.


Restaurant Copenhagen

Het restaurant is verhuisd naar de entresol en heeft een nieuwe inrichting gekregen. Onder de naam restaurant Copenhagen eet de gast hier op niveau met maximale aandacht in een informele setting. Er wordt gewerkt met een verrassingsmenu, waarvan de gerechten hun oorsprong hebben in de klassieke keuken en modern worden gepresenteerd. 
 

Terras

Willemijn Sturrus: “De komende tijd wordt het terras aangepakt. Er komen nieuwe comfortabele stoelen, een meer intieme indeling en een kleurstelling die past bij de brasserie. Het terras ligt de hele dag in de zon en ook de liefhebber van fine dining kan buiten eten, bij mooi weer dekken we ook de tafels van het restaurant in.”


Tomadohuis

Jamie Sturrus: “De inrichting is verzorgd door mijn vrouw Willemijn en het stylingteam van onze online kledingzaak Sweet Jewellery, die we net als Copenhagen samen met mijn moeder Cisca runnen. Bij de inrichting en de kleurkeuze zijn de prachtige muren met blauwe stippen in onze zaak, die een belangrijk deel van het ontwerp van het monumentale Tomadohuis vormen, als uitgangspunt genomen.” Chef Matthijs Apol is verantwoordelijk voor beide keukens en maître-sommelier Vincent Ploegaert zorgt voor verrassende wijnen bij de gerechten. Beide hebben ervaring opgedaan bij top- en sterrenrestaurants.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Koen Bakker geïnaugureerd tot eerste SVH Meesterhorecaondernemer

Op maandag 17 september is Koen Bakker, eigenaar van Het Hooihuis in Roosendaal, geïnaugureerd tot eerste SVH Meesterhorecaondernemer. Onder grote belangstelling van familie, vrienden, medewerkers en de pers, is de officiële uitslag van de Meesterproef vastgesteld en ontving Koen het Meest...

Events Marketing
Tip: Formule 1 kijken in jouw horecazaak

De Formule 1 is in Nederland ongekend populair, mede door de geweldige prestaties van Max Verstappen. Ook in jouw horecazaak kun je profiteren van dit succes door de races uit te zenden. Maak er een Formule 1-ochtend of -avond van en verzin een speciale actie, zoals het serveren van oranje bitterbal...

Awards Culinair
Keltum restaurantprijs 2018 voor La Provence uit Zaltbommel

Een vakkundige jury heeft ook dit jaar weer, uit de restaurantledenlijst van ETN, het restaurant gekozen dat het best naar voren komt qua Euro-Toques uitstraling, in combinatie met de kwaliteit van de keuken. Tijdens Gastvrij Rotterdam werd de prijs door Ted Janssen, voorzitter ETN, uitgereikt aan L...

Interview Longread
Interview Miljuschka Witzenhausen: ''De Nederlandse horeca is goed bezig''

Miljuschka Witzenhausen is een graag geziene gast binnen het Nederlandse medialandschap. Via een modellenbureau belandde ze bij TMF, ging daarna aan de slag als actrice in soapseries en is nu frequent te zien bij RTL Boulevard, zowel als presentatrice als in de rol van fooddeskundige. Koken is immer...

Achtergronden
Training: hoe maak je jouw horecazaak onderscheidend?

Wat maakt een horecaconcept succesvol? En hoe voorkom je dat je concept blijft steken in de middenmoot? In deze training (15 oktober, in Utrecht) gaan wij het hebben over de, voor velen ontastbare, aspecten die een concept tot een succes maken. Wij leggen uit hoe je het DNA en de werkelijke kernwaar...

Bier Achtergronden
Affligem introduceert Patersvat in Nederlandse horecazaken

Affligem introduceert Affligem Patersvat in Nederland. Voor het eerst zal er een gelimiteerde editie beschikbaar zijn tot het einde van het jaar, exclusief voor ongeveer 1000 horecazaken in Nederland. Het eerste glas zal 14 september worden getapt in de Foodhallen in Amsterdam. Smaak ‘Af...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: