Copenhagen opent brasserie

28 maart 2018 | David Bakker

Restaurant Copenhagen opent per 30 maart 2018 een nieuwe brasserie op de benedenverdieping van het Tomadohuis in Dordrecht. Brasserie CPH is een laagdrempelige zaak voor koffie, lunch, borrel en diner. De ondernemersfamilie Sturrus verhuist het gastronomische restaurant Copenhagen naar de entresol boven de brasserie. Met twee formules wil de familie zowel een meer eenvoudige laagdrempelige ervaring als een gastronomische beleving op niveau bieden.

Brasserie CPH

In de nieuwe brasserie met de naam CPH kan de gast terecht voor koffie, lunch, diner, hapjes en drankjes. Jamie Sturrus: “Brasserie CPH moet de huiskamer van Dordrecht worden waar iedereen zich thuisvoelt. De inrichting is sfeervol, warm en intiem door de zachtblauwe stoffen wanden en heeft een huiskamersfeer door de bank bij het raam met kussens en hangende planten. Een van de eyecatchers in de brasserie is de prachtige vitrine met taartjes speciaal voor ons gemaakt door toppatisserie Marijn in Oud Alblas.”

 

Onderscheidend lunchplateau


Onderscheidend is het lunchplateau, waarvan de gast zelf de samenstelling bepaalt en die de mogelijkheid geeft verschillende belegsoorten, soep en delicatessen te proeven. Op de dinerkaart staan brasseriegerechten als carpaccio van het Black Angusrund, bisque van garnalen, zeetong à la meunière, risotto met truffel en paddenstoelen en crème brûlée. Allemaal ambachtelijk bereid in eigen keuken en voorzien van een goede saus, frisse salade, perfecte frites en huisgemaakte mayonaise. Uit de à la cartegerechten kan de gast desgewenst een driegangenmenu samenstellen voor € 33,-.


Restaurant Copenhagen

Het restaurant is verhuisd naar de entresol en heeft een nieuwe inrichting gekregen. Onder de naam restaurant Copenhagen eet de gast hier op niveau met maximale aandacht in een informele setting. Er wordt gewerkt met een verrassingsmenu, waarvan de gerechten hun oorsprong hebben in de klassieke keuken en modern worden gepresenteerd. 
 

Terras

Willemijn Sturrus: “De komende tijd wordt het terras aangepakt. Er komen nieuwe comfortabele stoelen, een meer intieme indeling en een kleurstelling die past bij de brasserie. Het terras ligt de hele dag in de zon en ook de liefhebber van fine dining kan buiten eten, bij mooi weer dekken we ook de tafels van het restaurant in.”


Tomadohuis

Jamie Sturrus: “De inrichting is verzorgd door mijn vrouw Willemijn en het stylingteam van onze online kledingzaak Sweet Jewellery, die we net als Copenhagen samen met mijn moeder Cisca runnen. Bij de inrichting en de kleurkeuze zijn de prachtige muren met blauwe stippen in onze zaak, die een belangrijk deel van het ontwerp van het monumentale Tomadohuis vormen, als uitgangspunt genomen.” Chef Matthijs Apol is verantwoordelijk voor beide keukens en maître-sommelier Vincent Ploegaert zorgt voor verrassende wijnen bij de gerechten. Beide hebben ervaring opgedaan bij top- en sterrenrestaurants.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Bocuse d'Or
Soenil Bahadoer nieuwe voorzitter Bocuse d'Or Nederland

Tweesterrenchef Soenil Bahadoer volgt per 1 april driesterrenchef Jonnie Boer op als bestuursvoorzitter van Bocuse d'Or Nederland. De Patron Cuisinier van restaurant De Lindehof is trots op zijn benoeming en spreekt zijn ambities uit. "De gastronomie in Nederland ontwikkelt zich razendsnel....

Ondernemen Column David Bakker
Column: Haal die laptopzombie binnen!

Het aantal flexibele werknemers is de afgelopen vijftien jaar toegenomen van 1,1 miljoen naar bijna 2 miljoen. Het aantal zzp’ers groeide van ruim 630 duizend in 2003 naar 1,1 miljoen in 2018. Dat meldde het CBS vorige maand. Dat zijn ruim drie miljoen potentiele gasten. Steeds meer zelfsta...

Amsterdam Opening
Amsterdam krijgt primeur van STAN&CO 2.0

STAN&CO is een begrip in Utrecht, Arnhem en Zeist en is onderdeel van Debuut Horecabeheer & Ontwikkeling. In dit sfeervolle bar-restaurant draait het allemaal om food, drinks & friends. In juni 2019 wordt ook Amsterdam verrijkt met een STAN&CO. Een 2.0 versie waarmee ze aansluit o...

Personalia Culinair Michelin
Sterrenchef-kok André van Doorn neemt afscheid van Kasteel Heemstede

Met ingang van 1 juli 2019 neemt SVH Meesterkok André van Doorn na 17 jaar afscheid van Kasteel Heemstede. De talentvolle chef Ollie Schuiling, nu nog werkzaam als keukenchef bij Schloss Schauenstein (*) neemt de scepter in de keuken van hem over. Samen met ondernemer Frans den Boer wordt ...

Internationaal
Europa’s eerste onderwaterrestaurant geopend aan Noorse zuidkust

Het woord ‘Under’ betekent zowel 'onder’ als ‘wonder’ in het Noors. Beide woorden komen tot zijn recht bij het eerste onderwaterrestaurant van Europa, dat op 20 maart 2019 haar deuren opende. Het 34 meter lange gebouw in de vorm van een monoliet is ontworpen door he...

Culinair Michelin Wijn
Edger Groeneveld geslaagd voor Meesterproef SVH Wijnmeester

Op woensdag 20 maart 2019 is Edger Groeneveld, Sommelier bij Restaurant ’t Nonnetje in Harderwijk, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Wijnmeester. Na zijn inauguratie mag Edger als 35ste SVH Wijnmeester toetreden tot de SVH Meesterfamilie. Tweesterrenrestaurant ’t Nonnetje wordt daarmee...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: