Columbus Trophy terug naar vakbeurs BBB

4 mei 2015 |
Columbus Trophy terug naar vakbeurs BBB<

De Columbus Trophy de aanmoedigingsprijs voor startende ondernemers, keert voor haar 12e editie terug naar Horecavakbeurs BBB die van 5 tot en met 7 oktober gehouden wordt in het MECC Maastricht. Dit besluit werd onlangs genomen door de organisatie van de Columbus Trophy en initiatiefnemers Mise en Place & MECC Maastricht.

Over de prijs
De Columbus Trophy is een aanmoedigingsprijs die elk jaar wordt uitgereikt aan een startende ondernemer die succesvol is als leverancier aan de hospitality, of een innovatief hospitality concept heeft ontwikkeld. In tegenstelling tot vergelijkbare awards in Europa focust de Columbus Trophy niet alleen op het product of de dienst, maar vooral op de ondernemer erachter. Veel jonge ondernemers hebben een geweldige drive en veel potentie, maar vinden het lastig om door te zetten wanneer ze problemen ondervinden. De Columbus Trophy biedt deze ondernemers een steuntje in de rug. In de afgelopen 11 jaar is de Columbus Trophy volgens de organisators volwassen geworden. Wat begon als een regionale prijs in Zuid Nederland, is uitgegroeid naar een internationale prijs waar bedrijven uit heel Europa naar meedingen. De winnaar ontvangt internationale erkenning en een aanmoedigingsprijs van € 2.500,-. Alle finalisten krijgen de mogelijkheid om zich te presenteren op Horecavakbeurs BBB.

Terug naar de basis
Na twee jaar uitgereikt te zijn tijdens Food Executive Europe, een tweedaags congres en netwerkevenement voor beslissers uit de hotellerie, catering en foodservice branche, keert de Columbus Trophy terug naar haar basis. "Horecavakbeurs BBB biedt de finalisten een uitgebreid Euregionaal platform om hun potentiële relaties te ontmoeten. De kwaliteit van de BBB bezoekers is hoog en voor veel finalisten is de beurs de perfecte ingang naar de Euregionale markt. We zijn ervan overtuigd een goede stap te hebben gezet ter verbetering van de positie van de Columbus Trophy als toonaangevende prijs voor ondernemers", aldus initiator Charles van Goch.
Inschrijven
De inschrijving voor de 12e editie van de Columbus Trophy sluit op dinsdag 30 juni 2015, waarna tijdens een aantal jureringsrondes de kandidaten zullen worden teruggebracht naar een achttal finalisten. Industriebank LIOF, hoofdsponsor van de Columbus Trophy, voegt vervolgens d.m.v. wildcards twee finalisten toe. Alle finalisten presenteren zichzelf van 5 t/m 7 oktober 2015 op de 61e editie van de BBB, waar op maandag 5 oktober 2015 voor de 12e keer de Columbus Trophy wordt uitgereikt.


Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden Culinair
Ruim 1 op de 10 Nederlanders gaat met Kerst uit eten

Ruim een op de tien (12 procent) Nederlanders grijpt Kerst aan om uit eten te gaan. Dit blijkt uit een analyse van Taxi2Airport, dat - in aanloop naar de kerstdagen - in kaart bracht op welke manier Nederlanders Kerst vieren. Eten belangrijk tijdens Kerst Kerst is erg populair in Nederland. L...

Opening Culinair
Restaurant Alma Oisterwijk van voormalig sterrenchef Wouter van Laarhoven geopend

Op 19 november 2019 hebben chef Wouter van Laarhoven en gastvrouw Malou Hagenaars hun restaurant Alma in Oisterwijk geopend. Alma bestaat uit een casual fine-dining-restaurant en een bodega en is gevestigd op De Lind 45a, in een deel van het pand dat sinds 1631 als De Swaen bekendstaat en waar ooit ...

Wet- en regelgeving
Alle rookruimtes gesloten in 2022

Het is de bedoeling dat de laatste rookruimtes in Nederland in 2022 sluiten. In (semi)overheids- en openbare gebouwen sluiten de rookruimtes al in 2021. Dat betekent dat er dan geen rookruimtes meer te vinden zijn in de zorg, het onderwijs, bij overheidsgebouwen en in de cultuur- en sportsector. In ...

Bezorgen Achtergronden
Deliveroo help de Sint een handje

Diverse gezinnen werden aangenaam verrast toen de Sint met zijn paard bij hen voor de deur stond. De Sint reed een ronde in het Rotterdamse Kralingen om een heerlijke maaltijd bij verschillende adressen langs te brengen met hulp van de Deliveroo-bezorgers. Handig als je te paard bent en je handen vr...

Columns Interview Longread
Horeca-etiquette: restaurantgasten willen privacy

De horeca is zoveel meer dan wat er uit de keuken komt. De aankleding van je zaak en bovenal de kwaliteit van de service zijn bepalend voor het gevoel dat jouw gast aan het bezoek aan je zaak overhoudt. Natuurlijk moet de setting goed zijn, mensen voelen zich ongemakkelijk als er minder dan vijft...

Economie
FNV Horeca bereikt cao-akkoord horeca met 3% loonsverhoging

FNV Horeca en CNV Vakmensen hebben met werkgeversorganisatie Koninklijke Horeca Nederland een onderhandelingsakkoord bereikt voor een nieuwe cao horeca. Het belangrijkste resultaat is een loonsverhoging van in totaal 3%. Edwin Vlek, bestuurder FNV Horeca, over het behaalde onderhandelingsakkoord:...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: