CityTrip Rotterdam: interview Baker's Dough

13 maart 2018 | Thijs Jacobs

Baker's Dough heeft Rotterdam op overtuigende wijze kennis laten maken met het genieten van beslag. Niet zomaar wat beslag, want je kunt er kiezen uit de meest uiteenlopende smaken en het geheel helemaal afmaken met de topping, ijs en saus naar keuze. Een geniale vondst en lekker bovendien! We bezochten de Rotterdamse zaak tijdens de CityTrip Rotterdam.

Juliët Oosterom leidt ons rond en vertelt over het succes van het concept: "Vanaf dag één was het een doorslaand succes. Er stonden zelfs rijen in de straat, want iedereen moest en zou het zien en proeven." Dat succes bleek niet van korte duur, want het concept wordt verder uitgerold. "Er zijn veel 'returning guests', dus de drukte houdt aan. Het is duidelijk geen hype en zelf zie ik het als het 'nieuwe ijs'. We wilden graag ook in Amsterdam een vestiging openen, maar daar mogen we van de gemeente niet in het centrum terecht, vanwege het aantal ijs- en Nutellazaken dat daar al zit."

Retail

Geen uitbreiding in Amsterdam dus op korte termijn, maar wél binnen de retail en de horeca. "We kregen dus heel veel aanvragen van ijssalons en restaurants. Bovendien focussen we ons op de retail-kant. In de zomer liggen we drie maanden lang in de Bijenkorf en we zijn ook bezig met bioscopen, supermarkten en tankstations. Restaurantketen De Beren gaat ons ook op de dessertkaart zetten, dus  de machine draait aardig. Op dit moment zijn we in een gecertificeerde ruimte bezig met de productie, want bij retail krijg je met veel meer eisen te maken op het gebied van hygiëne, labelling en houdbaarheid. We gebruikten al gepasteuriseerde producten, geen rauwe eieren dus. Maar nu worden de producten ook microbiologisch getest in een laboratorium. Dat heeft te maken onder andere het transport."

Op de foto: Juliët, die liever niet op de foto wil...

Gevoel van vroeger

Dat gevoel van vroeger, het gevoel dat je als kind stiekem je vinger in de beslagkom doopte om er lekker even van te proeven. Dat gevoel is duidelijk aanwezig in de zaak. Niet alleen vanwege het deeg dat je kunt bestellen, maar ook vanwege de styling. Terug naar vroeger, ook in het interieur. "We hebben her en der tweedehands spullen gevonden die je het gevoel geven dat je in grootmoeders keuken staat", zegt Juliët, die zelf verantwoordelijk is voor de sales. "We worden ook platgebeld door festivals en vaak benaderd door bezorgdiensten. Domino's en Bezorgbeer willen ook graag met ons samenwerken. We willen Nederland gaan 'doughmineren' binnenkort!" Ja, bij Bakers Dough zijn ze niet vies van een woordgrapje. De 'Dough My God' is bijvoorbeeld  een enorme beker, die je ook mee kunt nemen. 

Toplocatie

Met de locatie van de vestiging van Baker's Dough is niets mis. Dit stukje Rotterdam bruist. "De Markthal is om de hoek, de markt is hier tegenover en hier in de straat vind je ook PIX en Bokaal, twee horecazaken die enorm populair zijn. Bij PIX serveren ze Pintxos, kleine Spaanse hapjes die je zelf kunt pakken. Ook echt heel leuk."

Vegan

Vegan is hot, daar houden ze hier in de Maastad ook rekening mee. "We hebben uiteraard ook vegan varianten en toppings, die lopen goed. Daarnaast hebben we steeds nieuwe smaken in het assortiment. Tijdens Halloween hadden we bijvoorbeeld de Halloween Pumpkin en nu kun je ook een appeltaartsmaak kiezen of Red Velvet. Het is allemaal best machtig, dat klopt. Daarom kun je ook kiezen voor een cakebeslag, dat wat luchtiger is en met een bolletje ijs erbij wordt het ook wat lichter. Het cakebeslag is zelfs een hardloper op de kaart. Op 1 april lanceren we de zomerkaart met zomersmaken, die gelanceerd wordt met een groot event, dus onze vaste gasten hebben wat om naar uit te kijken."

Klik op deze link voor meer CityTrip-interviews

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden Culinair
Ruim 1 op de 10 Nederlanders gaat met Kerst uit eten

Ruim een op de tien (12 procent) Nederlanders grijpt Kerst aan om uit eten te gaan. Dit blijkt uit een analyse van Taxi2Airport, dat - in aanloop naar de kerstdagen - in kaart bracht op welke manier Nederlanders Kerst vieren. Eten belangrijk tijdens Kerst Kerst is erg populair in Nederland. L...

Opening Culinair
Restaurant Alma Oisterwijk van voormalig sterrenchef Wouter van Laarhoven geopend

Op 19 november 2019 hebben chef Wouter van Laarhoven en gastvrouw Malou Hagenaars hun restaurant Alma in Oisterwijk geopend. Alma bestaat uit een casual fine-dining-restaurant en een bodega en is gevestigd op De Lind 45a, in een deel van het pand dat sinds 1631 als De Swaen bekendstaat en waar ooit ...

Wet- en regelgeving
Alle rookruimtes gesloten in 2022

Het is de bedoeling dat de laatste rookruimtes in Nederland in 2022 sluiten. In (semi)overheids- en openbare gebouwen sluiten de rookruimtes al in 2021. Dat betekent dat er dan geen rookruimtes meer te vinden zijn in de zorg, het onderwijs, bij overheidsgebouwen en in de cultuur- en sportsector. In ...

Bezorgen Achtergronden
Deliveroo help de Sint een handje

Diverse gezinnen werden aangenaam verrast toen de Sint met zijn paard bij hen voor de deur stond. De Sint reed een ronde in het Rotterdamse Kralingen om een heerlijke maaltijd bij verschillende adressen langs te brengen met hulp van de Deliveroo-bezorgers. Handig als je te paard bent en je handen vr...

Columns Interview Longread
Horeca-etiquette: restaurantgasten willen privacy

De horeca is zoveel meer dan wat er uit de keuken komt. De aankleding van je zaak en bovenal de kwaliteit van de service zijn bepalend voor het gevoel dat jouw gast aan het bezoek aan je zaak overhoudt. Natuurlijk moet de setting goed zijn, mensen voelen zich ongemakkelijk als er minder dan vijft...

Economie
FNV Horeca bereikt cao-akkoord horeca met 3% loonsverhoging

FNV Horeca en CNV Vakmensen hebben met werkgeversorganisatie Koninklijke Horeca Nederland een onderhandelingsakkoord bereikt voor een nieuwe cao horeca. Het belangrijkste resultaat is een loonsverhoging van in totaal 3%. Edwin Vlek, bestuurder FNV Horeca, over het behaalde onderhandelingsakkoord:...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: