CityTrip Rotterdam: interview Baker's Dough

13 maart 2018 | Thijs Jacobs

Baker's Dough heeft Rotterdam op overtuigende wijze kennis laten maken met het genieten van beslag. Niet zomaar wat beslag, want je kunt er kiezen uit de meest uiteenlopende smaken en het geheel helemaal afmaken met de topping, ijs en saus naar keuze. Een geniale vondst en lekker bovendien! We bezochten de Rotterdamse zaak tijdens de CityTrip Rotterdam.

Juliët Oosterom leidt ons rond en vertelt over het succes van het concept: "Vanaf dag één was het een doorslaand succes. Er stonden zelfs rijen in de straat, want iedereen moest en zou het zien en proeven." Dat succes bleek niet van korte duur, want het concept wordt verder uitgerold. "Er zijn veel 'returning guests', dus de drukte houdt aan. Het is duidelijk geen hype en zelf zie ik het als het 'nieuwe ijs'. We wilden graag ook in Amsterdam een vestiging openen, maar daar mogen we van de gemeente niet in het centrum terecht, vanwege het aantal ijs- en Nutellazaken dat daar al zit."

Retail

Geen uitbreiding in Amsterdam dus op korte termijn, maar wél binnen de retail en de horeca. "We kregen dus heel veel aanvragen van ijssalons en restaurants. Bovendien focussen we ons op de retail-kant. In de zomer liggen we drie maanden lang in de Bijenkorf en we zijn ook bezig met bioscopen, supermarkten en tankstations. Restaurantketen De Beren gaat ons ook op de dessertkaart zetten, dus  de machine draait aardig. Op dit moment zijn we in een gecertificeerde ruimte bezig met de productie, want bij retail krijg je met veel meer eisen te maken op het gebied van hygiëne, labelling en houdbaarheid. We gebruikten al gepasteuriseerde producten, geen rauwe eieren dus. Maar nu worden de producten ook microbiologisch getest in een laboratorium. Dat heeft te maken onder andere het transport."

Op de foto: Juliët, die liever niet op de foto wil...

Gevoel van vroeger

Dat gevoel van vroeger, het gevoel dat je als kind stiekem je vinger in de beslagkom doopte om er lekker even van te proeven. Dat gevoel is duidelijk aanwezig in de zaak. Niet alleen vanwege het deeg dat je kunt bestellen, maar ook vanwege de styling. Terug naar vroeger, ook in het interieur. "We hebben her en der tweedehands spullen gevonden die je het gevoel geven dat je in grootmoeders keuken staat", zegt Juliët, die zelf verantwoordelijk is voor de sales. "We worden ook platgebeld door festivals en vaak benaderd door bezorgdiensten. Domino's en Bezorgbeer willen ook graag met ons samenwerken. We willen Nederland gaan 'doughmineren' binnenkort!" Ja, bij Bakers Dough zijn ze niet vies van een woordgrapje. De 'Dough My God' is bijvoorbeeld  een enorme beker, die je ook mee kunt nemen. 

Toplocatie

Met de locatie van de vestiging van Baker's Dough is niets mis. Dit stukje Rotterdam bruist. "De Markthal is om de hoek, de markt is hier tegenover en hier in de straat vind je ook PIX en Bokaal, twee horecazaken die enorm populair zijn. Bij PIX serveren ze Pintxos, kleine Spaanse hapjes die je zelf kunt pakken. Ook echt heel leuk."

Vegan

Vegan is hot, daar houden ze hier in de Maastad ook rekening mee. "We hebben uiteraard ook vegan varianten en toppings, die lopen goed. Daarnaast hebben we steeds nieuwe smaken in het assortiment. Tijdens Halloween hadden we bijvoorbeeld de Halloween Pumpkin en nu kun je ook een appeltaartsmaak kiezen of Red Velvet. Het is allemaal best machtig, dat klopt. Daarom kun je ook kiezen voor een cakebeslag, dat wat luchtiger is en met een bolletje ijs erbij wordt het ook wat lichter. Het cakebeslag is zelfs een hardloper op de kaart. Op 1 april lanceren we de zomerkaart met zomersmaken, die gelanceerd wordt met een groot event, dus onze vaste gasten hebben wat om naar uit te kijken."

Klik op deze link voor meer CityTrip-interviews

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden Culinair
Kerstmenu: Spoom en foie gras uit de gratie 

In bijna de helft van de Nederlandse restaurants wordt deze Kerst hert als hoofdgerecht gereserveerd. Hiermee is hert het populairste hoofdgerecht op de kerstmenu’s in de Nederlandse horeca. In Nederland betaal je in 2018 gemiddeld € 61,- voor een vijfgangen kerstdiner. Goedkoop eten doe ...

F&B Den Haag
Plek voor ruim 60 F&B-concepten in Haagse binnenstad

De binnenstad van Den Haag is uitgegroeid tot één van de meest aantrekkelijke winkelgebieden van Nederland. Toch is er nog ruimte om verder te verbeteren. Op basis van de horecabenchmark tussen de vijf grootste steden, blijkt dat het aanbod Food & Beverage (F&B) beperkt is. Er ...

Columns
Column: Albert Heijn als horecaketen?

Een bijzondere uitspraak van Wouter Kolk, sinds 1 november de grote baas bij Ahold Delhaize Europe. Hij zei in het Financieel Dagblad dat Albert Heijn “een plek wordt om iets te eten.” De bekendste supermarkt van Nederland wordt een concurrent van de horeca. Volgend jaar opent, als proef...

Onderwijs Ondernemen
Training horeca-concepting: "Ik geef je de ultieme checklist mee!"

Op 21 januari 2019 vindt de eerstvolgende trainingsdag over 'concepting' plaats in Bunnik. Onderscheidend zijn met je zaak is immers lastig, zeker met de hoeveelheid trends die je om de oren vliegen en al die zaken om je heen die ook vernieuwend (denken te) zijn. Hoe val jij dan juist op? De...

Michelin Utrecht
Door Michelin bekroond Utrechts restaurant ElVi gaat sluiten

Restaurant ElVi in Utrecht sluit per 29 december 2018 de deuren. Eigenaren Elvira Kemman en Victor Fielmich hebben hun restaurant verkocht en oriënteren zich op nieuwe plannen in de horeca. ElVi had de afgelopen vijf jaar een Bib Gourmand-onderscheiding van restaurantgids Michelin. Utrecht b...

Awards
Bart Ausems geslaagd voor Meesterproef SVH Meesterkok

Op woensdag 12 december is Bart Ausems (50), chef-kok en eigenaar van Restaurant Tout à Fait*, Maastricht, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterkok. Bart bekroont zijn carrière met het afleggen van een mooie en geslaagde Meesterproef. Hij wordt hiermee, na zijn inauguratie begin ...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: