Chefs(R)Evolution in Zwolle in beeld

4 juni 2012 |
Chefs(R)Evolution in Zwolle in beeld<

Zwolle is twee dagen lang het gastronomisch epicentrum geweest tijdens de eerste editie van Chefs®Evolution. In Theater De Spiegel werd het tijd voor 'let's change the culinary world'.
Tijd voor Nederland
De organisatie van het tweedaagse evenement was in handen van Jonnie en Thérèse Boer. Jonnie Boer, chef-kok van het driesterrenrestaurant Librije in Zwolle, geeft al diverse demonstraties in het buitenland. "Ik vond het tijd dat we in Nederland ook zoiets zouden doen", licht de chef-kok toe. Thérèse Boer besteedde op het evenement aandacht aan de gastvrijheid. "Het gaat niet alleen om het bord, het is ook een stukje gastvrijheid. We hebben prikkels bedacht om iedereen wakker te schudden, voor bijvoorbeeld een goede communicatie tussen de zwarte en witte brigade." Het gastronomische festival werd in samenwerking met het team van CHEF-SACHE georganiseerd. Met dit evenement wordt duidelijk dat het culinaire niveau van Nederland de aandacht verdient van Europa.

Achttien sterren***
Dat bleek uit de sterrenkoks die aanwezig waren op de tweede dag van het evenement. Sergio Herman** van restaurant Oud Sluis, Joan Roca*** van El Celler de Can Roca uit Spanje, Elena Arzak*** van restaurant Arzak in Spanje, Christian Bau*** van Restaurant SchlossBerg uit Duitsland en Sven Elverfeld*** eigenaar van restaurant Aqua in Duitsland, gaven kookdemonstraties. Boer** gaf ook een demonstratie.

Duodemonstratie Herman en Boer
Op 4 juni gaf Sergio Herman een duokookdemonstratie met Jonnie Boer. Herman:"Ik ben trots dat wij zulke mooie producten hebben in Nederland. En ik vind dat wij hele goede chef-koks hebben." "Ik vind het dan ook een eer om hier om 4.00 ’s ochtends te arriveren om met Jonnie op het podium te staan", grapte de chef-kok. Ondanks dat de koks elkaar weinig spreken is het respect en de waardering voor elkaar groot. Boer: "We zijn wel verschillend. We hebben allebei een andere keuken en natuurlijk een andere regio waar we de producten vandaan halen. Desondanks liggen we toch dicht bij elkaar. Herman: "We volgen elkaar in elkaars sporen."

Eigen filosofie
Herman krijgt inspiratie van de kookkunsten van Boer, maar blijft terughoudend. "Ik bezoek niet vaak andere restaurants meer. Ik wil niet afgeleid worden, maar graag blijven bij mijn eigen filosofie, mijn eigen stijl. Er wordt teveel gekopieerd. De kracht van de chef is juist om je eigen ding te doen en herkenbaar te zijn. Dat hoeft niet met toeters en bellen." Typisch voor de Nederlandse keuken is dat 'we durven te flirten met de wereld'. De Nederlandse keuken experimenteert en probeert nieuwe producten uit.

Boerenmarkt
Naast de kookdemonstraties was er ook een boerenmarkt. Boeren en leveranciers uit de regio promoten hun producten. Er werden ook wijn-spijs demo's gegeven door Gilles Faëlens, eigenaar Bacchantes Wijnimport, samen met Masterchef presentator Alain Caron. Masterclasses stonden op het programma, proefwedstrijden, producten van partners werden gepresenteerd en meer. Kortom: Zwolle was het culinaire epicentrum voor culinair Nederland tijdens de eerste editie van Chefs®Evolution.

Chefs®Evolution in beeld
De redactie was op de tweede dag van het evenement aanwezig.



Myrtille Vromans



Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: ben jij al 'coronaproof' ingericht?

Na een verplichte sluiting van 10 weken mag de horeca aanstaande maandag dan eindelijk weer open. Terrasstoelen worden uit het plastic gehaald, tapsystemen worden schoongemaakt en alle reserveringen worden keurig in tabellen opgenomen. De horeca is klaar voor een herstart. Hoewel de mogelijkheden...

Amsterdam Coronacrisis
Sterrenrestaurant Restaurant 212 introduceert luxueuze dinerboxen 

Het Amsterdamse Restaurant 212 brengt fine dining experiences naar mensen thuis met het nieuwe concept ‘212 at home’. Vanaf nu kun je culinair hoogstaande dinerboxen bestellen via de website en laten thuisbezorgen, bereid door de bekende topchefs Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot....

Opening Coronacrisis
Grootste terras van Hoofddorp klaar voor heropening

Het grootste terras van Hoofddorp bij het Novotel Amsterdam Schiphol Airport opent op 1 juni weer haar deuren. General Manager Floris Licht hoopt vooral dat locals het terras vanaf deze dag weer weten te vinden. Novotel Amsterdam Schiphol Airport heeft een prachtig terras, waar tot wel zeventig m...

Opening
Café-Restaurant De Eendracht breidt uit met vestigingen in Blaricum en Hilversum 

Hoewel de meeste horecagelegenheden al blij zijn dat ze per 1 juni überhaupt weer open mogen, pakken de uitbaters van Café - Restaurant De Eendracht deze heropening wel heel rigoureus aan. Zij verwelkomen die dag namelijk twee nieuwe vestigingen in ’t Gooi. Café - Restau...

Economie Coronacrisis
Horeca al in eerste kwartaal zeer zwaar getroffen door de crisis

De horeca is een van de zwaarst getroffen sectoren door de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. De omzet nam in het eerste kwartaal van 2020 met 14 procent af ten opzichte van het voorgaande kwartaal, meldt het CBS. Dit was de eerste omzetdaling in 7 jaar tijd. Het volume, de voor...

Bezorgen Vega
Supergewassen, eitwitvervangers en plantaardige melk over tien jaar normaal

Maaltijdplatform Deliveroo deed onderzoek* onder tech-minded Nederlanders van 18 jaar en ouder over de toekomst van voeding gedreven door techniek, zoals supergewassen, kweekvlees, 3D-geprint voedsel en persoonlijke voeding op basis van het eigen DNA. Zij blijken een sterke voorkeur te hebben voor &...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: