Chefs(R)Evolution in Zwolle in beeld

4 juni 2012 |
Chefs(R)Evolution in Zwolle in beeld<

Zwolle is twee dagen lang het gastronomisch epicentrum geweest tijdens de eerste editie van Chefs®Evolution. In Theater De Spiegel werd het tijd voor 'let's change the culinary world'.
Tijd voor Nederland
De organisatie van het tweedaagse evenement was in handen van Jonnie en Thérèse Boer. Jonnie Boer, chef-kok van het driesterrenrestaurant Librije in Zwolle, geeft al diverse demonstraties in het buitenland. "Ik vond het tijd dat we in Nederland ook zoiets zouden doen", licht de chef-kok toe. Thérèse Boer besteedde op het evenement aandacht aan de gastvrijheid. "Het gaat niet alleen om het bord, het is ook een stukje gastvrijheid. We hebben prikkels bedacht om iedereen wakker te schudden, voor bijvoorbeeld een goede communicatie tussen de zwarte en witte brigade." Het gastronomische festival werd in samenwerking met het team van CHEF-SACHE georganiseerd. Met dit evenement wordt duidelijk dat het culinaire niveau van Nederland de aandacht verdient van Europa.

Achttien sterren***
Dat bleek uit de sterrenkoks die aanwezig waren op de tweede dag van het evenement. Sergio Herman** van restaurant Oud Sluis, Joan Roca*** van El Celler de Can Roca uit Spanje, Elena Arzak*** van restaurant Arzak in Spanje, Christian Bau*** van Restaurant SchlossBerg uit Duitsland en Sven Elverfeld*** eigenaar van restaurant Aqua in Duitsland, gaven kookdemonstraties. Boer** gaf ook een demonstratie.

Duodemonstratie Herman en Boer
Op 4 juni gaf Sergio Herman een duokookdemonstratie met Jonnie Boer. Herman:"Ik ben trots dat wij zulke mooie producten hebben in Nederland. En ik vind dat wij hele goede chef-koks hebben." "Ik vind het dan ook een eer om hier om 4.00 ’s ochtends te arriveren om met Jonnie op het podium te staan", grapte de chef-kok. Ondanks dat de koks elkaar weinig spreken is het respect en de waardering voor elkaar groot. Boer: "We zijn wel verschillend. We hebben allebei een andere keuken en natuurlijk een andere regio waar we de producten vandaan halen. Desondanks liggen we toch dicht bij elkaar. Herman: "We volgen elkaar in elkaars sporen."

Eigen filosofie
Herman krijgt inspiratie van de kookkunsten van Boer, maar blijft terughoudend. "Ik bezoek niet vaak andere restaurants meer. Ik wil niet afgeleid worden, maar graag blijven bij mijn eigen filosofie, mijn eigen stijl. Er wordt teveel gekopieerd. De kracht van de chef is juist om je eigen ding te doen en herkenbaar te zijn. Dat hoeft niet met toeters en bellen." Typisch voor de Nederlandse keuken is dat 'we durven te flirten met de wereld'. De Nederlandse keuken experimenteert en probeert nieuwe producten uit.

Boerenmarkt
Naast de kookdemonstraties was er ook een boerenmarkt. Boeren en leveranciers uit de regio promoten hun producten. Er werden ook wijn-spijs demo's gegeven door Gilles Faëlens, eigenaar Bacchantes Wijnimport, samen met Masterchef presentator Alain Caron. Masterclasses stonden op het programma, proefwedstrijden, producten van partners werden gepresenteerd en meer. Kortom: Zwolle was het culinaire epicentrum voor culinair Nederland tijdens de eerste editie van Chefs®Evolution.

Chefs®Evolution in beeld
De redactie was op de tweede dag van het evenement aanwezig.



Myrtille Vromans



Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair
5&33 trapt truffelseizoen af

Goed nieuws voor alle truffel lovers! Het nieuwe truffelseizoen staat weer voor de deur en dat betekent dat restaurant 5&33 weer volledig in het teken van de truffel staat. De jaarlijkse 5&33 truffel kick-off is dit jaar in samenwerking met chefs Freek van Noortwijk en Guillaume de Beer. Van...

Events Achtergronden
Kom je ons bezoeken op Gastvrij Rotterdam?

Uitgeverij PS: bv, de uitgever van jouw favoriete horecavakbladen, staat op horecabeurs Gastvrij Rotterdam. Bezoek je onze stand om van gedachten te wisselen? Heb je een innovatief horecaconcept of ben je op zoek naar informatie over de branche? We vertellen je er ook meer over de horecatrainingen v...

Interieur
Fotoreportage The Streetfood Club

The Streetfood Club in Utrecht siert de cover van de aanstaande RestaurantKrant. De najaarseditie ligt tijdens het schrijven van dit bericht bij de drukker. Nog een paar dagen wachten en dan lees je hoe Joost en Wes, eigenaren van The Streetfood Club, dit machtige concept hebben ontwikkeld (niet all...

Events Rotterdam
Burgerbar viert vijfjarig bestaan tijdens festival in Rotterdam

Ter Marsch & Co verblijdt 12.000 bezoekers met het grillen en flippen van award winning hamburgers. En omdat zij jarig zijn, delen zij tijdens het festival A Day at the Park op 21 september 2019 VIB (Very Important Burger) bandjes uit. Met zo’n begeerlijk VIB bandje krijg je op vertoon hie...

Awards Cocktails
Andrei Talapanescu van Pulitzer's Bar uitgeroepen tot Patrón Perfectionist Benelux 2019

Andrei Talapanescu, Head Bartender Pulitzer’s Bar, is uitgeroepen tot Patrón Perfectionist van de Benelux tijdens de Patrón Perfectionists cocktailcompetitie. Hij wist de jury te overtuigen van zijn kwaliteiten tijdens de Benelux finale in de Vondelkerk in Amsterdam en draagt nu ...

Opening Culinair
Midtown Grill Amsterdam heropend na renovatie

Na een twee maanden durende renovatie heeft het nieuwe Midtown Grill restaurant opnieuw haar deuren geopened. Midtown Grill is een spraakmakend steakhouse dat een ongeëvenaarde ervaring biedt met de beste steaks uit de vernieuwde open showkeuken, “Meat Experience Room” en exclusieve...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: