Chef-koks vertellen wat gasten beter niet kunnen bestellen in een restaurant

18 november 2016 | Jorien Slager

Volgens dit lijstje kunnen gasten het best de volgende tips opvolgen:

1. Bestel geen vis op maandag

Volgens chef-kok Anthony Burdin bestellen de meeste restaurants op donderdag of vrijdag hun vis, zodat ze genoeg hebben voor het drukke weekend. De vis die overblijft wordt vaak nog nét op maandag geserveerd of verwerkt in een ander gerecht. Als gasten dus willen genieten van een lekker vers visje kunnen ze deze beter niet op maandag bestellen...

2. Bestel geen ‘steak well done’

Een chef-kok gaf onlangs een lang betoog over de steak well done. Zijn post ging binnen no-time viral en dat was niet voor niets. Zijn punt? De fokker en slager hebben hard gewerkt om ervoor te zorgen dat je steak van een goede kwaliteit is. Wanneer een gast een steak well done bestelt gaat deze kwaliteit verloren. Een stuk steak well done van 30 euro smaakt namelijk hetzelfde als een steak well done van 5 euro.

3. Doe geen aanpassingen aan een gerecht

Tenzij de gast ergens allergisch voor is kun hij of zij beter geen aanpassingen doen aan een gerecht. De chef-koks hebben niet voor niets een gerecht op een bepaalde manier gemaakt, zegt chef-kok Christopher Faulkner. Door allerlei aanpassingen te doen zorgt de gast ervoor dat de balans uit een gerecht verdwijnt.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Internationaal Michelin
63 nieuwe sterren in Franse Michelingids

Met plezier onthult MICHELIN de 2020-selectie voor Frankrijk, die 63 nieuwe sterren bevat. De MICHELIN Gids Frankijk 2020 telt in totaal 628 sterrenrestaurants, verdeeld over het gehele land. Naast de selectie van de sterren, zet de Gids dit jaar ook de chefs in de spotlights die kiezen voor een...

Amsterdam Opening
Restaurant Felix opent in historisch cultuurhuis Felix Meritis

Met de opening van Restaurant Felix op 31 januari, wordt Felix Meritis niet alleen de culturele- maar ook gastronomische hotspot van de hoofdstad. Een ervaring bij restaurant Felix bestaat uit seizoensgebonden Nederlandse kwaliteitsproducten in combinatie met slimme kooktechnieken en een gedurfde ui...

Culinair Internationaal
Jan Smink strijdt in Le Taittinger Prix Culinaire in Parijs tegen internationale topchefs

Chef Jan Smink komt dinsdag 28 januari 2020 voor Nederland uit in de internationale kookwedstrijd Le Taittinger Prix Culinaire International in Parijs. De eigenaar van restaurant Smink in Wolvega strijdt tegen zeven internationale topchefs om een hoofdprijs van € 20.000,-. Met winst zou Jan Smi...

Achtergronden Culinair
Sterrenrestaurant De Loohoeve in Schoonloo voorlopig nog open

Sterrenrestaurant De Loohoeve in Schoonloo zal vooralsnog nog volledig geopend zijn. De voorbereidingen voor de nieuwe locatie in de monumentale Theresiakapel in Hoogkerk bij Groningen zijn in volle gang, maar een verhuizing is op korte termijn nog niet te verwachten, zo laten eigenaren Marleen en J...

Economie
Horecaondernemers zijn positiever dan een jaar geleden

De horeca kijkt met vertrouwen naar 2020, zo blijkt uit het nieuwe SRA-BiZ-visierapport ‘2020 in Zicht, de verwachtingen van Nederlandse ondernemingen’. De consumentenbestedingen zullen waarschijnlijk op peil blijven en buitenlandse toeristen weten ons land nog steeds goed te vinden. Er ...

Opening Rotterdam
Rotterdam krijgt er een PizzaBar di Vicini bij

Op 6 maart 2020 opent PizzaBar di Vicini haar deuren in het Rotterdamse Kralingen en is - naast Osteria Vicini en Fratelli - de jongste van de drie. PizzaBar di Vicini wordt een plek voor een spontane ontmoeting aan de bar, rijk gevulde tafels of een lekker afhaalmaal. Met ovenverse pizza’s en...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: