Chef-koks vertellen wat gasten beter niet kunnen bestellen in een restaurant

18 november 2016 | Jorien Slager

Volgens dit lijstje kunnen gasten het best de volgende tips opvolgen:

1. Bestel geen vis op maandag

Volgens chef-kok Anthony Burdin bestellen de meeste restaurants op donderdag of vrijdag hun vis, zodat ze genoeg hebben voor het drukke weekend. De vis die overblijft wordt vaak nog nét op maandag geserveerd of verwerkt in een ander gerecht. Als gasten dus willen genieten van een lekker vers visje kunnen ze deze beter niet op maandag bestellen...

2. Bestel geen ‘steak well done’

Een chef-kok gaf onlangs een lang betoog over de steak well done. Zijn post ging binnen no-time viral en dat was niet voor niets. Zijn punt? De fokker en slager hebben hard gewerkt om ervoor te zorgen dat je steak van een goede kwaliteit is. Wanneer een gast een steak well done bestelt gaat deze kwaliteit verloren. Een stuk steak well done van 30 euro smaakt namelijk hetzelfde als een steak well done van 5 euro.

3. Doe geen aanpassingen aan een gerecht

Tenzij de gast ergens allergisch voor is kun hij of zij beter geen aanpassingen doen aan een gerecht. De chef-koks hebben niet voor niets een gerecht op een bepaalde manier gemaakt, zegt chef-kok Christopher Faulkner. Door allerlei aanpassingen te doen zorgt de gast ervoor dat de balans uit een gerecht verdwijnt.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Food trends
De Dessertclub creëert eerste zoete bitterbal van Nederland

Het eerste dessert only pop-up restaurant van Nederland, de Dessertclub, krijgt wegens het grote succes een vervolg. Op 1 oktober opent het restaurant opnieuw haar deuren in Apeldoorn met een compleet nieuw 7-gangen menu. De Dessertclub heeft daarvoor een bijzondere versie van een typisch Nederlands...

Drinks trends
Consument kiest voor bewustere drinks sinds de lockdown

Met dank aan de crisis waarin we ons nog steeds begeven, maken consumenten steeds bewustere keuzes. Maar hoe uiten de consumententrends van nu zich eigenlijk? Het is niet gek te concluderen dat de afgelopen periode en de situatie waarin we ons bevinden diepe sporen hebben achtergelaten. Niet alleen ...

Amsterdam Culinair
Taiko, in het Conservatorium Hotel, heropent en serveert Hiramasa Kingfish

Taiko, het bekroonde restaurant van Executive Chef Schilo van Coevorden, heropent op 30 september haar deuren voor hotelgasten en bezoekers. Na het succes van de Red King Crab, Wagyu, Wasabi en Soja menu’s, heeft het veelgeprezen modern-Aziatische restaurant van het Conservatorium hotel in Ams...

Nice 'n Easy
Zijn convenienceproducten ook gezond?

Convenienceproducten zijn een uitkomst voor de professionele keuken, vooral vanwege de tijdwinst die het gebruik ervan oplevert. Maar er zijn, bij overmatig gebruik van bepaalde soorten convenienceproducten, ook nadelen. Wieke van der Vossen, expert voedselveiligheid en etikettering bij het Voedings...

Awards Cocktails
Botanero verkozen tot beste cocktailbar van Nederland

Botanero Rotterdam is door mannenblad Esquire uitgeroepen tot Beste Nieuwe Cocktailbar van 2020. De vakjury van de jaarlijkse cocktailbarverkiezing prijst de Mexicaans-geïnspireerde cocktailbar ‘die laat zien waar de nieuwe Rotterdamse cocktailscene voor staat: cocktails van hoge kwalitei...

Branded Content Nice 'n Easy
De beste burgers en hotdogs vind je op Strijp-S

Bram van Uden: “Parkeren doe je voor de deur of dichtbij op P De Hoek. Blok 63-S vind je op 5 minuten loopafstand van station Strijp-S, het Klokgebouw of het PSV-stadion. Hier beleef je de energie en open sfeer van het culturele en creatieve hart van Eindhoven. Gewoon lekker eten, gezelligheid...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: