Chef-koks vertellen wat gasten beter niet kunnen bestellen in een restaurant

18 november 2016 | Jorien Slager

Volgens dit lijstje kunnen gasten het best de volgende tips opvolgen:

1. Bestel geen vis op maandag

Volgens chef-kok Anthony Burdin bestellen de meeste restaurants op donderdag of vrijdag hun vis, zodat ze genoeg hebben voor het drukke weekend. De vis die overblijft wordt vaak nog nét op maandag geserveerd of verwerkt in een ander gerecht. Als gasten dus willen genieten van een lekker vers visje kunnen ze deze beter niet op maandag bestellen...

2. Bestel geen ‘steak well done’

Een chef-kok gaf onlangs een lang betoog over de steak well done. Zijn post ging binnen no-time viral en dat was niet voor niets. Zijn punt? De fokker en slager hebben hard gewerkt om ervoor te zorgen dat je steak van een goede kwaliteit is. Wanneer een gast een steak well done bestelt gaat deze kwaliteit verloren. Een stuk steak well done van 30 euro smaakt namelijk hetzelfde als een steak well done van 5 euro.

3. Doe geen aanpassingen aan een gerecht

Tenzij de gast ergens allergisch voor is kun hij of zij beter geen aanpassingen doen aan een gerecht. De chef-koks hebben niet voor niets een gerecht op een bepaalde manier gemaakt, zegt chef-kok Christopher Faulkner. Door allerlei aanpassingen te doen zorgt de gast ervoor dat de balans uit een gerecht verdwijnt.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Coronacrisis
61% van de Nederlanders wil met Kerst (verantwoord) buiten de deur eten

Uit het persmoment van dinsdag jl. is duidelijk geworden dat de horeca nog een tijd gesloten blijft. Hoelang is nog niet precies duidelijk. Hoopvol is de blik nu gericht op kerst. Nederlanders willen deze feestdagen weer genieten van quality time buiten de deur. Uit onderzoek van TheFork* blijkt dat ...

Culinair Rotterdam
Drive thru op sterrenniveau in Rotterdam

Dat omweggetje wil je er maar al te graag voor maken. De Sterren Drive Thru bij het stadion van voetbalclub Excelsior in Rotterdam, gerund door maar liefst vier sterrenchefs, heet met recht een culinaire verademing. Zo HEERLIJK was een take-away nooit eerder. Fred Mustert van restaurant Fred (2 M ...

Personeel
FNV Horeca: afbouw steunmaatregelen leidt tot vertrek vakkrachten uit horecasector

De gisteren verstuurde Kamerbrief over de aanvullingen op het steun- en herstelpakket, alsmede het persmoment van het Kabinet van gisteravond zorgen voor grote onrust in de horecasector. FNV Horeca vindt het onvoorstelbaar dat het Kabinet gisteravond aangeeft dat er nog te weinig resultaten zijn om ...

Coronacrisis
Horeca blijft zeker nog dicht tot december

Waar iedereen al wel rekening mee hield, is gisterenavond bevestigd door minister De Jonge: de gedeeltelijke lockdown duurt in ieder geval nog tot december en 'wellicht tot in het nieuwe jaar'. Dit houdt in dat de horeca tot december de deuren gesloten moet houden. Er wordt op dit moment nog ...

Wet- en regelgeving KHN Coronacrisis
KHN: Nieuwe steun welkom, maar niet voldoende

Op dinsdag 27 oktober heeft het kabinet een besluit genomen over hoe de aanvullende steunmaatregelen er voor de horeca uit moeten komen te zien. KHN pleit er al weken bij het kabinet en de Tweede Kamer voor om, aanvullend op het huidige noodpakket, met aanvullende steunmaatregelen te komen, waarbij ...

Economie Coronacrisis
Dit zijn de aanvullingen op het derde steunpakket corona

De opleving van het coronavirus en de huidige maatregelen hebben flinke gevolgen voor de economie. Het kabinet stelt extra geld beschikbaar voor ondernemers die door de recente maatregelen een onevenredig harde klap hebben gekregen. Zo krijgt de horeca een eenmalige subsidie op aangelegde en nu onbr ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: