Chef-kok Florian van Dillen opent in maart 2020 eigen restaurant in Rotterdam

13 februari 2020 | Thijs Jacobs

Het Scheepvaartkwartier in Rotterdam krijgt er een nieuwe horecagelegenheid bij. Chef-kok Florian van Dillen opent er een restaurant en bar in het pand van het voormalige restaurant La Stanza. Het bedrijf opent in maart 2020 de deuren en opereert onder de vlag van by FLIPP.

Florian van Dillen (29 jaar) opent begin maart 2020 de deuren van een eigen restaurant en bar onder de overkoepelende naam by FLIPP. Beide zaken krijgen afzonderlijke namen, die bij de opening worden onthuld. Ze worden gehuisvest op de locatie van het voormalige restaurant La Stanza aan de Van Vollenhovenstraat 19 in het Rotterdamse Scheepvaartkwartier. Van Dillen was meer dan drie jaar keukenchef bij het Rotterdamse restaurant HMB, daarvoor werkte hij als sous-chef bij sterrenrestaurant Mijn Keuken in Wouw en als chef de partie bij sterrenrestaurant ’t Amsterdammertje in Loenen.

Restaurant en bar

Het bedrijf is verdeeld over twee verdiepingen en bestaat uit een restaurant met 70 couverts, een aparte barruimte en een private dining. In de 300 vierkante meter grote binnentuin aan de achterzijde kunnen eveneens 70 personen eten. In het restaurant wordt gekookt vanuit een klassiek Franse basis, in een lichte kookstijl en een moderne uitvoering. De naam by FLIPP verwijst naar de bijnaam van eigenaar Florian van Dillen, die geboren en getogen is in de Betuwe.

Ambachtelijk en licht zonder poespas

Florian van Dillen: “Ik vind het belangrijk om het hoofdingrediënt te laten schitteren in mijn gerechten. Alles wordt ambachtelijk gemaakt met producten van topkwaliteit en komt zonder al teveel poespas op het bord. Mijn kookstijl is licht, verteerbaar en ik ondersteun mijn gerechten graag met mooie sauzen. Op de kaart staat onder meer zeebaars, zalm, op de graat gebakken schol, op het karkas gebraden duif en diverse vegetarische gerechten. Daarnaast zijn er klassiekers als steak tartare, côte de boeuf, tournedos Rossini en krokant gebakken zwezerik. Mijn kaart kent geen menu’s, ik kook alleen à la carte. Voorgerechten zijn er vanaf 15 euro en hoofdgerechten vanaf 25 euro.”

Inrichting met natuurlijke elementen

Voor het interieurontwerp tekent Jeroen Smeele van Smeele Projecten, die interieurs voor diverse toprestaurants ontwierp. De op maat gemaakte keuken wordt geleverd door QBTEC.

Florian van Dillen: “Voor de inrichting van het restaurant worden lichte tinten gebruikt met natuurlijke elementen en Scandinavische invloeden. De bar krijgt een heel andere stijl met internationale allure.

Openingsaanbieding

Het restaurant opent begin maart 2020, de bar in april. De openingsdatum wordt op de website byflipp.nl en de socials bekendgemaakt, evenals de speciale openingsaanbieding.

Om het team compleet te maken wordt nog gezocht naar een bartender en bedieningsmedewerkers. Solliciteren kan via de website byflipp.nl.  
Het restaurant is vijf dagen per week geopend en op dinsdag en woensdag gesloten.

Over Florian van Dillen

Na de koksopleiding werkte Florian van Dillen (1991) onder meer als chef de partie bij restaurant ’t Amsterdammertje in Loenen en 3 jaar als sous-chef bij Mijn Keuken in Wouw. Vervolgens was hij 3,5 jaar keukenchef bij het Rotterdamse restaurant HMB. Per maart 2020 opent hij zijn eigen bedrijf onder de noemer by FLIPP in Rotterdam. Florian draagt zijn kennis van de ambachtelijke keuken graag over aan de leerlingen die in zijn restaurant werken en via gastlessen aan de koksopleiding van De Rooi Pannen.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Ondernemen Coronacrisis
Tips voor restaurants: Zo ga je de crisis te lijf [Liveblog]

Alle drink,- en eetgelegenheden in Nederland zijn minstens tot en met 6 april 2020 gesloten. Een zware periode voor de de horecaondernemers en -medewerkers. Door het hele land onstaan in deze donkere dagen prachtige initiatieven om de branche overeind te houden. 'We are in this together'. ...

Coronacrisis
Horeca zeker dicht tot en met 28 april

Zojuist heeft premier Rutte bekendgemaakt dat de Nederlandse horeca zeker tot en met 28 april gesloten blijft. Hij raadt Nederlanders daarnaast ten zeerste af een meivakantie te plannen, wat voor hotels en B&B's duidelijk geen positief nieuws is, maar het komt niet onverwacht. Ook schole...

Blog Coronacrisis
Fernando Jonker, Dagboek in crisistijd: 'Thuiskunstenaars'

Afgelopen zaterdagavond knalden we alle driegangenmenu’s eruit. Het was prachtig! Toen wij om een uur of acht klaar waren met alle pakketten uitgeven en bezorgen, kreeg ik direct de eerste appjes binnen met filmpjes en foto’s van mensen die de gerechten zelf hadden opgemaakt. In de &...

Columns
Column Sico de Moel: We gaan weer open

We gaan weer open! 3 weken gesloten kunnen we nog wel trekken, maar de verplichte sluiting lijkt nu toch langer te gaan duren. Mijn koks worden gek thuis. We willen weer aan de slag. We hebben dus een speciaal menu voor thuis ontwikkeld. Met mooie lokale produkten van onze eigen lokale boeren....

Coronacrisis
Young Creators Group start HorecaTegoed

Om de horeca een hart onder de riem te steken, is Young Creators Group, een community voor jonge ondernemers en makers onder leiding van ondernemer Edwin de Jong, op eigen initiatief gestart met HorecaTegoed. HorecaTegoed is een initiatief waar je een gift aan jouw favoriete horecagelegenheid kunt g...

Coronacrisis
"Kabinet verlengt coronamaatregelen die gelden tot 6 april "

Het kabinet besluit aanstaande dinsdag 31 maart hoe het land verdergaat in de strijd tegen het coronavirus. De maatregelen die tot en met 6 april gelden, waaronder het sluiten van eet- en drinkgelegenheden en musea, worden dan verder besproken. Verschillende landelijke media, waaronder NU.nl en ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: