Chef-kok Florian van Dillen opent in maart 2020 eigen restaurant in Rotterdam

13 februari 2020 | Thijs Jacobs

Het Scheepvaartkwartier in Rotterdam krijgt er een nieuwe horecagelegenheid bij. Chef-kok Florian van Dillen opent er een restaurant en bar in het pand van het voormalige restaurant La Stanza. Het bedrijf opent in maart 2020 de deuren en opereert onder de vlag van by FLIPP.

Florian van Dillen (29 jaar) opent begin maart 2020 de deuren van een eigen restaurant en bar onder de overkoepelende naam by FLIPP. Beide zaken krijgen afzonderlijke namen, die bij de opening worden onthuld. Ze worden gehuisvest op de locatie van het voormalige restaurant La Stanza aan de Van Vollenhovenstraat 19 in het Rotterdamse Scheepvaartkwartier. Van Dillen was meer dan drie jaar keukenchef bij het Rotterdamse restaurant HMB, daarvoor werkte hij als sous-chef bij sterrenrestaurant Mijn Keuken in Wouw en als chef de partie bij sterrenrestaurant ’t Amsterdammertje in Loenen.

Restaurant en bar

Het bedrijf is verdeeld over twee verdiepingen en bestaat uit een restaurant met 70 couverts, een aparte barruimte en een private dining. In de 300 vierkante meter grote binnentuin aan de achterzijde kunnen eveneens 70 personen eten. In het restaurant wordt gekookt vanuit een klassiek Franse basis, in een lichte kookstijl en een moderne uitvoering. De naam by FLIPP verwijst naar de bijnaam van eigenaar Florian van Dillen, die geboren en getogen is in de Betuwe.

Ambachtelijk en licht zonder poespas

Florian van Dillen: “Ik vind het belangrijk om het hoofdingrediënt te laten schitteren in mijn gerechten. Alles wordt ambachtelijk gemaakt met producten van topkwaliteit en komt zonder al teveel poespas op het bord. Mijn kookstijl is licht, verteerbaar en ik ondersteun mijn gerechten graag met mooie sauzen. Op de kaart staat onder meer zeebaars, zalm, op de graat gebakken schol, op het karkas gebraden duif en diverse vegetarische gerechten. Daarnaast zijn er klassiekers als steak tartare, côte de boeuf, tournedos Rossini en krokant gebakken zwezerik. Mijn kaart kent geen menu’s, ik kook alleen à la carte. Voorgerechten zijn er vanaf 15 euro en hoofdgerechten vanaf 25 euro.”

Inrichting met natuurlijke elementen

Voor het interieurontwerp tekent Jeroen Smeele van Smeele Projecten, die interieurs voor diverse toprestaurants ontwierp. De op maat gemaakte keuken wordt geleverd door QBTEC.

Florian van Dillen: “Voor de inrichting van het restaurant worden lichte tinten gebruikt met natuurlijke elementen en Scandinavische invloeden. De bar krijgt een heel andere stijl met internationale allure.

Openingsaanbieding

Het restaurant opent begin maart 2020, de bar in april. De openingsdatum wordt op de website byflipp.nl en de socials bekendgemaakt, evenals de speciale openingsaanbieding.

Om het team compleet te maken wordt nog gezocht naar een bartender en bedieningsmedewerkers. Solliciteren kan via de website byflipp.nl.  
Het restaurant is vijf dagen per week geopend en op dinsdag en woensdag gesloten.

Over Florian van Dillen

Na de koksopleiding werkte Florian van Dillen (1991) onder meer als chef de partie bij restaurant ’t Amsterdammertje in Loenen en 3 jaar als sous-chef bij Mijn Keuken in Wouw. Vervolgens was hij 3,5 jaar keukenchef bij het Rotterdamse restaurant HMB. Per maart 2020 opent hij zijn eigen bedrijf onder de noemer by FLIPP in Rotterdam. Florian draagt zijn kennis van de ambachtelijke keuken graag over aan de leerlingen die in zijn restaurant werken en via gastlessen aan de koksopleiding van De Rooi Pannen.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Culinair
De Librije 6 jaar op rij de beste

De winnaars van de zesde editie van de Restaurant Awards zijn zojuist bekend gemaakt. Vijfhonderd gerenommeerde chefs mochten ook dit jaar weer hun stem uitbrengen in twaalf verschillende categorieën. De Librije* (Zwolle) is voor de zesde keer op rij uitgeroepen tot 'Beste Restaurant van Ne...

Opening Den Haag
Nieuw restaurant opent in Zaal 3 van Het Nationale Theater

Op zaterdag 29 februari opent een nieuw restaurant in het Energiekwartier in Den Haag van de bedenkers van ñ: Restaurant Drie. Restaurant Drie is gelegen in de voormalige kantoren van de Electriciteitsfabriek in het centrum van Den Haag, omringd door een groen terras. Daarnaast dient Restaura...

Bezorgen Achtergronden
Brabanders eten vooral kip met carnaval 

Brabantse carnavalsvierders eten graag kip. Dat blijkt uit cijfers van maaltijdplatform Deliveroo. Op basis van data van de carnavalsdagen afgelopen jaren bekeek het bedrijf waar zij tijdens carnaval een piek in bestellingen kunnen verwachten, en waar de feestgangers per stad het meest zin in hebben...

Wet- en regelgeving Bezorgen
Veel overtredingen bij maaltijdbezorgers

De Inspectie SZW constateert veel overtredingen door horecabedrijven die eigen bezorgers in dienst hebben. Bij meer dan de helft van de gecontroleerde bedrijven gaat het mis. Het ontbreekt bij deze bedrijven vaak aan kennis over wat wettelijk is toegestaan. Bezorgers krijgen te weinig betaald, werke...

Awards Culinair
Mart Oude Luttikhuis wint kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs

De kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2020 van Chaîne des Rôtisseurs is gewonnen door Mart Oude Luttikhuis. De pas 20-jarige chef van sterrestaurant De Bloemenbeek in De Lutte plaatst zich hiermee voor de internationale wedstrijd in Parijs later dit jaar. In Leerh...

Events Marketing
Wat doe jij met Nationale Pannenkoekendag?               

Op 20 maart vieren wij met zijn allen de ‘Nationale Pannenkoekendag’. Dit is de dag waarop pannenkoeken maken en het eten ervan centraal staat. Veel basisscholen vieren deze dag doormiddel van het bakken van pannenkoeken voor opa’s, oma’s en ouderinstellingen. Deze basisschol...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: