Chef-kok Florian van Dillen opent in maart 2020 eigen restaurant in Rotterdam

13 februari 2020 | Thijs Jacobs
Chef-kok Florian van Dillen opent in maart 2020 eigen restaurant in Rotterdam

Het Scheepvaartkwartier in Rotterdam krijgt er een nieuwe horecagelegenheid bij. Chef-kok Florian van Dillen opent er een restaurant en bar in het pand van het voormalige restaurant La Stanza. Het bedrijf opent in maart 2020 de deuren en opereert onder de vlag van by FLIPP.

Florian van Dillen (29 jaar) opent begin maart 2020 de deuren van een eigen restaurant en bar onder de overkoepelende naam by FLIPP. Beide zaken krijgen afzonderlijke namen, die bij de opening worden onthuld. Ze worden gehuisvest op de locatie van het voormalige restaurant La Stanza aan de Van Vollenhovenstraat 19 in het Rotterdamse Scheepvaartkwartier. Van Dillen was meer dan drie jaar keukenchef bij het Rotterdamse restaurant HMB, daarvoor werkte hij als sous-chef bij sterrenrestaurant Mijn Keuken in Wouw en als chef de partie bij sterrenrestaurant ’t Amsterdammertje in Loenen.

Restaurant en bar

Het bedrijf is verdeeld over twee verdiepingen en bestaat uit een restaurant met 70 couverts, een aparte barruimte en een private dining. In de 300 vierkante meter grote binnentuin aan de achterzijde kunnen eveneens 70 personen eten. In het restaurant wordt gekookt vanuit een klassiek Franse basis, in een lichte kookstijl en een moderne uitvoering. De naam by FLIPP verwijst naar de bijnaam van eigenaar Florian van Dillen, die geboren en getogen is in de Betuwe.

Ambachtelijk en licht zonder poespas

Florian van Dillen: “Ik vind het belangrijk om het hoofdingrediënt te laten schitteren in mijn gerechten. Alles wordt ambachtelijk gemaakt met producten van topkwaliteit en komt zonder al teveel poespas op het bord. Mijn kookstijl is licht, verteerbaar en ik ondersteun mijn gerechten graag met mooie sauzen. Op de kaart staat onder meer zeebaars, zalm, op de graat gebakken schol, op het karkas gebraden duif en diverse vegetarische gerechten. Daarnaast zijn er klassiekers als steak tartare, côte de boeuf, tournedos Rossini en krokant gebakken zwezerik. Mijn kaart kent geen menu’s, ik kook alleen à la carte. Voorgerechten zijn er vanaf 15 euro en hoofdgerechten vanaf 25 euro.”

Inrichting met natuurlijke elementen

Voor het interieurontwerp tekent Jeroen Smeele van Smeele Projecten, die interieurs voor diverse toprestaurants ontwierp. De op maat gemaakte keuken wordt geleverd door QBTEC.

Florian van Dillen: “Voor de inrichting van het restaurant worden lichte tinten gebruikt met natuurlijke elementen en Scandinavische invloeden. De bar krijgt een heel andere stijl met internationale allure.

Openingsaanbieding

Het restaurant opent begin maart 2020, de bar in april. De openingsdatum wordt op de website byflipp.nl en de socials bekendgemaakt, evenals de speciale openingsaanbieding.

Om het team compleet te maken wordt nog gezocht naar een bartender en bedieningsmedewerkers. Solliciteren kan via de website byflipp.nl.  
Het restaurant is vijf dagen per week geopend en op dinsdag en woensdag gesloten.

Over Florian van Dillen

Na de koksopleiding werkte Florian van Dillen (1991) onder meer als chef de partie bij restaurant ’t Amsterdammertje in Loenen en 3 jaar als sous-chef bij Mijn Keuken in Wouw. Vervolgens was hij 3,5 jaar keukenchef bij het Rotterdamse restaurant HMB. Per maart 2020 opent hij zijn eigen bedrijf onder de noemer by FLIPP in Rotterdam. Florian draagt zijn kennis van de ambachtelijke keuken graag over aan de leerlingen die in zijn restaurant werken en via gastlessen aan de koksopleiding van De Rooi Pannen.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Gastronomie Corona
Toprestaurants doen niet mee aan horeca-protest

De meeste toprestaurants in Nederland doen niet mee aan het horeca-protest, waarbij op dinsdag 2 maart de terrassen weer voor publiek open worden gesteld. Ruim 130 ondernemers, verenigd in de G4 (Gastronomische 4) en te samen goed voor driekwart van de Michelin-sterren in Nederland, distantieren zic ...

Corona
Groep horecaondernemers opent 2 maart terrassen

De horeca is het zat. Een actiegroep van 65 KHN-afdelingen roept collega-ondernemers op om de terrassen aanstaande dinsdag 2 maart te openen. Het besluit van het kabinet om de horeca geen versoepelingen te bieden is voor de actiegroep de reden tot de oproep, meldt Omroep Brabant. De actiegroep, ...

Interview Longread
Corona of niet, dit stel opende deze week hun nieuwe zaak

In Veldhoven pakten Nick en Rebecca Schaminée hun kans. De coronacrisis krijgt het stel niet klein en ze maakten van de nood – ze zagen beiden hun baan verdwijnen bij Hutten Catering – een deugd. De langgekoesterde wens om een eigen zaak te openen werd werkelijkheid. Grand Caf&eac ...

Fastservice
Hartig.nl opent locatie in Amsterdam

‘Broodgewoon Lekker’, dit is de slogan van Hartig.nl uit Amersfoort. Het bakery-café uit Amersfoort - bekend om haar ambachtelijke - producten heeft niet stil gezeten. In de afgelopen corona periode heeft Hartig.nl de tijd optimaal benut om haar bereik te vergroten. In 2020 he ...

Tweede Kamer wil veilige heropening terrassen

Een meerderheid van de Tweede Kamer vindt dat het kabinet de mogelijkheden moet onderzoeken om de terrassen onder voorwaarden te openen. Dat blijkt uit het debat in de Tweede Kamer dat naar aanleiding van de persconferentie van dinsdag 23 februari werd gehouden. Op die persconferentie van 23 febr ...

Horeca naar de stembus deel 2; PvdA

Op 17 maart gaat Nederland naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. In aanloop naar die verkiezingen analyseert de redactie van De RestaurantKrant wat de grote politiek partijen voor ondernemend Nederland in hun verkiezingsprogramma hebben staan. Het zijn roerige tijden voor horecaonderneme ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: