Chef-kok Florian van Dillen opent in maart 2020 eigen restaurant in Rotterdam

13 februari 2020 | Thijs Jacobs

Het Scheepvaartkwartier in Rotterdam krijgt er een nieuwe horecagelegenheid bij. Chef-kok Florian van Dillen opent er een restaurant en bar in het pand van het voormalige restaurant La Stanza. Het bedrijf opent in maart 2020 de deuren en opereert onder de vlag van by FLIPP.

Florian van Dillen (29 jaar) opent begin maart 2020 de deuren van een eigen restaurant en bar onder de overkoepelende naam by FLIPP. Beide zaken krijgen afzonderlijke namen, die bij de opening worden onthuld. Ze worden gehuisvest op de locatie van het voormalige restaurant La Stanza aan de Van Vollenhovenstraat 19 in het Rotterdamse Scheepvaartkwartier. Van Dillen was meer dan drie jaar keukenchef bij het Rotterdamse restaurant HMB, daarvoor werkte hij als sous-chef bij sterrenrestaurant Mijn Keuken in Wouw en als chef de partie bij sterrenrestaurant ’t Amsterdammertje in Loenen.

Restaurant en bar

Het bedrijf is verdeeld over twee verdiepingen en bestaat uit een restaurant met 70 couverts, een aparte barruimte en een private dining. In de 300 vierkante meter grote binnentuin aan de achterzijde kunnen eveneens 70 personen eten. In het restaurant wordt gekookt vanuit een klassiek Franse basis, in een lichte kookstijl en een moderne uitvoering. De naam by FLIPP verwijst naar de bijnaam van eigenaar Florian van Dillen, die geboren en getogen is in de Betuwe.

Ambachtelijk en licht zonder poespas

Florian van Dillen: “Ik vind het belangrijk om het hoofdingrediënt te laten schitteren in mijn gerechten. Alles wordt ambachtelijk gemaakt met producten van topkwaliteit en komt zonder al teveel poespas op het bord. Mijn kookstijl is licht, verteerbaar en ik ondersteun mijn gerechten graag met mooie sauzen. Op de kaart staat onder meer zeebaars, zalm, op de graat gebakken schol, op het karkas gebraden duif en diverse vegetarische gerechten. Daarnaast zijn er klassiekers als steak tartare, côte de boeuf, tournedos Rossini en krokant gebakken zwezerik. Mijn kaart kent geen menu’s, ik kook alleen à la carte. Voorgerechten zijn er vanaf 15 euro en hoofdgerechten vanaf 25 euro.”

Inrichting met natuurlijke elementen

Voor het interieurontwerp tekent Jeroen Smeele van Smeele Projecten, die interieurs voor diverse toprestaurants ontwierp. De op maat gemaakte keuken wordt geleverd door QBTEC.

Florian van Dillen: “Voor de inrichting van het restaurant worden lichte tinten gebruikt met natuurlijke elementen en Scandinavische invloeden. De bar krijgt een heel andere stijl met internationale allure.

Openingsaanbieding

Het restaurant opent begin maart 2020, de bar in april. De openingsdatum wordt op de website byflipp.nl en de socials bekendgemaakt, evenals de speciale openingsaanbieding.

Om het team compleet te maken wordt nog gezocht naar een bartender en bedieningsmedewerkers. Solliciteren kan via de website byflipp.nl.  
Het restaurant is vijf dagen per week geopend en op dinsdag en woensdag gesloten.

Over Florian van Dillen

Na de koksopleiding werkte Florian van Dillen (1991) onder meer als chef de partie bij restaurant ’t Amsterdammertje in Loenen en 3 jaar als sous-chef bij Mijn Keuken in Wouw. Vervolgens was hij 3,5 jaar keukenchef bij het Rotterdamse restaurant HMB. Per maart 2020 opent hij zijn eigen bedrijf onder de noemer by FLIPP in Rotterdam. Florian draagt zijn kennis van de ambachtelijke keuken graag over aan de leerlingen die in zijn restaurant werken en via gastlessen aan de koksopleiding van De Rooi Pannen.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wijn Rotterdam
Net open: wijnbar met meer dan 70 wijnen per glas en tappen doe je zelf

Blijdorp is binnenkort een hotspot rijker. In september opent Walsjérôt haar deuren op het Bentinckplein in Rotterdam. De wijnbar werkt volgens een uniek concept waarbij je je eigen wijn kan tappen. Met de keuze voor een slok, een heel of een half glas van meer dan 70 wijnen kunnen zowe...

Opening Utrecht
Nieuwste horecalocatie van Utrecht geopend

Drukke dagen in de keuken, nieuwe soepproevers en een volgeboekt hotel: de opening van Utrechts eerste soepbar Soep-er, én van de negen sfeervolle kamers van het bovengelegen logement Petit Beijers is een feit. Op zondag 12 juli openden horecaondernemers Janine en Tom hun deuren aan Vismarkt ...

Culinair Wijn
Sterrenrestaurant Da Vinci lanceert eigen wijn van Limburgse wijndomeinen

Sterrenrestaurant Da Vinci in Maasbracht heeft een bijzondere Limburgse wijn gelanceerd. De witte wijn is gemaakt van Chardonnay van Wijngaard Kruisboom en van Souvignier Gris van Wijndomein St. Martinus. De ‘Cuvée Da Pé’ is gevinifieerd door Stan Beurskens van St. Martinus...

Economie Achtergronden
Inkomsten restaurants en cafés in juli nog ruim 10% lager dan vorig jaar

Restauranthouders kregen in juli gemiddeld 11% minder inkomsten bijgeschreven dan in dezelfde maand een jaar eerder. Bij café-eigenaren was dit 13%. Dit blijkt uit onderzoek van Knab. De online bank analyseerde geanonimiseerde transactiedata van 167.000 zakelijke klanten. Ondanks de vers...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Contactgegevens van horecagasten moeten na 14 dagen verwijderd worden

De contactgegevens van gasten, waar horecabedrijven sinds maandag verplicht om moeten vragen, moeten na veertien dagen vernietigd worden. Dat stelt brancheverenging Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Dit lazen we in een artikel op NU.nl. Het telefoonnummer en e-mailadres van alle gasten moet op...

Amsterdam Opening
Joris Bijdendijk en Renaissance Koepelkerk openen tijdelijk restaurant

De Amsterdamse chef Joris Bijdendijk gaat ‘on tour’ met het keukenteam van RIJKS® en serveert een 5-gangen menu in de historische kerk. Tijdens de eerste editie van Koepelkerk X RIJKS®, op 15 augustus, wordt de kerk van het Renaissance Amsterdam Hotel getransformeerd tot restaura...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: