Chef Jan van Dobben mede-eigenaar van sterrenrestaurant Amarone Rotterdam

4 juli 2017 | Roy Spijker

Chef Jan van Dobben is per juli 2017 mede-eigenaar van restaurant Amarone. De 28-jarige van Dobben werkt sinds 2012 bij Amarone en staat nu samen met eigenaar Gert Blom aan het roer van het Rotterdamse sterrenrestaurant.

Met deze stap wil Gert Blom de continuïteit en de kwaliteit van het sinds 2006 bestaande restaurant waarborgen. Gert Blom: “Ik merk dat het steeds moeilijker wordt om goede medewerkers te krijgen en ze aan je te binden. Op dit moment zetten we met een steady team een goede prestatie neer en dat niveau wil ik heel graag handhaven en verder uitbouwen."

Jan van Dobben: "De ambitie om zelf een restaurant te beginnen was er altijd al. Toen ik in Frankrijk mijn Japanse vrouw Yoshiko leerde kennen hadden we plannen om op langere termijn in Japan voor onszelf te beginnen. Maar in de vijf jaar dat ik hier in Amarone met Gert werk, is mijn hart bij Amarone gaan horen. Met een gedeeld eigenaarschap snijdt het mes aan twee kanten: ik kan ondernemen en Amarone blijft het hart van het keukenteam houden. Hiermee kunnen we het niveau voor de toekomst behouden en verhogen."

Betaalbaarheid
Gert Blom: "Samen met Jan blijf ik de kernwaarden van Amarone bewaken. Betaalbaarheid en kwaliteit die zich uiten in een sublieme prijs-kwaliteitverhouding is daar een voorbeeld van. We willen het kookniveau een stapje hoger brengen en we zorgen dat de inrichting up to date blijft. Eind 2015 hebben we een grote restyling doorgevoerd, waardoor de inrichting nog beter past bij de kookfilosofie, de dynamiek en de ongedwongenheid van Amarone. In de loop van 2017 is weer een kleine interieuraanpassing voorzien en gaan we de buitenzijde opfrissen."

De echtgenote van Jan van Dobben, Yoshiko van Dobben-Takayama, zal achter de schermen een aantal taken op zich nemen. Zij werd door restaurantgids Gault&Millau uitgeroepen tot Wijn-Spijs Specialist 2015. Jan en Yoshiko leerden elkaar kennen in driesterrenrestaurant L’Arnsbourg in de Franse Elzas toen ze daar werkten.

Over restaurant Amarone
In restaurant Amarone is de levendigheid van de Rotterdamse winkelstraat Meent weerspiegeld. De inrichting heeft internationale allure en met de open keuken, luxe fauteuils en de open haard voelt Amarone warm aan. Amarone staat bekend om zijn betaalbare topgastronomie, ontspannen gastbenadering en de bijzondere wijnkaart, waarop een unieke en grote collectie Amarone-wijnen. De kookstijl van chef-eigenaren Gert Blom en Jan van Dobben is te omschrijven als internationaal met Japanse invloeden, waarbij de Franse keuken de basis is en het product herkenbaar blijft. Amarone is sinds 2007 in het bezit van een Michelinster.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Rotterdam
Rotterdam krijgt er een PizzaBar di Vicini bij

Op 6 maart 2020 opent PizzaBar di Vicini haar deuren in het Rotterdamse Kralingen en is - naast Osteria Vicini en Fratelli - de jongste van de drie. PizzaBar di Vicini wordt een plek voor een spontane ontmoeting aan de bar, rijk gevulde tafels of een lekker afhaalmaal. Met ovenverse pizza’s en...

Opening Rotterdam
Tres: intimate dining in Rotterdam

Na een carrière in Zeeland, Melbourne en Kopenhagen zijn Emy Koster en Michael van der Kroft terug in de havenstad waar zij horen. In het monumentale Entrepotgebouw op de Kop van Zuid vindt het onafscheidelijke duo een thuis – in een voormalige jazzkelder - voor het kersverse Tres. Een ...

Bezorgen Achtergronden
Open brief TheFork naar aanleiding van ophef uitzending Rambam

Naar aanleiding van de Rambam-uitzending van januari wil TheFork reageren op beschuldigingen die tijdens de uitzending werden geuit. Hierbij delen we deze brief van TheFork, waarin ook de werkwijze van KHN richting de media wordt bekritiseerd. Om een gedetailleerd en volledig beeld te kunnen sch...

Food Advertorial
Food Waste Challenge: Best Practice

Nederlandse restaurants en hotels kunnen gezamenlijk jaarlijks 61 miljoen kilo voedselverspilling vermijden en daarmee 582 miljoen euro besparen. Dit is maandag 13 januari bekend gemaakt tijdens de slotdag van de Food Waste Challenge op de Horecava. De Food Waste Challenge is een door Rabobank georg...

Culinair Recepten
Wat zit er in de originele bolognesesaus?

De bolognesesaus is de allerbekendste Italiaanse pastasaus. In tegenstelling tot veel andere pastasauzen is deze behoorlijk rijk gevuld, doorgaans is het een saus op basis van gehakt, (gepelde) tomaten, wortel, selderie, knoflook en ui. Hieraan worden vaak nog meer ingrediënten aan toegevoegd, ...

Opening Internationaal
Deus Ex Machina brengt uniek retail- en restaurantconcept naar Nederland

Deus Ex Machina is meer dan alleen een merk. Het brengt een lifestyle voor alle riders, bikers, creatieven, foodfanaten en artistiekelingen tot leven. Met hun recent geopende ‘tempel’ genaamd The Wat of Why aan de Amsterdamse Herengracht start ook in de lage landen de jacht naar plezier....

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: