Chef Jan van Dobben mede-eigenaar van sterrenrestaurant Amarone Rotterdam

4 juli 2017 | Roy Spijker

Chef Jan van Dobben is per juli 2017 mede-eigenaar van restaurant Amarone. De 28-jarige van Dobben werkt sinds 2012 bij Amarone en staat nu samen met eigenaar Gert Blom aan het roer van het Rotterdamse sterrenrestaurant.

Met deze stap wil Gert Blom de continuïteit en de kwaliteit van het sinds 2006 bestaande restaurant waarborgen. Gert Blom: “Ik merk dat het steeds moeilijker wordt om goede medewerkers te krijgen en ze aan je te binden. Op dit moment zetten we met een steady team een goede prestatie neer en dat niveau wil ik heel graag handhaven en verder uitbouwen."

Jan van Dobben: "De ambitie om zelf een restaurant te beginnen was er altijd al. Toen ik in Frankrijk mijn Japanse vrouw Yoshiko leerde kennen hadden we plannen om op langere termijn in Japan voor onszelf te beginnen. Maar in de vijf jaar dat ik hier in Amarone met Gert werk, is mijn hart bij Amarone gaan horen. Met een gedeeld eigenaarschap snijdt het mes aan twee kanten: ik kan ondernemen en Amarone blijft het hart van het keukenteam houden. Hiermee kunnen we het niveau voor de toekomst behouden en verhogen."

Betaalbaarheid
Gert Blom: "Samen met Jan blijf ik de kernwaarden van Amarone bewaken. Betaalbaarheid en kwaliteit die zich uiten in een sublieme prijs-kwaliteitverhouding is daar een voorbeeld van. We willen het kookniveau een stapje hoger brengen en we zorgen dat de inrichting up to date blijft. Eind 2015 hebben we een grote restyling doorgevoerd, waardoor de inrichting nog beter past bij de kookfilosofie, de dynamiek en de ongedwongenheid van Amarone. In de loop van 2017 is weer een kleine interieuraanpassing voorzien en gaan we de buitenzijde opfrissen."

De echtgenote van Jan van Dobben, Yoshiko van Dobben-Takayama, zal achter de schermen een aantal taken op zich nemen. Zij werd door restaurantgids Gault&Millau uitgeroepen tot Wijn-Spijs Specialist 2015. Jan en Yoshiko leerden elkaar kennen in driesterrenrestaurant L’Arnsbourg in de Franse Elzas toen ze daar werkten.

Over restaurant Amarone
In restaurant Amarone is de levendigheid van de Rotterdamse winkelstraat Meent weerspiegeld. De inrichting heeft internationale allure en met de open keuken, luxe fauteuils en de open haard voelt Amarone warm aan. Amarone staat bekend om zijn betaalbare topgastronomie, ontspannen gastbenadering en de bijzondere wijnkaart, waarop een unieke en grote collectie Amarone-wijnen. De kookstijl van chef-eigenaren Gert Blom en Jan van Dobben is te omschrijven als internationaal met Japanse invloeden, waarbij de Franse keuken de basis is en het product herkenbaar blijft. Amarone is sinds 2007 in het bezit van een Michelinster.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening
Amerikaanse franchiseketen Wayback Burgers gaat uitbreiden in Nederland

Sinds december 2018 is de Amerikaanse franchiseketen Wayback Burgers gevestigd in Nederland. Na ruim een jaar succesvol te hebben gedraaid, is Stefan Boers – Master Franchisehouder Nederland – klaar om de volgende stap te nemen in het realiseren van zijn ambitie; 10 nieuwe full service ...

Interview Longread
Interview: tijd voor meer vrouwen in de sterrenkeuken?

Vrouwelijke koks zijn nog (te) dun gezaaid, maar de aanstormende talenten Tess de Groot en Femke Klaassen, die bij respectievelijk Aan de Poel en De Librije werken, hebben een glansrijke toekomst in het verschiet. Ik spreek ze in De Librije, het driesterrenrestaurant in Zwolle en bespreek hun ervari...

Events
Horecava 2021 gaat hybride

Horecava verrijkt haar 65e editie, die plaatsvindt van 11 – 14 januari 2021 in RAI Amsterdam, met een online programma. Het evenement zal in aangepaste vorm face-2-face, volgens de COVID-19 richtlijnen, én virtueel live zijn. De vakbeurs, die foodservice professionals al jaren met elkaa...

Awards
Beachclub Lekker uit Vrouwenpolder Beste Paviljoen van 2020

Donderdag 30 juli werden de jaarlijkse prijzen voor het Beste Paviljoen en het Schoonste Strand van Nederland uitgereikt. De prijs voor het Schoonste Strand van Nederland ging naar Ameland. En voor het eerst mocht de jury zelfs een tien toekennen voor de schoonheid van dit strand. Friesland had met ...

Opening
Sterrenzaak opent bistro: Bistro TWO in Roermond

Begin september mag de gezellige Limburgse stad, Roermond een nieuwe top bistro verwelkomen op de Roerkade. Waar de brasserie van het luxe Hotel Dux eerder gevestigd was, zal binnenkort een nieuwe wind, genaamd Bistro TWO, waaien. Bethany DeLong en Edwin Soumang, eigenaars van het met een Micheli...

Economie
McDonalds ziet omzet in 2019 verdriedubbelen

De omzet van McDonald’s bezorgservice McDelivery is in 2019 verdriedubbeld ten opzichte van 2018. Deze groei zet in 2020 verder door. Hiermee plukt McDonald’s de vruchten van haar strategie om in te spelen op de snelgroeiende bezorgmarkt. De uitrol van deze service is de afgelopen maa...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: