Bries Noordwijk Beste Strandpaviljoen 2010

8 juli 2010 |
Bries Noordwijk Beste Strandpaviljoen 2010

Strandpaviljoen Bries uit Noordwijk is verkozen tot het 'Beste Strandpaviljoen 2010'. Tijdens de uitreiking roemde juryvoorzitter Cees van der Padt van het NBTC paviljoen Bries vanwege de complete aanpak. “Bries heeft gewonnen omdat het over de breedte het beste paviljoen is. Van een duurzame energie zuinige bouw met warme uitstraling, waarbij het personeel zorgt voor een continu schone omgeving tot goede service en entertainment tijdens het diner."

Aan alles gedacht
Van der Padt vervolgt: "De eigenaren hebben aan alles gedacht. Daardoor is Bries in korte tijd uitgegroeid tot een begrip aan de kust en een voorbeeld voor veel andere strandpaviljoenhouders.” De prijs werd donderdag 8 juli uitgereikt bij Strandpaviljoen Blue Lagoon in Scheveningen, de winnaar van de award in 2009.

Duurzaamheid
Naast de verkiezing van het beste strandpaviljoen werden er nog vier andere prijzen uitgereikt. De paviljoens streden ook om een prijs in de deelcategorieën Schoon, Sfeer, Service en Duurzaamheid. De winnaars in deze categorieën zijn Strandpaviljoen Vooges uit Zandvoort, (Schoon), Beachclub Royal uit Hoek van Holland (Sfeer), Paviljoen Nautique uit Zandvoort (Service) en strandpaviljoen De Buren van Nes uit Ameland (Duurzaamheid).

Onderdelen
De beoordeling is gebaseerd op de mening van het publiek dat van april tot begin juli een stem kon uitbrengen op de website www.strandpaviljoen2010.nl. Daarnaast bezochten promotieteams van Strand Nederland alle strandpaviljoens voor een beoordeling ter plaatse en om bezoekers naar hun mening over de strandpaviljoens te vragen. Tenslotte konden paviljoenhouders ook zelf via een enquêteformulier een stem uitbrengen. Deze informatie leidde tot een lijst van genomineerden waaruit een onafhankelijke jury een keuze heeft gemaakt.

Jury
De jury bestond naast Cees van der Padt (NBTC) uit Rob Geus (SBS presentator van o.a. de Smaakpolitie), Jos van Halst (Strandpaviljoen de Banjaard, winnaar schoonste paviljoen 2009), Norma de Jong (bestuurslid van KHN en winnares van de duurzaamheidprijs 2009 van de Provincie Friesland met haar sauna Hotstones) en Peter Ludovici (eigenaar van Strandpaviljoen Blue Lagoon).

Doel en organisatie verkiezingen
De verkiezingen worden georganiseerd om de kwaliteit van de paviljoens langs de Nederlandse kust te promoten en de aantrekkelijkheid van het Nederlandse strand te vergroten. Paviljoens die duurzaamheid, schoonheid, sfeer en service integraal in hun bedrijfsvoering hebben opgenomen worden zo beloond. De verkiezingen zijn een gezamenlijk initiatief van Strand Nederland, Koninklijke Horeca Nederland en Stichting Nederland Schoon.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Coronacrisis
Horecapersoneel slachtoffer van coronacrisis

Horeca- en cateringbedrijven ervaren pittige tijden. Tegen de stroom in proberen ze omzet te draaien en bezoekers aan te trekken. Dit blijkt uit onderzoek van Foodservice Community en GROUP7 onder bijna 600 horeca-, fastservice- (dit zijn broodjeszaken en frituren) en cateringprofessionals, dat tuss ...

Awards Culinair
Mark Captein van Orangerie De Pol is Chef van het Jaar bij JRE

Mark Captein, die samen met zijn partner Marjolein van der Ham Orangerie De Pol runt in Doetinchem, is door restaurantvereniging JRE-Nederland uitgeroepen tot Chef van het Jaar. ‘Ik ben verrast en enorm trots op deze prijs’. JRE-Nederland is een van de toonaangevende restaurantverenig ...

Hotelketens
Van der Valk Hotel Amersfoort start ‘restaurant take over’

Nu restaurants gesloten zijn, maar hotels wel nog open mogen, is Van der Valk Hotel Amersfoort-A1 een samenwerking gestart met lokale restaurants in Amersfoort. Een zogenoemde restaurant take over. Zo krijgen de koks van bekende restaurants in Amersfoort de mogelijkheid om hun gerechten klaar te mak ...

Achtergronden
Zonder horeca blijven er maar weinig openbare toiletten over

Op 19 november was het Wereld Toiletdag. Een dag waarop de app HogeNood samen met de Maag Lever Darm Stichting in kaart brengt wat de meest toiletvriendelijke gemeenten van Nederland zijn. De jaarlijkse ranking laat drastische verschillen zien met en zonder horeca, want zoals jullie weten is de hore ...

Financieel Ondernemen
Aftrekbare kosten in je restaurant

Als ondernemer maakt u het hele jaar door kosten. Van de meeste kosten is het duidelijk dat u deze kunt aftrekken van uw winst. Denk bijvoorbeeld aan de huur van de ruimte voor uw restaurant. Er zijn echter ook kosten waarbij dit minder voor de hand ligt, zoals de kosten voor werkkleding of een maal ...

Economie Achtergronden
ING is positiever over economisch herstel

Het komende jaar groeit de Nederlandse economie naar verwachting van het ING Economisch Bureau met 2,6%, na krimp van 4,3% in 2020. Daarmee is het bbp in het vierde kwartaal van 2021 terug op 99% van het niveau van voor de coronacrisis. Het voorziene herstel is in 2021 dus nog niet volledig, maar we ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: