Botanero verkozen tot beste cocktailbar van Nederland

24 september 2020 | Thijs Jacobs

Botanero Rotterdam is door mannenblad Esquire uitgeroepen tot Beste Nieuwe Cocktailbar van 2020. De vakjury van de jaarlijkse cocktailbarverkiezing prijst de Mexicaans-geïnspireerde cocktailbar ‘die laat zien waar de nieuwe Rotterdamse cocktailscene voor staat: cocktails van hoge kwaliteit, maar zonder pretentie’. Op woensdagmiddag 23 september vond de officiële en feestelijke uitreiking plaats in Botanero, gevolgd door een ‘coronaproof’ borrel.

Jarenlange droom

David Trampe, trotse eigenaar en geestelijk vader van Botanero: “Het is tof dat je - samen met zakenpartners Ron de Jong en Dave Heijnen – een jarenlange droom neer kunt zetten die aanslaat, én wordt beloond met zo’n mooie titel. Zeker in een verkiezing met zoveel topcocktailbars van keihard werkende- en gerespecteerde collega’s. De Nederlandse cocktailscene maken we echt samen. 2020 kent voor ons als horecaondernemers veel uitdagingen en vraagt het uiterste wat betreft flexibiliteit en inventiviteit. Een titel als deze is zo ontzettend gewenst en gewaardeerd.”

Oordeel Esquire

Esquire over Botanero: “Dat Trampe ooit een mezcalbar zou openen, stond buiten kijf. Maar was Nederland daar klaar voor? Wandel op een doordeweekse dag Botanero binnen en je antwoord is volmondig: ja. Hier beleeft de beginnende cocktaildrinker én de ervaren mezcalliefhebber een fijne avond.”

Over Botanero

Cocktail- en agave-expert Trampe heeft zijn liefde voor de Mexicaanse ‘agave spirits’ mezcal en tequila vertaald in Botanero: een swingende mix van een bar, restaurant, cantina en proeflokaal ineen. Botanero opende begin 2019 haar deuren aan de Mariniersweg en is inmiddels uitgegroeid tot een populaire cocktail- en borrelbestemming in de havenstad, waar alles draait om het delen van eten en drinken met vrienden en familie. De ‘Paloma-tap’ met de huisgemaakte dorstlesser op basis van tequila, grapefruit, rabarber en jasmijnthee, is inmiddels een begrip tot ver buiten de stadsgrenzen. Botanero is een thuishaven voor cocktailliefhebbers, fluitjesdrinkers, party animals en ware connaisseurs. Iedereen is welkom, van zondagmiddagborrel met hapjes tot diner met een ‘signature’ Espresso Martini als toetje. Blijf vervolgens vooral hangen voor een fantastische avond gevuld met de lekkerste cocktails en mezcales tot aan sluitingstijd.

Foto: Visuals by Lex

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Rechter oordeelt: horeca blijft dicht

De horeca blijft voorlopig dicht. Zo oordeelde de rechter vanmiddag in de rechtbank in Den Haag. Een aantal horecaondernemers had een kort geding tegen de Staat aangespannen met als inzet dat de horeca weer de deuren mocht openen. De rechter ging daar niet in mee. Over twee weken volgt de motivering ...

Financieel Ondernemen
3 vragen over loon van horecapersoneel

Werken in de horeca is in vele opzichten niet te vergelijken met een standaard '9-tot-5-baan’. Daarom spelen er ook vragen over de loonbelasting die in andere sectoren niet of minder aan bod komen. Te denken valt aan de volgende vragen: Moet een werkgever fooien van zijn personeel aange ...

Internationaal Coronacrisis
Ook België sluit de horeca

Ook in België moeten cafés en restaurants vanaf vandaag (maandag) vier weken de deuren sluiten. De Belgen gaan zelfs iets verder dan wij, want er gaat een avondklok gelden van middernacht tot 05.00 uur 's ochtends. In België is thuiswerken weer de standaard en worden ook de soci ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Horecaondernemers vechten sluiting van de horeca aan bij de rechter

De door het kabinet opgelegde sluiting van de horeca wordt door de Haagse bodega De Posthoorn aangevochten middels een een kort geding aan tegen de Nederlandse staat. Dinsdag komt de zaak voor de rechter en inmiddels hebben zich veel horecazaken bij het intiatief aangesloten, zo verklaart horecaonde ...

Columns
Column Sico de Moel: Lockdown Deal

"Ik heb straks een deal voor je!" Mijn gasten waren net in onze straat komen wonen en ze waren blij met een leuk restaurantje zo vlak in de buurt. Leuk, nieuwe buren. Het was de avond dat Rutte zijn tweede lockdown afkondigde; een horeca-lockdown deze keer. Veel onbegrip bij mij en b ...

Personalia
Bob Hutten draagt leiding Hutten over aan Drees Peter van den Bosch

Algemeen directeur Bob Hutten geeft de leiding van Hutten per 1 januari 2021 uit handen. Na 91 jaar en drie generaties komt de aansturing van het familiebedrijf nu in handen van Drees Peter van den Bosch, momenteel Innovatiemanager bij Foodsquad en Hutten. “In Drees zie ik iemand met heel veel ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: