Roel Oostrum nieuwe executive chef van Blooming in Bergen

20 maart 2019 | Yonne van Geene
Roel Oostrum nieuwe executive chef van Blooming in Bergen

Het zaadje werd geplant toen hij als souschef de keuken van Blooming betrad. Nu, jaren later, bloeit er iets heel moois. Vanaf heden is Roel Oostrum de nieuwe executive chef van Blooming in Bergen. Blooming bestaat uit drie unieke locaties: Blooming hotel, Landgoed Het Hof en strandpaviljoen Blooming beach. Met de blik op de warme dagen richt Oostrum als eerste zijn pijlen op het paviljoen.

Eind jaren ’90 evolueerde zijn interesse in een passie toen Oostrum een bijbaan kreeg onder Michelin chef Alan Pearson, destijds bij Hotel-Restaurant Merlet. Hij verruilde de horeca-vakschool voor een koksopleiding. De wortels van zijn passie groeiden dieper en dieper tijdens zijn prestigieuze stageplekken bij De Bourgondiër, De Vrienden van Jacob en Restaurant Vermeer. Na zijn opleiding werkte Oostrum al even bij Blooming als souschef waarna hij zijn pad vervolgde bij Bistronomie ’t Parkje in Bergen en Rotisserie IJkgebouw in Alkmaar. Nu keert hij terug naar Blooming om te floreren in zijn nieuwe positie als executive chef. 

Culinaire bloei

Met het strandseizoen in zicht waait Oostrum als een frisse wind door het paviljoen. “Het concept kan het best omschreven worden als ‘Blooming beach bowls’, echt comfort food in een bowl geserveerd in een relaxte strandsetting. Alle gerechten, vlees, vis of vega, hebben een tussengerecht-formaat en worden, afhankelijk van de trek, vergezeld door een bijgerecht of dip to share.”

De roots van de gerechten liggen in de Hoftuin. Gedurende de jaren dat Oostrum niet bij Blooming werkte was hij toch wekelijks in de biologische moestuin van Landgoed Het Hof te vinden. “De grote variatie aan prachtige en eerlijke producten die daar verbouwd wordt inspireert me enorm. Naast walnoten en bloemen zijn er ruim 50 soorten groente, fruit en kruiden te vinden. In de ongekende rust die er heerst laat ik me inspireren tot een eindeloze hoeveelheid smaakcombinaties. Het is een onuitputtelijke bron van creativiteit en een prachtige weerspiegeling van de seizoenen. Dat haal je niet uit een boekje”, volgens Oostrum.

Zijn volgende stap, na het paviljoen, is om het hotel naar een hoger culinair niveau te laten groeien. “Daarnaast kan ik niet wachten tot het 17e -eeuwse Landgoed Het Hof haar volledige horecavergunning krijgt. Er is namelijk geen snellere route van tuin naar bord te bedenken. Zo geven we het woord ‘hofleverancier’ een geheel nieuwe betekenis. En aangezien we al het afval uit de keuken al composteren, zit het met onze circulariteit al meer dan goed.”

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Culinair
Lekker500 komt uit in aangepaste vorm

Lekker500, de onafhankelijke restaurantgids van Nederland die dit jaar voor de 43ste keer verschijnt, heeft een aangepaste vorm waarin een podium wordt geboden aan de restaurateur. De speciale editie is een gids zonder ranking, als ode aan de helden van de horeca. Alle nog bestaande restaurants u ...

Branded Content
Professionele keukenapparatuur haal je bij een expert

Wanneer je op zoek bent naar nieuwe keukenapparatuur wil je natuurlijk het beste van het beste. Bij HorecaRama vind je naast de laagste prijsgarantie ook een indrukwekkend assortiment keuken en horeca apparatuur. Of je nu zoekt naar een professionele aan- en afvoertafel of een koelkast van hoge kwal ...

Achtergronden Coronacrisis
Horecaondernemers krijgen eenmalig gemiddeld 2500 euro overheidssteun

De horecabedrijven die vanwege de coronacrisis gesloten zijn, kunnen een eenmalige uitkering van gemiddeld 2500 euro tegemoetzien. Het bedrag is afhankelijk van het geleden omzetverlies, dus een gemiddelde op basis van deze rekensom: 2,75 procent van het verlies aan omzet. Dit meldt de NOS op basis ...

Wet- en regelgeving KHN
KHN: Alcoholklok hotels wederom toppunt van symboolpolitiek

KHN heeft vol onbegrip kennis genomen van het kabinetsbesluit om vanaf vrijdagavond 23 oktober een alcoholklok voor hotels in te voeren. Volgens dit besluit mag er vanaf vanavond in hotels na 20:00 uur ook geen alcohol meer worden geschonken of genuttigd in publieke ruimten zoals in het restaurant o ...

Bier Wijn
Alcoholvrije drank verkopen na 20.00 uur, mag dat?

Er mag na 20.00 uur geen alcohol verkocht worden gedurende de periode van de 'gedeeltelijke lockdown' die door het kabinet is ingesteld. Niet door supermarkten, niet door slijters, maar ook niet door horecazaken die bezorgen. In veel supermarkten zijn de gangpaden waar alcohol staat vanaf 20 ...

Bezorgen
Wat kost bezorgen via Thuisbezorgd?

Bezorgen is, nu de horeca gesloten is, de reddingsboei waar veel restaurants zich aan vastklampen. Niet altijd zonder succes, want de Nederlander heeft de weg naar de bezorgsites en -apps goed weten te vinden. In het derde kwartaal heeft Just Eat Takeaway, waar Thuisbezorgd toe behoort, een groei va ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: