Roel Oostrum nieuwe executive chef van Blooming in Bergen

20 maart 2019 | Yonne van Geene
Roel Oostrum nieuwe executive chef van Blooming in Bergen

Het zaadje werd geplant toen hij als souschef de keuken van Blooming betrad. Nu, jaren later, bloeit er iets heel moois. Vanaf heden is Roel Oostrum de nieuwe executive chef van Blooming in Bergen. Blooming bestaat uit drie unieke locaties: Blooming hotel, Landgoed Het Hof en strandpaviljoen Blooming beach. Met de blik op de warme dagen richt Oostrum als eerste zijn pijlen op het paviljoen.

Eind jaren ’90 evolueerde zijn interesse in een passie toen Oostrum een bijbaan kreeg onder Michelin chef Alan Pearson, destijds bij Hotel-Restaurant Merlet. Hij verruilde de horeca-vakschool voor een koksopleiding. De wortels van zijn passie groeiden dieper en dieper tijdens zijn prestigieuze stageplekken bij De Bourgondiër, De Vrienden van Jacob en Restaurant Vermeer. Na zijn opleiding werkte Oostrum al even bij Blooming als souschef waarna hij zijn pad vervolgde bij Bistronomie ’t Parkje in Bergen en Rotisserie IJkgebouw in Alkmaar. Nu keert hij terug naar Blooming om te floreren in zijn nieuwe positie als executive chef. 

Culinaire bloei

Met het strandseizoen in zicht waait Oostrum als een frisse wind door het paviljoen. “Het concept kan het best omschreven worden als ‘Blooming beach bowls’, echt comfort food in een bowl geserveerd in een relaxte strandsetting. Alle gerechten, vlees, vis of vega, hebben een tussengerecht-formaat en worden, afhankelijk van de trek, vergezeld door een bijgerecht of dip to share.”

De roots van de gerechten liggen in de Hoftuin. Gedurende de jaren dat Oostrum niet bij Blooming werkte was hij toch wekelijks in de biologische moestuin van Landgoed Het Hof te vinden. “De grote variatie aan prachtige en eerlijke producten die daar verbouwd wordt inspireert me enorm. Naast walnoten en bloemen zijn er ruim 50 soorten groente, fruit en kruiden te vinden. In de ongekende rust die er heerst laat ik me inspireren tot een eindeloze hoeveelheid smaakcombinaties. Het is een onuitputtelijke bron van creativiteit en een prachtige weerspiegeling van de seizoenen. Dat haal je niet uit een boekje”, volgens Oostrum.

Zijn volgende stap, na het paviljoen, is om het hotel naar een hoger culinair niveau te laten groeien. “Daarnaast kan ik niet wachten tot het 17e -eeuwse Landgoed Het Hof haar volledige horecavergunning krijgt. Er is namelijk geen snellere route van tuin naar bord te bedenken. Zo geven we het woord ‘hofleverancier’ een geheel nieuwe betekenis. En aangezien we al het afval uit de keuken al composteren, zit het met onze circulariteit al meer dan goed.”

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Personeel Gastronomie
Vital Awick nieuwe chef van Harry’s Maastricht

Vital Awick heeft de afgelopen jaren gewerkt in diverse gerenommeerde zaken, zoals de Leuf in Ubachsberg, Rijks in Amsterdam en momenteel tweesterrenrestaurant Tribeca in Heeze waar hij werkt als keukenchef bij Jan Sobecki. Hij gaat zich onder Executive Chef Frank van Thiel volledig focussen op het ...

Interview Longread
Mens, Bedrijf & Visie: Peter Hein van Mulligen (CBS)

In de rubriek Mens, Bedrijf & Visie portretteert de redactie van De RestaurantKrant vooraanstaande personen in en rondom de horecabranche. De coronacrisis dendert als een donderwolk door de sector. In deze rubriek zetten we de mens, de visie en het bedrijf centraal. In deze aflevering een ges ...

Drinks
Talkshow voor foodies: De Nederlandse “Sherry Show”

Geïnspireerd op de bekende dagelijkse talkshows, start de door Europa gefinancierde campagne voor beschermde oorsprongsbenaming Sherry wijnen op de Nederlandse markt met een exclusieve “Sherry Show”. Deze dynamische kick-off wordt live uitgezonden vanuit de Balie in Amsterdam op ...

Corona
Fieldlab Cafés van start

Het Fieldlab evenement voor de horeca is vandaag van start gegaan in Utrecht. Vijf cafés in de Domstad doen mee aan het proefevenement, waarbij TNO kijkt of en hoe de gasten en het personeel zich houden aan de maatregelen en afspraken. Het proefevenement duurt tot en met aanstaande zaterdag ...

Achtergronden Gastronomie
Restaurant Bloei opent dit voorjaar

Restaurant Bloei opent dit voorjaar de deuren in een 155 jaar oud rijksmonument in Nieuwersluis-Breukelen. In de charmante villa aan de rivier de Vecht voorziet het restaurant haar gasten van verrassende gerechten die worden gekenmerkt door stijlvolle eenvoud, elegantie en pure smaken. Bij Bloei ...

Achtergronden Branded Content
Wise: het platform voor het boeken van een werkplek in de horeca

Vanaf de heropening kunnen horecaondernemers laptopgebruikers in de eigen zaak reguleren en ontvangen met Wise. Via het innovatieve platform bieden horecaondernemers werkplekken aan (thuis)werkers. Zo kunnen werkgevers, werknemers, freelancers en ondernemers geschikte werkplekken vinden, boeken en b ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: