Roel Oostrum nieuwe executive chef van Blooming in Bergen

20 maart 2019 | Yonne van Geene

Het zaadje werd geplant toen hij als souschef de keuken van Blooming betrad. Nu, jaren later, bloeit er iets heel moois. Vanaf heden is Roel Oostrum de nieuwe executive chef van Blooming in Bergen. Blooming bestaat uit drie unieke locaties: Blooming hotel, Landgoed Het Hof en strandpaviljoen Blooming beach. Met de blik op de warme dagen richt Oostrum als eerste zijn pijlen op het paviljoen.

Eind jaren ’90 evolueerde zijn interesse in een passie toen Oostrum een bijbaan kreeg onder Michelin chef Alan Pearson, destijds bij Hotel-Restaurant Merlet. Hij verruilde de horeca-vakschool voor een koksopleiding. De wortels van zijn passie groeiden dieper en dieper tijdens zijn prestigieuze stageplekken bij De Bourgondiër, De Vrienden van Jacob en Restaurant Vermeer. Na zijn opleiding werkte Oostrum al even bij Blooming als souschef waarna hij zijn pad vervolgde bij Bistronomie ’t Parkje in Bergen en Rotisserie IJkgebouw in Alkmaar. Nu keert hij terug naar Blooming om te floreren in zijn nieuwe positie als executive chef. 

Culinaire bloei

Met het strandseizoen in zicht waait Oostrum als een frisse wind door het paviljoen. “Het concept kan het best omschreven worden als ‘Blooming beach bowls’, echt comfort food in een bowl geserveerd in een relaxte strandsetting. Alle gerechten, vlees, vis of vega, hebben een tussengerecht-formaat en worden, afhankelijk van de trek, vergezeld door een bijgerecht of dip to share.”

De roots van de gerechten liggen in de Hoftuin. Gedurende de jaren dat Oostrum niet bij Blooming werkte was hij toch wekelijks in de biologische moestuin van Landgoed Het Hof te vinden. “De grote variatie aan prachtige en eerlijke producten die daar verbouwd wordt inspireert me enorm. Naast walnoten en bloemen zijn er ruim 50 soorten groente, fruit en kruiden te vinden. In de ongekende rust die er heerst laat ik me inspireren tot een eindeloze hoeveelheid smaakcombinaties. Het is een onuitputtelijke bron van creativiteit en een prachtige weerspiegeling van de seizoenen. Dat haal je niet uit een boekje”, volgens Oostrum.

Zijn volgende stap, na het paviljoen, is om het hotel naar een hoger culinair niveau te laten groeien. “Daarnaast kan ik niet wachten tot het 17e -eeuwse Landgoed Het Hof haar volledige horecavergunning krijgt. Er is namelijk geen snellere route van tuin naar bord te bedenken. Zo geven we het woord ‘hofleverancier’ een geheel nieuwe betekenis. En aangezien we al het afval uit de keuken al composteren, zit het met onze circulariteit al meer dan goed.”

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

KHN
KHN reageert op maatregelen: "Te veel nadruk op horeca"

De Koninklijke Horeca Nederland begrijpt dat, als het aantal besmettingen toeneemt, de overheid maatregelen moet nemen om die groei een halt toe te roepen. Echter verbaast het de brancheorganisatie dat de horeca telkens het boetekleed aan moet trekken. Op de website reageert KHN op de genomen maatre...

Coronacrisis
Download hier de corona checklist

Horecagasten worden vanaf 10 augustus dringend verzocht hun contactgegevens achter te laten om bron- en contactonderzoek makkelijker te maken bij een eventuele uitbraak. Download hier de checklist om uit te printen. Horecaondernemers zijn verplicht contactgegevens aan hun gasten te vragen, gasten zi...

Achtergronden
Zo kom je de hitte in de horeca door

Op sommige plekken in Nederland zal het kwik deze week oplopen tot een kleine 36 graden. Horecaondernemers nemen massaal maatregelen om de week zo koel mogelijk door te komen. Met deze acht tips helpen we je een beetje op weg. 1. Cliché, maar misschien wel de belangrijkste: zorg dat j...

Coronacrisis
Kabinet trekt teugels aan in strijd tegen corona

Horecazaken moeten vanaf maandag 10 augustus de namen en contactgegevens van gasten registreren. Dat maakte premier Rutte zojuist bekend tijdens zijn persconferentie. Het coronavirus is bezig aan een opmars. Om die opmars tegen te gaan is contact- en brononderzoek noodzakelijk, zo stelt de premier. ...

Opening
Café Restaurant Soesterdal: all-electric

Op de voormalige vliegbasis Soesterberg is een ingetogen en duurzaam horecapaviljoen gerealiseerd, bestaande uit een café restaurant met terras, omringd door een natuurlijk speelbos en diverse speelplekken. Café Restaurant Soesterdal ligt aan de bosrand, met een weids uitzicht over ...

Economie Tech
Met Tikkie Check supersnel en eenvoudig afrekenen in horeca

Voor iedereen die op het terras of in een restaurant na een drankje of maaltijd snel en zonder tussenkomst van personeel de rekening wil betalen, biedt Tikkie Check vanaf nu de mogelijkheid in een handomdraai contactloos af te rekenen. Het enige dat je hoeft te doen, is de camera van je smartphon...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: