Blog URBN FOLKS: het team klaarstomen

15 november 2018 | Jeannine Sok

De RestaurantKrant volgt de ervaringen van ondernemer Martijn van den Hurk en gastoloog Jeannine Sok uit Nijmegen. Maandelijks plaatsen we een blog over de ontwikkelingen en hun ervaringen, ze houden jou op de hoogte van de opening van een nieuw merk in Nijmegen tegenover het station -  URBN FOLKS.

Na het pop-up avontuur van URBN FOLKS  begint de verbouwing. Alles wordt grondig aangepakt en in de URBN FOLKS Brand identiteit gebracht: de mooie houten vloer krijgt een nieuw leven, de bar een make-over, de lambrisering een nieuwe kleur, de aankleding van de muren wordt anders en het akoestisch plafond moet voor een harmonieus geluid zorgen. Over ieder detail is nagedacht. Vaak is de akoestiek in een horecabedrijf een probleem en een reden waarom gasten wegblijven, daarom is daar goed in geïnvesteerd. Gelukkig hadden we op het raam gezet ‘Opening soon’, want zoals iedere ondernemer weet, duurt een verbouwing altijd langer dan je eigenlijk zou willen. Dus een gouden tip: noem nooit een datum wanneer je open gaat.

Ondertussen gaan wij door met de conceptuele invulling; het bouwen aan een nieuw horecabedrijf en een nieuw merk. Er komt veel bij kijken en wat wij erg belangrijk vinden is dat onze collega’s weten waar URBN FOLKS voor staat, zodat zij dat kunnen vertalen naar onze gasten. Ons concept is gebaseerd op het oorspronkelijke Franse Brasserie gedachtegoed met een internationale touch, een sfeervolle ontmoetingsplek met inspirerende events.

Team bouwen

Via sociale media laten we weten dat we op zoek zijn naar koks. We krijgen maar moeizaam reacties binnen. Uiteraard gaan we zelf ook ons netwerk inzetten en dat werpt al snel z’n vruchten af. De eerste medewerkers zijn aangenomen voor de afwas en bediening. Via via lopen de sollicitaties voor koks inmiddels binnen. Een enthousiaste afwasser komt solliciteren, maar wij vinden haar meteen meer geschikt om in de bediening te komen werken, dat zien wij in één oogopslag. Het karakter is vaak zeker zo belangrijk als competentie. Het vak leren we haar wel. Het gaat in eerste instantie om houding en gedrag. Onze vakkennis van de afgelopen 30 jaar gaan we met haar delen. We kiezen bewust voor een divers team. Ervaren en onervaren mensen nemen we aan, van verschillende leeftijden, fulltimers en parttimers. Binnen een maand zijn we rond met het basisteam, collega’s met veel ervaring en nieuwe bijzondere collega’s met veel potentie. Om heel eerlijk te zijn, zijn we daar best heel trots op. Zeker gezien de huidige krapte op de arbeidsmarkt. Nog voor de zogenaamde soft-opening gaan we starten om het team te trainen.

Kennis delen is vermenigvuldigen

Het begint met goede koffie: één van de symbolen van gastvrijheid. De eerste training van het team is een basistraining bij onze koffiepartner Buscaglione in Breukelen. Het is leuk om te zien hoe divers de medewerkers zich gedragen en hoe de chemie is die tussen hen ontstaat. Terwijl de verbouwing doorgaat, trainen wij het team vervolgens op gastvrijheid.

Hoe ga je met je gasten om?

Wij vinden het belangrijk dat het team inspeelt op de behoefte van de gast, zodat ze een positief verhaal gaan vertellen over de ervaringen bij URBN FOLKS. Wij willen dat gasten zich op hun gemak voelen en genieten van de authentieke gerechten. Dat kan alleen als medewerkers weten hoe ze met gasten omgaan en kennis hebben van de producten die we serveren. De training over wijn is op een zeer verrassende wijze, een lesje over smaakervaring en beleving. Uiteraard proeft het team tijdens een andere trainingssessie de eerste gerechten die op de menukaart staan en luisteren ze met veel aandacht naar chef-kok Koen. Leuk om te vertellen is dat we een bijzondere connaisseur in ons midden hebben met een bijzondere restaurant reputatie in en rond Nijmegen maar daar later meer over.  

Try-out

Terwijl de verbouwing nog in volle gang is, besluiten we toch op het laatste moment om onze eerste event door te laten gaan. Voor de medewerkers en een paar genodigden. Op een bouwvloer en tussen de verfblikken luisteren en proeven de gasten naar het verhaal van de Italiaanse wijnmaker uit Puglia. Het is een groot succes, een bijzondere wijntraining en een mooie try-out hoe we de events kunnen organiseren als we daadwerkelijk geopend zijn.

Soft opening

Ja, het is gelukt. Begin oktober openden we de deuren en gingen we verder met het trainen van de medewerkers op de werkvloer. We hebben gekozen voor een ‘soft opening’ zodat we alle zaken goed kunnen nalopen en de puntjes op de i zetten. We luisteren goed naar feedback van gasten en ervaren hoe het een en ander in de praktijk daadwerkelijk verloopt. Op naar de Grand Opening. Wij zijn er inmiddels bijna helemaal klaar voor!

Vrijdag 16 november is de officiële opening en presenteren we de nieuwe kaart.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Bezorgen Achtergronden
Brabanders eten vooral kip met carnaval 

Brabantse carnavalsvierders eten graag kip. Dat blijkt uit cijfers van maaltijdplatform Deliveroo. Op basis van data van de carnavalsdagen afgelopen jaren bekeek het bedrijf waar zij tijdens carnaval een piek in bestellingen kunnen verwachten, en waar de feestgangers per stad het meest zin in hebben...

Wet- en regelgeving Bezorgen
Veel overtredingen bij maaltijdbezorgers

De Inspectie SZW constateert veel overtredingen door horecabedrijven die eigen bezorgers in dienst hebben. Bij meer dan de helft van de gecontroleerde bedrijven gaat het mis. Het ontbreekt bij deze bedrijven vaak aan kennis over wat wettelijk is toegestaan. Bezorgers krijgen te weinig betaald, werke...

Awards Culinair
Mart Oude Luttikhuis wint kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs

De kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2020 van Chaîne des Rôtisseurs is gewonnen door Mart Oude Luttikhuis. De pas 20-jarige chef van sterrestaurant De Bloemenbeek in De Lutte plaatst zich hiermee voor de internationale wedstrijd in Parijs later dit jaar. In Leerh...

Events Marketing
Wat doe jij met Nationale Pannenkoekendag?               

Op 20 maart vieren wij met zijn allen de ‘Nationale Pannenkoekendag’. Dit is de dag waarop pannenkoeken maken en het eten ervan centraal staat. Veel basisscholen vieren deze dag doormiddel van het bakken van pannenkoeken voor opa’s, oma’s en ouderinstellingen. Deze basisschol...

Bocuse d'Or
Team Bocuse NL ingeloot voor de Europese finale in Tallinn

The word is out! De organisatie van de wereldwijde kookwedstrijd Bocuse d’Or heeft vandaag bekendgemaakt dat team Bocuse d’Or Nederland is toegelaten tot het deelnemersveld van de Europese finale. Nederland hoort bij de 20 Europese landen die het tegen elkaar gaan opnemen in de Europese ...

Amsterdam Culinair
Restaurant Taiko verwelkomt internationale topchefs

Internationaal culinair bezoek voor het Conservatorium hotel in Amsterdam. De afgelopen twee dagen was de wereldberoemde chef Hisato Hamada, co-founder van het exclusieve members-only restaurant Wagyumafia in Tokio, te gast in de keuken van Taiko. Op uitnodiging van Schilo van Coevorden, executi...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: