Bjorn Massop ontvangt JRE-award 'Taste of Origin'

Auteur: Redactie
Events 28 juni 2022
Bjorn Massop ontvangt JRE-award 'Taste of Origin'

De Nederlander Bjorn Massop van Restaurant Lokaal in Doetinchem is er zondag met de internationale JRE-award ‘Taste of Origin’ vandoor gegaan tijdens de 'JRE-Origins Food Fair' in Keltenhof in Stuttgart.

JRE-Jeunes Restaurateurs is een restaurantvereniging die jonge en ambitieuze chef-koks en restaurateurs uit heel Europa verenigt. Elke twee jaar viert JRE de leden die hebben uitgeblonken op een van de volgende zes gebieden: Taste of Origin, Heritage, Entrepreneur, Service, Innovation en Talent.

“De bekroonde chef-kok Bjorn Massop van Restaurant Lokaal leeft in harmonie met zijn omgeving en is daar erg trots op. Toegewijd aan het serveren van verse, duurzaam geproduceerde en ethisch verantwoorde ingrediënten, doet Bjorn er alles aan om de beste lokale en seizoensgebonden producten te vinden. We eren hem voor hun toewijding aan duurzame ontwikkeling en het vergroten van het bewustzijn over hoe onze keuzes de wereld om ons heen beïnvloeden”, aldus de organisatie over de chef-kok die de award ‘Taste of Origin’ won. Zelf zegt hij over zijn werkwijze: “Respect voor de natuur is een van onze belangrijkste, voortdurende zorgen.”

Restaurant Lokaal bevindt zich in Hotel Villa Ruimzicht in Doetinchem en heeft een groene Michelinster op zijn naam staan. “Lokaal verwijst niet alleen naar het verleden van Villa Ruimzicht (het was vroeger een school), maar uiteraard ook naar de verse aanvoer. Of het nu vlees, vis of groenten betreft; de chef beschikt over allerhande lekkers uit de regio om zijn moderne gerechtjes te creëren”, aldus de bandenproducent.

Blijf op de hoogte

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief. 

Overig nieuws