Bistrobar Berlin organiseert 'Expeditie Kreuzberg'

27 september 2017 | Thijs Jacobs

Wat begon als een geslaagde 1-aprilgrap wordt werkelijkheid: van donderdag 16
t/m zondag 19 november reizen twee teams in opdracht van Bistrobar Berlin in
Nijmegen af naar de Duitse metropool Berlijn om opdrachten uit te voeren die het
‘echte’ Berlijn mee terug nemen naar Nijmegen.


Horeca-ondernemers Frank Goossens en Thijs van Gastel zagen de nog altijd
immense populariteit van tv-spellen als Wie is de Mol en Peking Express en twijfelden
geen moment. Na de enthousiaste reacties op de 1-aprilgrap stonden ze erop: er zou
een heuse Expeditie Kreuzberg komen.

Envelop met opdrachten


Het idee is simpel: gewapend met twee camera’s, een envelop met opdrachten en
wat zakgeld worden twee teams vanuit Nijmegen naar Berlijn gestuurd. Onderweg
wordt hen gevraagd opdrachten uit te voeren en de ultieme trofee terug te nemen:
een nieuw gerecht dat 100% voldoet aan de kaart van Bistrobar Berlin: gewaagd,
puur en creatief, maar zonder opsmuk. Hiervoor voert de weg langs gerenommeerde
restaurants, creatieve chefs en Berlijn’s gaafste plekjes…

Video-opdracht


De teams worden gevormd door volgers/fans van Berlin of andere
enthousiastelingen. Zij kunnen zich kwalificeren door middel van een video-opdracht
die zij in kunnen sturen voor 18 oktober 2017. Op zondag 22 oktober wordt dan
de kwalificatie-opdracht gehouden in de Bistrobar. Voor de winnaar van de Expeditie
stelt Bistrobar Berlin, naast een geweldige ervaring, ook 500 euro Bistrobar tegoed
ter beschikking.


Meedoen? dat kan!


Neem een vlog op van maximaal 1 minuut waarin je zo eigenwijs/enthousiast mogelijk
uitlegt waarom jij een Berliner bent! App of stuur dit vlogje naar Frank
(frank@bistrobarberlin.nl of 0647568716).
De leukste inzendingen nodigen we uit om op zondag 22 oktober mee te doen aan het
Berlin-selectiespel, waaruit we uiteindelijk 2 koppels kiezen die samen naar Berlijn gaan.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden
Laat jouw terras zien!

Het is bijna zover. Op 28 april mogen de terrassen, natuurlijk wel met de nodige beperkingen, weer open. Het is voor veel horecaondernemers het startschot voor de race naar volledige heropening van de horeca en inmiddels worden er de nodige voorbereidingen getroffen om de terrassendag woensdag tot e ...

Drinks
Recordaantal van 539 bieren in 7e Dutch Beer Challenge

Op donderdag 22 april 2021 werd voor de zevende keer de Dutch Beer Challenge gehouden. Voor deze editie van de Nederlandse biercompetitie hebben grote en kleine brouwerijen gezamenlijk een recordaantal van 539 bieren ingeschreven. Deze editie van de ‘Dutch Beer Challenge’ (powered by ...

Sligro lanceert herstartcampagne voor heel horeca-Nederland

Na een bizar jaar ligt er, met de aangekondigde opening van de terrassen op 28 april, een nieuw begin in het verschiet. Dat we elkaar weer mogen ontmoeten en samen kunnen genieten. Sligro wil op een hartverwarmende manier heel horeca-Nederland laten weten dat ze er voor ze zijn en graag met ze optre ...

Achtergronden Corona
15 procent Nederlanders bezoekt minder vaak horeca vanwege contactformulieren

Nu de terrassen weer gedeeltelijk heropend worden, zullen horecaondernemers hun bezoekers ook opnieuw moeten vragen om contactgegevens voor bron- en contactonderzoek. 14,9 procent van de Nederlanders bezoekt echter minder horeca vanwege de vraag om contactgegevens achter te laten. Dit en meer blijkt ...

Corona
Terrassen per 28 april (beperkt) open

De terrassen gaan weer beperkt open. Na maanden van lockdown mogen horecaondernemers per 28 april weer gasten op hun terrassen ontvangen tussen 12.00 uur en 18.00 uur. Dat maakte demissionair premier Rutte zojuist bekend tijdens de persconferentie. Naast het (beperkt) openen van de terrassen wordt d ...

Drinks Corona
Grote bierbrouwers klaar voor herstart

Mocht vanavond bekend worden gemaakt dat de horeca de terrassen vanaf 28 april mag openen, zijn de grote bierleveranciers klaar om de horeca te voorzien van bier. Heineken laat tegenover persbureau ANP weten dat de brouwer ongeveer 8000 klanten heeft met een terras. Veel horecabedrijven spelen a ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: