Bistro Croquant zet culinaire kroket centraal

12 maart 2018 | Thijs Jacobs

Bistro Croquant in Maastricht scoort met de culinaire kroket. Vooral in combinatie met gerechten om te beleven en te delen slaat het nieuwe restaurant aan. Eigenaar Roland Philipsen heeft naast de culinaire kroket nog veel meer in petto in dit nieuwe restaurant.

Het adres Achter de Molens 15 in Maastricht heeft een ware metamorfose ondergaan. Waar ‘Limburg Kookt’ was gevestigd, straalt nu een totaal nieuw horecaconcept, onder de vleugels van een oude bekende. Chef-kok Roland Philipsen opende er met Bistro Croquant een restaurant traditioneel perfecte gerechten worden geserveerd in een ambiance van sfeervol, gezellig eten. En dat alles voor een alleszins betaalbare prijs.

Gezellige bistro

Na een soft launch eind vorig jaar heeft Philipsen de tijd genomen om het concept goed neer te zetten. Dat bestaat uit een frisse en gezellige bistro waar gastronomische en creatieve gerechten worden geserveerd met als doel gasten verrassen en inspireren.

Beleven en delen van gerechten

Een van de speerpunten van Bistro Croquant is het combineren van het beleven en delen van gerechten met exclusieve, culinair hoogstaande kroketvariaties. ‘Een rundvleeskroket is helemaal prima’, zegt Philipsen. ‘Maar er zijn zoveel heerlijke andere ingrediënten waarmee kroketten zijn te maken en die het product mijlenver uittillen boven het ‘snackniveau’. De kroket is dé ultieme smaakdrager voor alle producten. Mits vervaardigd uit de beste ingrediënten en volgens exclusieve receptuur’.

Philipsen over Bristro Croquant: ‘Een restaurant, dat de losse, vrije sfeer biedt die hoort bij ‘de kroket’, maar waar méér op het menu staat. Om deze exclusiviteit van de kroketten te benadrukken én een knipoog te geven naar de Franse oorsprong ervan, staan ze onder de noemer “Croquettes’ de gehele dag op de kaart’.

Meerdere smaakbelevingen

Maar het menu biedt meer. De lunchkaart is to-the-point en biedt genoeg variatie voor een toegankelijke prijs. Philipsen: ‘Met de avondgerechten, die geserveerd worden in kleine porties, niet te verwarren met tapas of ander fingerfood, willen we de gasten meerdere smaakbelevingen laten ervaren. In alles gericht op twee onmisbare basisfundamenten: beleving en kwaliteit’.

Toen ‘Limburg Kookt’ besloot om te stoppen in het pand Achter de Molens, deed zich voor Philipsen de perfecte gelegenheid voor om zijn ideeën om te zetten in werkelijkheid: ‘We hebben het rigoureus aangepakt en het complete interieur veranderd. Het is nu nét dat tikkie anders dan veel andere restaurants. Dat komt vooral door de indeling. De open keukenbar vormt, samen met de drankenbar, het kloppende hart van de zaak. Je kunt letterlijk een kijkje in de keuken nemen en zien hoe ik te werk ga’, aldus Philipsen.

Over Bistro Croquant

Bistro Croquant is daardoor een totaal nieuw restaurant geworden. Met veel hoekjes en plaatsen, waar je gezellig met een groep (of intiem met z’n tweeën) kunt genieten van samen eten en drinken. Vooral dat laatste, samen, staat centraal in de aanpak van Roland Philipsen. Hij wil een sfeer creëren van genieten en ontmoeten. Philipsen: ‘Dat doen we met het eten en drinken, maar ook door een plek te bieden waar mensen zich thuis voelen. Daarmee krijgt Maastricht er echt een heel fijne, culinaire plek bij’.

Bistro Croquant is gelegen aan Achter de Molens 15 te Maastricht en is geopend op woensdag en donderdag van 16.00 tot 00.00 uur en van vrijdag tot met zondag van 12.00 tot 0.00 uur.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair Internationaal
Jan Smink pakt derde prijs internationale kookwedstrijd Le Taittinger Prix Culinaire

Chef Jan Smink heeft de derde prijs gewonnen bij de befaamde internationale kookwedstrijd Le Taittinger Prix Culinaire International. De eigenaar van restaurant Smink in Wolvega nam het op 28 januari 2020 in Parijs op tegen zeven internationale topchefs en maakte indruk op de internationale jury met...

Eetschilderij van Marnix Lange een lust voor het oog

Chef maakt verbluffend en eetbaar kunstwerk om te delen, gemaakt met respect en eerbied voor de natuur. Chef Marnix Lange maakt met zijn spectaculaire Eetschilderijen van eten iets heel bijzonders. Een spektakel van kleur, geur, smaak en textuur: een beleving die al je zintuigen prikkelt. In een ...

Internationaal Michelin
63 nieuwe sterren in Franse Michelingids

Met plezier onthult MICHELIN de 2020-selectie voor Frankrijk, die 63 nieuwe sterren bevat. De MICHELIN Gids Frankijk 2020 telt in totaal 628 sterrenrestaurants, verdeeld over het gehele land. Naast de selectie van de sterren, zet de Gids dit jaar ook de chefs in de spotlights die kiezen voor een...

Amsterdam Opening
Restaurant Felix opent in historisch cultuurhuis Felix Meritis

Met de opening van Restaurant Felix op 31 januari, wordt Felix Meritis niet alleen de culturele- maar ook gastronomische hotspot van de hoofdstad. Een ervaring bij restaurant Felix bestaat uit seizoensgebonden Nederlandse kwaliteitsproducten in combinatie met slimme kooktechnieken en een gedurfde ui...

Culinair Internationaal
Jan Smink strijdt in Le Taittinger Prix Culinaire in Parijs tegen internationale topchefs

Chef Jan Smink komt dinsdag 28 januari 2020 voor Nederland uit in de internationale kookwedstrijd Le Taittinger Prix Culinaire International in Parijs. De eigenaar van restaurant Smink in Wolvega strijdt tegen zeven internationale topchefs om een hoofdprijs van € 20.000,-. Met winst zou Jan Smi...

Achtergronden Culinair
Sterrenrestaurant De Loohoeve in Schoonloo voorlopig nog open

Sterrenrestaurant De Loohoeve in Schoonloo zal vooralsnog nog volledig geopend zijn. De voorbereidingen voor de nieuwe locatie in de monumentale Theresiakapel in Hoogkerk bij Groningen zijn in volle gang, maar een verhuizing is op korte termijn nog niet te verwachten, zo laten eigenaren Marleen en J...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: