U heeft gezocht op : Maastricht

12 november 2019 trends
Han Ji adviseert: Trends in 2019 en hoe hier als eigenaar mee om te gaan

De restaurantbranche was het afgelopen jaar onderhevig aan veel veranderingen: een belastingverhoging, toenemende concurrentie, de opkomst van nieuwe restaurantconcepten en een vervaging van horeca-segmenten. Stuk voor stuk ontwikkelingen waardoor traditionele horecaondernemers hun omzet zagen dalen...

1 november 2019 Bier Onderwijs
BBB Maastricht en horeca-opleiding BierTalent slaan handen in elkaar

Op de eerste dag van BBB Maastricht hebben BBB en BierTalent officieel hun samenwerking bekrachtigd. Met BierTalent lanceert StiBON een nieuwe opleiding, speciaal gericht op de horeca. Na een succesvolle start in Amsterdam, Haarlem en Breda biedt BierTalent samen met de BBB Academy de bieropleidi...

29 oktober 2019 Awards
Inter Scaldes wederom de lekkerste

Het Zeeuwse Inter Scaldes van chef-kok Jannis Brevet is door de Lekker500 wederom uitgekozen tot beste restaurant van Nederland. De Librije staat net als vorig jaar op de tweede plek en de derde plaats is dit jaar voor Tribeca uit Heeze. Jaar in jaar uit maakt de restaurantgids Lekker de 500 best...

10 oktober 2019 Events
Jubileumeditie BBB Maastricht groot succes

De 65e editie van BBB Maastricht was een groot succes en laat consistentie in groei zien. Meer dan 400 exposanten zorgden voor een beursvloer bomvol inspiratie op het gebied van (non)food, drinks en gastronomie. Maar er was vooral aandacht voor innovatie en culinair talent. De toon is gezet voor de ...

25 september 2019 trends
UMAMI by Han introduceert Health Pairing

Met een constante focus op het overbrengen van de Chinese cultuur, vernieuwing én gezondheid brengt chef en ondernemer Han Ji dé foodtrend van 2019, drink pairing, naar een nieuw level. Samen met zijn team creëerde hij voor UMAMI by Han een menu waarin de ingrediënten van de ...

23 september 2019 Events Achtergronden
BBB Maastricht viert jubileum en pakt uit

BBB Maastricht is de oudste horecabeurs van ons land. Wie de beurs nog nooit heeft bezocht zal versteld staan van de veelzijdigheid in het aanbod en het uitmuntende programma. Voor bierliefhebbers is er de Specialty Beer Bay, culinaire fijnproevers en keukenprofessionals kunnen hun kennis bijschaven...

12 september 2019 Events
Erik Stroink, BBB Maastricht: "Hier zie je het allerbeste uit de branche"

Erik Stroink is Product Manager van de oudste horecavakbeurs van de Benelux, de BBB in Maastricht. Hij heeft het druk, want van 7 tot en met 9 oktober staat de Bourgondische hoofdstad van Nederland alweer voor de vijfenzestigste keer in het teken van de horeca tijdens dit jaarlijkse evenement. "...

10 september 2019 Interview Longread
Interview Peter Klosse: "Vegetarisch is geen vleesgerecht zonder vlees"

Een verbinding leggen tussen de academische- en culinaire wereld. Dat is de missie van smaakprofessor Peter Klosse. “We kunnen ontzettend veel van elkaar leren.” Als er één iemand in Nederland midden in deze twee werelden staat, dan is het Peter Klosse. Als oprichter van...

7 september 2019 Interview Longread
Interview oprichters Social Deal: ''Van lege tafels naar meer winst''

Rens van de Berg en Bart Oosterholt zijn de oprichters van Social Deal, het platform waar consumenten met korting de beste deals voor vrijetijdsbestedingen kunnen scoren. En ja, de horeca is een zeer grote doelgroep voor Social Deal. Rens: “We bestaan nu zo’n achteneenhalf jaar en zijn i...

2 september 2019 Events
Wijnexperts Lars Daniëls en Birthe van Meegeren op BBB Maastricht

De komst van Lars Daniëls en Birthe van Meegeren naar Folie Culinaire, 7, 8 & 9 oktober in MECC Maastricht, betekent kennisoverdracht van wijnen en bijzondere smaken op hét hoogste niveau. Folie Culinaire is het exclusieve onderdeel binnen horecabeurs BBB Maastricht voor het ...

26 juli 2019 Events
Populair whisky- en spiritsfestival nu ook gericht op zakelijke markt

Het populaire whisky- en spiritsfestival, The Spirit of Maastricht, gaat een nauwe samenwerking aan met horecavakbeurs BBB Maastricht welke jaarlijks in oktober in MECC Maastricht plaatsvindt. De samenwerking, een joint venture, heeft inmiddels geleid tot een eerste resultaat. Naast consumenten r...

5 juli 2019 Personalia
Pierre Haenen nieuwe directeur en gastheer van Château Neercanne

Pierre Haenen (28) is op dit moment nog werkzaam als Manager Bistrot de Liège bij Château St. Gerlach. Pierre volgt Peter Harkema op, die na 35 jaar in de functie van directeur/gastheer op Château Neercanne met pensioen gaat. “Château Neercanne ademt schoonheid en h...

3 juli 2019 Vega
Vegan chef Aaron Adams keynote tijdens TASTE Summit op de BBB (Video)

Eén van de meest invloedrijke chefs van de Verenigde Staten, Aaron Adams, gaat zijn unieke visie op de regionale keuken delen. Adams is keynote speaker op gastronomisch congres TASTE Summit op 8 oktober 2019, tijdens 65ste editie van de horecavakbeurs BBB Maastricht in MECC Maastricht. Het do...

26 juni 2019 Restaurant
Bistro Croquant sluit zich aan bij Maastricht Culinair

Bistro Croquant in Maastricht sluit per 1 juli 2019 aan bij Maastricht Culinair. Eigenaar Roland Philipsen is verheugd dat zijn kwaliteitsbistro binnen twee jaar na de opening onderdeel uitmaakt van het samenwerkingsverband voor de betere restaurants en smaakmakers in Maastricht en omgeving. Bist...

28 mei 2019 Events
Horecabeurs BBB Maastricht presenteert non-food trendsetters

Horecavakbeurs BBB Maastricht introduceert Folie à Deux, een nieuw beursonderdeel, dat ontwikkelingen op non-food gebied presenteert. Uitvindingen die binnen nu en tien jaar een belangrijke rol zullen spelen in de horecabranche worden belicht. Daarbij gaat het om de allernieuwste toepassingen...

9 mei 2019 Food Opening
Chef Han Ji introduceert Chinees streetfoodconcept in Nederland

Na het succes van zijn restaurantconcepten Red Chilli, UMAMI by Han en restaurant Zheng breidt chef en ondernemer Han Ji uit met een nieuw casual concept. Deze maand openen de deuren van Streetfood by Han in Rotterdam én Eindhoven. Een uniek, betaalbaar, gezond en vooral lekker vers alternati...

1 mei 2019 Wijn
Wijnreis: Ontdek Limburgse wijn anno 2019

Op maandag 27 mei 2019 organiseert de BBB Maastricht samen met sommelier en vinoloog Maurice Warnier van Vinteur een wijnreis naar vier verschillende wijngaarden en -bedrijven in Zuid-Limburg. De tour laat het verrassende wijnlandschap van limburg zien. Maurice Warnier startte in maart 2018 zijn ...

25 maart 2019 Events Culinair
Internationale topchefs geven masterclasses in Nederland

Met nog ruim een half jaar te gaan, presenteert Folie Culinaire de eerste internationale chefs die plaats zullen nemen in de befaamde demokeuken. Rob Roy Cameron van restaurant Gazelle Mayfair (Londen, Verenigd Koninkrijk), Olesia Drobot van EM restaurant (Sint-Petersburg, Rusland) en sterrenchef He...

5 februari 2019
Château Neercanne viert het lidmaatschap van Relais & Châteaux

Gisteren vierde Château Neercanne het lidmaatschap van Relais & Châteaux met een exclusieve perslunch. Met deze lunch werd tevens het geheel vernieuwde restaurant officieel ingewijd. In november 2018 werd Château Neercanne al gepresenteerd als nieuw lid van Relais & Ch&...

22 januari 2019 Interview KHN Longread
Interview nieuwe directeur KHN: ''Meer zichtbaarheid in politiek Den Haag''

Afschaffing van de pariteitsclausules, minder macht voor de OTA’s, een eerlijk speelveld creëren en de problemen op de arbeidsmarkt aanpakken. Dirk Beljaarts is per 1 februari de nieuwe algemeen directeur van de Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en is ambitieus. “Met bijna 450.000 ...

15 januari 2019 Achtergronden Culinair
Jubilerend l’Atelier schenkt cheque aan KiKa

Restaurant l’Atelier in Gulpen bestaat 20 jaar. Eigenaren Ellen en Hans Kinkartz hebben dat bijzondere feit zondag 13 januari gevierd. Met een speciale jubileumlunch werd liefst €4500,- opgehaald voor Stichting KiKa (Kinderen Kankervrij). Er was voor eigenaren Ellen en Hans Kinkartz ma...

8 januari 2019 Economie Ondernemen
Horecaketens winnen terrein in straatbeeld

ABN AMRO verwacht dat de schaalvergroting in de horeca zich de komende jaren voortzet via de uitbreiding van ketens én overnames. Na een recordjaar in 2018 verwacht ABN AMRO dat het aantal overnames van eetzaken in 2019 boven het gemiddelde van de afgelopen vijf jaar ligt. Verder breiden kete...

19 december 2018 Achtergronden
Onderzoek: melk en kaas zijn beperkte bron van vitamine B12

Niet alleen vlees en vis, maar ook zuivelproducten als melk en kaas dragen bij aan de vitamine B12-voorziening van het lichaam. Alleen is de hoeveelheid vitamine B12 in melkproducten aan de krappe kant om een tekort te voorkomen als vlees en vis niet op het menu staan. Dat blijkt uit onderzoek van d...

25 oktober 2018 Economie Achtergronden
Horeca update: groei hotelovernachtingen neemt af, fastservice positieve uitschieter

De Rabobank presenteerde zojuist de horeca en recreatie update oktober 2018. We delen hierbij enkele bevindingen van de bank. De horeca- en recreatiesector bevindt zich in een groeifase. Consumenten geven meer uit en ook de groei in het aantal buitenlandse gasten zet verder door. Uitdagingen zijn de...

12 oktober 2018 Column David Bakker
Column: de perceptie van smaak is drastisch veranderd

Tijdens de Taste Summit afgelopen dinsdag op de BBB in Maastricht liet Carlos Monteiro, als hoogleraar in Voeding en Volksgezondheid verbonden aan de universiteit van Sao Paulo, zien wat voor gevolgen de suikertaks in Mexico heeft op het suikergebruik in dat land. De taks werd in 2014 ingevoerd en o...

11 oktober 2018
Bijna 15.000 horecaprofessionals bezochten BBB Maastricht 

De 64ste editie van horecavakbeurs BBB Maastricht trok bijna 15.000 horecaprofessionals uit Nederland, België en Duitsland naar MECC Maastricht. De ruim 400 exposanten, die samen alle horecasegmenten vertegenwoordigden, waren zeer tevreden met de opkomst en de kwaliteit van de bezoekers. Een gr...

9 oktober 2018 Awards Events
BBB Maastricht presenteert een dag vol winnaars

De openingsdag van BBB Maastricht was een dag vol winnaars. Zo werd door Koninklijke Horeca Nederland (KHN) de Meest Markante Horecaondernemer van Limburg bekend gemaakt, werd de 15e Columbus Trophy uitgereikt, waren er twee winnaars van de VanDrie kalfsvlees kookwedstrijden en sleepte InterAlter de...

4 oktober 2018 Events
Bomvol programma BBB Maastricht 2018

Met nog een paar dagen voor de opening van de 64ste editie van BBB Maastricht, presenteert de organisatie een bomvol programma voor horeca professionals uit alle segmenten. Nieuw dit jaar is onder andere de innovatieve netwerkapp Grip die bezoekers en exposanten op basis profielen aan elkaar koppelt...

27 september 2018 Events
Kookwedstrijden BBB Maastricht: van orgaanvlees tot duurzame vis

Horecavakbeurs BBB Maastricht organiseert maandag 8 t/m woensdag 10 oktober verschillende kookwedstrijden waar koks strijden om de eer en om mooie prijzen. Onder de noemer ‘Cooking Mania’ koken gevestigde en aanstormende chefs in een intiem kooktheater met tribune met verschillende thema...

21 september 2018 Awards
Grand Concours du Caviar op Folie Culinaire

Op woensdag 10 oktober organiseert Reitsma Seafood in samenwerking met Sturia Caviar de prestigieuze kaviaarkookwedstrijd ‘Grand Concours du Caviar’. Op dag drie van het exclusieve, gastronomische vakevenement Folie Culinaire strijden vier Nederlandse topchefs om de eer en om mooie pri...

20 september 2018 Events Culinair Interview
Wedstrijdkoken met orgaanvlees, een hele uitdaging

Tijdens de BBB Maastricht kun je als bezoeker genieten van de kookkunsten van geweldige chefs die buiten hun ‘comfort zone’ treden. Op maandag 8 oktober koken zij immers uit een blackbox. Tijdens de eerste wedstrijd gaan ze met orgaanvlees aan de slag, terwijl de middagsessie in het teke...

18 september 2018
Koen Bakker geïnaugureerd tot eerste SVH Meesterhorecaondernemer

Op maandag 17 september is Koen Bakker, eigenaar van Het Hooihuis in Roosendaal, geïnaugureerd tot eerste SVH Meesterhorecaondernemer. Onder grote belangstelling van familie, vrienden, medewerkers en de pers, is de officiële uitslag van de Meesterproef vastgesteld en ontving Koen het Meest...

17 september 2018 Achtergronden Culinair
Sterrenchefs uit Noordwijk en Twente slaan de handen ineen

Twee chef-koks van sterrenrestaurants, Michel van Riswijk (Restaurant De Bloemenbeek) en Marcel van Lier (Restaurant Latour), presenteren gezamenlijk: Twente aan Zee. Gedurende de hele maand oktober kunt u in beide restaurants genieten van deze culinaire ontdekkingsreis. Beide chefs werken graag met...

7 september 2018 Events Achtergronden
Het meest bourgondische evenement voor de horeca

Van 8 tot en met 10 oktober staat Maastricht in het teken van bourgondisch genieten, innovatie, inspiratie en netwerken. Dan vindt immers de oudste horecavakbeurs van Nederland, BBB Maastricht, plaats. Deze horecabeurs mag dan wel de oudste van Nederland zijn, oubollig is het event zeer zeker niet. ...

5 september 2018 Food Events Achtergronden
Bewerkt eten oorzaak van gezondheidsproblematiek?

Bewerkt voedsel is de kern van de wereldwijde gezondheidsproblematiek en bewustwording daarvan is een eerste stap naar een gezondere samenleving. Dat is het hoofdthema van TASTE Summit, het gastronomisch congres dat plaatsvindt op dinsdag 9 oktober in MECC Maastricht. Onder de noemer ‘Vital Fo...

21 augustus 2018 Events
Innovatief netwerken tijdens BBB Maastricht 2018

BBB Maastricht, de oudste horecavakbeurs van Nederland, vindt plaats van maandag 8 t/m woensdag 10 oktober in MECC Maastricht. BBB Maastricht biedt een veelzijdig programma voor horecaprofessionals uit ieder segment. Van (speciaal) bieren tot biologische streekproducten en van innovatieve productont...

20 juli 2018 Drinks Achtergronden
Terrasonderzoek: Amsterdam de duurste, Zwolle het goedkoopst

Amsterdam is wederom de duurste terrasstad van Nederland. De gemiddelde prijs voor een rondje drank op het terras in onze hoofdstad is € 25,10, dit is 3,5% hoger dan vorig jaar. Landelijk steeg de terrasprijs gemiddeld met 2,5% dit jaar naar € 22,64. Zwolle is, net als vorig jaar, de goedk...

21 juni 2018 Events Culinair
Gault&Millau Theater op Folie Culinaire 2018

Gault&Millau krijgt een eigen bezoekerspaviljoen op Folie Culinaire 2018, waar Limburgse chefs gerechten koken met producten van exposanten en die combineren met mooie wijnen. Folie Culinaire vindt plaats tijdens horecavakbeurs BBB Maastricht (8 t/m 10 oktober) en wordt gezien als hét int...

17 mei 2018 Events
'BBB on-tour' van start

Nog 144 dagen. Dan begint de 64ste editie van de zuidelijkste horecavakbeurs van Nederland. Van 8 tot en met 10 oktober wordt in Maastricht de BBB gehouden. De kick-off vond vanochtend plaats in Breda bij Satelliet. Tijdens de 'BBB-on tour' geeft de organisatie (potiëntele) standhouders...

9 mei 2018
Koen Bakker eerste SVH Meesterhorecaondernemer

Een primeur: op woensdag 9 mei is Koen Bakker, eigenaar van Het Hooihuis in Roosendaal geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterhorecaondernemer. Koen Bakker is daarmee de eerste SVH Meesterhorecaondernemer van Nederland. Met deze nieuwe meestertitel wordt de hoogste graad van vakbekwaamheid op he...

30 april 2018 Events
BBB Maastricht en Hotel Management School Maastricht organiseren TASTE Summit

Op dinsdag 9 oktober, dag twee van horecavakbeurs BBB Maastricht, organiseren BBB Maastricht en Hotel Management School Maastricht de tweede editie van TASTE Summit. TASTE Summit is een gastronomisch congres waar specialisten uit de hospitality-industrie hun visie geven op het gebied van smaak en pr...

20 april 2018 10 jaar De RestaurantKrant
10 jaar De RestaurantKrant: De visie van Jeroen Raes

De Restaurantkrant bestaat tien jaar. In deze rubriek blikken we terug op een decennium vol nieuws, trends en diepte-interviews. We halen elke week spraakmakende verhalen uit de oude doos weer naar voren. Deze week een interview uit 2012 met Jeroen Raes en Dennis van der Meer. Toen de trotse eigenar...

30 maart 2018 trends Wijn
Duurder, gezonder en duurzamer; dit zijn de wijntrends van 2018

Bosbranden, vorst in de grond en extreme droogte. Het wijnjaar 2017 is voor de druif op een catastrofe uitgelopen. Waar in voorgaande jaren werd gegrepen naar een alternatief gebied als de productie in bijvoorbeeld Spanje wat tegenviel, voelt nu de hele wijnwereld de klap van de bijzonder lage oogst...

12 maart 2018 Snacks Achtergronden
Bistro Croquant zet culinaire kroket centraal

Bistro Croquant in Maastricht scoort met de culinaire kroket. Vooral in combinatie met gerechten om te beleven en te delen slaat het nieuwe restaurant aan. Eigenaar Roland Philipsen heeft naast de culinaire kroket nog veel meer in petto in dit nieuwe restaurant. Het adres Achter de Molens 15 in M...

27 februari 2018 Events
Folie Culinaire maakt eerste sterrenchefs bekend 

Met nog dik 7 maanden te gaan, presenteert Folie culinaire de eerste internationale sterrenchefs die plaats zullen nemen in de befaamde demokeuken. Lucas Felzine van restaurant Uma en Santiago Torrijos bekend van restaurant Atelier Rodier beide gevestigd in Parijs en Karen T...

19 januari 2018 Diner Events Restaurant
Maastricht aan Tafel start 21 januari

De restaurantweek Maastricht aan Tafel is al 9 jaar een begrip in de (Eu)regio. Foodies en fijnproevers genieten van een diversiteit aan smaken in uiteenlopende restaurants. Van zondag 21 januari tot en met zondag 4 februari 2018 serveren 11 bijzondere restaurants uit Maastricht een 3-gangen menu vo...

24 oktober 2017 Events
Maastricht lanceert eerste nationale Dag van de Vlaai 

Op woensdag 25 oktober lanceert Maastricht de Dag van de Vlaai. Om 13.00 uur neemt Burgemeester Penn-te Strake van Maastricht de Maastricht Vlaai in ontvangst op het bordes van het Stadhuis. Met de Dag van de Vlaai wordt een eerbetoon gebracht aan dit eeuwenoude streekproduct en wordt het culturele ...

20 oktober 2017 Chefs Michelin Interview
Margo Reuten, Da Vinci Maasbracht: 'Waar blijven de vrouwen?'

Er is geen vrouw binnen onze landsgrenzen zoals Margo Reuten. Zeer zeker niet op culinair vlak. De drive en de passie die deze sterrenchef tentoonspreidt is ongeëvenaard. Met twee Michelinsterren op zak en talloze awards op het cv - de meest recente is die van 'Woman of the Year' van Relais & Châ...

12 oktober 2017 Awards Events
Herman Cooijmans winnaar BBB kookwedstrijd Limburgse gerechten

Op de derde dag van horecavakbeurs BBB Maastricht 2017 streden Limburgse koks in het theater van Cooking Mania met Limburgse streekproducten. De deelnemers serveerden een 3-gangen menu bestaande uit een Limburgs voor- hoofd en nagerecht. Herman Cooijmans van Restaurant Juliana in Valkenburg is door ...

11 oktober 2017 Awards Culinair
Peter Oreel winnaar NK Oestersteken 2017

Op de tweede dag van horecavakbeurs BBB Maastricht vond traditiegetrouw het NK Oestersteken plaats. In het retro Wijntheater® streden 12 finalisten uit heel Nederland om de titel beste oestersteker van Nederland. De finalisten werden beoordeeld in de categorieën snelheid, g...

10 oktober 2017 Events
Eerste dag BBB Maastricht vol hoogtepunten

Blije gezichten in MECC Maastricht. De openingsdag van horecavakbeurs BBB Maastricht was in alle opzichten een groot succes. De groei die de oudste horecavakbeurs van Nederland de afgelopen jaren heeft doormaakt, wordt ook deze editie versneld doorgezet. Niet alleen was het een zeer drukbezochte beu...

10 oktober 2017 Awards
Rens Trommelen winnaar BBB - VanDrie Kalfsvlees kookwedstrijd

BBB Maastricht 2017 is gisteren van start gegaan. Onder de noemer ‘Cooking Mania’ organiseert de horecavakbeurs gedurende drie dagen verschillende kookwedstrijden waar koks strijden om de eer én mooie prijzen. Op de openingsdag vond de VanDrie kookwedstrijd plaats, waarbij koks ui...

9 oktober 2017 Bier
BBB haalt StiBON Bieropleidingen naar Maastricht 

Op de eerste dag van BBB Maastricht hebben BBB en StiBON Bieropleidingen BV officieel de samenwerking bevestigd. StiBON is een erkende opleiding voor Nederlandse biersommeliers en biedt opleidingen aan op verschillende niveaus. Samen met de BBB Academy biedt StiBON de bieropleiding vanaf dit najaar ...

5 oktober 2017 Events
BBB Academy gaat voor meer horecasucces 

BBB Maastricht opent maandag haar deuren. Belangrijk onderdeel van deze horecavakbeurs is het bewerkstelligen van meer horecasucces voor ondernemers. Op de BBB Academy worden in samenwerking met Leliveld Advocaten, HabetsRoyen en Servicecenter 4Hospitality gedurende 3 dagen gratis korte sessies van ...

2 oktober 2017 Events Achtergronden
Gratis naar horecavakbeurs BBB Maastricht

Over minder dan een week is het zover en ontmoeten horecavakgenoten elkaar tijdens BBB Maastricht. Maandag 9 tot en met woensdag 11 oktober staat MECC Maastricht weer in het teken van kookwedstrijden, demonstraties, bekende chefs en sommeliers, wijn-spijs-proeverijen, workshops én kun je kenn...

27 september 2017 Events
Bezoek gratis BBB Maastricht

Maandag 9 tot en met woensdag 11 oktober openen de 4 werelden van BBB hun deuren in MECC Maastricht en het belooft weer een culinair spektakel te worden. Ruim 400 exposanten, 125 demonstraties, wedstrijden, proeverijen en workshops en zeker 20 sterrenchefs uit de hele wereld; BBB staat bol van belev...

5 september 2017 Awards
Finale NK Oestersteken op 10 oktober 2017 tijdens BBB Maastricht

Op 10 oktober 2017 vindt tijdens de horecabeurs BBB Maastricht voor de 24e keer de finale van het NK Oestersteken plaats. Het is het enige officiële NK in Nederland waarvan de winnaar wordt afgevaardigd naar diverse internationale competities, met als hoogtepunt de World Cup in China in 2018. ...

22 augustus 2017 Achtergronden Wijn
Deel wijnvoorraad Château Neercanne vernietigd door brand in mergelgrotten

Op zondag 1 oktober a.s. zullen de mergelgrotten van Château Neercanne worden heropend en weer in gebruik worden genomen. Restaurant Château Neercanne en l’Auberge hebben geen enkele schade opgelopen en zijn altijd open gebleven. Heropening mergelgrotten Op 19 juli jl. wer...

21 juli 2017 Chefs
Nordic Cuisine en Oostenrijks-Oosterse gastronomie op Folie Culinaire

Tijdens het internationale gastronomische vakevenement Folie Culinaire zullen tientallen gerenommeerde chefs uit binnen- en buitenland hun opwachting maken. De organisatie maakt drie nieuwe namen bekend: André Stahl (Oostenrijk), Mikael Svensson (Noorwegen) en de Nederlandse Roger Rassin. Zij...

12 juli 2017 Food Drinks Opening
Hanos opent vestiging in Maastricht

Internationale Horeca Groothandel HANOS breidt uit en opent haar zevenentwintigste locatie in Maastricht.Met deze uitbreiding gaat een lang gekoesterde wens in vervulling. "De kracht van HANOS is dat we kort op de business zitten en dichtbij onze klanten kunnen staan. Wij geloven daarom nog ...

8 juni 2017 Video
Video: Horeca tussen de olifanten en giraffen

Hoe is het om een horecagelegenheid te runnen in een dierentuin? Dat moeten ze zich bij BBB Maastricht ook hebben afgevraagd. Daarom werden toeleveranciers van de horeca uitgenodigd door het horecaplatform om een kijkje te gaan nemen in Burgers' Zoo in Arnhem. De bijeenkomst van de BBB Maast...

6 juni 2017 Chefs Michelin
Gerenommeerde chefs en sexy patisserie op Folie Culinaire 2017

Folie Culinaire, hét internationale vakevenement voor de gastronomie in Maastricht, maakt de tweede line-up van masterclasses bekend. Tussen 9 en 11 oktober zullen de Nederlandse tweesterrenchef Jarno Eggen, de Franse toppatissier Cécile Farkas Moritel en de Belgische tweesterrenchef A...

6 juni 2017 Wijn
Rosés, champagnes en mousserende wijnen van het jaar bekendgemaakt

Op vrijdag 2 juni zijn tijdens Taste of Amsterdam in het Amstelpark de rosé-, champagne- en mousserende wijnen van het jaar onderscheiden. De winnende wijnen werden gekozen in het kader van het Proefschrift Wijnconcours, dat dit jaar voor de 29e keer wordt uitgeschreven door The Wine & Fo...

30 mei 2017 Food Events
Onderzoek: bijna de helft van het aantal foodfestivals is nieuw

Het aantal nieuwe foodfestivals in Nederland is in 2016 ten opzichte van nieuwe film- en muziekfestivals het sterkst gestegen. Foodfestivalliefhebbers hadden in 2016 de keuze uit 153 verschillende foodfestivals. Hiervan waren er 70 nieuw, een aandeel van 46 % op het totaal aantal foodfestivals. I...

29 mei 2017 Personalia Culinair
Promoties bij Oostwegel Collection: nieuwe Chef de Cuisine

Vandaag zijn er twee promoties in het gastronomische team van Château St. Gerlach aangekondigd. Chefkok Otto Nijenhuis wordt Executive Chef en Guido Le Bron de Vexela wordt Chef de Cuisine van Restaurant Château St. Gerlach. SVH Meesterkok Otto Nijenhuis (55) is sinds 2004 werkzaam al...

29 mei 2017 Events Culinair
Eerste internationale congres over smaak en proeven: Taste Summit

Een nieuw, internationaal congres over smaak en proeven maakt zijn entree in Nederland! 12 juli 2017 wordt de allereerste editie van TASTE Summit georganiseerd door Peter Klosse en staat de Hogere hotelschool Maastricht geheel in het teken van ‘Deliciousness’. Specialisten en grote na...

19 mei 2017 Bier Events
Speciaalbier- en wijnfestival Kannen & Kruiken breidt uit

Het speciaalbier- en wijnfestival Kannen & Kruiken breidt in het tweede jaar van het bestaan uit naar drie steden. In Rotterdam, Amersfoort en Maastricht kunnen bier- en wijnliefhebbers hun hart ophalen aan spannende brouwsels en smaakvolle wijnen. Een goede bodem voor al dat lekkers kan men leg...

2 mei 2017
Nacht van de Fooi zoekt deelnemers 

Op zaterdag 20 mei 2017 staan deelnemende horecabedrijven in veertien steden hun fooi af aan kleinschalige en duurzame ontwikkelingsprojecten.In Utrecht, Amsterdam, Rotterdam, Wageningen, Groningen, Den Haag, Tilburg, Nijmegen, Eindhoven, Breda, Den Bosch, Delft, Leiden en Maastricht kunnen horecaon...

20 april 2017 Bier Achtergronden
Video: Met de BBB naar de Jopenkerk

Op 18 april organiseerde de horecavakbeurs BBB Maastricht de BBB on Tour in de Jopenkerk in Haarlem. De BBB on Tour Dient als inspiratie voor de horeca, waar leveranciers kennismaken met andere horeca. Jopen is meer dan een bierbrouwerij, in het voormalige Godshuis in de stad Haarlem is omgetoverd t...

22 maart 2017 Video Achtergronden KHN
Video: Zwolse horeca inspireert!

De inspiratietour is een initiatief van Koninklijke Horeca Nederland. Jaarlijks organiseren zei diverse tours in zowel binnen en buitenland, ieder voor een eigen doelgroep. Zo was deze inspiratietour speciaal gericht op restaurants. Blurring was het thema van de dag. Zo is Waanders In De Broeren, ge...

6 maart 2017 Opening Lunchroom
Bagels & Beans opent zaak in Maastricht

Medio april 2017 opent Bagels & Beans de deuren in Maastricht, aan de gezellige Wycker Brugstraat tussen het station en de Sint Servaasbrug. ‘We gaan in een prachtig monumentaal hoekpand zitten in het supergezellige en bruisende stadsd...

27 februari 2017 Awards Chefs
Zes Nederlandse Chefs genomineerd voor JRE-Award

Er zijn zes Nederlandse chefs genomineerd voor een JRE-Award. Eerder werd al bekend gemaakt dat Willem Schaafsma van Eindeloos, Marko Karelse van Villa la Ruche en Laurent Smallegange van Spetters een nominatie voor een JRE-award op zak hebben. Daar zijn er nog drie bijgekomen. Jennifer Silvius v...

16 februari 2017
Een dag op pad met BBB Les Amis GastrEUnomique

Horeca vakevent BBB Maastricht is meer dan een beurs. De BBB is een horeca-platform dat de ambitie heeft om een wezenlijke bijdrage te leveren aan het succes voor de horeca. Daarom worden er het hele jaar door diverse activiteiten georganiseerd onder de naam BBB Academy, BBB On Tour en BBB Les Amis ...

20 januari 2017 Awards Events
Horecabeurs BBB Maastricht in de race voor award

BBB Maastricht is in de race voor de Gouden Giraffe Event Awards in de categorie Beurzen. De nieuwe opzet van het succesvolle driedaagse horeca-event is zeer goed ontvangen. De organisatie is verheugd dat het event meedingt voor deze prestigieuze prijs voor effectieve, onderscheidende evenementen. ...

29 november 2016 Awards Restaurant
Restaurantvereniging JRE beloont opvallend ondernemerschap

Restaurantvereniging JRE heeft maandag 28 november awards uitgereikt aan ondernemers die afgelopen jaar opvallend ondernemerschap hebben getoond. Edwin Soumang van restaurant ONE in Roermond is uitgeroepen tot Chef van het Jaar, de titel Gastvrouw van het Jaar gaat naar Jennifer Silvius van Rantr&ea...

22 november 2016 Awards Restaurant
De Librije best beoordeelde restaurant van Nederland

Restaurant De Librije is dit jaar het best beoordeelde restaurant van Nederland. Het restaurant uit Zwolle is bij de IENS TOP 2017 als winnaar uit de bus gekomen. Grootste concurrenten waren Château Restaurant Neercanne uit Maastricht en restaurant Vinkeles uit Amsterdam. Deze restaurants eind...

11 november 2016 Food trends
Trends gespot: Gezondheidswetenschap op het menu

Van biologisch eten tot brood, van vet tot suiker en van voldoende groente en fruit tot het belang van multivitaminen. De ene ‘gezonde’ voedingstrend is nog niet voorbij of de volgende dient zich aan. Media, voedingsdeskundigen en -instanties, foodbloggers en het kritische publiek zetten...

12 oktober 2016 Events
BBB Maastricht en Folie Culinaire overtreffen verwachtingen

Horecaevent BBB Maastricht en het gastronomisch event Folie Culinaire zijn succesvol afgesloten. Dat is de conclusie van drie sfeervolle, innovatieve vakdagen in MECC Maastricht. Het compleet nieuwe eventconcept, waarbij horecaprofessionals en leveranciers elkaar in vier themawerelden konden ontmoet...

10 oktober 2016 Events
Wie is de beste oestersteker van Nederland?

Wie wordt dit jaar Nederlands Kampioen Oestersteken? Op BBB Maastricht vindt maandag 10 oktober in het Wijntheater de Grande Finale plaats van het NK Oestersteken. Twaalf deelnemers wisten een finaleplek te veroveren tijdens voorrondes in Noord-Holland, Zuid-Holland en Zeeland. Het ...

5 oktober 2016 Awards
Genomineerden Parel van het Jaar Award 2016 bekend

Een tiental medewerkers zijn door hun werkgever of collega’s de afgelopen maanden bij het Nederlands Frituurcentrum aangemeld voor de Parel van het Jaar Award 2016. De jury heeft hieruit drie medewerkers genomineerd; Jainy Neij, werkzaam bij Verhage Zwijndrecht, Bart van Scheijndel, werkzaam b...

3 oktober 2016 Events
Bezoek gratis BBB Maastricht

De werelden van BBB Maastricht, de grootste horecavakbeurs van Zuid-Nederland, brengen de bezoekers in bourgondische sferen. BBB Maastricht richt zich op professionals uit alle horecasectoren en vindt dit jaar van 10 t/m 12 oktober plaats in MECC Maastricht. Sinds jaar en dag is dit het belangrijkst...

26 september 2016 Events Culinair
Sterrenchefs koken in pop-up restaurant op BBB Maastricht

Sterrenchefs Sang-Hoon Degeimbre* en Soenil Bahadoer* koken in oktober in Maastricht. De organisatie van BBB Maastricht en Folie Culinaire heeft hen bereid gevonden om in pop-up restaurant The Tent in MECC Maastricht een proeve van hun kunnen te tonen. Bezoekers kunnen genieten van een drie gangen ...

9 september 2016 Events
Bezoek gratis horecavakbeurs BBB Maastricht

Bezoek van 10 t/m 12 oktober 2016 gratis BBB Maastricht: het belangrijkste Euregionale vakevent voor horecaprofessionals. Met 300 exposanten, demonstraties, proeverijen, wedstrijden en meer. BBB heeft de ambitie een toonaangevende rol te spelen in de ontwikkeling van een succesvolle horecasector. ...

1 juni 2016
De Ertepeller in Papendrecht geopend

Onlangs openden chef Arjan Kuipers en gastheer Mark van den Berg hun horecagelegenheid De Ertepeller in Papendrecht. De zaak bestaat uit een restaurant, bistro en wijnbar en ligt aan het water met een spectaculair uitzicht over het Drierivierenpunt en Dordrecht. Met De Ertepeller willen de jonge o...

19 april 2016
Nieuwe eigenaren voor Subway Hoenderstraat Maastricht

René Puts en Ralf Jansen van Horeca Groep Zuid Nederland BV nemen per 27 april 2016 de Subway aan de Hoenderstraat in Maastricht over. Met deze overname zijn beide Subway-vestigingen in Maastricht in handen van deze twee ondernemers. Groeiplannen De overname past in het plan van de heren Jans...

29 maart 2016
BBB Maastricht komt met nieuw concept

BBB Maastricht maakt zich op voor de toekomst met een nieuw concept. De ambitie van de BBB is om internationaal een toonaangevende rol te spelen in de ontwikkeling van een succesvolle horecasector. Op basis van marktonderzoek en klantgesprekken is hiertoe een innovatief concept ontwikkeld. Het bel...

18 maart 2016
Van Gansewinkel nieuwe chef Het Arresthuis

Damianz, het restaurant van Van der Valk hotel Het Arresthuis, krijgt per 1 april een nieuwe chef-kok. Jeroen van Gansewinkel neemt het stokje over van Raoul Bijlmakers, die ruim 4 jaar gewerkt heeft in Het Arresthuis. Over Van Gansewinkel Jeroen is de laatste jaren mede-eigenaar geweest van Re...

14 maart 2016
Toilet verplicht in horeca Maastricht

In Maastricht moeten alle horecagelegenheden een toilet beschikbaar hebben voor de gasten. In de zomer wordt het nieuwe horecabeleid vastgelegd, en dan wordt dit voorschrift opgenomen. Het voorschrift is met name bedoeld voor zaken die naast de winkelfunctie ook horeca-activiteiten ontplooien. ...

2 maart 2016
Komt er een einde aan wiebelende terrastafels?

Een terrastafel die niet wiebelt. Welke horecaondernemer wil dit nu niet? Geurt Vleemingh van RoXTable stelt dat zijn tafels de eeuwenoude terrasergernis teniet doen. Vandaag spraken wij hem over de standvastige tafels, het ontwerp en de ervaringen met de tafels van andere horecaondernemers. U h...

22 februari 2016
Cooqing laat hobbykoks koken in professionele keuken

Zondag 21 februari organiseerden restaurant Le Bon Vivant en hobbykok Suzan Mäkelä de eerste Cooqing in Limburg en daarmee had Le Bon Vivant in Maastricht de primeur. Het nieuwe concept Cooqing behelst dat een hobbykok samen met de chef van een restaurant een mooi diner bereidt voor de gasten va...

13 januari 2016
Supermarktduo heropent Subway flagshipstore

Op donderdag 28 januari heropent Subway aan de Wycker Brugstraat te Maastricht haar deuren na een grootscheepse verbouwing van ruim drie weken. De store heeft een complete metamorfose ondergaan en is voorzien van allerlei nieuwe elementen. Per 1 oktober 2015 zijn Ralf Jansen en René Puts, supe...

21 december 2015
Prachtige food foto's in nieuw boek

Eduard Planting Gallery in Amsterdam lanceert een nieuw boek van fotograaf Marie Cécile Thijs. 'FOOD PORTRAITS' bundelt 65 foto’s met eten als onderwerp. Zo weerspiegelen zwevende kikkererwten, vliegende citroenen, sierlijke octopus, exploderende wijn, bloedende biet en roze zwammen onder een s...

4 december 2015
Kaboom Hotel en DADAWAN geopend

Onder grote belangstelling van familie, vrienden en relaties opende de Maastrichtse wethouder van economie John Aarts op donderdagavond 3 december officieel Kaboom Hotel en restaurant DADAWAN. Een unieke samenwerking van twee onorthodoxe bedrijven in de horeca- en leisurebranche: La Bergere Group ...

16 oktober 2015
Twee illegale Chinezen in restaurant gevonden

Een migratiehond van de Koninklijke Marechaussee heeft gisteravond in een Chinees restaurant in Maastricht twee werknemers opgespoord die daar zonder vergunning werkten. De twee zaten verschanst in een geheime bergruimte in een koelcel. Het ging hier om een gezamenlijke actie van de Inspectie SZW...

9 september 2015
Interview Erik Stroink, BBB Maastricht

Van 5 tot en met 7 oktober staat het MECC in Maastricht in het teken van bourgondisch genieten. Zowel de BBB als "Folie Culinaire":http://www.folieculinaire.com/ zijn niet meer weg te denken uit de agenda’s van horecaondernemers, en dat is niet zonder reden. De BBB vindt voor de 61e keer plaats; ...

7 september 2015
Patissier Persoone op Folie Culinaire

De Belgische patissier en chocolade-innovator Dominique Persoone komt op dinsdag 6 oktober een demonstratie geven tijdens het vakevent Folie Culinaire in MECC Maastricht. Persoone is onder meer bekend van de chocoladesnuifmachine die hij ontwikkelde voor de verjaardag van Ron Wood van de Rolling S...

1 september 2015

Op de BBB, de grootste horecavakbeurs van de Euregio (het gebied tussen Maastricht, Aken en Luik) vindt de vakbezoeker een compleet overzicht op het gebied van food, non food en drinks & entertainment. Workshops, proeverijen en wedstrijden maken het programma van de Bourgondische BBB compleet. ...

10 augustus 2015
Den Blijker en Van Wolde koken op BBB

In congres- en beurzencentrum MECC Maastricht vinden 5 t/m 7 oktober de Bourgondische Horecavakbeurs BBB en Folie Culinaire plaats. In een pop-up restaurant op de beursvloer bieden topchefs Herman den Blijker en Hans van Wolde een betaalbare (sterren)lunch aan. De beurs wil met het pop-up restaura...

9 juli 2015
Strategische internationale samenwerking BBB

Horecavakbeurzen BBB en Folie Culinaire, die van 5 t/m 7 oktober plaatsvinden in MECC Maastricht, gaan samenwerken met een van de toonaangevendste horecavakbeurzen van Europa, het Franse Equip’Hotel. 2016 Equip’Hotel is de internationale vakbeurs voor horecaprofessionals, met een uitgebre...

23 juni 2015
Jubileum hotel-restaurant Kasteel Elsloo

Kasteel Elsloo in Elsloo vierde op vrijdag 19 juni haar 25 jarig jubileum als exploitant van het hotel & restaurant. Tijdens de feestelijke lunch werden zij tevens officieel geïnaugureerd als lid van Euro-Toques. Rijke historie Kasteel Elsloo kent een lange historie. Elsloo bezat als vrije ri...

Laad meer resultaten

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: