Bird Brewery opent proeflokaal in Diemerbos

4 juli 2018 | Thijs Jacobs

Bird Brewery zocht de perfecte plek voor een eigen proeflokaal. Door een pitch van Staatsbosbeheer te winnen is die ideale plek nu gevonden aan de rand van Amsterdam. House of Bird wordt een plek in het Diemerbos waar mensen kunnen genieten van de natuur, speciaalbier, duurzaam eten en bijzondere activiteiten. Het doel is om de deuren in 2019 te openen.

Winnaar Pitch Staatsbosbeheer

De openbare pitch van Staatsbosbeheer trok veel ondernemers. Met een creatief concept, een duidelijke link met de natuur en een hoop enthousiasme wisten brouwers Rik en Ralph de jury te overtuigen. Teamleider bij Staatsbosbeheer Jan Assema is positief. ‘Ik ben vanaf het begin betrokken bij het project. Het zijn enthousiaste ondernemers met veel creatieve ideeën. Een absolute toevoeging voor het Diemerbos.’

Toegankelijk & bijzonder

‘We willen iedereen laten genieten van de bosrijke omgeving, van heerlijk eten en bijzondere dranken’, vertelt mede-oprichter Rik van den Berg enthousiast. ‘De drankkaart is gevarieerd, met onder meer bijzondere speciaalbieren, homemade lemonades en een goede bak koffie. Voor de lunch, diner en borrelhappen maken we veel gebruik van lokale, duurzame producten. Er komt voor iedereen iets lekkers op de kaart.’

‘Het House of Bird in het Diemerbos is echter nog veel meer’, vertelt mede-oprichter Ralph van Bemmel. ‘De natuurrijke omgeving leent zich ideaal voor activiteiten. Wat dacht je bijvoorbeeld van een vogelkijkexcursie, brouwcursus of een blotevoetenpad. Gratis activiteiten voor jong en oud. Daarnaast ook verhuurbare ruimtes voor een bedrijfsuitje, brainstormsessie of een bruiloft. En dat op slechts 3 kilometer afstand van Amsterdam.’

Planning

Het doel is om in 2019 de deuren te openen van House of Bird. Samen met verschillende ervaren partners zijn de brouwers druk bezig om hun droom te realiseren. Meer informatie hierover is te vinden op HouseofBird.nl. Op de website is het mogelijk om een uitgebreider plan van aanpak aan te vragen.

Over Bird Brewery

Bird Brewery is in 2016 opgericht door biersommeliers Rik van den Berg en Ralph van Bemmel. De jonge brouwers maken in hun eerste jaar indruk en winnen nationaal en internationaal 14 awards met hun bieren. In 2018 is het zelfs één van de twee meest succesvolle microbrouwerijen tijdens de grootste bierverkiezing van Nederland.

Gemeente Diemen

Jorrit Nuijens, wethouder Openbare Ruimte, Groen en Natuur: “Het duurde even, maar met dank aan Ruud Grondel en de initiatiefnemers heb je ook wat moois. Op een van de mooiste plekken in Diemen wordt nu een prachtig plan realiteit. House of Bird wordt een horecagelegenheid met een creatief en duurzaam concept. Ik weet zeker dat House of Bird een gezellige pleisterplaats zal worden voor huidige en nieuwe bezoekers van het Diemerbos. Daardoor kunnen straks nog meer mensen genieten van het Diemerbos.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns Interview Longread
Etiquette bij netwerkborrels: Netwerken is net werken

Anne-Marie van Leggelo is expert op het gebied van etiquette. Ze brengt ons graag de fijne kneepjes van haar vak bij. Dit keer behandelen we de Kerst-, nieuwjaars- en netwerkborrel. Binnen de horeca zijn daar ook aardig wat valkuilen, zo blijkt. Zowel voor de gast als voor het horecapersoneel! De...

Culinair
Restaurant ‘t Kalkoentje Rhenen viert 30-jarig bestaan

Restaurant ’t Kalkoentje in Rhenen bestaat 30 jaar en viert dat met een speciaal jubileummenu waarin toppers uit de afgelopen 30 jaar. Het restaurant van chef-eigenaar Nico Klaver is tevens geïnaugureerd als lid van restaurantvereniging Euro-Toques Nederland. Het jubileum werd op 8 novemb...

Blog
Blog URBN FOLKS: het team klaarstomen

De RestaurantKrant volgt de ervaringen van ondernemer Martijn van den Hurk en gastoloog Jeannine Sok uit Nijmegen. Maandelijks plaatsen we een blog over de ontwikkelingen en hun ervaringen, ze houden jou op de hoogte van de opening van een nieuw merk in Nijmegen tegenover het station - URBN FOLKS. ...

Amsterdam Culinair
Nieuw: private dining bij MOMO

Als pionier van de high-end Aziatische cuisine in Amsterdam lanceert Yossi Eliyahoo, oprichter en eigenaar van THE ENTOURAGE GROUP, het nieuwe exclusieve private dining concept van MOMO Restaurant, Bar & Lounge na een decennium van ongeëvenaarde service en design. Met de lancering van deze ...

Franchise Friendly Concepts sluit zich aan bij NLVVM

Franchise Friendly Concepts – de onderneming die de ketens Kwalitaria en Délifrance in beheer heeft – sluit zich aan bij de Nederlandse Vereniging van Maaltijdbezorgers. Sinds 2014 bundelen de grootste namen binnen deze branche hun krachten en streven naar een strak georganiseerde...

Wet- en regelgeving Amsterdam
Ministerie sluit horecazaken vanwege arbeidsmarktfraude

Vervalsing van loonstroken, het tewerkstellen van vreemdelingen zonder vergunning, sjoemelen met arbeidstijden en onderbetaling. De Inspectie SZW constateerde deze overtredingen bij diverse horecaondernemingen in de Amsterdamse binnenstad. Ook bij hercontroles bleek er geen verbetering te zijn. In s...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: