Bird Brewery opent proeflokaal in Diemerbos

4 juli 2018 | Thijs Jacobs

Bird Brewery zocht de perfecte plek voor een eigen proeflokaal. Door een pitch van Staatsbosbeheer te winnen is die ideale plek nu gevonden aan de rand van Amsterdam. House of Bird wordt een plek in het Diemerbos waar mensen kunnen genieten van de natuur, speciaalbier, duurzaam eten en bijzondere activiteiten. Het doel is om de deuren in 2019 te openen.

Winnaar Pitch Staatsbosbeheer

De openbare pitch van Staatsbosbeheer trok veel ondernemers. Met een creatief concept, een duidelijke link met de natuur en een hoop enthousiasme wisten brouwers Rik en Ralph de jury te overtuigen. Teamleider bij Staatsbosbeheer Jan Assema is positief. ‘Ik ben vanaf het begin betrokken bij het project. Het zijn enthousiaste ondernemers met veel creatieve ideeën. Een absolute toevoeging voor het Diemerbos.’

Toegankelijk & bijzonder

‘We willen iedereen laten genieten van de bosrijke omgeving, van heerlijk eten en bijzondere dranken’, vertelt mede-oprichter Rik van den Berg enthousiast. ‘De drankkaart is gevarieerd, met onder meer bijzondere speciaalbieren, homemade lemonades en een goede bak koffie. Voor de lunch, diner en borrelhappen maken we veel gebruik van lokale, duurzame producten. Er komt voor iedereen iets lekkers op de kaart.’

‘Het House of Bird in het Diemerbos is echter nog veel meer’, vertelt mede-oprichter Ralph van Bemmel. ‘De natuurrijke omgeving leent zich ideaal voor activiteiten. Wat dacht je bijvoorbeeld van een vogelkijkexcursie, brouwcursus of een blotevoetenpad. Gratis activiteiten voor jong en oud. Daarnaast ook verhuurbare ruimtes voor een bedrijfsuitje, brainstormsessie of een bruiloft. En dat op slechts 3 kilometer afstand van Amsterdam.’

Planning

Het doel is om in 2019 de deuren te openen van House of Bird. Samen met verschillende ervaren partners zijn de brouwers druk bezig om hun droom te realiseren. Meer informatie hierover is te vinden op HouseofBird.nl. Op de website is het mogelijk om een uitgebreider plan van aanpak aan te vragen.

Over Bird Brewery

Bird Brewery is in 2016 opgericht door biersommeliers Rik van den Berg en Ralph van Bemmel. De jonge brouwers maken in hun eerste jaar indruk en winnen nationaal en internationaal 14 awards met hun bieren. In 2018 is het zelfs één van de twee meest succesvolle microbrouwerijen tijdens de grootste bierverkiezing van Nederland.

Gemeente Diemen

Jorrit Nuijens, wethouder Openbare Ruimte, Groen en Natuur: “Het duurde even, maar met dank aan Ruud Grondel en de initiatiefnemers heb je ook wat moois. Op een van de mooiste plekken in Diemen wordt nu een prachtig plan realiteit. House of Bird wordt een horecagelegenheid met een creatief en duurzaam concept. Ik weet zeker dat House of Bird een gezellige pleisterplaats zal worden voor huidige en nieuwe bezoekers van het Diemerbos. Daardoor kunnen straks nog meer mensen genieten van het Diemerbos.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Events Culinair Interview
Wedstrijdkoken met orgaanvlees, een hele uitdaging

Tijdens de BBB Maastricht kun je als bezoeker genieten van de kookkunsten van geweldige chefs die buiten hun ‘comfort zone’ treden. Op maandag 8 oktober koken zij immers uit een blackbox. Tijdens de eerste wedstrijd gaan ze met orgaanvlees aan de slag, terwijl de middagsessie in het teke...

Culinair Internationaal Michelin
Video: tweesterrenchef Claude Bosi van restaurant Bibendum*

In deze video zie je topchef Claude Bosi van restaurant Bibendum in Londen aan het werk. Het leven van topchef Claude Bosi en Michelin zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Als Fransman groeit hij op met deze bandenspecialist, kaartenmaker en gastronomiekenner. Maar als hij voor een carriè...

Amsterdam Culinair
Viering 25 jaar Roberto’s Restaurant met parade van pure klassiekers

Roberto’s Restaurant in Hilton Amsterdam viert dit najaar zijn 25-jarig bestaan. Het klassiek Italiaanse restaurant is altijd trouw gebleven aan zijn filosofie ‘Italiaans te zijn in alle facetten’. Vanaf oktober wordt het jubileum gevierd met een parade van pure klassiekers op de m...

Bezorgen Achtergronden
McDelivery rolt uit naar Haarlem en Groningen

McDelivery is een succes en rolt daarom verder uit. Nog meer steden in Nederland kunnen de komende periode genieten van de service die McDonald’s biedt via McDelivery. Sinds de introductie vorig jaar van McDelivery via Uber Eats zijn er al 23 restaurants in Amsterdam/Amstelveen, Utrecht, Rotte...

Foodsquare Rotterdam officieel geopend

isteravond opende wethouder Said Kasmi officieel Rotterdam Foodsquare. Het bruisende horecagebied grenst aan de Witte de Withstraat en bestaat uit negen horecagelegenheden met ieder een eigen foodbeleving en charme. In samenwerking met horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam organiseerden de ondernemers e...

Wijn
Eerste diploma’s SVH Vinoloog/Sommelier uitgereikt

Op woensdag 19 september 2018 hebben de eerste geslaagden tijdens de vakbeurs Gastvrij Rotterdam het officiële SVH Vinoloog/Sommelier diploma ontvangen. SVH Vinoloog/Sommelier is als examen ontwikkeld voor de horeca, zodat meer mensen met de wijnkennis van een vinoloog gasten kunnen adviseren o...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: