Bird Brewery opent proeflokaal in Diemerbos

4 juli 2018 | Thijs Jacobs

Bird Brewery zocht de perfecte plek voor een eigen proeflokaal. Door een pitch van Staatsbosbeheer te winnen is die ideale plek nu gevonden aan de rand van Amsterdam. House of Bird wordt een plek in het Diemerbos waar mensen kunnen genieten van de natuur, speciaalbier, duurzaam eten en bijzondere activiteiten. Het doel is om de deuren in 2019 te openen.

Winnaar Pitch Staatsbosbeheer

De openbare pitch van Staatsbosbeheer trok veel ondernemers. Met een creatief concept, een duidelijke link met de natuur en een hoop enthousiasme wisten brouwers Rik en Ralph de jury te overtuigen. Teamleider bij Staatsbosbeheer Jan Assema is positief. ‘Ik ben vanaf het begin betrokken bij het project. Het zijn enthousiaste ondernemers met veel creatieve ideeën. Een absolute toevoeging voor het Diemerbos.’

Toegankelijk & bijzonder

‘We willen iedereen laten genieten van de bosrijke omgeving, van heerlijk eten en bijzondere dranken’, vertelt mede-oprichter Rik van den Berg enthousiast. ‘De drankkaart is gevarieerd, met onder meer bijzondere speciaalbieren, homemade lemonades en een goede bak koffie. Voor de lunch, diner en borrelhappen maken we veel gebruik van lokale, duurzame producten. Er komt voor iedereen iets lekkers op de kaart.’

‘Het House of Bird in het Diemerbos is echter nog veel meer’, vertelt mede-oprichter Ralph van Bemmel. ‘De natuurrijke omgeving leent zich ideaal voor activiteiten. Wat dacht je bijvoorbeeld van een vogelkijkexcursie, brouwcursus of een blotevoetenpad. Gratis activiteiten voor jong en oud. Daarnaast ook verhuurbare ruimtes voor een bedrijfsuitje, brainstormsessie of een bruiloft. En dat op slechts 3 kilometer afstand van Amsterdam.’

Planning

Het doel is om in 2019 de deuren te openen van House of Bird. Samen met verschillende ervaren partners zijn de brouwers druk bezig om hun droom te realiseren. Meer informatie hierover is te vinden op HouseofBird.nl. Op de website is het mogelijk om een uitgebreider plan van aanpak aan te vragen.

Over Bird Brewery

Bird Brewery is in 2016 opgericht door biersommeliers Rik van den Berg en Ralph van Bemmel. De jonge brouwers maken in hun eerste jaar indruk en winnen nationaal en internationaal 14 awards met hun bieren. In 2018 is het zelfs één van de twee meest succesvolle microbrouwerijen tijdens de grootste bierverkiezing van Nederland.

Gemeente Diemen

Jorrit Nuijens, wethouder Openbare Ruimte, Groen en Natuur: “Het duurde even, maar met dank aan Ruud Grondel en de initiatiefnemers heb je ook wat moois. Op een van de mooiste plekken in Diemen wordt nu een prachtig plan realiteit. House of Bird wordt een horecagelegenheid met een creatief en duurzaam concept. Ik weet zeker dat House of Bird een gezellige pleisterplaats zal worden voor huidige en nieuwe bezoekers van het Diemerbos. Daardoor kunnen straks nog meer mensen genieten van het Diemerbos.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Lunch Fastservice
Restaurant nNea serveert bekroonde pizza’s nu ook tijdens lunch

Sinds de opening in 2019 veroveren nNea’s Napolitaanse pizza’s de harten van velen. Italiaanse experts riepen het restaurant zelfs uit tot een van de beste pizzeria’s van Europa. nNea’s deegmeesters kunnen er geen genoeg van krijgen, daarom opent het restaurant haar deuren nu...

Columns Blog
Column restaurateur Sico de Moel: Michelin

"Waarin Nederland zich als gastronomisch land onderscheidt is duurzaamheid, de aandacht voor lokale producten, duurzame vis en eerlijk vlees. Daarin loopt Nederland echt een stapje voor op de buurlanden", aldus Michelin hoofdinspecteur Loens dit jaar tijdens de uitreiking van de sterren. ...

Interview
Reportage: Eetcafé Joos, De Bilt [video]

In juli 2015 opende eetcafé Joos haar deuren. Met buiten 56 zitplekken en binnen 30 zitplekken is het een van de meest bruisende eetcafés in de Bilt. Jolanda Wouters is de trotse eigenaar van Joos en vertelt in geuren en kleuren over haar ondernemerschap. Wanneer je binnen komt lope...

Achtergronden
Vaders missen verschoonplekken in de horeca

83% van de Nederlandse vaders met jonge kinderen heeft weleens meegemaakt dat er, op het moment dat de luier van zijn kindje vervangen moest worden, geen verschoonplek op een openbaar herentoilet aanwezig was, bijvoorbeeld in een restaurant of bij een tankstation. Twee derde van de vaders vindt ...

Culinair
Vis roken doe je zo

Het roken van voedsel is een kooktechniek waarbij voedsel in rook van smeulend hout wordt gehangen of gelegd. Van oudsher werd deze kooktechniek toegepast om voedsel te conserveren, waardoor het langer houdbaar was. Tegenwoordig gebeurt roken voornamelijk om de expliciete smaak over te brengen. Voor...

Awards
Edwin Hollanders maakt de Lekkerste Pannenkoek van 2020

Edwin Hollanders wordt twee keer eerste bij De Lekkerste Pannenkoek van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Hollanders krijg je 'm niet' niet alleen de eerste prijs van de proefjury, maar ook de kinderjuryprijs. Edwin werkt bij Pannenkoekenhuis De Perdstal in Venray. D...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: