Bezoek gratis BBB Maastricht

3 oktober 2016 | Thijs Jacobs

De werelden van BBB Maastricht, de grootste horecavakbeurs van Zuid-Nederland, brengen de bezoekers in bourgondische sferen. BBB Maastricht richt zich op professionals uit alle horecasectoren en vindt dit jaar van 10 t/m 12 oktober plaats in MECC Maastricht. Sinds jaar en dag is dit het belangrijkste Euregionale vakevent voor horecaprofessionals. En u kunt zich hiervoor gratis registreren!

Met 300 exposanten, demonstraties, proeverijen, wedstrijden en workshops voor alle horecasectoren, vertaald naar vier aansprekende werelden,  heeft BBB Maastricht een nieuwe presentatievorm gevonden. BBB Maastricht is in alle opzichten al jaren in een opgaande lijn. Om klaar te zijn voor de toekomst wordt dit jaar een nieuw, onderscheidend concept gepresenteerd.

Op Beverage Beach kunnen bezoekers de meest uiteenlopende dranken proeven en kennismaken met aanverwante producten. Op Specialty Beer Bay kunnen bezoekers kennismaken met unieke speciaalbieren van zo’n 30 kleine en bijzondere brouwerijen. De Stichting Bieropleidingen Nederland (Stibon) verzorgt bierproeverijen. Een uitgebreid aanbod van sterke dranken is te vinden op Spirits Square en in het Wijntheater zijn doorlopend proeverijen op het gebied van wijn & spijs.

In Food Forest maakt de bezoeker kennis met nieuwe gerechten, authentieke smaken, keukenapparatuur en meer. Ambachtelijke, streekgebonden en biologische producten zijn te vinden in Food Village. Tijdens de uiteenlopende kookwedstrijden van BBB ChefContest kunnen bezoekers chefs aan het werk zien en inspiratie opdoen.

Variety Valley is de wereld waar diverse producten en diensten te vinden zijn. Zo biedt Starters Park verfrissende ideeën en innovatieve oplossingen op het gebied van horeca, service en gastvrijheid. Place des Amis is een netwerkplein pur sang en op Columbus Square zijn de finalisten van de prestigieuze Columbus Trophy te vinden. In de BBB Academy kan de bezoeker workshops over diverse onderwerpen bijwonen, variërend van social media tot wet- en regelgeving.

Folie Culinaire is het internationale gastronomisch evenement voor beslissingsbevoegde professionals uit het hogere en topsegment. Drie dagen lang kook- en productpresentaties voor en door gerenommeerde chefs uit binnen- en buitenland. Een bezoek aan Folie Culinaire biedt een compleet overzicht aan nieuwe ingrediënten, exclusieve wijnen en champagnes. Op Farmers Market presenteren kleinschalige producenten hun exclusieve producten. Gault&Millau biedt een educatief wijnprogramma en kookdemonstraties.

Op maandag 10 oktober vinden de BBB Startersdag en BBB Cafetariadag plaats. De BBB Startersdag wordt georganiseerd i.s.m. PS Uitgeverij en bestaat uit o.a. uit gratis workshops over ondernemerschap, social media en lichaamstaal. Inschirjven kan via de BBB-site of terplekke (vol=vol).

BBB heeft de ambitie om internationaal een toonaangevende rol te spelen in de ontwikkeling van een succesvolle horecasector. Daarom worden naast BBB Maastricht, gedurende het jaar ook andere activiteiten georganiseerd, zoals netwerkbijeenkomsten, trendtours, bedrijfsbezoeken en wedstrijden.

BBB Maastricht vindt van 10 t/m 12 oktober 2016 plaats in MECC Maastricht. Kijk voor meer informatie op bbbmaastricht.nl. Registreer u gratis via deze link.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Financieel Ondernemen
Checklist naheffingsaanslag btw helpt ondernemers na gemiste btw-deadline

Het afgelopen kwartaal misten ca. 64.000 ondernemers de deadline om hun btw-aangifte en bijbehorende betaling te doen. Dit is zonde, want wie de deadline heeft gemist, ontvangt een dezer dagen een naheffingsaanslag, veelal met boete. Vooral startende ondernemers zijn nog niet gewend aan de terugk...

Advertorial
Een efficiëntere keuken dankzij Horeko

Of je nu een goede specialty koffie tijdens het studeren, een uitgebreide zakenlunch of een vrijdagmiddagborrel nodig hebt. Je kan bij Hotel Casa in Amsterdam niet alleen aan je behoefte voldoen, maar de eclectische mix van stijlen en ruimtes maakt dat iedereen zich thuis voelt. Van student tot pass...

Bocuse d'Or
Jarno Eggen jurylid Bocuse d'Or Nederland

Inmiddels is bekend dat naast de voorzitter Soenil Bahadoer, Moshik Roth een van de juryleden is tijdens de Nederlandse finale van Bocuse d'Or. Maar ook Jarno Eggen van Restaurant de Groene Lantaarn mag samen met de heren beoordelen wie van de finalisten het meest geschikt is om Nederland culina...

Ondernemen
Je eigen foodtruck beginnen? Dit moet je weten!

Een buurtfeest of festival is tegenwoordig niet meer compleet zonder foodtruck. Leuk om er af en toe een burger te bestellen, maar nóg leuker om er zelf één te beginnen. Gaat jouw ondernemershart er sneller van kloppen? Lees dan dit artikel vol handige tips voor het beginnen ...

Columns
Column Sico de Moel: Gezond uit eten

"Voor mij graag een salade van pruimtomaat en avocado en de kwartel met zoete aardappel. En heeft u ook frites van zoete aardappel?" Meneer was helemaal gestopt met suikers en at nog maar zo weinig mogelijk koolhydraten. Zoete aardappel was veel gezonder dan gewone frieten. "en wat...

Lunch Diner Opening
Nieuwe hotspot in Amsterdam-Noord [Foto's]

Bar-restaurant IJver heeft haar deuren voor gasten geopend op de NDSM-werf in Amsterdam Noord. Ruim een jaar lang liepen hier werklieden in en uit nadat er vijf jaar geleden de eerste plannen werden gemaakt. Het team, bestaande uit 5 jonge ambitieuze ondernemers, kan niet wachten om van deze feno...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: