Benefietavond Okura levert twee ton op

11 april 2011 |
Benefietavond Okura levert twee ton op<

De culinaire benefietavond die Hotel Okura vrijdag heeft georganiseerd heeft 202.062 euro opgebracht. Het oorspronkelijk verwachtte bedrag van 100.000 euro is hiermee ver overstegen. Speciaal voor deze gelegenheid werkten de chefs van alle Okura restaurants samen om de ruim 480 aanwezigen een viergangendiner te serveren.

Goed doel
Tijdens de avond werd ook een loterij en een veiling georganiseerd. De opbrengst van de avond komt volledig ten goede aan ‘Stichting Nederland Helpt Japan’, van het Rode Kruis, die het geld naast de bouw van tijdelijke behuizing gaat gebruiken voor medische en psychosociale hulp, water, voedsel en dekens voor de honderdduizenden evacués die zich nog in de opvangcentra bevinden.

Gezamenlijk initiatief
Het van oorsprong Japanse Hotel Okura Amsterdam, met zo’n 120 Japanse medewerkers, heeft deze avond binnen twee en een halve week georganiseerd. Acting General Manager Emmy Stoel benadrukte: “De organisatie van deze avond kwam vanuit een initiatief van zowel onze Japanse als Nederlandse medewerkers. Zij willen door middel van deze actie laten zien mee te leven en hulp te willen bieden waar mogelijk.”

Videoboodschap Van Aelst
President & General Manager van Hotel Okura Amsterdam, Marcel van Aelst, sprak vanuit Tokio zijn dankwoord uit via een videobericht op een groot scherm. De ambassadeur van Japan, de heer Koezuka, vertelde in zijn toespraak overweldigd te zijn door het medeleven en de vele geboden hulp van de Nederlandse bevolking.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Overheid schept duidelijkheid over regels horeca per 1 juni

Hugo de Jonge heeft namens het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport een brief verzonden naar de voorzitters van de verschillende veiligheidsregio's. In de brief worden aanwijzingen voor de coronamaatregelen gegeven. Ook voor de horeca. Hieruit blijkt bijvoorbeeld ook dat de exploitan...

Achtergronden
Ter overname aangeboden: Restaurant de Waard Heesch

Restaurant De Waard te Heesch is al meer dan 22 jaar een bekende in de regio. Voor de familie is de tijd aangebroken om het pand en de exploitatie aan te bieden. Hans Rombouts: “Het is voor de horeca een bovengemiddelde periode voor een onderneming op één plek." Bedrijfsg...

Personeel Coronacrisis
5.000 horecamedewerkers roepen hulp FNV Horeca in sinds sluiting horeca

Sinds de lockdown van de horeca van 16 maart jl. hebben 5.000 horecamedewerkers zich bij FNV Horeca gemeld met vragen en verzoeken om hulp. De meeste vragen gingen over welke rechten en plichten zij hebben sinds hun werklocatie gesloten is. Daarnaast ziet de vakbond een stijgende vraag naar informat...

Economie Opening
Arsenaal Restaurants Groep lanceert Grill&Lounge

Op 1 juni staat vanaf 12.00 uur in de Brasserie van Arsenaal Restaurants de grill aan. Met een Restaurant, Brasserie, Arsenaal Events en Catering biedt de groep nu een nieuw concept aan: De Brasserie | GRILL&LOUNGE. De Brasserie voor lunch en borrel wordt uitgebreid met een trendy daily gril...

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: ben jij al 'coronaproof' ingericht?

Na een verplichte sluiting van 10 weken mag de horeca aanstaande maandag dan eindelijk weer open. Terrasstoelen worden uit het plastic gehaald, tapsystemen worden schoongemaakt en alle reserveringen worden keurig in tabellen opgenomen. De horeca is klaar voor een herstart. Hoewel de mogelijkheden...

Coronacrisis
Realtime countdown tot opening horeca 1 juni, 12 uur

Het aftellen is begonnen! In onderstaande countdown timer zie je exact hoe lang het nog duurt totdat je de deuren van je horecazaak en terras weer mag openen. Heel veel succes! ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: