Benefietavond Okura levert twee ton op

11 april 2011 |
Benefietavond Okura levert twee ton op<

De culinaire benefietavond die Hotel Okura vrijdag heeft georganiseerd heeft 202.062 euro opgebracht. Het oorspronkelijk verwachtte bedrag van 100.000 euro is hiermee ver overstegen. Speciaal voor deze gelegenheid werkten de chefs van alle Okura restaurants samen om de ruim 480 aanwezigen een viergangendiner te serveren.

Goed doel
Tijdens de avond werd ook een loterij en een veiling georganiseerd. De opbrengst van de avond komt volledig ten goede aan ‘Stichting Nederland Helpt Japan’, van het Rode Kruis, die het geld naast de bouw van tijdelijke behuizing gaat gebruiken voor medische en psychosociale hulp, water, voedsel en dekens voor de honderdduizenden evacués die zich nog in de opvangcentra bevinden.

Gezamenlijk initiatief
Het van oorsprong Japanse Hotel Okura Amsterdam, met zo’n 120 Japanse medewerkers, heeft deze avond binnen twee en een halve week georganiseerd. Acting General Manager Emmy Stoel benadrukte: “De organisatie van deze avond kwam vanuit een initiatief van zowel onze Japanse als Nederlandse medewerkers. Zij willen door middel van deze actie laten zien mee te leven en hulp te willen bieden waar mogelijk.”

Videoboodschap Van Aelst
President & General Manager van Hotel Okura Amsterdam, Marcel van Aelst, sprak vanuit Tokio zijn dankwoord uit via een videobericht op een groot scherm. De ambassadeur van Japan, de heer Koezuka, vertelde in zijn toespraak overweldigd te zijn door het medeleven en de vele geboden hulp van de Nederlandse bevolking.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair
5&33 trapt truffelseizoen af

Goed nieuws voor alle truffel lovers! Het nieuwe truffelseizoen staat weer voor de deur en dat betekent dat restaurant 5&33 weer volledig in het teken van de truffel staat. De jaarlijkse 5&33 truffel kick-off is dit jaar in samenwerking met chefs Freek van Noortwijk en Guillaume de Beer. Van...

Events Achtergronden
Kom je ons bezoeken op Gastvrij Rotterdam?

Uitgeverij PS: bv, de uitgever van jouw favoriete horecavakbladen, staat op horecabeurs Gastvrij Rotterdam. Bezoek je onze stand om van gedachten te wisselen? Heb je een innovatief horecaconcept of ben je op zoek naar informatie over de branche? We vertellen je er ook meer over de horecatrainingen v...

Interieur
Fotoreportage The Streetfood Club

The Streetfood Club in Utrecht siert de cover van de aanstaande RestaurantKrant. De najaarseditie ligt tijdens het schrijven van dit bericht bij de drukker. Nog een paar dagen wachten en dan lees je hoe Joost en Wes, eigenaren van The Streetfood Club, dit machtige concept hebben ontwikkeld (niet all...

Events Rotterdam
Burgerbar viert vijfjarig bestaan tijdens festival in Rotterdam

Ter Marsch & Co verblijdt 12.000 bezoekers met het grillen en flippen van award winning hamburgers. En omdat zij jarig zijn, delen zij tijdens het festival A Day at the Park op 21 september 2019 VIB (Very Important Burger) bandjes uit. Met zo’n begeerlijk VIB bandje krijg je op vertoon hie...

Awards Cocktails
Andrei Talapanescu van Pulitzer's Bar uitgeroepen tot Patrón Perfectionist Benelux 2019

Andrei Talapanescu, Head Bartender Pulitzer’s Bar, is uitgeroepen tot Patrón Perfectionist van de Benelux tijdens de Patrón Perfectionists cocktailcompetitie. Hij wist de jury te overtuigen van zijn kwaliteiten tijdens de Benelux finale in de Vondelkerk in Amsterdam en draagt nu ...

Opening Culinair
Midtown Grill Amsterdam heropend na renovatie

Na een twee maanden durende renovatie heeft het nieuwe Midtown Grill restaurant opnieuw haar deuren geopened. Midtown Grill is een spraakmakend steakhouse dat een ongeëvenaarde ervaring biedt met de beste steaks uit de vernieuwde open showkeuken, “Meat Experience Room” en exclusieve...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: