Bekendste muziekrestaurant ontvangt topartiesten

14 juli 2020 | Thijs Jacobs

Sinds 1995 staat Pasta e Basta over de hele wereld bekend om het bijzondere concept met zingende bediening en de Italiaanse keuken. In iedere internationale reisgids over Amsterdam staat het restaurant vermeld. Dit oudste en bekendste muziekrestaurant van Nederland viert dit jaar haar 25-jarig bestaan. Daarom zijn de handen ineen geslagen met bekende Nederlandse artiesten en zijn er iedere woensdag in juli, augustus en september fantastische live optredens onder de noemer Pasta e Basta & Friends. Danny de Munk is 22 juli de eerste gastartiest die optreedt tijdens het diner.

Artiesten

Het worden gezellige, unieke en ook intieme avonden met elke avond 1 topartiest die centraal staat. Welke artiesten komen optreden? Denk aan onder andere Danny de Munk, Berget Lewis, Xander de Buisonjé, Martijn Fisher, Rolf Sanchez, Jeroen van der Boom, Shirma Rouse en vele anderen! Elk optreden, inclusief diner, biedt plaats aan slechts 50 gasten in het restaurant en om aan de vraag te voldoen zijn er 2 shows per avond.

Ticketsoorten

Een ticket kost 75 euro per persoon en geeft toegang tot het diner met de beroemde zingende bediening en het optreden van de gastartiest.

Per datum zijn er 2 soorten tickets in verkoop:

* Aanvang 17:30 uur, einde 20.00 uur: Toegang tot 1e optreden en uitgebreid diner.

* Aanvang 20.30 uur, einde 23.00 uur: Toegang tot 2e optreden en uitgebreid diner.

Pasta e Basta: 1,5 miljoen gasten in 25 jaar tijd

Restaurant Pasta e Basta ligt aan de Gouden Bocht in het Spiegelkwartier, dat bekend staat om zijn vele kunst en antiekwinkels, middenin het hart van de hoofdstad. In het voormalige bankgebouw van Lippmann, Rosenthal en Co. (1895) aan de Nieuwe Spiegelstraat 8 in Amsterdam, klinkt klassieke, jazz, pop en discomuziek. Sinds 1995 is hier restaurant Pasta e Basta gevestigd en beroemd over de hele wereld om de zingende bediening en Italiaanse keuken. Maar liefst 1,5 miljoen gasten hebben het restaurant de afgelopen 25 jaar bezocht.

Uit de keuken komen klassieke Italiaanse gerechten in een modern jasje. De antipasti worden aan tafel geserveerd, gevolgd door 3 verschillende pasta’s met vis, schaal- en schelpdieren of vlees, maar ook vegetarische en vegan-gerechten staan op het menu. Sinds 2013 werkt Pasta e Basta samen met topchef Ron Blaauw, bekend van zijn Gastrobar-concepten, als culinair adviseur.

Kweekvijver voor talent

Het restaurant is een kweekvijver voor talent: niet voor niets hebben de artiesten succesvol meegedaan aan Idols en The Voice of Holland, maar zijn ze de afgelopen jaren ook doorgebroken in musicals (The Lion King, Evita, Kinky Boots, etc.). Regelmatig treden de artiesten op door Nederland maar ook in het buitenland wordt er opgetreden. Sinds 2005 reizen de zangers en zangeressen elk jaar naar Curaçao (Avila Beach Hotel en Lions Dive), Aruba (Divi Resorts) en Bonaire (It Rains Fishes). Jaarlijks hoogtepunt is het optreden in het bekende “The Plaza” in New York waar, tijdens het Peter Stuyvesant Ball van The Netherlands America Foundation, het Nederlandse en Amerikaanse volkslied a capella in close harmony worden gezongen voor de gasten en het beschermpaar, Prinses Margriet en prof. mr. Pieter van Vollenhoven.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Nice 'n Easy
Seafood Bar Je m'en Fish uit Gent brengt zeevruchten met een twist

De Frans-Engelse woordspeling zegt het eigenlijk allemaal. In de Gentse seafood bar ‘Je m’en Fish’ hoef je geen net pak te dragen om een oester te degusteren. Hier krijg je kwaliteit uit de zee die je zelfs staand aan de bar kan verorberen. Drie jongelui die hun job als advocate...

Culinair Nice 'n Easy
Rik Jansma en Laurens Samsen (Basiliek) in gesprek over convenience

De kwaliteit van veel ‘gemaksproducten’ is de afgelopen jaren steeds beter geworden. Toch blijft koken vooral een ambacht. In sterrenrestaurant Basiliek in Harderwijk gaan eigenaar en sterrenchef Rik Jansma en zijn pupil Laurens Samsen het gesprek aan. Convenienceproducten, halffabricate...

Economie
Horeca 22.00 uur dicht, maximaal dertig gasten binnen

De horeca is verplicht om vanaf dinsdag 29 september de deuren om 22.00 uur te sluiten. Vanaf 21.00 uur mag er niemand meer naar binnen. In publieke ruimtes mogen nog maar maximaal 30 mensen samenkomen. In de buitenruimte gaat landelijk een maximum van 40 personen gelden voor bijeenkomsten. Daarbij ...

Achtergronden Vega
Eet Geen Dierendag: hoe vier jij het?

Elk jaar op 4 oktober vertroetelen we onze trouwe viervoeters. Het kan niet op: van extra lange wandelingen tot enorme botten, cadeautjes en zelfs hele taarten. Dit jaar viert Wakker Dier alweer voor de 10e keer Eet Geen Dierendag en maken we er ook voor onszelf een feestje van. We vieren deze bijzo...

Economie KHN
KHN pleit voor extra steunmaatregelen

De snelle toename in het aantal besmettingen was de aanleiding voor een extra persconferentie van premier Rutte en minister De Jonge vanavond. Het aantal coronabesmettingen blijft stijgen, het kabinet grijpt daarom landelijk keihard in. Opnieuw krijgt de horeca harde klappen. Aanvullend op de maa...

Achtergronden Tech
Horeca gebruikt relatief vaak online platformen

Circa 8 procent van de Nederlandse bedrijven met twee of meer werkzame personen gaf aan in 2018 online platformen te hebben gebruikt om hun goederen en diensten af te zetten. De belangrijkste redenen waren de toegang tot een grotere afzetmarkt (83 procent) en gemak (75 procent). Dit blijkt uit het o...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: