Beachclub Lekker uit Vrouwenpolder Beste Paviljoen van 2020

31 juli 2020 | Redactie

Donderdag 30 juli werden de jaarlijkse prijzen voor het Beste Paviljoen en het Schoonste Strand van Nederland uitgereikt. De prijs voor het Schoonste Strand van Nederland ging naar Ameland. En voor het eerst mocht de jury zelfs een tien toekennen voor de schoonheid van dit strand. Friesland had met Ameland een succesvolle gemeente in huis, want Paviljoen Sjoerd won de prijs voor het Duurzaamste Paviljoen van 2020. De Zeeuwse Beachclub Lekker uit Vrouwenpolder werd uitgeroepen tot het Beste Paviljoen van 2020.

De Nederlandse stranden zijn ook dit jaar weer schoner geworden. Het strand van Ameland stak er bovenuit en scoorde voor het eerst in de geschiedenis van de inspecties een tien! Gemeente en ondernemers werken hier goed samen en dat vertaalt zich in een in een super schoon strand. “We hebben de stranden op Ameland meerdere malen op verschillende plekken gecontroleerd en vonden de kust van strandopgang tot vloedlijn overal van de allerhoogste kwaliteit. Dit unieke rapportcijfer is een groot compliment aan gemeente, ondernemers, bewoners en bezoekers.” De inspecteurs waren langs de hele kust te spreken over de toegenomen schoonheid en vonden met name minder wegwerpplastic dan voorgaande jaren.

Beste Paviljoen van Nederland

De jury reikte de prijzen persoonlijk uit bij de ondernemingen met mooie woorden voor de winnaar. “Zowel het publiek als de mystery guests waren bijzonder enthousiast over de gastvrijheid en de kwaliteit van Beachclub Lekker. De verhouding tussen prijs en kwaliteit klopt hier volledig en de gastgerichtheid van de medewerkers overtreft alle verwachtingen. Een prachtige zaak met een prettige sfeer die van een stranddag echt een korte vakantie weet te maken. Zelfs terwijl de coronacrisis voor druk op de ketel zorgde, bleef het personeel gastvrij, georganiseerd en geduldig. Beachclub Lekker is een heel mooie winnaar en scoort op alle vlakken uitzonderlijk goed!”

Duurzaamste Paviljoen

Paviljoen Sjoerd op Ameland won de prijs voor het Duurzaamste Paviljoen van 2020. Voor deze prijs lette de jury op alle aspecten van de bedrijfsvoering. Van schoonheid tot energieopwekking en van de menukaart tot het watergebruik. “Paviljoen Sjoerd denkt hier op ieder niveau over na. De ondernemer investeert echt in slimme en groene maatregelen en heeft daarmee een paviljoen gerealiseerd dat voor veel bedrijven als blauwdruk voor de toekomst zou kunnen dienen. Een visionaire aanpak van een innovatieve ondernemer”, aldus de jury. Behalve de prijzen voor het Beste en Duurzaamste Paviljoen en het Schoonste Strand, maakte de jury de winnaars van de andere hoofdprijzen bekend. Pier 16 uit Nagele werd uitgeroepen tot het Beste Zoetwaterpaviljoen. De Beste Nieuwkomer onder de paviljoens was Bombaai uit West-Kapelle.

Beste Paviljoens en Schoonste Strand per provincie

Behalve het Beste Strandpaviljoen en het Schoonste Strand van Nederland werden de prijzen ook per kustprovincie uitgereikt. In Zeeland werd het Beste Paviljoen uiteraard Beachclub Lekker. Het Schoonste Strand van deze provincie ligt in de gemeente Sluis. In Zuid-Holland was het feest in Katwijk. Paviljoen Surf en Beach werd hier uitgeroepen tot het Beste Paviljoen van de provincie en de gemeente Katwijk kreeg de prijs voor het Schoonste Strand van Zuid-Holland. Het Texelse Gastropaviljoen XV won de prijs voor het Beste Paviljoen van Noord-Holland en De Wadden. Den Helder mag zich na de eerdere winst in 2019 ook in 2020 de stad met het schoonste strand van Noord-Holland noemen. Ameland werd natuurlijk ook uitgeroepen tot het Schoonste Strand van De Wadden.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Nice 'n Easy
Seafood Bar Je m'en Fish uit Gent brengt zeevruchten met een twist

De Frans-Engelse woordspeling zegt het eigenlijk allemaal. In de Gentse seafood bar ‘Je m’en Fish’ hoef je geen net pak te dragen om een oester te degusteren. Hier krijg je kwaliteit uit de zee die je zelfs staand aan de bar kan verorberen. Drie jongelui die hun job als advocate...

Culinair Nice 'n Easy
Rik Jansma en Laurens Samsen (Basiliek) in gesprek over convenience

De kwaliteit van veel ‘gemaksproducten’ is de afgelopen jaren steeds beter geworden. Toch blijft koken vooral een ambacht. In sterrenrestaurant Basiliek in Harderwijk gaan eigenaar en sterrenchef Rik Jansma en zijn pupil Laurens Samsen het gesprek aan. Convenienceproducten, halffabricate...

Economie
Horeca 22.00 uur dicht, maximaal dertig gasten binnen

De horeca is verplicht om vanaf dinsdag 29 september de deuren om 22.00 uur te sluiten. Vanaf 21.00 uur mag er niemand meer naar binnen. In publieke ruimtes mogen nog maar maximaal 30 mensen samenkomen. In de buitenruimte gaat landelijk een maximum van 40 personen gelden voor bijeenkomsten. Daarbij ...

Achtergronden Vega
Eet Geen Dierendag: hoe vier jij het?

Elk jaar op 4 oktober vertroetelen we onze trouwe viervoeters. Het kan niet op: van extra lange wandelingen tot enorme botten, cadeautjes en zelfs hele taarten. Dit jaar viert Wakker Dier alweer voor de 10e keer Eet Geen Dierendag en maken we er ook voor onszelf een feestje van. We vieren deze bijzo...

Economie KHN
KHN pleit voor extra steunmaatregelen

De snelle toename in het aantal besmettingen was de aanleiding voor een extra persconferentie van premier Rutte en minister De Jonge vanavond. Het aantal coronabesmettingen blijft stijgen, het kabinet grijpt daarom landelijk keihard in. Opnieuw krijgt de horeca harde klappen. Aanvullend op de maa...

Achtergronden Tech
Horeca gebruikt relatief vaak online platformen

Circa 8 procent van de Nederlandse bedrijven met twee of meer werkzame personen gaf aan in 2018 online platformen te hebben gebruikt om hun goederen en diensten af te zetten. De belangrijkste redenen waren de toegang tot een grotere afzetmarkt (83 procent) en gemak (75 procent). Dit blijkt uit het o...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: