Bas van Kranen wordt Executive Chef Bord'Eau Restaurant Gastronomique

27 september 2017 | Thijs Jacobs

Een lichte, frisse keuken met een menu vol sprankelende smaaksensaties, herkenbare gerechten en unieke texturen. Dit is de stijl en de kracht van dynamische chef Bas van Kranen die vanaf 1 januari 2018 het stokje zal overnemen van Richard van Oostenbrugge en leiding zal geven aan het getalenteerde keuken- en serviceteam van Bord’Eau, het met twee-Michelinsterren bekroonde restaurant van hotel De L’Europe in Amsterdam.

“Van Zuid-Limburg naar Amsterdam, om vervolgens aan de slag te gaan in de keuken van Bord’Eau en deze verder door te mogen ontwikkelen, is een geweldige uitdaging! Ik krijg de ruimte en vrijheid om mijn eigen stijl neer te zetten, te groeien en een menu op de kaart te zetten wat ik graag met iedereen deel. Tijd om samen herinneringen te maken in hartje Amsterdam!”, aldus Bas van Kranen over zijn aanstelling.


Eenvoud en complexiteit


Van Kranen, 27 jaar, ontwikkelde op jonge leeftijd zijn passie voor koken en gastronomie.
Tijdens zijn opleiding heeft hij diverse ervaringen op gedaan in een breed scala aan
gerenommeerde (Michelin) restaurants, waar hij onder meer zijn techniek heeft ontwikkeld
naar de chef die hij nu is. Van Kranen, 6 jaar werkzaam bij De Leuf (*), heeft de laatste 3 jaar als chef-kok aan het roer gestaan van dit bijzondere restaurant. Na een onstuimige periode heeft hij de kans gekregen om het levenswerk van wijlen chef-kok Paul van de Bunt voort te zetten als 23-jarige chef. Samen met het team van De Leuf, heeft Van Kranen het restaurant op hoog niveau gehouden door zijn enorme passie, persoonlijke drijfveren en nuchterheid.

Toekomstplannen

Algemeen Directeur, Tom J. Krooswijk van De L’Europe Amsterdam, is onder de indruk van de resultaten die deze jonge chef tot zo ver al heeft bereikt, maar is hij vooral geïnspireerd door de toekomstplannen van Van Kranen: “De L’Europe blijft jong talent aantrekken. Het is de ideale plek om op hoog niveau door te groeien en te ontwikkelen. Daarnaast staat De L’Europe bekend om haar gevarieerde gastronomie.

Met de aanstelling van Bas als nieuwe Executive Chef van Bord’Eau Restaurant Gastronomique breekt er een nieuwe periode aan om De L’Europe als culinaire bestemming van Amsterdam te behouden en zelfs te groeien”.
Van Kranen gaat de uitdaging aan zijn eigen stijl verder door te zetten en te ontwikkelen in
Bord’Eau: een lichte en frisse keuken met heel veel smaak en internationale invloeden die hij heeft opgedaan tijdens zijn culinaire reizen. Eén van zijn favorieten is de Three Days Japan: een combinatie van tonijn, dashi en bergamot en radijs. Eenvoud en complexiteit zijn kernbegrippen die typerend zijn voor Van Kranen. ‘Visualiteit speelt een grote rol in de
gerechten. Op het eerste oog zou je eenvoud vermoeden, maar na de eerste hap weet je
beter: hier is hoogstaand gepresteerd’, aldus Gault&Millau 2017.

Eén van Van Kranen’s motto’s komt dan ook uit de filosofie van Steve Jobs: Simplicity but magnificent performance, and simplicity in the ultimate sophistication.
Van Kranen zal tot eind december 2017 zijn functie vervullen als chef-kok van De Leuf,
waarna hij vanaf 1 januari 2018 samen met het keuken- en serviceteam van Bord’Eau,
Amsterdam laat verrassen met zijn culinaire talent.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Bezorgen Achtergronden
Brabanders eten vooral kip met carnaval 

Brabantse carnavalsvierders eten graag kip. Dat blijkt uit cijfers van maaltijdplatform Deliveroo. Op basis van data van de carnavalsdagen afgelopen jaren bekeek het bedrijf waar zij tijdens carnaval een piek in bestellingen kunnen verwachten, en waar de feestgangers per stad het meest zin in hebben...

Wet- en regelgeving Bezorgen
Veel overtredingen bij maaltijdbezorgers

De Inspectie SZW constateert veel overtredingen door horecabedrijven die eigen bezorgers in dienst hebben. Bij meer dan de helft van de gecontroleerde bedrijven gaat het mis. Het ontbreekt bij deze bedrijven vaak aan kennis over wat wettelijk is toegestaan. Bezorgers krijgen te weinig betaald, werke...

Awards Culinair
Mart Oude Luttikhuis wint kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs

De kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2020 van Chaîne des Rôtisseurs is gewonnen door Mart Oude Luttikhuis. De pas 20-jarige chef van sterrestaurant De Bloemenbeek in De Lutte plaatst zich hiermee voor de internationale wedstrijd in Parijs later dit jaar. In Leerh...

Events Marketing
Wat doe jij met Nationale Pannenkoekendag?               

Op 20 maart vieren wij met zijn allen de ‘Nationale Pannenkoekendag’. Dit is de dag waarop pannenkoeken maken en het eten ervan centraal staat. Veel basisscholen vieren deze dag doormiddel van het bakken van pannenkoeken voor opa’s, oma’s en ouderinstellingen. Deze basisschol...

Bocuse d'Or
Team Bocuse NL ingeloot voor de Europese finale in Tallinn

The word is out! De organisatie van de wereldwijde kookwedstrijd Bocuse d’Or heeft vandaag bekendgemaakt dat team Bocuse d’Or Nederland is toegelaten tot het deelnemersveld van de Europese finale. Nederland hoort bij de 20 Europese landen die het tegen elkaar gaan opnemen in de Europese ...

Amsterdam Culinair
Restaurant Taiko verwelkomt internationale topchefs

Internationaal culinair bezoek voor het Conservatorium hotel in Amsterdam. De afgelopen twee dagen was de wereldberoemde chef Hisato Hamada, co-founder van het exclusieve members-only restaurant Wagyumafia in Tokio, te gast in de keuken van Taiko. Op uitnodiging van Schilo van Coevorden, executi...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: