Bas van Kranen wordt Executive Chef Bord'Eau Restaurant Gastronomique

27 september 2017 | Thijs Jacobs

Een lichte, frisse keuken met een menu vol sprankelende smaaksensaties, herkenbare gerechten en unieke texturen. Dit is de stijl en de kracht van dynamische chef Bas van Kranen die vanaf 1 januari 2018 het stokje zal overnemen van Richard van Oostenbrugge en leiding zal geven aan het getalenteerde keuken- en serviceteam van Bord’Eau, het met twee-Michelinsterren bekroonde restaurant van hotel De L’Europe in Amsterdam.

“Van Zuid-Limburg naar Amsterdam, om vervolgens aan de slag te gaan in de keuken van Bord’Eau en deze verder door te mogen ontwikkelen, is een geweldige uitdaging! Ik krijg de ruimte en vrijheid om mijn eigen stijl neer te zetten, te groeien en een menu op de kaart te zetten wat ik graag met iedereen deel. Tijd om samen herinneringen te maken in hartje Amsterdam!”, aldus Bas van Kranen over zijn aanstelling.


Eenvoud en complexiteit


Van Kranen, 27 jaar, ontwikkelde op jonge leeftijd zijn passie voor koken en gastronomie.
Tijdens zijn opleiding heeft hij diverse ervaringen op gedaan in een breed scala aan
gerenommeerde (Michelin) restaurants, waar hij onder meer zijn techniek heeft ontwikkeld
naar de chef die hij nu is. Van Kranen, 6 jaar werkzaam bij De Leuf (*), heeft de laatste 3 jaar als chef-kok aan het roer gestaan van dit bijzondere restaurant. Na een onstuimige periode heeft hij de kans gekregen om het levenswerk van wijlen chef-kok Paul van de Bunt voort te zetten als 23-jarige chef. Samen met het team van De Leuf, heeft Van Kranen het restaurant op hoog niveau gehouden door zijn enorme passie, persoonlijke drijfveren en nuchterheid.

Toekomstplannen

Algemeen Directeur, Tom J. Krooswijk van De L’Europe Amsterdam, is onder de indruk van de resultaten die deze jonge chef tot zo ver al heeft bereikt, maar is hij vooral geïnspireerd door de toekomstplannen van Van Kranen: “De L’Europe blijft jong talent aantrekken. Het is de ideale plek om op hoog niveau door te groeien en te ontwikkelen. Daarnaast staat De L’Europe bekend om haar gevarieerde gastronomie.

Met de aanstelling van Bas als nieuwe Executive Chef van Bord’Eau Restaurant Gastronomique breekt er een nieuwe periode aan om De L’Europe als culinaire bestemming van Amsterdam te behouden en zelfs te groeien”.
Van Kranen gaat de uitdaging aan zijn eigen stijl verder door te zetten en te ontwikkelen in
Bord’Eau: een lichte en frisse keuken met heel veel smaak en internationale invloeden die hij heeft opgedaan tijdens zijn culinaire reizen. Eén van zijn favorieten is de Three Days Japan: een combinatie van tonijn, dashi en bergamot en radijs. Eenvoud en complexiteit zijn kernbegrippen die typerend zijn voor Van Kranen. ‘Visualiteit speelt een grote rol in de
gerechten. Op het eerste oog zou je eenvoud vermoeden, maar na de eerste hap weet je
beter: hier is hoogstaand gepresteerd’, aldus Gault&Millau 2017.

Eén van Van Kranen’s motto’s komt dan ook uit de filosofie van Steve Jobs: Simplicity but magnificent performance, and simplicity in the ultimate sophistication.
Van Kranen zal tot eind december 2017 zijn functie vervullen als chef-kok van De Leuf,
waarna hij vanaf 1 januari 2018 samen met het keuken- en serviceteam van Bord’Eau,
Amsterdam laat verrassen met zijn culinaire talent.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns
Fooi: geen verplichting, wel een blijk van waardering

In Nederland is fooi geen verplichting. In ons land heeft het horecapersoneel immers ‘gewoon’ een salaris, maar de fooi is daarop natuurlijk wel een welkome aanvulling. Voor de horecagast is het vaak moeilijk te bepalen wat een gangbare fooi is. In de basis is een fooi van vijf tot tien ...

Snacks Fastservice
Fritesvakantie: gratis frites voor de kleintjes

Van zaterdag 19 oktober tot met zondag 27 oktober 2019 organiseren de twee vestigingen van Par Hasard in Amsterdam de Fritesvakantie. Tijdens de herfstvakantie trakteert Par Hasard op gratis frites voor de kinderen bij de lunch van de volwassenen. Uiteraard zijn er tevens menu’s voor de kleint...

Achtergronden Internationaal
Wereldvoedseldag 16 oktober: de wereld bevindt zich in een voedingscrisis

Minstens één op de drie kinderen onder de vijf jaar heeft volgens een nieuw gepubliceerd rapport van Unicef te weinig of te veel gewicht. De wereld lijdt aan een voedingscrisis. Meer dan 800 miljoen mensen in de wereld hebben honger, maar bijna evenveel mensen zijn zwaarlijvig. Tegelij...

Tech
Het rendement van e-mailmarketing wordt zwaar onderschat

Mocht je in het huidige tijdperk als marketeer in de horeca werken, dan moet je van veel markten thuis zijn. Natuurlijk moet je bijhouden wat andere partijen doen. Dit nog naast kennis van sociale media tot aan search engine marketing. Het vak van marketeer wordt steeds lastiger en de concurrentie i...

Koffie & thee Internationaal
Wist je dat we vandaag in koffiestaking zijn?

Tik de gast die een koffie bestelt vandaag maar op de vingers, want de Eerlijke Koffiestaling is een feit. Op het werk en in de horeca drinken we dagelijks veel kopjes koffie. Weinig mensen zijn zich echter bewust van de problematiek die schuilgaat achter de koffie. Om bewustwording ten aanzien van ...

Columns
Column Sico de Moel: Misser

"Doe maar 2 Heineken 0.0 en voor mijn vrouw champagne." Zal ik er eerst maar één brengen, en straks de tweede? "Nee hoor, ik heb dorst." Mijn gasten zaten gisteravond heerlijk buiten aan een klein tafeltje onder mijn luifel. Echt een plekje om samen te genieten v...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: