Bas van Kranen wordt Executive Chef Bord'Eau Restaurant Gastronomique

27 september 2017 | Thijs Jacobs

Een lichte, frisse keuken met een menu vol sprankelende smaaksensaties, herkenbare gerechten en unieke texturen. Dit is de stijl en de kracht van dynamische chef Bas van Kranen die vanaf 1 januari 2018 het stokje zal overnemen van Richard van Oostenbrugge en leiding zal geven aan het getalenteerde keuken- en serviceteam van Bord’Eau, het met twee-Michelinsterren bekroonde restaurant van hotel De L’Europe in Amsterdam.

“Van Zuid-Limburg naar Amsterdam, om vervolgens aan de slag te gaan in de keuken van Bord’Eau en deze verder door te mogen ontwikkelen, is een geweldige uitdaging! Ik krijg de ruimte en vrijheid om mijn eigen stijl neer te zetten, te groeien en een menu op de kaart te zetten wat ik graag met iedereen deel. Tijd om samen herinneringen te maken in hartje Amsterdam!”, aldus Bas van Kranen over zijn aanstelling.


Eenvoud en complexiteit


Van Kranen, 27 jaar, ontwikkelde op jonge leeftijd zijn passie voor koken en gastronomie.
Tijdens zijn opleiding heeft hij diverse ervaringen op gedaan in een breed scala aan
gerenommeerde (Michelin) restaurants, waar hij onder meer zijn techniek heeft ontwikkeld
naar de chef die hij nu is. Van Kranen, 6 jaar werkzaam bij De Leuf (*), heeft de laatste 3 jaar als chef-kok aan het roer gestaan van dit bijzondere restaurant. Na een onstuimige periode heeft hij de kans gekregen om het levenswerk van wijlen chef-kok Paul van de Bunt voort te zetten als 23-jarige chef. Samen met het team van De Leuf, heeft Van Kranen het restaurant op hoog niveau gehouden door zijn enorme passie, persoonlijke drijfveren en nuchterheid.

Toekomstplannen

Algemeen Directeur, Tom J. Krooswijk van De L’Europe Amsterdam, is onder de indruk van de resultaten die deze jonge chef tot zo ver al heeft bereikt, maar is hij vooral geïnspireerd door de toekomstplannen van Van Kranen: “De L’Europe blijft jong talent aantrekken. Het is de ideale plek om op hoog niveau door te groeien en te ontwikkelen. Daarnaast staat De L’Europe bekend om haar gevarieerde gastronomie.

Met de aanstelling van Bas als nieuwe Executive Chef van Bord’Eau Restaurant Gastronomique breekt er een nieuwe periode aan om De L’Europe als culinaire bestemming van Amsterdam te behouden en zelfs te groeien”.
Van Kranen gaat de uitdaging aan zijn eigen stijl verder door te zetten en te ontwikkelen in
Bord’Eau: een lichte en frisse keuken met heel veel smaak en internationale invloeden die hij heeft opgedaan tijdens zijn culinaire reizen. Eén van zijn favorieten is de Three Days Japan: een combinatie van tonijn, dashi en bergamot en radijs. Eenvoud en complexiteit zijn kernbegrippen die typerend zijn voor Van Kranen. ‘Visualiteit speelt een grote rol in de
gerechten. Op het eerste oog zou je eenvoud vermoeden, maar na de eerste hap weet je
beter: hier is hoogstaand gepresteerd’, aldus Gault&Millau 2017.

Eén van Van Kranen’s motto’s komt dan ook uit de filosofie van Steve Jobs: Simplicity but magnificent performance, and simplicity in the ultimate sophistication.
Van Kranen zal tot eind december 2017 zijn functie vervullen als chef-kok van De Leuf,
waarna hij vanaf 1 januari 2018 samen met het keuken- en serviceteam van Bord’Eau,
Amsterdam laat verrassen met zijn culinaire talent.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Longread
Interview: tijd voor meer vrouwen in de sterrenkeuken?

Vrouwelijke koks zijn nog (te) dun gezaaid, maar de aanstormende talenten Tess de Groot en Femke Klaassen, die bij respectievelijk Aan de Poel en De Librije werken, hebben een glansrijke toekomst in het verschiet. Ik spreek ze in De Librije, het driesterrenrestaurant in Zwolle en bespreek hun ervari...

Events
Horecava 2021 gaat hybride

Horecava verrijkt haar 65e editie, die plaatsvindt van 11 – 14 januari 2021 in RAI Amsterdam, met een online programma. Het evenement zal in aangepaste vorm face-2-face, volgens de COVID-19 richtlijnen, én virtueel live zijn. De vakbeurs, die foodservice professionals al jaren met elkaa...

Awards
Beachclub Lekker uit Vrouwenpolder Beste Paviljoen van 2020

Donderdag 30 juli werden de jaarlijkse prijzen voor het Beste Paviljoen en het Schoonste Strand van Nederland uitgereikt. De prijs voor het Schoonste Strand van Nederland ging naar Ameland. En voor het eerst mocht de jury zelfs een tien toekennen voor de schoonheid van dit strand. Friesland had met ...

Opening
Sterrenzaak opent bistro: Bistro TWO in Roermond

Begin september mag de gezellige Limburgse stad, Roermond een nieuwe top bistro verwelkomen op de Roerkade. Waar de brasserie van het luxe Hotel Dux eerder gevestigd was, zal binnenkort een nieuwe wind, genaamd Bistro TWO, waaien. Bethany DeLong en Edwin Soumang, eigenaars van het met een Micheli...

Economie
McDonalds ziet omzet in 2019 verdriedubbelen

De omzet van McDonald’s bezorgservice McDelivery is in 2019 verdriedubbeld ten opzichte van 2018. Deze groei zet in 2020 verder door. Hiermee plukt McDonald’s de vruchten van haar strategie om in te spelen op de snelgroeiende bezorgmarkt. De uitrol van deze service is de afgelopen maa...

Bier
Opmerkelijk: aantal bierbrouwerijen in Nederland gestegen

Het aantal bierbrouwerijen in Nederland is opnieuw gestegen. Dit jaar kwamen er tot nu toe netto 13 brouwerijen bij. Opmerkelijke statistieken in deze tijd van corona. Volgens Bierista.nl is het hoogtepunt van de bierrevolutie bereikt. Vanaf nu zal het aantal bierbrouwerijen dalen, zo voorziet Alain...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: