Barcelona favoriet bij sterrenchefs

13 juli 2015
Barcelona favoriet bij sterrenchefs

Online reismagazine SurpriseTickets.nl publiceerde vorige week een onderzoek onder Nederlandse Michelinsterrenchefs naar hun
favoriete bestemming voor een gastronomisch weekend weg. Daarbij blijkt Barcelona verreweg favoriet onder de Nederlandse topkoks voor een culinaire stedentrip.

*Hip en toegankelijk*
Maar liefst 40% van de chefs kiest Barcelona als de beste bestemming voor een culinaire stedentrip. “De sterrenchefs vinden de stad hip, toegankelijk, en vooruitstrevend op het gebied van tempo cooking”, aldus Michael Takes van online reismagazine SurpriseTickets.nl. Takes benaderde de topkoks van alle Nederlandse sterrenrestaurants. “De Spaanse keuken ontvangt nog meer lof van de chefs, want ook de nummer twee is van Spaanse bodem. In het kleine San Sebastián vind je maar liefst twee van de vijftig beste restaurants ter wereld.”

*Parijs wordt overschat*
Op de gedeelde derde plaats als bestemming voor lekkerbekken staan Londen en Parijs. De laatste is meteen ook het meest omstreden keuze, want ongeveer evenveel chefs vinden Parijs in culinair opzicht zwaar overschat. Waar de fans de Parijse restaurants roemen als het voorbeeld van écht klassiek genieten van eten, is er ook een flink aantal dat de prijs-kwaliteitverhouding flink uit balans vindt.

*Londen de grote belofte voor de toekomst*
14% van de chefs kiest voor Londen als ze zich in gastronomisch opzicht willen laten inspireren. De hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk is ook de favoriet van de bekende TV-chef Ron Blaauw: “Londen groeit enorm en met miljoenen inwoners van over de hele wereld gebeurt er in culinair opzicht zo veel! Veel jonge mensen met nieuwe ideeën. Zo ontstaan er te gekke openlucht foodmarkten op geweldige plekken. De restaurants zijn divers en kwalitatief in verhouding erg goed. Londen heeft alles, een echte wereldstad.”

Het complete onderzoek en de bijbehorende dataset zijn te vinden op www.surprisetickets.nl

Overig nieuws