Barcelona favoriet bij sterrenchefs

13 juli 2015 |
Barcelona favoriet bij sterrenchefs<

Online reismagazine SurpriseTickets.nl publiceerde vorige week een onderzoek onder Nederlandse Michelinsterrenchefs naar hun
favoriete bestemming voor een gastronomisch weekend weg. Daarbij blijkt Barcelona verreweg favoriet onder de Nederlandse topkoks voor een culinaire stedentrip.

Hip en toegankelijk
Maar liefst 40% van de chefs kiest Barcelona als de beste bestemming voor een culinaire stedentrip. “De sterrenchefs vinden de stad hip, toegankelijk, en vooruitstrevend op het gebied van tempo cooking”, aldus Michael Takes van online reismagazine SurpriseTickets.nl. Takes benaderde de topkoks van alle Nederlandse sterrenrestaurants. “De Spaanse keuken ontvangt nog meer lof van de chefs, want ook de nummer twee is van Spaanse bodem. In het kleine San Sebastián vind je maar liefst twee van de vijftig beste restaurants ter wereld.”

Parijs wordt overschat
Op de gedeelde derde plaats als bestemming voor lekkerbekken staan Londen en Parijs. De laatste is meteen ook het meest omstreden keuze, want ongeveer evenveel chefs vinden Parijs in culinair opzicht zwaar overschat. Waar de fans de Parijse restaurants roemen als het voorbeeld van écht klassiek genieten van eten, is er ook een flink aantal dat de prijs-kwaliteitverhouding flink uit balans vindt.

Londen de grote belofte voor de toekomst
14% van de chefs kiest voor Londen als ze zich in gastronomisch opzicht willen laten inspireren. De hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk is ook de favoriet van de bekende TV-chef Ron Blaauw: “Londen groeit enorm en met miljoenen inwoners van over de hele wereld gebeurt er in culinair opzicht zo veel! Veel jonge mensen met nieuwe ideeën. Zo ontstaan er te gekke openlucht foodmarkten op geweldige plekken. De restaurants zijn divers en kwalitatief in verhouding erg goed. Londen heeft alles, een echte wereldstad.”

Het complete onderzoek en de bijbehorende dataset zijn te vinden op www.surprisetickets.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie
Horeca 22.00 uur dicht, maximaal dertig gasten binnen

De horeca is verplicht om vanaf dinsdag 29 september de deuren om 22.00 uur te sluiten. Vanaf 21.00 uur mag er niemand meer naar binnen. In publieke ruimtes mogen nog maar maximaal 30 mensen samenkomen. In de buitenruimte gaat landelijk een maximum van 40 personen gelden voor bijeenkomsten. Daarbij ...

Economie
"Horeca 22.00 uur dicht, maximale groepsgrootte naar 30"

Tijdens de persconferentie van vanavond zal premier Mark Rutte bekendmaken dat de horeca iedere dag verplicht om 22.00 uur de deuren zal moeten sluiten. In publieke ruimtes mogen nog maar maximaal 30 mensen samenkomen. Dat geldt dus ook in restaurants. Daarbij wordt het personeel niet meegerekend. D...

Culinair Nice 'n Easy
''Natuurlijk kopen we weleens voorgesneden uitjes in''

Of je convenience- of gemaksproducten gebruikt in de keuken is vaak afhankelijk van het type restaurant waarin je werkt en welke volumes je draait. We benaderden verschillende chefs die in uiteenlopende restaurants werken en zij vertellen je meer over hoe zij werken. Peter Postma is chef-kok en m...

Awards Vega
Restaurant Veggies On Fire wint duurzaamheidsprijs voor de horeca

Veggies On Fire, Vegan Restaurant Den Haag wint voor de tweede maal op rij de duurzaamheidsprijs voor de horeca van Nederland en België. Op dinsdag 22 september werden in Ahoy, tijdens de zwaar versoberde editie van Gastvrij Rotterdam, maar toch geheel in stijl, de Gaia Green Awards 2020 uitger...

Culinair Internationaal Bocuse d'Or
17 deelnemers aan de Europese finale Bocuse d'Or Europe

Van 15 tot 16 oktober nemen 17 Europese landen deel aan Bocuse d'Or Europe in Tallinn, Estland om zich te kwalificeren voor de grote wereldfinale die plaatsvindt op 1 en 2 juni 2021 in Lyon (Frankrijk). Aanvankelijk hadden 24 landen zich aangemeld. Na de eerste selectie bleven er 20 over, er ...

Food trends
De Dessertclub creëert eerste zoete bitterbal van Nederland

Het eerste dessert only pop-up restaurant van Nederland, de Dessertclub, krijgt wegens het grote succes een vervolg. Op 1 oktober opent het restaurant opnieuw haar deuren in Apeldoorn met een compleet nieuw 7-gangen menu. De Dessertclub heeft daarvoor een bijzondere versie van een typisch Nederlands...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: