Barcelona favoriet bij sterrenchefs

13 juli 2015 |
Barcelona favoriet bij sterrenchefs

Online reismagazine SurpriseTickets.nl publiceerde vorige week een onderzoek onder Nederlandse Michelinsterrenchefs naar hun
favoriete bestemming voor een gastronomisch weekend weg. Daarbij blijkt Barcelona verreweg favoriet onder de Nederlandse topkoks voor een culinaire stedentrip.

Hip en toegankelijk
Maar liefst 40% van de chefs kiest Barcelona als de beste bestemming voor een culinaire stedentrip. “De sterrenchefs vinden de stad hip, toegankelijk, en vooruitstrevend op het gebied van tempo cooking”, aldus Michael Takes van online reismagazine SurpriseTickets.nl. Takes benaderde de topkoks van alle Nederlandse sterrenrestaurants. “De Spaanse keuken ontvangt nog meer lof van de chefs, want ook de nummer twee is van Spaanse bodem. In het kleine San Sebastián vind je maar liefst twee van de vijftig beste restaurants ter wereld.”

Parijs wordt overschat
Op de gedeelde derde plaats als bestemming voor lekkerbekken staan Londen en Parijs. De laatste is meteen ook het meest omstreden keuze, want ongeveer evenveel chefs vinden Parijs in culinair opzicht zwaar overschat. Waar de fans de Parijse restaurants roemen als het voorbeeld van écht klassiek genieten van eten, is er ook een flink aantal dat de prijs-kwaliteitverhouding flink uit balans vindt.

Londen de grote belofte voor de toekomst
14% van de chefs kiest voor Londen als ze zich in gastronomisch opzicht willen laten inspireren. De hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk is ook de favoriet van de bekende TV-chef Ron Blaauw: “Londen groeit enorm en met miljoenen inwoners van over de hele wereld gebeurt er in culinair opzicht zo veel! Veel jonge mensen met nieuwe ideeën. Zo ontstaan er te gekke openlucht foodmarkten op geweldige plekken. De restaurants zijn divers en kwalitatief in verhouding erg goed. Londen heeft alles, een echte wereldstad.”

Het complete onderzoek en de bijbehorende dataset zijn te vinden op www.surprisetickets.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Corona
2670 nieuwe horecaondernemingen sinds eerste lockdown

Coronacrisis of niet, het aantal horecaondernemingen stijgt. Sinds de eerste lockdown, in maart 2020, zijn er 2670 horecazaken bij gekomen. Hiermee heeft de verwachte kaalslag in de horeca dus niet plaatsgevonden. Cijfers van de Kamer van Koophandel (KvK) maken inzichtelijk dat er nu ruim 74.000 ...

Corona
Verspreiding Britse coronamutatie slecht nieuws voor de horeca?

Het Outbreak Management Team (OMT) laat weten zich zorgen te maken over de verspreiding van de Britse coronamutatie in ons land. In meest recente advies worden deze zorgen gedeeld. Ook worden strengere maatregelen niet uitgesloten. Welke dat zijn, is nog niet bekend, alhoewel de avondklok al besprok ...

Economie Corona
20 procent van de Nederlandse restaurants verwacht de deuren nooit meer te openen

Uit recent onderzoek van WijnSpijs blijkt dat 20 procent van de 1200 samenwerkende restaurateurs ernstige twijfels heeft over het voortbestaan van hun levenswerk. Het evenementenbureau WijnSpijs.nl verzorgde in samenwerking met 1200 restaurants in Nederland en België de culinaire WijnSpijs Wand ...

Achtergronden Corona
KIPPENTENT deelt snert uit aan zorgmedewerkers verpleeghuis

Vandaag heeft KIPPENTENT hun huisgemaakte snert uitgedeeld aan alle zorgmedewerkers van verpleeghuis Veenstaete in Kortenhoef (Wijdemeren). Hiermee willen ze hen een hart onder de riem steken en hun grote waardering uiten voor het geweldige werk van deze mensen tijdens de coronacrisis. De KIPPENT ...

Achtergronden Gastronomie
Horecaondernemer Han Ji over de horecatrends in 2021

2020 was voor horecaondernemers een onstuimig jaar, om het zacht uit te drukken. De komst van het coronavirus zorgde ervoor dat de horeca meerdere malen de deuren moest sluiten, ondernemers inkomsten misliepen, en creativiteit en support van de (lokale) consument een must was om te overleven. Wat st ...

Drinks Corona
2020 was ook voor bierbrouwers een rampjaar

De bierverkoop is in Nederland in 2020 met 14% gedaald ten opzichte van 2019. In de horeca en evenementenbranche was de daling zelfs ruim 58%. Dit is uiteraard het gevolg van de COVID-19-maatregelen. Sinds het (opnieuw) sluiten van de horeca in oktober zien we dat de verkoop van bier daar met 89% is ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: