Bar-restaurant IJver opent zomer 2019

19 maart 2019 | Yonne van Geene

In de zomer van 2019 opent IJver haar deuren in de voormalige Scheepsbouwloods op de NDSM-werf in Amsterdam-Noord. Er wordt hard gewerkt aan dit robuuste restaurant met een eigenzinnige menu- en drankenkaart. Op deze iconische locatie met een groot binnen- en buitenterras kunnen gasten staks genieten van lunch, diner en borrel.

In de voormalige Scheepsbouwloods op de NDSM-werf vinden maandelijks de IJhallen plaats. In de centrale loods herrijst een acht meter hoog pand waarin wordt gewerkt aan een bijzonder restaurant. De ondernemers Reinout Ezinga, Sikko de Jong, Tim Jongens, Herman Klukkert en Arne Kleijn creëren samen met de ontwerpers Adam Marshall en Teske Clijsen van Koelhuis Frigo een uitnodigende, levendige plek. Authentieke industriële elementen worden gecombineerd met felle kleuren, planten en bijzondere objecten. Het gehele pand wordt bekleed met koudgewalst staal dat handmatig met een gasbrander is bewerkt voor een unieke uitstraling.

De ruimte wordt flexibel ingedeeld en biedt daarmee alle mogelijkheden voor meetings, presentaties en feesten van 5 tot 500 personen. De locatie kenmerkt zich door een uitstekende bereikbaarheid en parkeergelegenheid.

Eigenzinnige gerechten

In de keuken zwaait chefkok en culinair adviseur Herman Klukkert straks de scepter. “De menukaart van IJver wordt een frisse mix van de Nederlands en de Franse keuken. We gaan koken met ingrediënten van Hollandse bodem, met een knipoog naar het eigenzinnige van Amsterdam. Bier is een belangrijk product bij IJver. Niet alleen op de drankkaart, maar ook in de keuken. We maken bier-spijscombinaties en koken met bier; denk aan een haantje gestoofd in Weizenbier, een frisse, hoppige dressing van IPA met jonge peulvruchten en een slush puppy van kriekenbier”, aldus Klukkert.

Het robuuste karakter van de NDSM komt in de gerechten terug. De keuken wordt uitgerust met een 3 laags houtskoolgrill die wordt gestookt met mangrove houtskool. “Dit zorgt voor een subtiele, karaktervolle smaak. Met volle, authentieke smaken, een stoere presentatie en herkenbare producten, willen wij een brede doelgroep trekken. De menukaart wordt regelmatig gewisseld met het seizoen als uitgangspunt en een belangrijke rol voor alles wat op het land, in de lucht en in de zee leeft.”

Daarnaast gaat IJver zich onderscheiden met bijzondere borrelhappen; van authentieke curry worst tot jerk chicken en van huisgemaakte piccalilly met oude kaas tot aan charcuterie van Hollandse bodem. Tevens biedt IJver een selectie aan ingelegde, ingemaakte en geconserveerde groenten en fruit. “Niet alleen om de Amsterdamse traditie van inleggen hoog te houden, maar ook om optimaal gebruik te maken van wat het seizoen te bieden heeft.”

Bier & wijn

IJver krijgt 34 tappunten, serveert biercocktails en heeft circa honderd verschillende bieren op fles. Ook de wijnliefhebber komt aan zijn trekken met een prachtig assortiment wijnen van een lokale wijnleverancier.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Culinair
Lars Albers en Randy Bouwer openen hun eigen restaurant Vigor in Vught

Chef Lars Albers en gastheer-sommelier Randy Bouwer hebben op 1 juli 2020 hun restaurant Vigor in Vught geopend. Vigor zetelt in de 17e-eeuwse rijksmonumentale villa Bleijenburg, die hiervoor volledig is verbouwd. Middelpunt in het 300 m2 grote restaurant is de ronde open keuken, die tegelijkertijd ...

Opening Utrecht
Gloednieuwe horecalocatie De Snip zoekt eigentijds concept

Om de bewoners van het snelst groeiende gebied van Nederland te faciliteren in een goede horeca- en werkomgeving, wordt er een horecaruimte aan het Berlijnplein (Utrecht) eind dit jaar opgeleverd door de Gemeente Utrecht. Vanaf nu kunnen ondernemers met een aantrekkelijk en eigentijds horecaconcept ...

Interview Longread
Interview: tijd voor meer vrouwen in de sterrenkeuken?

Vrouwelijke koks zijn nog (te) dun gezaaid, maar de aanstormende talenten Tess de Groot en Femke Klaassen, die bij respectievelijk Aan de Poel en De Librije werken, hebben een glansrijke toekomst in het verschiet. Ik spreek ze in De Librije, het driesterrenrestaurant in Zwolle en bespreek hun ervari...

Economie Coronacrisis
Rabobank: blijvende omzetdaling door coronacrisis

De lagere omzetten voor bijna alle bedrijfssectoren in Nederland gaan nog zeker een jaar aanhouden. Met name in de horeca, industrie, automotive en delen van de retailsector blijft de omzetdaling groot. Dat blijkt uit de analyse van omzetprognoses voor alle sectoren die Rabobank vandaag heeft gepubl...

Columns Starten in de horeca
Column: wat is jouw toekomstperspectief?

Is het in jouw horecabedrijf weer 'business as usual'? Vermoedelijk niet. Ook al ziet de zomer er voor velen niet slecht uit, één derde van de horecaondernemers denkt het niet te redden dit jaar. Het is een tijd waar het neerkomt op uitzonderlijk ondernemerschap, een hele lange...

Opening
Poké Perfect nu ook in Almere geopend

Onlangs is aan de Grote Markt een vestiging geopend van Poké Perfect. In dit restaurant staan gerechten op het menu die zijn geïnspireerd op de Hawaiiaanse keuken met poké bowls als basis. Bij Poké Perfect kunnen klanten terecht voor een snelle, heerlijke en bovendien gezon...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: