Bar-restaurant IJver opent zomer 2019

Auteur: Yonne van Geene
19 maart 2019
Bar-restaurant IJver opent zomer 2019

In de zomer van 2019 opent IJver haar deuren in de voormalige Scheepsbouwloods op de NDSM-werf in Amsterdam-Noord. Er wordt hard gewerkt aan dit robuuste restaurant met een eigenzinnige menu- en drankenkaart. Op deze iconische locatie met een groot binnen- en buitenterras kunnen gasten staks genieten van lunch, diner en borrel.

In de voormalige Scheepsbouwloods op de NDSM-werf vinden maandelijks de IJhallen plaats. In de centrale loods herrijst een acht meter hoog pand waarin wordt gewerkt aan een bijzonder restaurant. De ondernemers Reinout Ezinga, Sikko de Jong, Tim Jongens, Herman Klukkert en Arne Kleijn creëren samen met de ontwerpers Adam Marshall en Teske Clijsen van Koelhuis Frigo een uitnodigende, levendige plek. Authentieke industriële elementen worden gecombineerd met felle kleuren, planten en bijzondere objecten. Het gehele pand wordt bekleed met koudgewalst staal dat handmatig met een gasbrander is bewerkt voor een unieke uitstraling.

De ruimte wordt flexibel ingedeeld en biedt daarmee alle mogelijkheden voor meetings, presentaties en feesten van 5 tot 500 personen. De locatie kenmerkt zich door een uitstekende bereikbaarheid en parkeergelegenheid.

Eigenzinnige gerechten

In de keuken zwaait chefkok en culinair adviseur Herman Klukkert straks de scepter. “De menukaart van IJver wordt een frisse mix van de Nederlands en de Franse keuken. We gaan koken met ingrediënten van Hollandse bodem, met een knipoog naar het eigenzinnige van Amsterdam. Bier is een belangrijk product bij IJver. Niet alleen op de drankkaart, maar ook in de keuken. We maken bier-spijscombinaties en koken met bier; denk aan een haantje gestoofd in Weizenbier, een frisse, hoppige dressing van IPA met jonge peulvruchten en een slush puppy van kriekenbier”, aldus Klukkert.

Het robuuste karakter van de NDSM komt in de gerechten terug. De keuken wordt uitgerust met een 3 laags houtskoolgrill die wordt gestookt met mangrove houtskool. “Dit zorgt voor een subtiele, karaktervolle smaak. Met volle, authentieke smaken, een stoere presentatie en herkenbare producten, willen wij een brede doelgroep trekken. De menukaart wordt regelmatig gewisseld met het seizoen als uitgangspunt en een belangrijke rol voor alles wat op het land, in de lucht en in de zee leeft.”

Daarnaast gaat IJver zich onderscheiden met bijzondere borrelhappen; van authentieke curry worst tot jerk chicken en van huisgemaakte piccalilly met oude kaas tot aan charcuterie van Hollandse bodem. Tevens biedt IJver een selectie aan ingelegde, ingemaakte en geconserveerde groenten en fruit. “Niet alleen om de Amsterdamse traditie van inleggen hoog te houden, maar ook om optimaal gebruik te maken van wat het seizoen te bieden heeft.”

Bier & wijn

IJver krijgt 34 tappunten, serveert biercocktails en heeft circa honderd verschillende bieren op fles. Ook de wijnliefhebber komt aan zijn trekken met een prachtig assortiment wijnen van een lokale wijnleverancier.

Overig nieuws