Bar-restaurant IJver opent zomer 2019

19 maart 2019 | Yonne van Geene

In de zomer van 2019 opent IJver haar deuren in de voormalige Scheepsbouwloods op de NDSM-werf in Amsterdam-Noord. Er wordt hard gewerkt aan dit robuuste restaurant met een eigenzinnige menu- en drankenkaart. Op deze iconische locatie met een groot binnen- en buitenterras kunnen gasten staks genieten van lunch, diner en borrel.

In de voormalige Scheepsbouwloods op de NDSM-werf vinden maandelijks de IJhallen plaats. In de centrale loods herrijst een acht meter hoog pand waarin wordt gewerkt aan een bijzonder restaurant. De ondernemers Reinout Ezinga, Sikko de Jong, Tim Jongens, Herman Klukkert en Arne Kleijn creëren samen met de ontwerpers Adam Marshall en Teske Clijsen van Koelhuis Frigo een uitnodigende, levendige plek. Authentieke industriële elementen worden gecombineerd met felle kleuren, planten en bijzondere objecten. Het gehele pand wordt bekleed met koudgewalst staal dat handmatig met een gasbrander is bewerkt voor een unieke uitstraling.

De ruimte wordt flexibel ingedeeld en biedt daarmee alle mogelijkheden voor meetings, presentaties en feesten van 5 tot 500 personen. De locatie kenmerkt zich door een uitstekende bereikbaarheid en parkeergelegenheid.

Eigenzinnige gerechten

In de keuken zwaait chefkok en culinair adviseur Herman Klukkert straks de scepter. “De menukaart van IJver wordt een frisse mix van de Nederlands en de Franse keuken. We gaan koken met ingrediënten van Hollandse bodem, met een knipoog naar het eigenzinnige van Amsterdam. Bier is een belangrijk product bij IJver. Niet alleen op de drankkaart, maar ook in de keuken. We maken bier-spijscombinaties en koken met bier; denk aan een haantje gestoofd in Weizenbier, een frisse, hoppige dressing van IPA met jonge peulvruchten en een slush puppy van kriekenbier”, aldus Klukkert.

Het robuuste karakter van de NDSM komt in de gerechten terug. De keuken wordt uitgerust met een 3 laags houtskoolgrill die wordt gestookt met mangrove houtskool. “Dit zorgt voor een subtiele, karaktervolle smaak. Met volle, authentieke smaken, een stoere presentatie en herkenbare producten, willen wij een brede doelgroep trekken. De menukaart wordt regelmatig gewisseld met het seizoen als uitgangspunt en een belangrijke rol voor alles wat op het land, in de lucht en in de zee leeft.”

Daarnaast gaat IJver zich onderscheiden met bijzondere borrelhappen; van authentieke curry worst tot jerk chicken en van huisgemaakte piccalilly met oude kaas tot aan charcuterie van Hollandse bodem. Tevens biedt IJver een selectie aan ingelegde, ingemaakte en geconserveerde groenten en fruit. “Niet alleen om de Amsterdamse traditie van inleggen hoog te houden, maar ook om optimaal gebruik te maken van wat het seizoen te bieden heeft.”

Bier & wijn

IJver krijgt 34 tappunten, serveert biercocktails en heeft circa honderd verschillende bieren op fles. Ook de wijnliefhebber komt aan zijn trekken met een prachtig assortiment wijnen van een lokale wijnleverancier.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards
Gouden Mossel prooi voor Robin van Persie en Sander de Kramer

Op woensdag 20 november heeft restaurant Kaat Mossel voor de 25ste keer een Gouden Mossel uitgereikt aan twee Rotterdammers die zich sterk inzetten voor de stad of een goed doel. Aan boord van het Spido-schip Abel Tasman kregen journalist en televisiepresentator Sander de Kramer en stervoetballer Ro...

Opening Rotterdam
Restaurant JAQ, dé hotspot in het Rotterdamse theaterdistrict

Op 12 december opent restaurant JAQ haar deuren in het theaterdistrict van Rotterdam, tegenover het Oude Luxor Theater en vlakbij het bruisende uitgaansgebied rondom het Hofplein. Het sfeervolle restaurant is dé plek om af te spreken voor een drankje tijdens of na het shoppen, voor een zakend...

Sanitair Advertorial
Papieren handdoeken in toiletten om de hoogste hygiënenormen te handhaven

De hoogste normen handhaven op het gebied van hygiëne en netheid is een belangrijk aandachtspunt voor elke horecazaak. De gezondheid en veiligheid van klanten en personeel is van cruciaal belang. Negatieve incidenten kunnen desastreuze gevolgen hebben voor de zaken en voor de reputatie. Hand...

Economie
Personeel houdt ondernemer uit zijn slaap

Ruim de helft (55%) van alle ondernemers uit het MKB ligt ’s nachts wel eens wakker van zorgen over de eigen onderneming. Met name het vinden en behouden van goed personeel zorgt voor slapeloze nachten. Daarnaast zijn niet betalende klanten en een verstoorde werk-privébalans veel voorko...

Internationaal Michelin
Nieuw tweesterrenrestaurant in de Michelin Gids België en Luxemburg 2020

Michelin stelt met veel genoegen de selectie van de MICHELIN Gids België en Luxemburg 2020 voor. De jeugdige schwung van talentvolle chefs zorgt in deze nieuwe editie voor één nieuw tweesterrenrestaurant en zeven prikkelende sterren. Het summum van de Belgische gastronomie, dat is...

Columns
Column Sico de Moel: Derde date

Rode broek, keurige schoenen, net jasje, ik zette zijn prachtige bloem even in een vaasje. Hij had afgesproken met mijn buurmeisje. Ze woont bij mij aan de overkant van de gracht. Het zou hun derde date worden. Het regende buiten een beetje en de dame liet nog even op zich wachten. "He...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: