Bar-bistro geopend in voormalig DE hoofdkantoor

12 december 2018 | Thijs Jacobs

Op 30 november opende Mr. Black and the White Ox dan eindelijk echt zijn deuren. Onder de rook van de Douwe Egberts fabriek, die altijd zo heerlijk naar vers gebrande koffie ruikt, bevindt zich dit nieuwe restaurant. Deze bar-bistro is de gehele dag geopend voor een ontbijt en een kop koffie tot een borrel of uitgebreid vijfgangendiner.

Unieke locatie

Mr. Black and the White Ox zit op de begane grond van de BLEND, het voormalige hoofdkwartier van Douwe Egberts. Daar waar vroeger de spaarpunten ingeleverd konden worden, staat nu een steam punk koffiebar, waar nog steeds authentieke DE koffie wordt geschonken. Daarnaast is er een hoofdrol weggelegd voor wijn: in de wineroom liggen maar liefst 3500 wijnen. Vanuit de skybox, de voormalige boardroom van Douwe Egberts, is er een prachtig uitzicht over Utrecht. Deze is te huur is voor vergaderingen en zakelijke evenementen. De overige verdiepingen van de BLEND worden bezet door short stay appartementen en kantoorunits.

Mr Black & The White Ox

Mr. Black refereert aan zwarte koffie. Het is dé plek voor een kop koffie, cocktail of een lekker hapje eten in een geheel ongedwongen en huiselijke sfeer. De bar is het kloppende hart van de BLEND (het voormalige hoofdkwartier van Douwe Egberts).

The White Ox is vernoemd naar de kruidenierswinkel van Egberts Douwes waar het allemaal begon. De winkel ‘de Witte Os’ in Joure was volgestouwd met koloniale waren: Koffie, thee, chocola, zoethout, anijs en specerijen. Diezelfde koloniale waren liggen aan de basis van urban bistro ‘the White Ox’. 

Van voorbereiding tot opening  

De afgelopen maanden zijn veel krachten gebundeld om neer te zetten wat er nu staat. KingKongs, het internationale ontwerpbureau (o.a. bekend van Berlage in Eindhoven en the Suicide Club in Rotterdam) heeft Mr. Black and the White Ox voorzien van een opvallend en uitbundig interieur. I.s.m. Douwe Egberts is er een vleugje Douwe Egberts historie aan toegevoegd. Terwijl er met man en macht gewerkt werd aan de transformatie van het voormalige hoofdkantoor aan de Vleutensevaart, volgden chefs bijzondere masterclasses, werden de wijnen met zorg geselecteerd en werd er achter de schermen proefgedraaid.

Het hotel draait al een aantal weken en vanaf vrijdag 30 november is ook Mr. Black and the White Ox zeven dagen per week geopend. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Tech
Met Tikkie Check supersnel en eenvoudig afrekenen in horeca

Voor iedereen die op het terras of in een restaurant na een drankje of maaltijd snel en zonder tussenkomst van personeel de rekening wil betalen, biedt Tikkie Check vanaf nu de mogelijkheid in een handomdraai contactloos af te rekenen. Het enige dat je hoeft te doen, is de camera van je smartphon...

Opening
Amerikaanse franchiseketen Wayback Burgers gaat uitbreiden in Nederland

Sinds december 2018 is de Amerikaanse franchiseketen Wayback Burgers gevestigd in Nederland. Na ruim een jaar succesvol te hebben gedraaid, is Stefan Boers – Master Franchisehouder Nederland – klaar om de volgende stap te nemen in het realiseren van zijn ambitie; 10 nieuwe full service ...

Interview Longread
Interview: tijd voor meer vrouwen in de sterrenkeuken?

Vrouwelijke koks zijn nog (te) dun gezaaid, maar de aanstormende talenten Tess de Groot en Femke Klaassen, die bij respectievelijk Aan de Poel en De Librije werken, hebben een glansrijke toekomst in het verschiet. Ik spreek ze in De Librije, het driesterrenrestaurant in Zwolle en bespreek hun ervari...

Events
Horecava 2021 gaat hybride

Horecava verrijkt haar 65e editie, die plaatsvindt van 11 – 14 januari 2021 in RAI Amsterdam, met een online programma. Het evenement zal in aangepaste vorm face-2-face, volgens de COVID-19 richtlijnen, én virtueel live zijn. De vakbeurs, die foodservice professionals al jaren met elkaa...

Awards
Beachclub Lekker uit Vrouwenpolder Beste Paviljoen van 2020

Donderdag 30 juli werden de jaarlijkse prijzen voor het Beste Paviljoen en het Schoonste Strand van Nederland uitgereikt. De prijs voor het Schoonste Strand van Nederland ging naar Ameland. En voor het eerst mocht de jury zelfs een tien toekennen voor de schoonheid van dit strand. Friesland had met ...

Opening
Sterrenzaak opent bistro: Bistro TWO in Roermond

Begin september mag de gezellige Limburgse stad, Roermond een nieuwe top bistro verwelkomen op de Roerkade. Waar de brasserie van het luxe Hotel Dux eerder gevestigd was, zal binnenkort een nieuwe wind, genaamd Bistro TWO, waaien. Bethany DeLong en Edwin Soumang, eigenaars van het met een Micheli...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: