Bar 1672 is de nieuwe aanwinst van Martini Hotel Group

16 december 2019 | Thijs Jacobs

Op 12/12 is om 16.72 uur (oftewel 17.12 uur) in Groningen een nieuw restaurant, wine- en cocktailbar geopend: Bar 1672. De bijzondere horecagelegenheid in het karakteristieke pand aan het Gedempte Zuiderdiep op nummer 15 is de recente aanwinst van Martini Hotel Group.

Over Bar 1672

Bar 1672 is een plek waar je cocktails, exclusieve champagnes, kwalitatief goede wijnen en bieren drinkt. Eten doe je door samen te delen; ook wel ‘sharing food’ genoemd. Het concept van sharing dinner is dat je verschillende gerechtjes bestelt die samen een maaltijd vormen. Op de menukaart staan zowel vlees-, vis- als vegetarische gerechten, die uitzonderlijk worden bereid door chef-koks Miguel Sakarov Miguel en Martijn Brugman.

Bedrijfsleider Niels Wichers heeft zin in de uitdaging: “Het is in alle opzichten een super mooie zaak, waar je hoge hospitality en toegankelijke service met de juiste kennis van producten mag verwachten.”

Nieuwe aanwinst Martini Hotel Group

Bar 1672 is onderdeel van Martini Hotel Group, bestaande uit Martini Hotel, Bud Gett Hostels, WEEVA, Taveerne Rabenhaupt in Groningen en Brinkhotel en Eethuis voor Allen in Zuidlaren. Daarnaast exploiteert Martini Hotel Group in Haren Nescio Hotel Groningen. Eigenaren Fred en Ilona Dalebout: “De strategie van Martini Hotel Group is om de historie van karakteristieke panden terug te laten komen in vernieuwende concepten. Zo is Bar 1672 op dezelfde plek terug van weggeweest, nadat het in de jaren ’70 al Café 1672 heette.” Toentertijd fungeerde het café als kleinkunstpodium, nu is het een bar met een klassieke twintiger jaren sfeer dankzij de stijlvolle inrichting. Met een knipoog naar de artistieke geschiedenis komen wereldberoemdheden terug in zowel het interieur als in de huisstijl.

Karakteristiek pand

Gedempte Zuiderdiep 15 is een plek die nauw verbonden is aan de Groninger geschiedenis, waar de kanonskogels van Bommen Berend nog altijd in de gevel terug zijn te vinden. Een bar die door de jaren heen veel verschillende gasten heeft mogen ontvangen; van theater tot jazz en van schrijvers tot cabaretiers. Destijds gerund door een gastvrije kunstenaar, die elke avond zorgde dat mensen de tijd vergaten, maar nieuwe herinneringen maakten. Aan deze legendarische momenten kwam een einde. En juist nu het leven zoveel sneller is, is Bar 1672 weer een plek waar men onder het genot van heerlijke dranken en gerechten hun tijd met elkaar deelt.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns
Column Fernando Jonker: maak soms een uitzondering

Bij Fernando’s gebruiken we convenienceproducten. Is dat per definitie fout? Ik vind van niet. Sojasaus, is daar iets mis mee? Vissaus? Als je dat zelf moet gaan maken, gaat er ontzettend veel tijd en moeite in zitten en levert het iets op qua smaak? Misschien wel, maar ik vind de kant-en-k...

Nice 'n Easy
Seafood Bar Je m'en Fish uit Gent brengt zeevruchten met een twist

De Frans-Engelse woordspeling zegt het eigenlijk allemaal. In de Gentse seafood bar ‘Je m’en Fish’ hoef je geen net pak te dragen om een oester te degusteren. Hier krijg je kwaliteit uit de zee die je zelfs staand aan de bar kan verorberen. Drie jongelui die hun job als advocate...

Culinair Nice 'n Easy
Rik Jansma en Laurens Samsen (Basiliek) in gesprek over convenience

De kwaliteit van veel ‘gemaksproducten’ is de afgelopen jaren steeds beter geworden. Toch blijft koken vooral een ambacht. In sterrenrestaurant Basiliek in Harderwijk gaan eigenaar en sterrenchef Rik Jansma en zijn pupil Laurens Samsen het gesprek aan. Convenienceproducten, halffabricate...

Economie
Horeca 22.00 uur dicht, maximaal dertig gasten binnen

De horeca is verplicht om vanaf dinsdag 29 september de deuren om 22.00 uur te sluiten. Vanaf 21.00 uur mag er niemand meer naar binnen. In publieke ruimtes mogen nog maar maximaal 30 mensen samenkomen. In de buitenruimte gaat landelijk een maximum van 40 personen gelden voor bijeenkomsten. Daarbij ...

Achtergronden Vega
Eet Geen Dierendag: hoe vier jij het?

Elk jaar op 4 oktober vertroetelen we onze trouwe viervoeters. Het kan niet op: van extra lange wandelingen tot enorme botten, cadeautjes en zelfs hele taarten. Dit jaar viert Wakker Dier alweer voor de 10e keer Eet Geen Dierendag en maken we er ook voor onszelf een feestje van. We vieren deze bijzo...

Economie KHN
KHN pleit voor extra steunmaatregelen

De snelle toename in het aantal besmettingen was de aanleiding voor een extra persconferentie van premier Rutte en minister De Jonge vanavond. Het aantal coronabesmettingen blijft stijgen, het kabinet grijpt daarom landelijk keihard in. Opnieuw krijgt de horeca harde klappen. Aanvullend op de maa...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: