Bar 1672 is de nieuwe aanwinst van Martini Hotel Group

16 december 2019 | Thijs Jacobs

Op 12/12 is om 16.72 uur (oftewel 17.12 uur) in Groningen een nieuw restaurant, wine- en cocktailbar geopend: Bar 1672. De bijzondere horecagelegenheid in het karakteristieke pand aan het Gedempte Zuiderdiep op nummer 15 is de recente aanwinst van Martini Hotel Group.

Over Bar 1672

Bar 1672 is een plek waar je cocktails, exclusieve champagnes, kwalitatief goede wijnen en bieren drinkt. Eten doe je door samen te delen; ook wel ‘sharing food’ genoemd. Het concept van sharing dinner is dat je verschillende gerechtjes bestelt die samen een maaltijd vormen. Op de menukaart staan zowel vlees-, vis- als vegetarische gerechten, die uitzonderlijk worden bereid door chef-koks Miguel Sakarov Miguel en Martijn Brugman.

Bedrijfsleider Niels Wichers heeft zin in de uitdaging: “Het is in alle opzichten een super mooie zaak, waar je hoge hospitality en toegankelijke service met de juiste kennis van producten mag verwachten.”

Nieuwe aanwinst Martini Hotel Group

Bar 1672 is onderdeel van Martini Hotel Group, bestaande uit Martini Hotel, Bud Gett Hostels, WEEVA, Taveerne Rabenhaupt in Groningen en Brinkhotel en Eethuis voor Allen in Zuidlaren. Daarnaast exploiteert Martini Hotel Group in Haren Nescio Hotel Groningen. Eigenaren Fred en Ilona Dalebout: “De strategie van Martini Hotel Group is om de historie van karakteristieke panden terug te laten komen in vernieuwende concepten. Zo is Bar 1672 op dezelfde plek terug van weggeweest, nadat het in de jaren ’70 al Café 1672 heette.” Toentertijd fungeerde het café als kleinkunstpodium, nu is het een bar met een klassieke twintiger jaren sfeer dankzij de stijlvolle inrichting. Met een knipoog naar de artistieke geschiedenis komen wereldberoemdheden terug in zowel het interieur als in de huisstijl.

Karakteristiek pand

Gedempte Zuiderdiep 15 is een plek die nauw verbonden is aan de Groninger geschiedenis, waar de kanonskogels van Bommen Berend nog altijd in de gevel terug zijn te vinden. Een bar die door de jaren heen veel verschillende gasten heeft mogen ontvangen; van theater tot jazz en van schrijvers tot cabaretiers. Destijds gerund door een gastvrije kunstenaar, die elke avond zorgde dat mensen de tijd vergaten, maar nieuwe herinneringen maakten. Aan deze legendarische momenten kwam een einde. En juist nu het leven zoveel sneller is, is Bar 1672 weer een plek waar men onder het genot van heerlijke dranken en gerechten hun tijd met elkaar deelt.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Rotterdam
Vernieuwd sterrenrestaurant Amarone Rotterdam heropent na brand

Restaurant Amarone in Rotterdam zal op 21 februari 2020 de deuren weer openen na de brand die het in augustus 2019 trof. Het sterrenrestaurant van chef-kok Jan van Dobben en gastvrouw-sommelier Yoshiko van Dobben-Takayama heeft een nieuwe inrichting gekregen met een vleugje Japan. Vleugje Japan i...

"Een concept bewaken vergt scherpte"

Een ijzersterk concept bepaalt het bestaansrecht van je horecaonderneming. De concurrentie in de horeca is moordend. Om te overleven is een eigen identiteit, DNA en karakter noodzakelijk. Een goed concept neerzetten en bewaken is een voortdurend proces, voor iedere ondernemer. De manier waarop Vi...

Opening Restaurant Vega
Nationale Week Zonder Vlees opent pop-up restaurant in samenwerking met Peter Lute

Vanaf vandaag is het mogelijk om te reserveren voor het Week Zonder Vlees pop-up restaurant, dat van 9 t/m 15 maart tijdens de Nationale Week Zonder Vlees geopend wordt in Muiden. Het restaurant staat onder leiding van topchef Peter Lute en het team van de Kruidfabriek, die alle gasten met een vege...

Opening Rotterdam
Chef-kok Florian van Dillen opent in maart 2020 eigen restaurant in Rotterdam

Het Scheepvaartkwartier in Rotterdam krijgt er een nieuwe horecagelegenheid bij. Chef-kok Florian van Dillen opent er een restaurant en bar in het pand van het voormalige restaurant La Stanza. Het bedrijf opent in maart 2020 de deuren en opereert onder de vlag van by FLIPP. Florian van Dillen (29...

Columns Blog
Kan het uit?

Vandaag werd ik benaderd door een landelijke nieuwswebsite. De dame in kwestie had een vraag gerelateerd aan horeca-advies. Of ik in een video mijn mening wilde geven over ‘All you can eat’ restaurants. Hoe ze financieel uitkomen met zo’n concept waar mensen ongelimiteerd eten en d...

Opening Internationaal
Foodhall Scheveningen opent haar deuren [Foto's]

Op de Noordboulevard vind je vanaf dit voorjaar de gloednieuwe Foodhall Scheveningen: een prachtige hal met de look en feel van een levendig en werelds marktplein, waar je kunt genieten van gerechten uit zestien verschillende wereldkeukens. Foodhall Scheveningen is dé locatie voor een hapje e...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: