BADHOTEL BRUIN HEEFT EEN TOPCHEF

8 september 2014 |
BADHOTEL BRUIN HEEFT EEN TOPCHEF<

Met veel trots kondigt Badhotel Bruin op Vlieland de nieuwe topchef van haar huiselijk chique restaurant Bravoure aan. Gasten van Bravoure kunnen vanaf
1 november gastronomisch genieten van culinaire gerechten bereid door chefkok Robert Buurma. “Buurma wil passie voor mooie gerechten en koken overbrengen”, aldus Paul en Mirjam Westers, eigenaren van Badhotel Bruin, waar restaurant Bravoure deel van uitmaakt. “Dit staat erg voor wat wij als locatie en restaurant willen uitstralen. Kleinschaligheid, eerlijke, pure ingrediënten en bijzondere gerechten. Wij zijn erg blij met zijn komst. Onder de leiding van de nieuwe chef willen we de culinaire aspiraties van ons restaurant verder uitbreiden en de kwaliteit nog verder verhogen.”

Frisse ‘culinaire wind' in de keuken
Robert Buurma (33), bekend om zijn pure smaken en bijzondere combinaties, verrast de culinaire liefhebber met gerechten geïnspireerd op de klassieke Franse keuken. Al deze gerechten herbergen authenthieke smaken, met een moderne, toegankelijke twist. De mooiste seizoensgebonden en streekgebonden ingrediënten worden samengebundeld tot een verrassend geheel, uiteraard in de stijl van Bravoure. Met deze kookstijl wordt er een nieuwe culinaire impuls gegeven aan Bravoure, met ambititie op hoog niveau. De chef is al bekend met de keuken en het concept van Badhotel Bruin, waar hij eerder al een seizoen werkte. Buurma: “Starten bij Bravoure is een waanzinnige kans, ik kijk er naar uit om te beginnen in dit bijzondere boutique hotel. Badhotel Bruin heeft een unieke en vernieuwende filosofie die mij erg aanspreekt. Ik stap binnen in een enthousiast team met een frisse blik op de toekomst. Ik verheug me daarom ook op onze samenwerking.”

Buurma’s signature dish
In 2014 is Buurma door vijf verschillende middelbare koksscholen uitgeroepen tot ‘leermeester Noord-Nederland.’ Voor de chef is het belangrijk dat zijn brigade in de keuken de intentie van een gerecht weet. Buurma brengt zijn passie voor koken en producten over door zijn team te betrekken bij het hele bereidingsproces van A tot Z. Zijn signature dish bestaat uit een unieke combinatie van geschaafde eendenlever met knetterchocolade, mango en pistache. “Een gerecht moet echt een belevingsmoment zijn in presentatie en smaak”, aldus Buurma. Dit gerecht staat vanaf november ook op de nieuwe kaart van Bravoure.

MEER LEZEN OVER TOPCHEFS? KLIK HIER!
Over Restaurant Bravoure
Begin 2014 heeft het restaurant van Badhotel Bruin een eigen naam gekregen: ‘Bravoure’. Verse en streekgebonden ingrediënten vormen de basis van vindingrijke en culinaire gerechten, samengesteld door de chef. Bravoure vormt niet alleen het podium voor een culinaire belevenis, maar is daarnaast ook in het bezit van de grootse wijnvoorraad van Noord-Holland. Bijeenkomsten en besloten etentjes kunnen gehouden worden in de ‘Kapiteinskamer’, een sfeervolle, rustieke ruimte. Tevens is er de mogelijkheid om te lunchen of dineren in de beschutte tuin van Bravoure en kun je je heerlijk in de watten laten leggen in de Rivièra Lounge. Op dinsdag en woensdag is het à la carte restaurant gesloten, de Brasserie is op deze dagen wel geopend.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Culinair
De Librije 6 jaar op rij de beste

De winnaars van de zesde editie van de Restaurant Awards zijn zojuist bekend gemaakt. Vijfhonderd gerenommeerde chefs mochten ook dit jaar weer hun stem uitbrengen in twaalf verschillende categorieën. De Librije* (Zwolle) is voor de zesde keer op rij uitgeroepen tot 'Beste Restaurant van Ne...

Opening Den Haag
Nieuw restaurant opent in Zaal 3 van Het Nationale Theater

Op zaterdag 29 februari opent een nieuw restaurant in het Energiekwartier in Den Haag van de bedenkers van ñ: Restaurant Drie. Restaurant Drie is gelegen in de voormalige kantoren van de Electriciteitsfabriek in het centrum van Den Haag, omringd door een groen terras. Daarnaast dient Restaura...

Bezorgen Achtergronden
Brabanders eten vooral kip met carnaval 

Brabantse carnavalsvierders eten graag kip. Dat blijkt uit cijfers van maaltijdplatform Deliveroo. Op basis van data van de carnavalsdagen afgelopen jaren bekeek het bedrijf waar zij tijdens carnaval een piek in bestellingen kunnen verwachten, en waar de feestgangers per stad het meest zin in hebben...

Wet- en regelgeving Bezorgen
Veel overtredingen bij maaltijdbezorgers

De Inspectie SZW constateert veel overtredingen door horecabedrijven die eigen bezorgers in dienst hebben. Bij meer dan de helft van de gecontroleerde bedrijven gaat het mis. Het ontbreekt bij deze bedrijven vaak aan kennis over wat wettelijk is toegestaan. Bezorgers krijgen te weinig betaald, werke...

Awards Culinair
Mart Oude Luttikhuis wint kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs

De kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2020 van Chaîne des Rôtisseurs is gewonnen door Mart Oude Luttikhuis. De pas 20-jarige chef van sterrestaurant De Bloemenbeek in De Lutte plaatst zich hiermee voor de internationale wedstrijd in Parijs later dit jaar. In Leerh...

Events Marketing
Wat doe jij met Nationale Pannenkoekendag?               

Op 20 maart vieren wij met zijn allen de ‘Nationale Pannenkoekendag’. Dit is de dag waarop pannenkoeken maken en het eten ervan centraal staat. Veel basisscholen vieren deze dag doormiddel van het bakken van pannenkoeken voor opa’s, oma’s en ouderinstellingen. Deze basisschol...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: