BADHOTEL BRUIN HEEFT EEN TOPCHEF

8 september 2014 |
BADHOTEL BRUIN HEEFT EEN TOPCHEF<

Met veel trots kondigt Badhotel Bruin op Vlieland de nieuwe topchef van haar huiselijk chique restaurant Bravoure aan. Gasten van Bravoure kunnen vanaf
1 november gastronomisch genieten van culinaire gerechten bereid door chefkok Robert Buurma. “Buurma wil passie voor mooie gerechten en koken overbrengen”, aldus Paul en Mirjam Westers, eigenaren van Badhotel Bruin, waar restaurant Bravoure deel van uitmaakt. “Dit staat erg voor wat wij als locatie en restaurant willen uitstralen. Kleinschaligheid, eerlijke, pure ingrediënten en bijzondere gerechten. Wij zijn erg blij met zijn komst. Onder de leiding van de nieuwe chef willen we de culinaire aspiraties van ons restaurant verder uitbreiden en de kwaliteit nog verder verhogen.”

Frisse ‘culinaire wind' in de keuken
Robert Buurma (33), bekend om zijn pure smaken en bijzondere combinaties, verrast de culinaire liefhebber met gerechten geïnspireerd op de klassieke Franse keuken. Al deze gerechten herbergen authenthieke smaken, met een moderne, toegankelijke twist. De mooiste seizoensgebonden en streekgebonden ingrediënten worden samengebundeld tot een verrassend geheel, uiteraard in de stijl van Bravoure. Met deze kookstijl wordt er een nieuwe culinaire impuls gegeven aan Bravoure, met ambititie op hoog niveau. De chef is al bekend met de keuken en het concept van Badhotel Bruin, waar hij eerder al een seizoen werkte. Buurma: “Starten bij Bravoure is een waanzinnige kans, ik kijk er naar uit om te beginnen in dit bijzondere boutique hotel. Badhotel Bruin heeft een unieke en vernieuwende filosofie die mij erg aanspreekt. Ik stap binnen in een enthousiast team met een frisse blik op de toekomst. Ik verheug me daarom ook op onze samenwerking.”

Buurma’s signature dish
In 2014 is Buurma door vijf verschillende middelbare koksscholen uitgeroepen tot ‘leermeester Noord-Nederland.’ Voor de chef is het belangrijk dat zijn brigade in de keuken de intentie van een gerecht weet. Buurma brengt zijn passie voor koken en producten over door zijn team te betrekken bij het hele bereidingsproces van A tot Z. Zijn signature dish bestaat uit een unieke combinatie van geschaafde eendenlever met knetterchocolade, mango en pistache. “Een gerecht moet echt een belevingsmoment zijn in presentatie en smaak”, aldus Buurma. Dit gerecht staat vanaf november ook op de nieuwe kaart van Bravoure.

MEER LEZEN OVER TOPCHEFS? KLIK HIER!
Over Restaurant Bravoure
Begin 2014 heeft het restaurant van Badhotel Bruin een eigen naam gekregen: ‘Bravoure’. Verse en streekgebonden ingrediënten vormen de basis van vindingrijke en culinaire gerechten, samengesteld door de chef. Bravoure vormt niet alleen het podium voor een culinaire belevenis, maar is daarnaast ook in het bezit van de grootse wijnvoorraad van Noord-Holland. Bijeenkomsten en besloten etentjes kunnen gehouden worden in de ‘Kapiteinskamer’, een sfeervolle, rustieke ruimte. Tevens is er de mogelijkheid om te lunchen of dineren in de beschutte tuin van Bravoure en kun je je heerlijk in de watten laten leggen in de Rivièra Lounge. Op dinsdag en woensdag is het à la carte restaurant gesloten, de Brasserie is op deze dagen wel geopend.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Events Rotterdam
Burgerbar viert vijfjarig bestaan tijdens festival in Rotterdam

Ter Marsch & Co verblijdt 12.000 bezoekers met het grillen en flippen van award winning hamburgers. En omdat zij jarig zijn, delen zij tijdens het festival A Day at the Park op 21 september 2019 VIB (Very Important Burger) bandjes uit. Met zo’n begeerlijk VIB bandje krijg je op vertoon hie...

Awards Cocktails
Andrei Talapanescu van Pulitzer's Bar uitgeroepen tot Patrón Perfectionist Benelux 2019

Andrei Talapanescu, Head Bartender Pulitzer’s Bar, is uitgeroepen tot Patrón Perfectionist van de Benelux tijdens de Patrón Perfectionists cocktailcompetitie. Hij wist de jury te overtuigen van zijn kwaliteiten tijdens de Benelux finale in de Vondelkerk in Amsterdam en draagt nu ...

Opening Culinair
Midtown Grill Amsterdam heropend na renovatie

Na een twee maanden durende renovatie heeft het nieuwe Midtown Grill restaurant opnieuw haar deuren geopened. Midtown Grill is een spraakmakend steakhouse dat een ongeëvenaarde ervaring biedt met de beste steaks uit de vernieuwde open showkeuken, “Meat Experience Room” en exclusieve...

Food Opening
Fotoreportage: Van stoffige afhaalchinees naar ultieme hotspot

Elke stad in Nederland heeft er één. Een Chinees afhaalrestaurant. Vaak een familiebedrijf dat het imago draagt van een stoffig restaurantje, met een eindeloos menu van honderden gerechten. Misschien is dat de reden waarom hun overlevingskans in De Lage Landen met bijna 75% jaar-op-jaa...

Interieur
Fotoreportage The Streetfood Club

The Streetfood Club in Utrecht siert de cover van de aanstaande RestaurantKrant. De najaarseditie ligt tijdens het schrijven van dit bericht bij de drukker. Nog een paar dagen wachten en dan lees je hoe Joost en Wes, eigenaren van The Streetfood Club, dit machtige concept hebben ontwikkeld (niet all...

Bier
Kasteel Maurick Vught introduceert eigen kasteelbier met Oranje-Spaanse noot

Kasteel Maurick in Vught introduceert een ambachtelijk gebrouwen kasteelbier met de naam Heerlijke Hendrik. Het bier is geïnspireerd op prins Frederik Hendrik van Oranje die vanuit Kasteel Maurick in 1629 de strijd tegen de Spanjaarden leidde tijdens de belegering van ’s-Hertogenbosch. He...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: