BADHOTEL BRUIN HEEFT EEN TOPCHEF

8 september 2014 |
BADHOTEL BRUIN HEEFT EEN TOPCHEF<

Met veel trots kondigt Badhotel Bruin op Vlieland de nieuwe topchef van haar huiselijk chique restaurant Bravoure aan. Gasten van Bravoure kunnen vanaf
1 november gastronomisch genieten van culinaire gerechten bereid door chefkok Robert Buurma. “Buurma wil passie voor mooie gerechten en koken overbrengen”, aldus Paul en Mirjam Westers, eigenaren van Badhotel Bruin, waar restaurant Bravoure deel van uitmaakt. “Dit staat erg voor wat wij als locatie en restaurant willen uitstralen. Kleinschaligheid, eerlijke, pure ingrediënten en bijzondere gerechten. Wij zijn erg blij met zijn komst. Onder de leiding van de nieuwe chef willen we de culinaire aspiraties van ons restaurant verder uitbreiden en de kwaliteit nog verder verhogen.”

Frisse ‘culinaire wind' in de keuken
Robert Buurma (33), bekend om zijn pure smaken en bijzondere combinaties, verrast de culinaire liefhebber met gerechten geïnspireerd op de klassieke Franse keuken. Al deze gerechten herbergen authenthieke smaken, met een moderne, toegankelijke twist. De mooiste seizoensgebonden en streekgebonden ingrediënten worden samengebundeld tot een verrassend geheel, uiteraard in de stijl van Bravoure. Met deze kookstijl wordt er een nieuwe culinaire impuls gegeven aan Bravoure, met ambititie op hoog niveau. De chef is al bekend met de keuken en het concept van Badhotel Bruin, waar hij eerder al een seizoen werkte. Buurma: “Starten bij Bravoure is een waanzinnige kans, ik kijk er naar uit om te beginnen in dit bijzondere boutique hotel. Badhotel Bruin heeft een unieke en vernieuwende filosofie die mij erg aanspreekt. Ik stap binnen in een enthousiast team met een frisse blik op de toekomst. Ik verheug me daarom ook op onze samenwerking.”

Buurma’s signature dish
In 2014 is Buurma door vijf verschillende middelbare koksscholen uitgeroepen tot ‘leermeester Noord-Nederland.’ Voor de chef is het belangrijk dat zijn brigade in de keuken de intentie van een gerecht weet. Buurma brengt zijn passie voor koken en producten over door zijn team te betrekken bij het hele bereidingsproces van A tot Z. Zijn signature dish bestaat uit een unieke combinatie van geschaafde eendenlever met knetterchocolade, mango en pistache. “Een gerecht moet echt een belevingsmoment zijn in presentatie en smaak”, aldus Buurma. Dit gerecht staat vanaf november ook op de nieuwe kaart van Bravoure.

MEER LEZEN OVER TOPCHEFS? KLIK HIER!
Over Restaurant Bravoure
Begin 2014 heeft het restaurant van Badhotel Bruin een eigen naam gekregen: ‘Bravoure’. Verse en streekgebonden ingrediënten vormen de basis van vindingrijke en culinaire gerechten, samengesteld door de chef. Bravoure vormt niet alleen het podium voor een culinaire belevenis, maar is daarnaast ook in het bezit van de grootse wijnvoorraad van Noord-Holland. Bijeenkomsten en besloten etentjes kunnen gehouden worden in de ‘Kapiteinskamer’, een sfeervolle, rustieke ruimte. Tevens is er de mogelijkheid om te lunchen of dineren in de beschutte tuin van Bravoure en kun je je heerlijk in de watten laten leggen in de Rivièra Lounge. Op dinsdag en woensdag is het à la carte restaurant gesloten, de Brasserie is op deze dagen wel geopend.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Ondernemen Coronacrisis
Tips voor restaurants: Zo ga je de crisis te lijf [Liveblog]

Alle drink,- en eetgelegenheden in Nederland zijn minstens tot en met 6 april 2020 gesloten. Een zware periode voor de de horecaondernemers en -medewerkers. Door het hele land onstaan in deze donkere dagen prachtige initiatieven om de branche overeind te houden. 'We are in this together'. ...

Coronacrisis
Horeca zeker dicht tot en met 28 april

Zojuist heeft premier Rutte bekendgemaakt dat de Nederlandse horeca zeker tot en met 28 april gesloten blijft. Hij raadt Nederlanders daarnaast ten zeerste af een meivakantie te plannen, wat voor hotels en B&B's duidelijk geen positief nieuws is, maar het komt niet onverwacht. Ook schole...

Blog Coronacrisis
Fernando Jonker, Dagboek in crisistijd: 'Thuiskunstenaars'

Afgelopen zaterdagavond knalden we alle driegangenmenu’s eruit. Het was prachtig! Toen wij om een uur of acht klaar waren met alle pakketten uitgeven en bezorgen, kreeg ik direct de eerste appjes binnen met filmpjes en foto’s van mensen die de gerechten zelf hadden opgemaakt. In de &...

Columns
Column Sico de Moel: We gaan weer open

We gaan weer open! 3 weken gesloten kunnen we nog wel trekken, maar de verplichte sluiting lijkt nu toch langer te gaan duren. Mijn koks worden gek thuis. We willen weer aan de slag. We hebben dus een speciaal menu voor thuis ontwikkeld. Met mooie lokale produkten van onze eigen lokale boeren....

Coronacrisis
Young Creators Group start HorecaTegoed

Om de horeca een hart onder de riem te steken, is Young Creators Group, een community voor jonge ondernemers en makers onder leiding van ondernemer Edwin de Jong, op eigen initiatief gestart met HorecaTegoed. HorecaTegoed is een initiatief waar je een gift aan jouw favoriete horecagelegenheid kunt g...

Coronacrisis
"Kabinet verlengt coronamaatregelen die gelden tot 6 april "

Het kabinet besluit aanstaande dinsdag 31 maart hoe het land verdergaat in de strijd tegen het coronavirus. De maatregelen die tot en met 6 april gelden, waaronder het sluiten van eet- en drinkgelegenheden en musea, worden dan verder besproken. Verschillende landelijke media, waaronder NU.nl en ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: