Aziatische concepten hebben de toekomst

6 februari 2017 | Thijs Jacobs

Horeca ondernemer Wim Markwat werkt sinds vandaag samen met de oprichter van de franchiseformule Wok to Go, Hung Yip. Markwat gaat in eerste instantie de organisatie van deze formule finetunen. “Fastservice is prima te combineren met Aziatisch eten en gezond leven. Dit is de toekomst. Samen met Yip ga ik van Wok to Go Nederland een merk maken dat de werknemers, maar ook de gasten, als lifestyle zullen ervaren.’’

De komende tijd neemt Markwat de organisatie onder de loep en gaat deze verder professionaliseren. Fysieke groei van het aantal vestigingen in Nederland, is niet prioriteit nummer één. Wok to Go bestaat uit 17 vestigingen in het hele land, van Amsterdam tot Maastricht. Daarvan zijn er vijf company stores. Jongeren, studenten en gezinnen die snelle maar gezonde fastfood zoeken, zijn de doelgroep.

Franchiseketen met eigen productiebedrijf
De franchiseformule staat bekend vanwege Aziatisch natural food dat op een meer Europese wijze is bereid, aangevuld met een aantal lunch- en dagproducten. De Chinese horecaondernemer Hung Yip heeft Wok to Go in 2003 opgericht. Naast de 17 winkels is er een eigen productiebedrijf. Markwat: “We gaan zorgvuldig naar het assortiment kijken. Alle e-nummers willen we mijden. Ook zullen we meer met groente en fruit werken.”
Yip zal zich bezig houden met de groei in andere landen. Egypte en Nigeria hebben al vestigingen. Gezien de grote vraag zullen de komende tijd nog meer landen volgen.

Andere bereidingstechnieken
Eind vorig jaar ontvouwde Markwat in verschillende media zijn visie ten aanzien van de toekomst van de fastservicesector. “De cafetaria in haar huidige vorm heeft geen goede toekomst in Nederland. Het roer moet om.” De eigenaar van Vitaria, Eeterij Family IJburg Amsterdam en Wetering Utrecht: “Frituren zal blijven bestaan in de cafetaria, maar andere bereidingstechnieken zullen meer op de voorgrond treden.”

Gezonde fastservice als Way of life
Met de aankondiging van de samenwerking voegt Markwat de daad bij het woord en gaat hij vorm geven aan zijn toekomstvisie. Daarin vormt gezond leven en eten de hoofdmoot. “We gaan met Wok To Go laten zien dat gezonde fastservice een way of life is, waarmee werknemers en gasten zich graag willen identificeren. Vanwege de geweldige producten van Wok to Go, verdient de keten meer bekendheid èn vestigingen.”

Sportieve interesse
Inmiddels is er vanuit de voetbalwereld belangstelling voor de Aziatische natural foodformule. “Een voetbalprof van een eredivisieclub heeft interesse om franchisenemer van twee zaken te worden.”

Shop-in-shop
De horecaondernemer ziet verder mogelijkheden in het aanbieden van Wok to Go als shop-in-shop formule voor cafetariahouders. Geïnteresseerde ondernemers kunnen zich melden bij Markwat.

Over Wim Markwat
Wim Markwat is ruim 30 jaar actief in de horecabranche, eerst als snackbarhouder en later als grondlegger van fastserviceformules als Family, Foodmaster, Vital4Skool. Momenteel runt hij in Amsterdam en Utrecht Family’s.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Aardappel
In Friesland wordt de aardappel van de toekomst 'gemaakt'

In de komende decennia komt de wereld voor de uitdaging te staan om met beperkte landbouwgrond en een toenemende bevolking voldoende voedsel te produceren. Wereldwijd wordt op dit moment 35 procent van de grond gebruikt voor het verbouwen van voedsel. Dat percentage zal door milieuveranderingen en d...

Opening
Restaurant Par Hasard Almere omgetoverd tot all you can eetcafé

Restaurant Par Hasard op het Belfortplein in Almere Stad past haar concept aan en wordt het gezellige en toegankelijke All you can eetcafé by Par Hasard. Hiermee sluit het restaurant beter aan op de wensen van een groot deel van de bewoners en bezoekers van Almere en speelt zij in op de ...

Wet- en regelgeving Financieel Ondernemen
Checklist naheffingsaanslag btw helpt ondernemers na gemiste btw-deadline

Het afgelopen kwartaal misten ca. 64.000 ondernemers de deadline om hun btw-aangifte en bijbehorende betaling te doen. Dit is zonde, want wie de deadline heeft gemist, ontvangt een dezer dagen een naheffingsaanslag, veelal met boete. Vooral startende ondernemers zijn nog niet gewend aan de terugk...

Advertorial
Een efficiëntere keuken dankzij Horeko

Of je nu een goede specialty koffie tijdens het studeren, een uitgebreide zakenlunch of een vrijdagmiddagborrel nodig hebt. Je kan bij Hotel Casa in Amsterdam niet alleen aan je behoefte voldoen, maar de eclectische mix van stijlen en ruimtes maakt dat iedereen zich thuis voelt. Van student tot pass...

Bocuse d'Or
Jarno Eggen jurylid Bocuse d'Or Nederland

Inmiddels is bekend dat naast de voorzitter Soenil Bahadoer, Moshik Roth een van de juryleden is tijdens de Nederlandse finale van Bocuse d'Or. Maar ook Jarno Eggen van Restaurant de Groene Lantaarn mag samen met de heren beoordelen wie van de finalisten het meest geschikt is om Nederland culina...

Ondernemen
Je eigen foodtruck beginnen? Dit moet je weten!

Een buurtfeest of festival is tegenwoordig niet meer compleet zonder foodtruck. Leuk om er af en toe een burger te bestellen, maar nóg leuker om er zelf één te beginnen. Gaat jouw ondernemershart er sneller van kloppen? Lees dan dit artikel vol handige tips voor het beginnen ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: