Aubergine, bekroond tot koning van het comfort food

21 maart 2018 | Thijs Jacobs

Verlang je naar eten dat goed voor je is en ook nog eens supermakkelijk te maken is? Kies dan voor aubergine. Met deze paarse held maak je hartverwarmende gerechten waar je iedereen héél blij mee maakt. Razendsnel klaar (heb je 3 minuten?) maar bovenal: waanzinnig lekker. 

De aubergine is van alle markten thuis. Voedzaam, supersnel klaar en ontzettend lekker. We kunnen er dan ook niet meer omheen: aubergine is het ultieme comfort food. Wist je bijvoorbeeld dat een van populairste gerechten van groentekoning Ottolenghi geroosterde aubergine met fluweelzachte saffraanyoghurt en zoetzure granaatappel is? Het mooie is: je laat de oven gewoon het werk doen. Net als dit hoofdgerecht van gegrilde aubergine met verkruimelde feta. Klaar in 10 Minuten. Ja, écht 10! Het leven is soms zo simpel. 

Less stress in de keuken

Bakken, stoven, pureren en frituren of grillen op de barbecue - makkelijk en hartstikke gezond! Die glanzende paarse buik zit namelijk boordevol vezels, vitamines en mineralen. Daarom doet ie het ook zo goed in vegetarische gerechten.

Doordeweeks weinig tijd en toch lekker koken? Rooster ‘m even in de oven: dan wordt ie lekker vlezig en zit ie tjokvol umami, die verslavend lekkere smaak van ‘hartigheid’. Weekend? Dat vraagt om een makkelijk, maar bijzonder gerecht, én een tafel waaraan vrienden en familie aanschuiven. Verwen ze met deze vegetarische lasagne. Complimenten verzekerd!

Met 5 ingrediënten een complete maaltijd

Nieuwsgierige trek gekregen? Om je een eindje op weg te helpen geven we je super easy aubergine recepten van max 7 ingrediënten. Zoals deze Melanzana Caprese, een fantastisch Italiaans voorgerecht dat geroemd wordt door Italiaanse nonna’s. Precies 5 ingrediënten gaan erin: aubergine, groene pesto, mozzarella, tomaat enverse basilicum. Maak het jezelf vooral gemakkelijk: muziekje op de achtergrond, glaasje rode wijn binnen handbereik. Extra leuk: Dit smaakvolle torentje kun je heel goed van tevoren bereiden. Handig voor als er gasten komen eten. Of, als je er alleen zelf van wilt genieten.

En via deze link nog meer makkelijke en verwarmende aubergine recepten.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Coronacrisis
Steunpakket met drie maanden verlengd: 13 miljard euro aan kosten

De komende drie maanden trekt het kabinet nog eens 13 miljard uit voor steun aan ondernemers die vanwege de coronacrisis in financiële problemen komen. Het bestaande noodpakket loopt af op 1 juni, maar wordt dus met nog eens drie maanden verlengd. Zorgelijke ontwikkeling Premier Rutte spr...

Culinair Coronacrisis
Wellnessboot: van badjassenparadijs naar smaakvol pop-up restaurant

Een fijne cruise maken zit er vanwege de coronacrisis momenteel niet in. Maar wie toch een avondje dat heerlijke vakantiegevoel wil ervaren en tegelijkertijd wil genieten van een heerlijk diner kan vanaf 1 juni terecht op de Wellnessboot bij City Resort Hotel Mill. De Wellnessboot is normaal gezien ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
VCHO, ProFri en NHG vragen om verduidelijking enkele regels 

Premier Mark Rutte heeft gesproken; de kogel is door de kerk. Vanaf 1 juni om 12.00 uur mag het zitgedeelte van cafetaria’s en restaurants weer open voor maximaal 30 eters ter plekke. Ook mogen de terrassen weer in gebruik worden genomen. Veel ondernemers waren zich al aan het voorbereiden; ee...

KHN Coronacrisis
KHN: Horeca mag voorzichtig open, steunpakket blijft noodzakelijk

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) is blij dat de eerste stap richting de heropening van de horeca is gezet. De gisteren aangekondigde verlichting van de coronamaatregelen tijdens de persconferentie van het kabinet bieden een bescheiden perspectief voor de horeca. De gevolgen van de intelligente loc...

Coronacrisis
Horeca per 1 juni open: dertig mensen exclusief personeel weer welkom

De horeca in Nederland mag op 1 juni vanaf 12.00 uur weer open. Dat maakte premier Rutte zojuist bekend tijdens de persconferentie. In tegenstelling tot de eerder afgekondigde versoepelingen van de maatregelen, worden personeelsleden niet meegetelt in de '30-mensenregel'. Dat betekent dat er...

Economie Coronacrisis
Horecaondernemers verliezen 39% van de inkomsten tijdens lockdown

Kleine ondernemers in de horeca zagen hun inkomsten flink teruglopen sinds de eerste coronamaatregelen. Horecaondernemers moesten genoegen nemen met 39% minder inkomsten. Dit en meer blijkt uit een onderzoek door Knab, op basis van geanonimiseerde transactiedata van ruim 150.000 eenmanszaken en bv&r...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: