ARTWORK Claudy Jongstra hoogtepunt transformatie Restaurant ONE

9 juli 2018 | Thijs Jacobs

Vrijdag 6 juli is een erg speciale dag in het Limburgse Roermond en meer bepaald bij Restaurant ONE. Die dag wordt de volledige transformatie die het restaurant afgelopen weken heeft ondergaan, onthuld.

Een dag van veel hoogtepunten, met één op kop. Restaurant ONE mag zich de eerste Limburgse openbare locatie noemen die werk in haar bezit heeft van de internationaal bekende kunstenaar Claudy Jongstra. Speciaal voor Restaurant ONE ontwierp Jongstra een uitzonderlijk kunstwerk.

Eetbare verfplanten

Eetbare verfplanten en verroest ijzer vormen het kleurenpalet voor het kunstwerk “Vertical Garden”. Dit tweeluik van Claudy Jongstra weerspiegelt de rechthoekige groentebedden van de eigen stadstuin van het restaurant en de industriële oorsprong van het historische ECI Gebouw.

Het kunstwerk moet de moestuin van Restaurant ONE nog meer naar het restaurant brengen. Afgelopen jaren heeft deze moestuin een erg grote impact gehad op de evolutie en de ontwikkeling van het restaurant. Zero waste, respect voor de natuurlijk en lokaal zijn begrippen die bij ONE al langer hoog in het vaandel gedragen worden.

Dit komt ook terug in het interieur, in samenwerking met Sjoukje van Laer (Studio Ni) en Bertine Creemers (Puur Binnenhuisarchitectuur) kozen Edwin Soumang en Bethany DeLong bewust voor nog meer natuurlijke en vooral duurzame materialen zoals lichtgewicht hout, onbewerkt staal en recycled leer. Ook hier werd er samengewerkt met lokale Nederlandse vakmensen. Het resultaat is een frisser en lichter geheel dat nog beter past bij de toekomst van Restaurant ONE.

“Het nieuwe interieur geeft ons een nog betere fundering om verder te blijven groeien en onze ambities en visie verder door te ontwikkelen” – Edwin Soumang

Nieuwe brug

Als kers op de taart heeft het Restaurant sinds deze week ook zijn eigen ingang via een nieuw aangelegde brug. Leuk detail, de brug heeft allemaal lichtjes op de grond die je misschien wel het gevoel geven dat je via een 'sterrenhemel' het restaurant betreedt.

Tot slot werd er naast het werk van Claudy Jongstra ook samengewerkt met twee mural artists die ook op hun eigen manier een persoonlijke touch geven aan het vernieuwde interieur van het restaurant. Er werd gekozen voor een samenwerking met Klaas Lageweg en Anutosh Willems.

Foto: Martijn Kersten

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Fastservice
Nieuwe vestiging Happy Italy in hoofdkantoor KPN

Happy Italy maakt een tweetal mooie stappen. De snelgroeiende horecaformule heeft afgelopen week een contract gesloten met KPN. Onder het nieuwe KPN hoofdkantoor in Rotterdam komt in het najaar een grote Happy Italy vestiging. Bovendien lanceert Happy Italy een nieuwe take-away formule, ‘Happy...

Wet- en regelgeving Columns
Column: blurring is juist een zegen

Een glas whisky bij de barbier, een wijntje bij de kapper en een stukje ambachtelijke Spaanse pata negra worst bij de slijter. Blurring is al lang en breed geaccepteerd door de consument, het wordt misschien al een beetje verwacht. Waar veel winkels de kans hebben gepakt om hun aanbod te vergroten m...

Achtergronden Culinair
Ad Janssen viert dertigjarig jubileum als meesterkok

Horecaondernemer Ad Janssen viert dit jaar zijn dertigjarig jubileum als meesterkok. Inmiddels de 60 gepasseerd is hij nog lang niet bezig met rustiger aandoen. Integendeel, onlangs besloot hij zijn prestigieuze restaurant in het Kasteel van Rhoon totaal op de schop te nemen. Klassieke lambriseri...

Lees nu de gratis juni-uitgave van De RestaurantKrant

De juni-editie van De RestaurantKrant staat weer bomvol 'need-to-know' artikelen, diepte-interviews en trends. De mocktail heeft zijn definitieve opmars ingezet binnen de horeca. Minder, of het liefst helemaal geen alcohol meer is voor de Millennial de toekomst. Misja Vostermans, voorzitter ...

Toerisme Culinair
Gastronomie belangrijkste criterium voor vakantiebestemming Europeanen

Veel Nederlanders vertrekken in de zomer naar warme oorden om te genieten van een welverdiende vakantie. Sterker nog, Nederlanders boekten dit jaar een recordaantal vakanties naar het buitenland. De keuze voor de vakantiebestemming baseren zij vaak op de lokale keuken, zo blijkt uit jaarlijks onderz...

Culinair
10 jaar De RestaurantKrant: Paul Bocuse

De RestaurantKrant bestaat tien jaar. In deze rubriek blikken we terug op een decennium vol nieuws, trends en diepte-interviews. We halen elke week spraakmakende verhalen uit de oude doos weer naar voren. Deze week een artikel over de grondlegger van de Nouveau Cuisine, Paul Bocuse. In januari di...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: