ARTWORK Claudy Jongstra hoogtepunt transformatie Restaurant ONE

9 juli 2018 | Thijs Jacobs

Vrijdag 6 juli is een erg speciale dag in het Limburgse Roermond en meer bepaald bij Restaurant ONE. Die dag wordt de volledige transformatie die het restaurant afgelopen weken heeft ondergaan, onthuld.

Een dag van veel hoogtepunten, met één op kop. Restaurant ONE mag zich de eerste Limburgse openbare locatie noemen die werk in haar bezit heeft van de internationaal bekende kunstenaar Claudy Jongstra. Speciaal voor Restaurant ONE ontwierp Jongstra een uitzonderlijk kunstwerk.

Eetbare verfplanten

Eetbare verfplanten en verroest ijzer vormen het kleurenpalet voor het kunstwerk “Vertical Garden”. Dit tweeluik van Claudy Jongstra weerspiegelt de rechthoekige groentebedden van de eigen stadstuin van het restaurant en de industriële oorsprong van het historische ECI Gebouw.

Het kunstwerk moet de moestuin van Restaurant ONE nog meer naar het restaurant brengen. Afgelopen jaren heeft deze moestuin een erg grote impact gehad op de evolutie en de ontwikkeling van het restaurant. Zero waste, respect voor de natuurlijk en lokaal zijn begrippen die bij ONE al langer hoog in het vaandel gedragen worden.

Dit komt ook terug in het interieur, in samenwerking met Sjoukje van Laer (Studio Ni) en Bertine Creemers (Puur Binnenhuisarchitectuur) kozen Edwin Soumang en Bethany DeLong bewust voor nog meer natuurlijke en vooral duurzame materialen zoals lichtgewicht hout, onbewerkt staal en recycled leer. Ook hier werd er samengewerkt met lokale Nederlandse vakmensen. Het resultaat is een frisser en lichter geheel dat nog beter past bij de toekomst van Restaurant ONE.

“Het nieuwe interieur geeft ons een nog betere fundering om verder te blijven groeien en onze ambities en visie verder door te ontwikkelen” – Edwin Soumang

Nieuwe brug

Als kers op de taart heeft het Restaurant sinds deze week ook zijn eigen ingang via een nieuw aangelegde brug. Leuk detail, de brug heeft allemaal lichtjes op de grond die je misschien wel het gevoel geven dat je via een 'sterrenhemel' het restaurant betreedt.

Tot slot werd er naast het werk van Claudy Jongstra ook samengewerkt met twee mural artists die ook op hun eigen manier een persoonlijke touch geven aan het vernieuwde interieur van het restaurant. Er werd gekozen voor een samenwerking met Klaas Lageweg en Anutosh Willems.

Foto: Martijn Kersten

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Ondernemen Column David Bakker
Column: Haal die laptopzombie binnen!

Het aantal flexibele werknemers is de afgelopen vijftien jaar toegenomen van 1,1 miljoen naar bijna 2 miljoen. Het aantal zzp’ers groeide van ruim 630 duizend in 2003 naar 1,1 miljoen in 2018. Dat meldde het CBS vorige maand. Dat zijn ruim drie miljoen potentiele gasten. Steeds meer zelfsta...

Amsterdam Opening
Amsterdam krijgt primeur van STAN&CO 2.0

STAN&CO is een begrip in Utrecht, Arnhem en Zeist en is onderdeel van Debuut Horecabeheer & Ontwikkeling. In dit sfeervolle bar-restaurant draait het allemaal om food, drinks & friends. In juni 2019 wordt ook Amsterdam verrijkt met een STAN&CO. Een 2.0 versie waarmee ze aansluit o...

Personalia Culinair Michelin
Sterrenchef-kok André van Doorn neemt afscheid van Kasteel Heemstede

Met ingang van 1 juli 2019 neemt SVH Meesterkok André van Doorn na 17 jaar afscheid van Kasteel Heemstede. De talentvolle chef Ollie Schuiling, nu nog werkzaam als keukenchef bij Schloss Schauenstein (*) neemt de scepter in de keuken van hem over. Samen met ondernemer Frans den Boer wordt ...

Internationaal
Europa’s eerste onderwaterrestaurant geopend aan Noorse zuidkust

Het woord ‘Under’ betekent zowel 'onder’ als ‘wonder’ in het Noors. Beide woorden komen tot zijn recht bij het eerste onderwaterrestaurant van Europa, dat op 20 maart 2019 haar deuren opende. Het 34 meter lange gebouw in de vorm van een monoliet is ontworpen door he...

Interview Bocuse d'Or
Soenil Bahadoer nieuwe voorzitter Bocuse d'Or Nederland

Tweesterrenchef Soenil Bahadoer volgt per 1 april driesterrenchef Jonnie Boer op als bestuursvoorzitter van Bocuse d'Or Nederland. De Patron Cuisinier van restaurant De Lindehof is trots op zijn benoeming en spreekt zijn ambities uit. "De gastronomie in Nederland ontwikkelt zich razendsnel....

Culinair Michelin Wijn
Edger Groeneveld geslaagd voor Meesterproef SVH Wijnmeester

Op woensdag 20 maart 2019 is Edger Groeneveld, Sommelier bij Restaurant ’t Nonnetje in Harderwijk, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Wijnmeester. Na zijn inauguratie mag Edger als 35ste SVH Wijnmeester toetreden tot de SVH Meesterfamilie. Tweesterrenrestaurant ’t Nonnetje wordt daarmee...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: