ARTWORK Claudy Jongstra hoogtepunt transformatie Restaurant ONE

9 juli 2018 | Thijs Jacobs

Vrijdag 6 juli is een erg speciale dag in het Limburgse Roermond en meer bepaald bij Restaurant ONE. Die dag wordt de volledige transformatie die het restaurant afgelopen weken heeft ondergaan, onthuld.

Een dag van veel hoogtepunten, met één op kop. Restaurant ONE mag zich de eerste Limburgse openbare locatie noemen die werk in haar bezit heeft van de internationaal bekende kunstenaar Claudy Jongstra. Speciaal voor Restaurant ONE ontwierp Jongstra een uitzonderlijk kunstwerk.

Eetbare verfplanten

Eetbare verfplanten en verroest ijzer vormen het kleurenpalet voor het kunstwerk “Vertical Garden”. Dit tweeluik van Claudy Jongstra weerspiegelt de rechthoekige groentebedden van de eigen stadstuin van het restaurant en de industriële oorsprong van het historische ECI Gebouw.

Het kunstwerk moet de moestuin van Restaurant ONE nog meer naar het restaurant brengen. Afgelopen jaren heeft deze moestuin een erg grote impact gehad op de evolutie en de ontwikkeling van het restaurant. Zero waste, respect voor de natuurlijk en lokaal zijn begrippen die bij ONE al langer hoog in het vaandel gedragen worden.

Dit komt ook terug in het interieur, in samenwerking met Sjoukje van Laer (Studio Ni) en Bertine Creemers (Puur Binnenhuisarchitectuur) kozen Edwin Soumang en Bethany DeLong bewust voor nog meer natuurlijke en vooral duurzame materialen zoals lichtgewicht hout, onbewerkt staal en recycled leer. Ook hier werd er samengewerkt met lokale Nederlandse vakmensen. Het resultaat is een frisser en lichter geheel dat nog beter past bij de toekomst van Restaurant ONE.

“Het nieuwe interieur geeft ons een nog betere fundering om verder te blijven groeien en onze ambities en visie verder door te ontwikkelen” – Edwin Soumang

Nieuwe brug

Als kers op de taart heeft het Restaurant sinds deze week ook zijn eigen ingang via een nieuw aangelegde brug. Leuk detail, de brug heeft allemaal lichtjes op de grond die je misschien wel het gevoel geven dat je via een 'sterrenhemel' het restaurant betreedt.

Tot slot werd er naast het werk van Claudy Jongstra ook samengewerkt met twee mural artists die ook op hun eigen manier een persoonlijke touch geven aan het vernieuwde interieur van het restaurant. Er werd gekozen voor een samenwerking met Klaas Lageweg en Anutosh Willems.

Foto: Martijn Kersten

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening
Indonesia breidt uit met franchiseformule en bezorgdienst

Nadat Wai Man Lo de Satebar-formule verkocht in 2016, richtte hij zich na een rustperiode in 2018 volledig op de herintroductie van het familierestaurant van zijn vader. Restaurant Indonesia kreeg een pop-uplocatie aan de Coolsingel in Rotterdam en een stek in de Foodhallen. Nu heeft het restaurant ...

Events
Kookgoot en GastRO 2019: culinair stadsfestival Rotterdam

In het weekend van 24, 25 en 26 mei staat de bekendste goot van Nederland weer volop in het culinaire zonnetje. De Rotterdamse Koopgoot wordt drie dagen lang gevuld met pittoreske terrassen, pop-up keukens en gastronomische hoogstandjes. Het evenement Kookgoot is dit jaar onderdeel van GastRO, het n...

Columns Blog
Column restaurateur Sico de Moel: Mijn Frenkie

De spelers van Ajax zijn populairder dan ooit. Europese topclubs azen op de jonge spelers die met Amsterdamse bravoure zoveel harten hebben gestolen. Het is een illusie om te denken dat je deze topspelers zou kunnen vasthouden. "Ajax is een fantastiche club, maar deze kans kan ik natuurlijk...

Hotelbouwplannen Culinair
Nieuwe hotelkamers voor sterrenrestaurant Valuas Venlo

Sterrenrestaurant Valuas in Venlo heeft 13 totaal vernieuwde hotelkamers in gebruik genomen. Bij de inrichting is de natuur gebruikt als inspiratiebron en speelt duurzaamheid een grote rol. Het is de derde grote verbouwing in acht jaar voor eigenaar Eric Swaghoven, die eerder het restaurant en de ke...

Advertorial
Zo zet je de gebakken aardappeltjes van oma op tafel

Vrijwel iedere kooktechniek is wel los te laten op een aardappel. Dat maakt het Oer-Hollandse product dan ook gewild bij menig chef-kok. Weinig waste, betrouwbaar, makkelijk in de bereiding, lang te bewaren, een allemansvriend en gewoon ontzettend lekker. Van de klassieke gekookte pieper naar sou...

Bier Events
Achtste editie Week van het Nederlandse Bier laat groei en diversiteit biersector zien

De biersector groeit en bloeit en consumenten kunnen dat ervaren tijdens de 8e editie van de Week van het Nederlandse Bier. In de Grote Kerk in Den Haag is vandaag met het Nederlands Bierproeffestival deze 8e editie van start gegaan. Onder toeziend oog van de kersverse voorzitter van de Week van ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: