ARTWORK Claudy Jongstra hoogtepunt transformatie Restaurant ONE

9 juli 2018 | Thijs Jacobs

Vrijdag 6 juli is een erg speciale dag in het Limburgse Roermond en meer bepaald bij Restaurant ONE. Die dag wordt de volledige transformatie die het restaurant afgelopen weken heeft ondergaan, onthuld.

Een dag van veel hoogtepunten, met één op kop. Restaurant ONE mag zich de eerste Limburgse openbare locatie noemen die werk in haar bezit heeft van de internationaal bekende kunstenaar Claudy Jongstra. Speciaal voor Restaurant ONE ontwierp Jongstra een uitzonderlijk kunstwerk.

Eetbare verfplanten

Eetbare verfplanten en verroest ijzer vormen het kleurenpalet voor het kunstwerk “Vertical Garden”. Dit tweeluik van Claudy Jongstra weerspiegelt de rechthoekige groentebedden van de eigen stadstuin van het restaurant en de industriële oorsprong van het historische ECI Gebouw.

Het kunstwerk moet de moestuin van Restaurant ONE nog meer naar het restaurant brengen. Afgelopen jaren heeft deze moestuin een erg grote impact gehad op de evolutie en de ontwikkeling van het restaurant. Zero waste, respect voor de natuurlijk en lokaal zijn begrippen die bij ONE al langer hoog in het vaandel gedragen worden.

Dit komt ook terug in het interieur, in samenwerking met Sjoukje van Laer (Studio Ni) en Bertine Creemers (Puur Binnenhuisarchitectuur) kozen Edwin Soumang en Bethany DeLong bewust voor nog meer natuurlijke en vooral duurzame materialen zoals lichtgewicht hout, onbewerkt staal en recycled leer. Ook hier werd er samengewerkt met lokale Nederlandse vakmensen. Het resultaat is een frisser en lichter geheel dat nog beter past bij de toekomst van Restaurant ONE.

“Het nieuwe interieur geeft ons een nog betere fundering om verder te blijven groeien en onze ambities en visie verder door te ontwikkelen” – Edwin Soumang

Nieuwe brug

Als kers op de taart heeft het Restaurant sinds deze week ook zijn eigen ingang via een nieuw aangelegde brug. Leuk detail, de brug heeft allemaal lichtjes op de grond die je misschien wel het gevoel geven dat je via een 'sterrenhemel' het restaurant betreedt.

Tot slot werd er naast het werk van Claudy Jongstra ook samengewerkt met twee mural artists die ook op hun eigen manier een persoonlijke touch geven aan het vernieuwde interieur van het restaurant. Er werd gekozen voor een samenwerking met Klaas Lageweg en Anutosh Willems.

Foto: Martijn Kersten

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns Interview Longread
Etiquette bij netwerkborrels: Netwerken is net werken

Anne-Marie van Leggelo is expert op het gebied van etiquette. Ze brengt ons graag de fijne kneepjes van haar vak bij. Dit keer behandelen we de Kerst-, nieuwjaars- en netwerkborrel. Binnen de horeca zijn daar ook aardig wat valkuilen, zo blijkt. Zowel voor de gast als voor het horecapersoneel! De...

Culinair
Restaurant ‘t Kalkoentje Rhenen viert 30-jarig bestaan

Restaurant ’t Kalkoentje in Rhenen bestaat 30 jaar en viert dat met een speciaal jubileummenu waarin toppers uit de afgelopen 30 jaar. Het restaurant van chef-eigenaar Nico Klaver is tevens geïnaugureerd als lid van restaurantvereniging Euro-Toques Nederland. Het jubileum werd op 8 novemb...

Blog
Blog URBN FOLKS: het team klaarstomen

De RestaurantKrant volgt de ervaringen van ondernemer Martijn van den Hurk en gastoloog Jeannine Sok uit Nijmegen. Maandelijks plaatsen we een blog over de ontwikkelingen en hun ervaringen, ze houden jou op de hoogte van de opening van een nieuw merk in Nijmegen tegenover het station - URBN FOLKS. ...

Amsterdam Culinair
Nieuw: private dining bij MOMO

Als pionier van de high-end Aziatische cuisine in Amsterdam lanceert Yossi Eliyahoo, oprichter en eigenaar van THE ENTOURAGE GROUP, het nieuwe exclusieve private dining concept van MOMO Restaurant, Bar & Lounge na een decennium van ongeëvenaarde service en design. Met de lancering van deze ...

Franchise Friendly Concepts sluit zich aan bij NLVVM

Franchise Friendly Concepts – de onderneming die de ketens Kwalitaria en Délifrance in beheer heeft – sluit zich aan bij de Nederlandse Vereniging van Maaltijdbezorgers. Sinds 2014 bundelen de grootste namen binnen deze branche hun krachten en streven naar een strak georganiseerde...

Wet- en regelgeving Amsterdam
Ministerie sluit horecazaken vanwege arbeidsmarktfraude

Vervalsing van loonstroken, het tewerkstellen van vreemdelingen zonder vergunning, sjoemelen met arbeidstijden en onderbetaling. De Inspectie SZW constateerde deze overtredingen bij diverse horecaondernemingen in de Amsterdamse binnenstad. Ook bij hercontroles bleek er geen verbetering te zijn. In s...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: