Amsterdams restaurant brengt gerechten van culinaire hotspot Canela, Mallorca

26 maart 2018 | Thijs Jacobs

Restaurant Teng Janssen opende een half jaar geleden haar deuren aan de Beethovenstraat in Amsterdam en is inmiddels een geliefde plek voor buurtbewoners.Teng Janssen laat zich het best omschrijven als hét restaurant voor de ultieme foody: het restaurant combineert gerechten van culinair toprestaurant Canela uit Palma de Mallorca de Canela met een zeer uitgebreide wijnkaart met wijnen die allemaal maar 15 euro meer kosten dan de winkelprijs. Daarnaast is er een grote bar met veel aandacht voor diverse (signature) cocktails. Voor een echte bijzondere smaakbeleving drink je je cocktail niet voor, of na het eten, maar ga je voor de ultieme cocktail & food pairing.

Combinaties van smaken uit de Aziatische en Europese keuken

Teng Janssen is een unieke samenwerking aangegaan met het geliefde toprestaurant Canela uit Palma de Mallorca. Het restaurant van chef-kok Fabian Fuster dat gespecialiseerd is in fusion cuisine, staat bekend om haar explosieve gerechten. De combinaties van smaken van de Aziatische met de Europese keuken zorgen voor de ultieme verrassing. Voor de opening trok Teng Janssen de voormalig sous-chef van Canela Marc Raykowski aan. Samen met Fuster is hij verantwoordelijk voor het menu van het Amsterdamse restaurant. Dit zijn ofwel de meeste geliefde signature dishes van Canela, of speciaal door het tweetal ontwikkelde gerechten.

Eigenaar Olivier Janssen is trots op de samenwerking met Canela: “De eerste keer dat ik bij Canela kwam was zo'n zeldzaam culinaire moment voor mij. Alles klopte: de smaken waren uniek maar in balans, de combinaties compleet vernieuwend en de presentatie was kunst zonder dat het pretentieus was. Wat voor mij de verassing versterkte was het feit dat het interieur vrij simpel is. Geen gedekte tafels, geen bijzondere meubelen en geen stijve bediening. Gewoon simpel, warm, oprecht en uniek.” Voor de horecaondernemer Janssen is de opening van zijn restaurant extra bijzonder: “Teng Janssen is een ode aan mijn grootvader. Met het ontwikkelen van het concept voor mijn nieuwe restaurant wil ik de geest van Teng voortzetten volgens zijn filosofie: vernieuwen, samenbrengen, creëren en bovenal, genieten.”

Wijnen en cocktails

Cocktail- en wijnliefhebbers kunnen bij Teng Janssen hun hart ophalen. Met de opening van Teng Janssen opende niet alleen de eerste cocktailbar van de buurt, op de wijnkaart staan meer dan 100 wijnen, waarvan zo’n 20 per glas te bestellen zijn. Alle wijnen zijn afkomstig van de naastgelegen wijnhandel B.J. de Logie, een begrip in Amsterdam Oud Zuid.  Per fles worden de wijnen voor slechts 15 euro meer aangeboden dan de winkelprijs. Met deze bijzondere aanpak worden gasten aangemoedigd op een ongedwongen manier mooie wijnen te leren kennen en daarbij te experimenten als het gaat om wijn-spijs combinaties.

Over Teng Janssen

Teng Janssen staat voor samenbrengen en vernieuwen, een filosofie in de geest van geliefde ondernemer en succesvolle zakenman Maarten “Teng” Janssen (1917-1986), grootvader van ondernemer Olivier Janssen. Ook in het interieur - van de hand van Barde + vanVoltt – is dit duidelijk terug te zien: van het iconische zacht geel op de muren (lievelingskleur van Teng), tot een serie originele schilderijen en foto’s uit zijn collectie. Teng Janssen is doordeweeks voor diner geopend van dinsdag t/m zaterdag,
Overdag kan je er terecht voor een licht ontbijt, een klassieke lunch of op zaterdag voor een uitgebreide brunch. Voor meer informatie over het menu en openingstijden: www.tengjanssen.nl

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Michelin Utrecht
Door Michelin bekroond Utrechts restaurant ElVi gaat sluiten

Restaurant ElVi in Utrecht sluit per 29 december 2018 de deuren. Eigenaren Elvira Kemman en Victor Fielmich hebben hun restaurant verkocht en oriënteren zich op nieuwe plannen in de horeca. ElVi had de afgelopen vijf jaar een Bib Gourmand-onderscheiding van restaurantgids Michelin. Utrecht b...

Awards
Bart Ausems geslaagd voor Meesterproef SVH Meesterkok

Op woensdag 12 december is Bart Ausems (50), chef-kok en eigenaar van Restaurant Tout à Fait*, Maastricht, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterkok. Bart bekroont zijn carrière met het afleggen van een mooie en geslaagde Meesterproef. Hij wordt hiermee, na zijn inauguratie begin ...

Wet- en regelgeving Achtergronden
Consumentenbond: hygiënescore horeca moet toegankelijk blijven

De Consumentenbond roept de Tweede Kamer op de openbaarmaking van de inspectiegegevens van de horeca gemakkelijk toegankelijk te houden. Het kabinet wil alleen nog maar samenvattingen van de inspectierapporten publiceren, zonder overzichtelijke kleurcodering. De Consumentenbond vindt dit onacceptabe...

Opening Fastservice
SUGO Pizza Eindhoven feestelijk geopend

Op 12 december jongstleden openden horecaondernemers Herman Hell en Hugo Kruijssen hun vierde SUGO Pizza in hartje Eindhoven. SUGO Pizza Eindhoven is het eerste filiaal van SUGO 'nieuwe stijl' en heeft een unieke stamtafel beschilderd door kunstenaar Niels Bakkerus. Als stunt werden tijdens ...

Lunch Opening
Nieuwe Bagels & Beans geopend in Bergen op Zoom

Bergenaren kunnen vanaf woensdag 19 december rollend naar huis na een bezoekje aan de nieuwe Bagels & Beans in de Lombardenstraat. Want naast alle bekende verleidingen op de kaart serveren ze hier een speciale bagel die je nergens anders in Nederland kunt krijgen. Het is de stad van de drie A...

Opening Bezorgen
Eerste fysieke restaurant van Deliveroo geopend in Hongkong

Deliveroo opende zojuist zijn eerste fysieke restaurant in Hongkong. Op deze locatie kun je daadwerkelijk iets eten, maar het restaurant doet ook dienst als keuken voor zo'n vijftien bezorgconcepten. Marges De druk op het restaurant is hoog; de huurprijs per vierkante meter is een van de ...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: