Amsterdams restaurant brengt gerechten van culinaire hotspot Canela, Mallorca

26 maart 2018 | Thijs Jacobs

Restaurant Teng Janssen opende een half jaar geleden haar deuren aan de Beethovenstraat in Amsterdam en is inmiddels een geliefde plek voor buurtbewoners.Teng Janssen laat zich het best omschrijven als hét restaurant voor de ultieme foody: het restaurant combineert gerechten van culinair toprestaurant Canela uit Palma de Mallorca de Canela met een zeer uitgebreide wijnkaart met wijnen die allemaal maar 15 euro meer kosten dan de winkelprijs. Daarnaast is er een grote bar met veel aandacht voor diverse (signature) cocktails. Voor een echte bijzondere smaakbeleving drink je je cocktail niet voor, of na het eten, maar ga je voor de ultieme cocktail & food pairing.

Combinaties van smaken uit de Aziatische en Europese keuken

Teng Janssen is een unieke samenwerking aangegaan met het geliefde toprestaurant Canela uit Palma de Mallorca. Het restaurant van chef-kok Fabian Fuster dat gespecialiseerd is in fusion cuisine, staat bekend om haar explosieve gerechten. De combinaties van smaken van de Aziatische met de Europese keuken zorgen voor de ultieme verrassing. Voor de opening trok Teng Janssen de voormalig sous-chef van Canela Marc Raykowski aan. Samen met Fuster is hij verantwoordelijk voor het menu van het Amsterdamse restaurant. Dit zijn ofwel de meeste geliefde signature dishes van Canela, of speciaal door het tweetal ontwikkelde gerechten.

Eigenaar Olivier Janssen is trots op de samenwerking met Canela: “De eerste keer dat ik bij Canela kwam was zo'n zeldzaam culinaire moment voor mij. Alles klopte: de smaken waren uniek maar in balans, de combinaties compleet vernieuwend en de presentatie was kunst zonder dat het pretentieus was. Wat voor mij de verassing versterkte was het feit dat het interieur vrij simpel is. Geen gedekte tafels, geen bijzondere meubelen en geen stijve bediening. Gewoon simpel, warm, oprecht en uniek.” Voor de horecaondernemer Janssen is de opening van zijn restaurant extra bijzonder: “Teng Janssen is een ode aan mijn grootvader. Met het ontwikkelen van het concept voor mijn nieuwe restaurant wil ik de geest van Teng voortzetten volgens zijn filosofie: vernieuwen, samenbrengen, creëren en bovenal, genieten.”

Wijnen en cocktails

Cocktail- en wijnliefhebbers kunnen bij Teng Janssen hun hart ophalen. Met de opening van Teng Janssen opende niet alleen de eerste cocktailbar van de buurt, op de wijnkaart staan meer dan 100 wijnen, waarvan zo’n 20 per glas te bestellen zijn. Alle wijnen zijn afkomstig van de naastgelegen wijnhandel B.J. de Logie, een begrip in Amsterdam Oud Zuid.  Per fles worden de wijnen voor slechts 15 euro meer aangeboden dan de winkelprijs. Met deze bijzondere aanpak worden gasten aangemoedigd op een ongedwongen manier mooie wijnen te leren kennen en daarbij te experimenten als het gaat om wijn-spijs combinaties.

Over Teng Janssen

Teng Janssen staat voor samenbrengen en vernieuwen, een filosofie in de geest van geliefde ondernemer en succesvolle zakenman Maarten “Teng” Janssen (1917-1986), grootvader van ondernemer Olivier Janssen. Ook in het interieur - van de hand van Barde + vanVoltt – is dit duidelijk terug te zien: van het iconische zacht geel op de muren (lievelingskleur van Teng), tot een serie originele schilderijen en foto’s uit zijn collectie. Teng Janssen is doordeweeks voor diner geopend van dinsdag t/m zaterdag,
Overdag kan je er terecht voor een licht ontbijt, een klassieke lunch of op zaterdag voor een uitgebreide brunch. Voor meer informatie over het menu en openingstijden: www.tengjanssen.nl

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards
De Sjuut, Court Garden Hotel en Centrum Qi winnen Gaia Green Awards

Tijdens de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam zijn op dinsdag 18 september voor de derde keer de Gaia Green Awards uitgereikt. Op het inspiratiepaviljoen rondom duurzaam ondernemen in de horeca, het Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen heeft ambassadeur Leon Keekstra (Stadsbemoeial Rotterdam) in de catego...

Awards Culinair
Manouk Wols (Restaurant Dell’arte) wint Young Chef Award 2018

Vijf zelfstandig werkende koks tot 25 jaar streden woensdag op Gastvrij Rotterdam om de Euro-Toques Young Chef Award 2018. De deelnemers waren: Jeremy Arrascaeta Restaurant Bougainville - Amsterdam, Xander Kleintjes Restaurant 't Vaantje – Reeuwijk, Joomay Steffens Restaurant Bentinck - Bu...

Events Culinair Interview
Wedstrijdkoken met orgaanvlees, een hele uitdaging

Tijdens de BBB Maastricht kun je als bezoeker genieten van de kookkunsten van geweldige chefs die buiten hun ‘comfort zone’ treden. Op maandag 8 oktober koken zij immers uit een blackbox. Tijdens de eerste wedstrijd gaan ze met orgaanvlees aan de slag, terwijl de middagsessie in het teke...

Culinair Internationaal Michelin
Video: tweesterrenchef Claude Bosi van restaurant Bibendum*

In deze video zie je topchef Claude Bosi van restaurant Bibendum in Londen aan het werk. Het leven van topchef Claude Bosi en Michelin zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Als Fransman groeit hij op met deze bandenspecialist, kaartenmaker en gastronomiekenner. Maar als hij voor een carriè...

Amsterdam Culinair
Viering 25 jaar Roberto’s Restaurant met parade van pure klassiekers

Roberto’s Restaurant in Hilton Amsterdam viert dit najaar zijn 25-jarig bestaan. Het klassiek Italiaanse restaurant is altijd trouw gebleven aan zijn filosofie ‘Italiaans te zijn in alle facetten’. Vanaf oktober wordt het jubileum gevierd met een parade van pure klassiekers op de m...

Bezorgen Achtergronden
McDelivery rolt uit naar Haarlem en Groningen

McDelivery is een succes en rolt daarom verder uit. Nog meer steden in Nederland kunnen de komende periode genieten van de service die McDonald’s biedt via McDelivery. Sinds de introductie vorig jaar van McDelivery via Uber Eats zijn er al 23 restaurants in Amsterdam/Amstelveen, Utrecht, Rotte...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: