Amsterdams restaurant brengt gerechten van culinaire hotspot Canela, Mallorca

26 maart 2018 | Thijs Jacobs

Restaurant Teng Janssen opende een half jaar geleden haar deuren aan de Beethovenstraat in Amsterdam en is inmiddels een geliefde plek voor buurtbewoners.Teng Janssen laat zich het best omschrijven als hét restaurant voor de ultieme foody: het restaurant combineert gerechten van culinair toprestaurant Canela uit Palma de Mallorca de Canela met een zeer uitgebreide wijnkaart met wijnen die allemaal maar 15 euro meer kosten dan de winkelprijs. Daarnaast is er een grote bar met veel aandacht voor diverse (signature) cocktails. Voor een echte bijzondere smaakbeleving drink je je cocktail niet voor, of na het eten, maar ga je voor de ultieme cocktail & food pairing.

Combinaties van smaken uit de Aziatische en Europese keuken

Teng Janssen is een unieke samenwerking aangegaan met het geliefde toprestaurant Canela uit Palma de Mallorca. Het restaurant van chef-kok Fabian Fuster dat gespecialiseerd is in fusion cuisine, staat bekend om haar explosieve gerechten. De combinaties van smaken van de Aziatische met de Europese keuken zorgen voor de ultieme verrassing. Voor de opening trok Teng Janssen de voormalig sous-chef van Canela Marc Raykowski aan. Samen met Fuster is hij verantwoordelijk voor het menu van het Amsterdamse restaurant. Dit zijn ofwel de meeste geliefde signature dishes van Canela, of speciaal door het tweetal ontwikkelde gerechten.

Eigenaar Olivier Janssen is trots op de samenwerking met Canela: “De eerste keer dat ik bij Canela kwam was zo'n zeldzaam culinaire moment voor mij. Alles klopte: de smaken waren uniek maar in balans, de combinaties compleet vernieuwend en de presentatie was kunst zonder dat het pretentieus was. Wat voor mij de verassing versterkte was het feit dat het interieur vrij simpel is. Geen gedekte tafels, geen bijzondere meubelen en geen stijve bediening. Gewoon simpel, warm, oprecht en uniek.” Voor de horecaondernemer Janssen is de opening van zijn restaurant extra bijzonder: “Teng Janssen is een ode aan mijn grootvader. Met het ontwikkelen van het concept voor mijn nieuwe restaurant wil ik de geest van Teng voortzetten volgens zijn filosofie: vernieuwen, samenbrengen, creëren en bovenal, genieten.”

Wijnen en cocktails

Cocktail- en wijnliefhebbers kunnen bij Teng Janssen hun hart ophalen. Met de opening van Teng Janssen opende niet alleen de eerste cocktailbar van de buurt, op de wijnkaart staan meer dan 100 wijnen, waarvan zo’n 20 per glas te bestellen zijn. Alle wijnen zijn afkomstig van de naastgelegen wijnhandel B.J. de Logie, een begrip in Amsterdam Oud Zuid.  Per fles worden de wijnen voor slechts 15 euro meer aangeboden dan de winkelprijs. Met deze bijzondere aanpak worden gasten aangemoedigd op een ongedwongen manier mooie wijnen te leren kennen en daarbij te experimenten als het gaat om wijn-spijs combinaties.

Over Teng Janssen

Teng Janssen staat voor samenbrengen en vernieuwen, een filosofie in de geest van geliefde ondernemer en succesvolle zakenman Maarten “Teng” Janssen (1917-1986), grootvader van ondernemer Olivier Janssen. Ook in het interieur - van de hand van Barde + vanVoltt – is dit duidelijk terug te zien: van het iconische zacht geel op de muren (lievelingskleur van Teng), tot een serie originele schilderijen en foto’s uit zijn collectie. Teng Janssen is doordeweeks voor diner geopend van dinsdag t/m zaterdag,
Overdag kan je er terecht voor een licht ontbijt, een klassieke lunch of op zaterdag voor een uitgebreide brunch. Voor meer informatie over het menu en openingstijden: www.tengjanssen.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair Internationaal Bocuse d'Or
17 deelnemers aan de Europese finale Bocuse d'Or Europe

Van 15 tot 16 oktober nemen 17 Europese landen deel aan Bocuse d'Or Europe in Tallinn, Estland om zich te kwalificeren voor de grote wereldfinale die plaatsvindt op 1 en 2 juni 2021 in Lyon (Frankrijk). Aanvankelijk hadden 24 landen zich aangemeld. Na de eerste selectie bleven er 20 over, er ...

Food trends
De Dessertclub creëert eerste zoete bitterbal van Nederland

Het eerste dessert only pop-up restaurant van Nederland, de Dessertclub, krijgt wegens het grote succes een vervolg. Op 1 oktober opent het restaurant opnieuw haar deuren in Apeldoorn met een compleet nieuw 7-gangen menu. De Dessertclub heeft daarvoor een bijzondere versie van een typisch Nederlands...

Drinks trends
Consument kiest voor bewustere drinks sinds de lockdown

Met dank aan de crisis waarin we ons nog steeds begeven, maken consumenten steeds bewustere keuzes. Maar hoe uiten de consumententrends van nu zich eigenlijk? Het is niet gek te concluderen dat de afgelopen periode en de situatie waarin we ons bevinden diepe sporen hebben achtergelaten. Niet alleen ...

Amsterdam Culinair
Taiko, in het Conservatorium Hotel, heropent en serveert Hiramasa Kingfish

Taiko, het bekroonde restaurant van Executive Chef Schilo van Coevorden, heropent op 30 september haar deuren voor hotelgasten en bezoekers. Na het succes van de Red King Crab, Wagyu, Wasabi en Soja menu’s, heeft het veelgeprezen modern-Aziatische restaurant van het Conservatorium hotel in Ams...

Nice 'n Easy
Zijn convenienceproducten ook gezond?

Convenienceproducten zijn een uitkomst voor de professionele keuken, vooral vanwege de tijdwinst die het gebruik ervan oplevert. Maar er zijn, bij overmatig gebruik van bepaalde soorten convenienceproducten, ook nadelen. Wieke van der Vossen, expert voedselveiligheid en etikettering bij het Voedings...

Awards Cocktails
Botanero verkozen tot beste cocktailbar van Nederland

Botanero Rotterdam is door mannenblad Esquire uitgeroepen tot Beste Nieuwe Cocktailbar van 2020. De vakjury van de jaarlijkse cocktailbarverkiezing prijst de Mexicaans-geïnspireerde cocktailbar ‘die laat zien waar de nieuwe Rotterdamse cocktailscene voor staat: cocktails van hoge kwalitei...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: