Amarone kookt met ERU kazen in pop-up-restaurant op Gastvrij Rotterdam 

12 september 2017 | Roy Spijker

Het Rotterdamse restaurant Amarone gaat een samenwerking aan met Koninklijke ERU om koks te inspireren over de culinaire toepassingen van de ERU Cheese Spreads. De samenwerking wordt vanaf 18 september gelanceerd op de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam met een pop-up-restaurant waar bezoekers het resultaat van de samenwerking kunnen proeven.

Horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam wordt het podium waarop restaurant Amarone en Koninklijke ERU hun samenwerking lanceren. Hiertoe opent Amarone op de stand van Koninklijke ERU een pop-up-restaurant, waar het mogelijk is om direct van de samenwerking te proeven.

“Ik kook al jaren met de kazen van Koninklijke ERU vanwege de kwaliteit en het gemak”, zo vertelt patron-cuisinier Gert Blom van het met een Michelinster getooide Amarone. “Toen dit tijdens een toevallige ontmoeting ter sprake kwam, was het idee om samen te werken snel geboren”, aldus Marc van Noort, Sales Manager Foodservice van Koninklijke ERU. 

Inspiratie door sterrenchef
De samenwerking is er met name op gericht om chefs te inspireren door verschillende toepassingen van de ERU Cheese Spreads te demonstreren. Ter gelegenheid van de samenwerking breidt Koninklijke ERU het assortiment uit met de nieuwe ERU Cheese Spread with Parmesan, geïnspireerd op een van de signatuurgerechten van Gert Blom, truffelrisotto met gepocheerd hoeve-ei en Parmezaanse kaas.

Proeven in pop-up-restaurant
Bezoekers van Gastvrij Rotterdam kunnen het resultaat van de samenwerking proeven in het Amarone pop-up-restaurant dat van 18 tot en met 20 september 2017 in de ERU-stand 226 geopend is. Chef Gert Blom bereidt hier verschillende gerechten die een uiteenlopend gebruik van de ERU Cheese Spreads demonstreren. Daarnaast zal hij iedere beursdag een demonstratie geven op het Kookpodium, waar hij diverse gerechten - waaronder zijn befaamde truffelrisotto - zal maken met de nieuwe ERU Cheese Spread with Parmesan.

Over Koninklijke ERU
Het in 1824 opgerichte Koninklijke ERU is een toonaangevend producent van de meest bekende en geliefde kaasproducten in Nederland. Sinds 1999 draagt ERU het predicaat Koninklijk. ERU biedt de commerciële foodservicebranche een reeks kwaliteitsproducten die voor verschillende toepassingen kunnen worden gebruikt. ERU streeft ernaar de beste kwaliteit te leveren en haar klanten groot gebruiksgemak te bieden.

Over restaurant Amarone
Restaurant Amarone in Rotterdam staat bekend om zijn betaalbare topgastronomie, ontspannen gastbenadering en de bijzondere wijnkaart, waarop een unieke en grote collectie Amarone-wijnen. De kookstijl van chef-eigenaren Gert Blom en Jan van Dobben is te omschrijven als internationaal met Japanse invloeden, waarbij de Franse keuken de basis is en het product herkenbaar blijft. Amarone is sinds 2007 in het bezit van een Michelinster.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Bier Achtergronden
Bierbeleving met vintage bockbier

Gasten willen tegenwoordig meer dan alleen een goed glas bier. Ze willen beleving. Het verhaal achter een bier. Al eens aan een vintage bockbier kaart gedacht dit najaar? Maak de bockbierbeleving bovendien compleet met heerlijke bijpassende hapjes. Wat maakt vintage bockbier dan zo bijzonder? Het is...

Hotel opleiding
Top masterclasses Ducasse van start bij Middelbare Hotelschool Friesland

Gerenommeerde chef-koks uit haute cuisine-land bij uitstek Frankrijk die masterclasses verzorgen voor mbo-studenten... Dit studiejaar staat het op het programma bij Middelbare Hotelschool Friesland. Maandag 18 september was de drukbezochte kickoff op de locatie van dit onderdeel van het Friesland Co...

Awards
Gaia Green Awards uitgereikt op Gastvrij Rotterdam

Tijdens de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam zijn op dinsdag 19 september de Gaia Green Awards uitgereikt. Op het duurzame Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen heeft Jos van Grunsven (vicevoorzitter Euro-Toques) in de categorieën Hotels, Restaurants en Strandpaviljoens de volgende winnaars bekend ge...

Events Utrecht
Utrechts restaurant komt met filmmenu en Gouden Kalf tijdens Nederlands Film Festival

Woensdag 20 september 2017 start het Nederlands Film Festival. Tien dagen lang is Utrecht de filmhoofdstad van Nederland, waar de Nederlandse film het erepodium krijgt dat het verdient. STAN & CO Utrecht viert dit met een eigen première. Gedurende het filmfestival lanceert STAN & CO U...

Vis
Bistrobar Berlin kookt van kop tot graat: Kabeljauwkop

No waste. Duurzame vangst. Koken van kop tot graat. Het is helemaal 2017. Voor Fedor Kok, souschef bij Bistrobar Berlin in Nijmegen, viel alles op zijn plek tijdens een bezoek aan de haven van het IJslandse Reykjavik. Hij bracht zijn ideeën mee naar huis. En Ron Blaauw loved it... In restaur...

Amsterdam Bocuse d'Or
Lars Drost van Ciel Blue winnaar finale Bocuse d’Or Nederland

Tijdens de vakbeurs Gastvrij Rotterdam is Lars Drost van Ciel Blue in Amsterdam de winnaar geworden van de Nederlandse finale Bocuse d’Or. Lars Drost gaat Nederland vertegenwoordigen tijdens de Europese finale in Turijn van 10 tot en met 12 juni 2018. Vijf kandidaten hebben zich de afgelopen m...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2017 - Uitgeverij PS

Uitgave door: