Amarone kookt met ERU kazen in pop-up-restaurant op Gastvrij Rotterdam 

12 september 2017 | Roy Spijker

Het Rotterdamse restaurant Amarone gaat een samenwerking aan met Koninklijke ERU om koks te inspireren over de culinaire toepassingen van de ERU Cheese Spreads. De samenwerking wordt vanaf 18 september gelanceerd op de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam met een pop-up-restaurant waar bezoekers het resultaat van de samenwerking kunnen proeven.

Horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam wordt het podium waarop restaurant Amarone en Koninklijke ERU hun samenwerking lanceren. Hiertoe opent Amarone op de stand van Koninklijke ERU een pop-up-restaurant, waar het mogelijk is om direct van de samenwerking te proeven.

“Ik kook al jaren met de kazen van Koninklijke ERU vanwege de kwaliteit en het gemak”, zo vertelt patron-cuisinier Gert Blom van het met een Michelinster getooide Amarone. “Toen dit tijdens een toevallige ontmoeting ter sprake kwam, was het idee om samen te werken snel geboren”, aldus Marc van Noort, Sales Manager Foodservice van Koninklijke ERU. 

Inspiratie door sterrenchef
De samenwerking is er met name op gericht om chefs te inspireren door verschillende toepassingen van de ERU Cheese Spreads te demonstreren. Ter gelegenheid van de samenwerking breidt Koninklijke ERU het assortiment uit met de nieuwe ERU Cheese Spread with Parmesan, geïnspireerd op een van de signatuurgerechten van Gert Blom, truffelrisotto met gepocheerd hoeve-ei en Parmezaanse kaas.

Proeven in pop-up-restaurant
Bezoekers van Gastvrij Rotterdam kunnen het resultaat van de samenwerking proeven in het Amarone pop-up-restaurant dat van 18 tot en met 20 september 2017 in de ERU-stand 226 geopend is. Chef Gert Blom bereidt hier verschillende gerechten die een uiteenlopend gebruik van de ERU Cheese Spreads demonstreren. Daarnaast zal hij iedere beursdag een demonstratie geven op het Kookpodium, waar hij diverse gerechten - waaronder zijn befaamde truffelrisotto - zal maken met de nieuwe ERU Cheese Spread with Parmesan.

Over Koninklijke ERU
Het in 1824 opgerichte Koninklijke ERU is een toonaangevend producent van de meest bekende en geliefde kaasproducten in Nederland. Sinds 1999 draagt ERU het predicaat Koninklijk. ERU biedt de commerciële foodservicebranche een reeks kwaliteitsproducten die voor verschillende toepassingen kunnen worden gebruikt. ERU streeft ernaar de beste kwaliteit te leveren en haar klanten groot gebruiksgemak te bieden.

Over restaurant Amarone
Restaurant Amarone in Rotterdam staat bekend om zijn betaalbare topgastronomie, ontspannen gastbenadering en de bijzondere wijnkaart, waarop een unieke en grote collectie Amarone-wijnen. De kookstijl van chef-eigenaren Gert Blom en Jan van Dobben is te omschrijven als internationaal met Japanse invloeden, waarbij de Franse keuken de basis is en het product herkenbaar blijft. Amarone is sinds 2007 in het bezit van een Michelinster.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Events Rotterdam
Burgerbar viert vijfjarig bestaan tijdens festival in Rotterdam

Ter Marsch & Co verblijdt 12.000 bezoekers met het grillen en flippen van award winning hamburgers. En omdat zij jarig zijn, delen zij tijdens het festival A Day at the Park op 21 september 2019 VIB (Very Important Burger) bandjes uit. Met zo’n begeerlijk VIB bandje krijg je op vertoon hie...

Awards Cocktails
Andrei Talapanescu van Pulitzer's Bar uitgeroepen tot Patrón Perfectionist Benelux 2019

Andrei Talapanescu, Head Bartender Pulitzer’s Bar, is uitgeroepen tot Patrón Perfectionist van de Benelux tijdens de Patrón Perfectionists cocktailcompetitie. Hij wist de jury te overtuigen van zijn kwaliteiten tijdens de Benelux finale in de Vondelkerk in Amsterdam en draagt nu ...

Opening Culinair
Midtown Grill Amsterdam heropend na renovatie

Na een twee maanden durende renovatie heeft het nieuwe Midtown Grill restaurant opnieuw haar deuren geopened. Midtown Grill is een spraakmakend steakhouse dat een ongeëvenaarde ervaring biedt met de beste steaks uit de vernieuwde open showkeuken, “Meat Experience Room” en exclusieve...

Food Opening
Fotoreportage: Van stoffige afhaalchinees naar ultieme hotspot

Elke stad in Nederland heeft er één. Een Chinees afhaalrestaurant. Vaak een familiebedrijf dat het imago draagt van een stoffig restaurantje, met een eindeloos menu van honderden gerechten. Misschien is dat de reden waarom hun overlevingskans in De Lage Landen met bijna 75% jaar-op-jaa...

Interieur
Fotoreportage The Streetfood Club

The Streetfood Club in Utrecht siert de cover van de aanstaande RestaurantKrant. De najaarseditie ligt tijdens het schrijven van dit bericht bij de drukker. Nog een paar dagen wachten en dan lees je hoe Joost en Wes, eigenaren van The Streetfood Club, dit machtige concept hebben ontwikkeld (niet all...

Bier
Kasteel Maurick Vught introduceert eigen kasteelbier met Oranje-Spaanse noot

Kasteel Maurick in Vught introduceert een ambachtelijk gebrouwen kasteelbier met de naam Heerlijke Hendrik. Het bier is geïnspireerd op prins Frederik Hendrik van Oranje die vanuit Kasteel Maurick in 1629 de strijd tegen de Spanjaarden leidde tijdens de belegering van ’s-Hertogenbosch. He...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: