Alliance Gastronomiquelid Kaatje bij de Sluis presenteert haar kookboek 'Koken als Kaatje'

4 december 2009
Alliance Gastronomiquelid Kaatje bij de Sluis presenteert haar kookboek 'Koken als Kaatje'

Eigenaren Harald Hovenkamp en Peter Postma van Restaurant Kaatje bij de Sluis te Blokzijl zijn met hun restaurant lid geworden van het vooraanstaande samenwerkingsverband Alliance Gastronomique. Het samenwerkingsverband heeft er per 1 januari 2010 drie nieuwe leden bij gekregen. Kaatje bij de Sluis te Blokzijl heeft de uitnodiging aangenomen om tot dit samenwerkingsverband van topcuisiniers en restaurateurs toe te treden.

De Alliance Gastronomique is een samenwerking van 34 restaurants die gevestigd zijn in heel Nederland. Het voornaamste doel van de Alliance Gastronomique is de beste restaurants van Nederland en België te verenigen met als doel de culinaire cultuur te bewaken en mogelijk te verbeteren. "Wij zijn ontzettend trots dat we wéér lid mogen worden van deze mooie vriendenclub. We zijn ontzettend blij en trots dat Kaatje bij de Sluis lid is geworden. Het is ook voor het bruisende Blokzijl mooi dat we weer meedraaien in een internationaal bekende culinaire club. De Alliance is immers het oudste culinaire samenwerkingsverband in Europa", vertelt Peter Postma, chef-kok van Kaatje bij de Sluis.

Natuurlijk waakt de Alliance Gastronomique ervoor dat ieder bedrijf haar specifieke eigen identiteit behoudt, want dat maakt de Alliance Gastronomique immers zo interessant. Restaurants kunnen zichzelf niet als nieuw lid aanmelden. Zij moeten worden gespot door de Alliance-leden zelf. Bij toetreding tot de Alliance is er sprake van een persoonlijk lidmaatschap waar een zorgvuldige procedure aan vooraf is gegaan.

*Koken als Kaatje*
Koken als Kaatje is het derde kookboek in de traditie van Kaatje uit het Overijsselse Blokzijl. "De stijl van Kaatje is nuchter. Drie smaken per gerecht, meer niet. Eerlijk is het uitgangspunt. De ingrediënten zijn vers en uit de streek."

"Gasten weten deze perfecte eenvoud te waarderen. Koken als Kaatje bevat recepten voor voor-, hoofd- en nagerechten aangevuld met veel basisrecepten," aldus chef-kok Peter Postma en gastheer en sommelier Harald Hovenkamp.

Ieder gerecht is voorzien van een wijnadvies. Harald Hovenkamp: "Ik heb samen met Bert van Beek, vinoloog en eigenaar van Wijnkoperij Mondovino in Zwolle, de wijnen zorgvuldig geselecteerd en uitgebreid toegelicht. Hierdoor wordt het mogelijk dat je thuis gerechten op Michelinster-niveau kunt maken en je je ook geen zorgen meer hoeft te maken over welke wijn je bij welk gerecht moet serveren!"

~De Restaurantkrant, Sanny Visser~

"*Stuur door...*":mailto:?SUBJECT=Lees%20dit%20bericht%20op%20De%20RestaurantKrant.nl&BODY=De%20afzender%20van%20deze%20e-mail%20wil%20u%20graag%20attenderen%20op%20het%20volgende%20nieuwsitem%20op%20De%20RestaurantKrant.nl%0A%0Ahttp://www.derestaurantkrant.nl/nieuws/alliance-gastronomiquelid-kaatje-bij-de-sluis-presenteert-haar-kookboek-koken-als-kaatje/

Overig nieuws