Alliance Gastronomiquelid Kaatje bij de Sluis presenteert haar kookboek 'Koken als Kaatje'

4 december 2009 |
Alliance Gastronomiquelid Kaatje bij de Sluis presenteert haar kookboek 'Koken als Kaatje'

Eigenaren Harald Hovenkamp en Peter Postma van Restaurant Kaatje bij de Sluis te Blokzijl zijn met hun restaurant lid geworden van het vooraanstaande samenwerkingsverband Alliance Gastronomique. Het samenwerkingsverband heeft er per 1 januari 2010 drie nieuwe leden bij gekregen. Kaatje bij de Sluis te Blokzijl heeft de uitnodiging aangenomen om tot dit samenwerkingsverband van topcuisiniers en restaurateurs toe te treden.

De Alliance Gastronomique is een samenwerking van 34 restaurants die gevestigd zijn in heel Nederland. Het voornaamste doel van de Alliance Gastronomique is de beste restaurants van Nederland en België te verenigen met als doel de culinaire cultuur te bewaken en mogelijk te verbeteren. "Wij zijn ontzettend trots dat we wéér lid mogen worden van deze mooie vriendenclub. We zijn ontzettend blij en trots dat Kaatje bij de Sluis lid is geworden. Het is ook voor het bruisende Blokzijl mooi dat we weer meedraaien in een internationaal bekende culinaire club. De Alliance is immers het oudste culinaire samenwerkingsverband in Europa", vertelt Peter Postma, chef-kok van Kaatje bij de Sluis.

Natuurlijk waakt de Alliance Gastronomique ervoor dat ieder bedrijf haar specifieke eigen identiteit behoudt, want dat maakt de Alliance Gastronomique immers zo interessant. Restaurants kunnen zichzelf niet als nieuw lid aanmelden. Zij moeten worden gespot door de Alliance-leden zelf. Bij toetreding tot de Alliance is er sprake van een persoonlijk lidmaatschap waar een zorgvuldige procedure aan vooraf is gegaan.

Koken als Kaatje
Koken als Kaatje is het derde kookboek in de traditie van Kaatje uit het Overijsselse Blokzijl. "De stijl van Kaatje is nuchter. Drie smaken per gerecht, meer niet. Eerlijk is het uitgangspunt. De ingrediënten zijn vers en uit de streek."

"Gasten weten deze perfecte eenvoud te waarderen. Koken als Kaatje bevat recepten voor voor-, hoofd- en nagerechten aangevuld met veel basisrecepten," aldus chef-kok Peter Postma en gastheer en sommelier Harald Hovenkamp.

Ieder gerecht is voorzien van een wijnadvies. Harald Hovenkamp: "Ik heb samen met Bert van Beek, vinoloog en eigenaar van Wijnkoperij Mondovino in Zwolle, de wijnen zorgvuldig geselecteerd en uitgebreid toegelicht. Hierdoor wordt het mogelijk dat je thuis gerechten op Michelinster-niveau kunt maken en je je ook geen zorgen meer hoeft te maken over welke wijn je bij welk gerecht moet serveren!"

De Restaurantkrant, Sanny Visser

:mailto:?SUBJECT=Lees%20dit%20bericht%20op%20De%20RestaurantKrant.nl&BODY=De%20afzender%20van%20deze%20e-mail%20wil%20u%20graag%20attenderen%20op%20het%20volgende%20nieuwsitem%20op%20De%20RestaurantKrant.nl%0A%0Ahttp://www.derestaurantkrant.nl/nieuws/alliance-gastronomiquelid-kaatje-bij-de-sluis-presenteert-haar-kookboek-koken-als-kaatje/

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden
BAZOOKA opent in de Kauwgomballenfabriek.

Je moet maar durven, midden in de lockdown een horecazaak openen. Het team van House of Watt (Elsa Jonker, Thomas Reekers en Felix Bekkers) doen het. “Je kan ook op de bank gaan zitten, wachten tot het voorbij is en dan hopen dat je nog bestaat”, aldus Elsa Jonker, één van ...

Wet- en regelgeving Corona
Kabinet breidt steun- en herstelpakketten uit

Door het verlengen van de lockdown en de invoering van de avondklok heeft het demissionair kabinet besloten de steun- en herstelpakketten uit te breiden. Met deze uitbreiding van het pakket is een totaalbedrag gemoeid van 7,6 miljard euro. De verruimingen gelden voor het eerste en tweede kwartaal va ...

Corona
Download: werkgeversverklaring avondklok

In heel Nederland geldt vanaf zaterdag 23 januari een avondklok. Dat betekent dat iedereen tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen blijft. Voor het werk mogen mensen wel de straat op. Het bezorgen van maaltijden is toegestaan mits de bezorger zowel een 'Werkgev ...

Mensen
JRE-Nederland gaat samenwerken met Maxxium, Ninaber van Eyben en Chef's Farm

Op 13 januari j.l. was Restaurant Villa la Ruche in Voorburg de locatie waar Voorzitter Marko Karelse met trots namens het bestuur de overeenkomst tekende met de nieuwe JRE Partner Maxxium. Vanuit Maxxium was Etienne Hoek aanwezig om de overeenkomst te tekenen. Uiteraard werd er getoost op een mooie ...

Wet- en regelgeving Corona
Avondklok 23 januari van kracht

Het demissionair kabinet wil de verwachte avondklok in gaan voeren. Dat maakte premier Rutte op de persconferentie van woensdag 20 januari bekend. Donderdag 21 januari debatteerde het kabinet over de invoering met de Tweede Kamer. De Kamer steunde het het besluit, waardoor de avondklok vanaf zaterda ...

Interview Longread
BookDinners: van reserveringsplatform naar online marketingpartner voor restaurants

Inmiddels is het platform van BookDinners bij veel restaurateurs bekend, maar niet iedereen weet dat de propositie van het bedrijf is verschoven. Niet alleen vanwege corona, vertelt Paul Wiertz van BookDinners: “Al in eind 2019 waren we bezig met ons nieuwe model, gericht op de ideale online g ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: