Alan & Pim’s opent ook kippenhotspot in Scheveningen

26 september 2016 | Thijs Jacobs

Naast Rotterdam heeft Kiprestaurant Alan & Pim’s nu ook een vestiging in Scheveningen. Dus ook daar kunnen ze nu van de belachelijk lekkere kippetjes van vriendenduo Alan Oosterveen en Pim Bakker genieten. Hun geheim? De kippen van Alan & Pim’s worden ingewreven met een glutenvrij kruidenmengsel voor ze onder een gloeiende gril hun rondjes draaien. Daarna worden sommigen nog even gelakt met een speciale saus die onder een speciale grill mogen karamelliseren. Zien hoe dit in zijn werk gaat? Het gloednieuwe restaurant met riant terras is te vinden aan de Keizersstraat in Scheveningen.

Stoere kip

Plank voor plank hebben Alan Oosterveen en Pim Bakker hun gloednieuwe zaak in Scheveningen in elkaar getimmerd. Precies zoals ze dat in Rotterdam ook deden waar het horecaduo een jaar geleden zijn eerste vestiging opende. Al snel stonden kipliefhebbers van heinde en verre in de rij voor de goudbruin geroosterde kippetjes. Een van de gasten was zo onder de indruk van de kippen dat die het tweetal een pand aanbod in zijn thuisstad Scheveningen.

Net als de vestiging in Rotterdam heeft ook de Scheveningse Alan & Pim’s een robuuste uitstraling met metaal en hout (van pallets uit de schuur van Pim). Op de tafels liggen geruite theedoeken om tijdens kluifpartijen op je schoot te leggen. Vanaf de wanden lachen beroemdheden je in pop-art stijl toe. Een wand is bekleed met een enorme zwart-wit foto van het oude Scheveningen. Stoer, fris en gezellig. Naast het restaurant is er ook een take away en delivery service, waar de kippetjes en bijgerechten meegenomen, maar ook thuis gebracht kunnen worden. Alan & Pim’s in Scheveningen aan de Keizerstraat heeft bovendien een riant terras. Wie niet wil kluiven, kan zich tegoed doen aan tal van andere gerechten die allemaal een ding gemeen hebben: er zit kip in. Je bent kiprestaurant of je bent het niet.

Chickenlove

De gegrilde kippen van Alan & Pim’s zijn er in verschillende smaken: gekruid op z’n Alan & Pim’s, provinçaals gekruid, bitter sweet bbq of een Thais kippetje. Voor wie niet wil kluiven zijn er tal van andere gerechten. Met kip. Een Caesar Salade ‘met een dressing zoals hij hoort’ bijvoorbeeld.

Of de kippelingen: malse kippendijen die gepaneerd zijn in Japans broodkruim en daardoor een perfecte balans van sappig en crispy hebben (ook zeer geliefd bij kinderen). Er is liefde gestoken in de gerechten van Alan & Pim’s en dat proef je. Bovendien komen de kippen van Tante Door: antibiotica vrije kip die normaal heeft mogen groeien in een grote, lichte stal.  Zo’n prima leven smaakt ook een stuk beter.

Hoe het begon

Alan en Pim kennen elkaar uit de horeca, maar werkten eigenlijk al een tijdje in andere branches. Desalniettemin sudderde al jaren het plan om samen een horecazaak te beginnen. Ineens, na wat flessen wijn, was daar het juiste idee: een kiprestaurant waar de kippen goudgeel. Een gemoedelijke en laagdrempelige eetgelegenheid, maar wel één waar de horeca regels strak gehandhaafd worden. En dus houdt iemand de deur voor je open als je binnenkomt en behandelt het personeel je zoals het heurt. In Rotterdam moesten al snel grilovens bijbesteld worden om de vraag aan te kunnen. Ongetwijfeld staan in Scheveningen de gasten binnenkort ook in de rij voor de lekkerste kippetjes van Alan & Pim.    

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: ben jij al 'coronaproof' ingericht?

Na een verplichte sluiting van 10 weken mag de horeca aanstaande maandag dan eindelijk weer open. Terrasstoelen worden uit het plastic gehaald, tapsystemen worden schoongemaakt en alle reserveringen worden keurig in tabellen opgenomen. De horeca is klaar voor een herstart. Hoewel de mogelijkheden...

Amsterdam Coronacrisis
Sterrenrestaurant Restaurant 212 introduceert luxueuze dinerboxen 

Het Amsterdamse Restaurant 212 brengt fine dining experiences naar mensen thuis met het nieuwe concept ‘212 at home’. Vanaf nu kun je culinair hoogstaande dinerboxen bestellen via de website en laten thuisbezorgen, bereid door de bekende topchefs Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot....

Opening Coronacrisis
Grootste terras van Hoofddorp klaar voor heropening

Het grootste terras van Hoofddorp bij het Novotel Amsterdam Schiphol Airport opent op 1 juni weer haar deuren. General Manager Floris Licht hoopt vooral dat locals het terras vanaf deze dag weer weten te vinden. Novotel Amsterdam Schiphol Airport heeft een prachtig terras, waar tot wel zeventig m...

Opening
Café-Restaurant De Eendracht breidt uit met vestigingen in Blaricum en Hilversum 

Hoewel de meeste horecagelegenheden al blij zijn dat ze per 1 juni überhaupt weer open mogen, pakken de uitbaters van Café - Restaurant De Eendracht deze heropening wel heel rigoureus aan. Zij verwelkomen die dag namelijk twee nieuwe vestigingen in ’t Gooi. Café - Restau...

Economie Coronacrisis
Horeca al in eerste kwartaal zeer zwaar getroffen door de crisis

De horeca is een van de zwaarst getroffen sectoren door de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. De omzet nam in het eerste kwartaal van 2020 met 14 procent af ten opzichte van het voorgaande kwartaal, meldt het CBS. Dit was de eerste omzetdaling in 7 jaar tijd. Het volume, de voor...

Bezorgen Vega
Supergewassen, eitwitvervangers en plantaardige melk over tien jaar normaal

Maaltijdplatform Deliveroo deed onderzoek* onder tech-minded Nederlanders van 18 jaar en ouder over de toekomst van voeding gedreven door techniek, zoals supergewassen, kweekvlees, 3D-geprint voedsel en persoonlijke voeding op basis van het eigen DNA. Zij blijken een sterke voorkeur te hebben voor &...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: