Alan & Pim’s opent ook kippenhotspot in Scheveningen

26 september 2016 | Thijs Jacobs
Alan & Pim’s opent ook kippenhotspot in Scheveningen

Naast Rotterdam heeft Kiprestaurant Alan & Pim’s nu ook een vestiging in Scheveningen. Dus ook daar kunnen ze nu van de belachelijk lekkere kippetjes van vriendenduo Alan Oosterveen en Pim Bakker genieten. Hun geheim? De kippen van Alan & Pim’s worden ingewreven met een glutenvrij kruidenmengsel voor ze onder een gloeiende gril hun rondjes draaien. Daarna worden sommigen nog even gelakt met een speciale saus die onder een speciale grill mogen karamelliseren. Zien hoe dit in zijn werk gaat? Het gloednieuwe restaurant met riant terras is te vinden aan de Keizersstraat in Scheveningen.

Stoere kip

Plank voor plank hebben Alan Oosterveen en Pim Bakker hun gloednieuwe zaak in Scheveningen in elkaar getimmerd. Precies zoals ze dat in Rotterdam ook deden waar het horecaduo een jaar geleden zijn eerste vestiging opende. Al snel stonden kipliefhebbers van heinde en verre in de rij voor de goudbruin geroosterde kippetjes. Een van de gasten was zo onder de indruk van de kippen dat die het tweetal een pand aanbod in zijn thuisstad Scheveningen.

Net als de vestiging in Rotterdam heeft ook de Scheveningse Alan & Pim’s een robuuste uitstraling met metaal en hout (van pallets uit de schuur van Pim). Op de tafels liggen geruite theedoeken om tijdens kluifpartijen op je schoot te leggen. Vanaf de wanden lachen beroemdheden je in pop-art stijl toe. Een wand is bekleed met een enorme zwart-wit foto van het oude Scheveningen. Stoer, fris en gezellig. Naast het restaurant is er ook een take away en delivery service, waar de kippetjes en bijgerechten meegenomen, maar ook thuis gebracht kunnen worden. Alan & Pim’s in Scheveningen aan de Keizerstraat heeft bovendien een riant terras. Wie niet wil kluiven, kan zich tegoed doen aan tal van andere gerechten die allemaal een ding gemeen hebben: er zit kip in. Je bent kiprestaurant of je bent het niet.

Chickenlove

De gegrilde kippen van Alan & Pim’s zijn er in verschillende smaken: gekruid op z’n Alan & Pim’s, provinçaals gekruid, bitter sweet bbq of een Thais kippetje. Voor wie niet wil kluiven zijn er tal van andere gerechten. Met kip. Een Caesar Salade ‘met een dressing zoals hij hoort’ bijvoorbeeld.

Of de kippelingen: malse kippendijen die gepaneerd zijn in Japans broodkruim en daardoor een perfecte balans van sappig en crispy hebben (ook zeer geliefd bij kinderen). Er is liefde gestoken in de gerechten van Alan & Pim’s en dat proef je. Bovendien komen de kippen van Tante Door: antibiotica vrije kip die normaal heeft mogen groeien in een grote, lichte stal.  Zo’n prima leven smaakt ook een stuk beter.

Hoe het begon

Alan en Pim kennen elkaar uit de horeca, maar werkten eigenlijk al een tijdje in andere branches. Desalniettemin sudderde al jaren het plan om samen een horecazaak te beginnen. Ineens, na wat flessen wijn, was daar het juiste idee: een kiprestaurant waar de kippen goudgeel. Een gemoedelijke en laagdrempelige eetgelegenheid, maar wel één waar de horeca regels strak gehandhaafd worden. En dus houdt iemand de deur voor je open als je binnenkomt en behandelt het personeel je zoals het heurt. In Rotterdam moesten al snel grilovens bijbesteld worden om de vraag aan te kunnen. Ongetwijfeld staan in Scheveningen de gasten binnenkort ook in de rij voor de lekkerste kippetjes van Alan & Pim.    

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Corona
2670 nieuwe horecaondernemingen sinds eerste lockdown

Coronacrisis of niet, het aantal horecaondernemingen stijgt. Sinds de eerste lockdown, in maart 2020, zijn er 2670 horecazaken bij gekomen. Hiermee heeft de verwachte kaalslag in de horeca dus niet plaatsgevonden. Cijfers van de Kamer van Koophandel (KvK) maken inzichtelijk dat er nu ruim 74.000 ...

Corona
Verspreiding Britse coronamutatie slecht nieuws voor de horeca?

Het Outbreak Management Team (OMT) laat weten zich zorgen te maken over de verspreiding van de Britse coronamutatie in ons land. In meest recente advies worden deze zorgen gedeeld. Ook worden strengere maatregelen niet uitgesloten. Welke dat zijn, is nog niet bekend, alhoewel de avondklok al besprok ...

Economie Corona
20 procent van de Nederlandse restaurants verwacht de deuren nooit meer te openen

Uit recent onderzoek van WijnSpijs blijkt dat 20 procent van de 1200 samenwerkende restaurateurs ernstige twijfels heeft over het voortbestaan van hun levenswerk. Het evenementenbureau WijnSpijs.nl verzorgde in samenwerking met 1200 restaurants in Nederland en België de culinaire WijnSpijs Wand ...

Achtergronden Corona
KIPPENTENT deelt snert uit aan zorgmedewerkers verpleeghuis

Vandaag heeft KIPPENTENT hun huisgemaakte snert uitgedeeld aan alle zorgmedewerkers van verpleeghuis Veenstaete in Kortenhoef (Wijdemeren). Hiermee willen ze hen een hart onder de riem steken en hun grote waardering uiten voor het geweldige werk van deze mensen tijdens de coronacrisis. De KIPPENT ...

Achtergronden Gastronomie
Horecaondernemer Han Ji over de horecatrends in 2021

2020 was voor horecaondernemers een onstuimig jaar, om het zacht uit te drukken. De komst van het coronavirus zorgde ervoor dat de horeca meerdere malen de deuren moest sluiten, ondernemers inkomsten misliepen, en creativiteit en support van de (lokale) consument een must was om te overleven. Wat st ...

Drinks Corona
2020 was ook voor bierbrouwers een rampjaar

De bierverkoop is in Nederland in 2020 met 14% gedaald ten opzichte van 2019. In de horeca en evenementenbranche was de daling zelfs ruim 58%. Dit is uiteraard het gevolg van de COVID-19-maatregelen. Sinds het (opnieuw) sluiten van de horeca in oktober zien we dat de verkoop van bier daar met 89% is ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: