Alan & Pim’s opent ook kippenhotspot in Scheveningen

26 september 2016 | Thijs Jacobs

Naast Rotterdam heeft Kiprestaurant Alan & Pim’s nu ook een vestiging in Scheveningen. Dus ook daar kunnen ze nu van de belachelijk lekkere kippetjes van vriendenduo Alan Oosterveen en Pim Bakker genieten. Hun geheim? De kippen van Alan & Pim’s worden ingewreven met een glutenvrij kruidenmengsel voor ze onder een gloeiende gril hun rondjes draaien. Daarna worden sommigen nog even gelakt met een speciale saus die onder een speciale grill mogen karamelliseren. Zien hoe dit in zijn werk gaat? Het gloednieuwe restaurant met riant terras is te vinden aan de Keizersstraat in Scheveningen.

Stoere kip

Plank voor plank hebben Alan Oosterveen en Pim Bakker hun gloednieuwe zaak in Scheveningen in elkaar getimmerd. Precies zoals ze dat in Rotterdam ook deden waar het horecaduo een jaar geleden zijn eerste vestiging opende. Al snel stonden kipliefhebbers van heinde en verre in de rij voor de goudbruin geroosterde kippetjes. Een van de gasten was zo onder de indruk van de kippen dat die het tweetal een pand aanbod in zijn thuisstad Scheveningen.

Net als de vestiging in Rotterdam heeft ook de Scheveningse Alan & Pim’s een robuuste uitstraling met metaal en hout (van pallets uit de schuur van Pim). Op de tafels liggen geruite theedoeken om tijdens kluifpartijen op je schoot te leggen. Vanaf de wanden lachen beroemdheden je in pop-art stijl toe. Een wand is bekleed met een enorme zwart-wit foto van het oude Scheveningen. Stoer, fris en gezellig. Naast het restaurant is er ook een take away en delivery service, waar de kippetjes en bijgerechten meegenomen, maar ook thuis gebracht kunnen worden. Alan & Pim’s in Scheveningen aan de Keizerstraat heeft bovendien een riant terras. Wie niet wil kluiven, kan zich tegoed doen aan tal van andere gerechten die allemaal een ding gemeen hebben: er zit kip in. Je bent kiprestaurant of je bent het niet.

Chickenlove

De gegrilde kippen van Alan & Pim’s zijn er in verschillende smaken: gekruid op z’n Alan & Pim’s, provinçaals gekruid, bitter sweet bbq of een Thais kippetje. Voor wie niet wil kluiven zijn er tal van andere gerechten. Met kip. Een Caesar Salade ‘met een dressing zoals hij hoort’ bijvoorbeeld.

Of de kippelingen: malse kippendijen die gepaneerd zijn in Japans broodkruim en daardoor een perfecte balans van sappig en crispy hebben (ook zeer geliefd bij kinderen). Er is liefde gestoken in de gerechten van Alan & Pim’s en dat proef je. Bovendien komen de kippen van Tante Door: antibiotica vrije kip die normaal heeft mogen groeien in een grote, lichte stal.  Zo’n prima leven smaakt ook een stuk beter.

Hoe het begon

Alan en Pim kennen elkaar uit de horeca, maar werkten eigenlijk al een tijdje in andere branches. Desalniettemin sudderde al jaren het plan om samen een horecazaak te beginnen. Ineens, na wat flessen wijn, was daar het juiste idee: een kiprestaurant waar de kippen goudgeel. Een gemoedelijke en laagdrempelige eetgelegenheid, maar wel één waar de horeca regels strak gehandhaafd worden. En dus houdt iemand de deur voor je open als je binnenkomt en behandelt het personeel je zoals het heurt. In Rotterdam moesten al snel grilovens bijbesteld worden om de vraag aan te kunnen. Ongetwijfeld staan in Scheveningen de gasten binnenkort ook in de rij voor de lekkerste kippetjes van Alan & Pim.    

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Digitaal Ondernemen
December: Alles over digitaal ondernemen

De horeca is dicht. Dat betekent niet dat er niets gebeurt. Afhalen, bezorgen, pakketten samenstellen, online kookcursussen en bierproeverijn organiseren: De horeca staat verre van stil. Het digitale landschap geeft de horeca op dit moment de tools in handen om omzet te genereren. Nu fysiek conta ...

Economie Coronacrisis
Horecapersoneel slachtoffer van coronacrisis

Horeca- en cateringbedrijven ervaren pittige tijden. Tegen de stroom in proberen ze omzet te draaien en bezoekers aan te trekken. Dit blijkt uit onderzoek van Foodservice Community en GROUP7 onder bijna 600 horeca-, fastservice- (dit zijn broodjeszaken en frituren) en cateringprofessionals, dat tuss ...

Awards Culinair
Mark Captein van Orangerie De Pol is Chef van het Jaar bij JRE

Mark Captein, die samen met zijn partner Marjolein van der Ham Orangerie De Pol runt in Doetinchem, is door restaurantvereniging JRE-Nederland uitgeroepen tot Chef van het Jaar. ‘Ik ben verrast en enorm trots op deze prijs’. JRE-Nederland is een van de toonaangevende restaurantverenig ...

Hotelketens
Van der Valk Hotel Amersfoort start ‘restaurant take over’

Nu restaurants gesloten zijn, maar hotels wel nog open mogen, is Van der Valk Hotel Amersfoort-A1 een samenwerking gestart met lokale restaurants in Amersfoort. Een zogenoemde restaurant take over. Zo krijgen de koks van bekende restaurants in Amersfoort de mogelijkheid om hun gerechten klaar te mak ...

Achtergronden
Zonder horeca blijven er maar weinig openbare toiletten over

Op 19 november was het Wereld Toiletdag. Een dag waarop de app HogeNood samen met de Maag Lever Darm Stichting in kaart brengt wat de meest toiletvriendelijke gemeenten van Nederland zijn. De jaarlijkse ranking laat drastische verschillen zien met en zonder horeca, want zoals jullie weten is de hore ...

Financieel Ondernemen
Aftrekbare kosten in je restaurant

Als ondernemer maakt u het hele jaar door kosten. Van de meeste kosten is het duidelijk dat u deze kunt aftrekken van uw winst. Denk bijvoorbeeld aan de huur van de ruimte voor uw restaurant. Er zijn echter ook kosten waarbij dit minder voor de hand ligt, zoals de kosten voor werkkleding of een maal ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: