Advertorial: Hoogste tijd voor alcoholvrije wijn op de kaart

3 april 2018 | Wiljan Dorrepaal

Wel vegetarische gerechten op het menu, maar geen alcoholvrije wijn op de kaart?

Wist u dat meer dan 20 procent van de bevolking boven de 30 jaar het hele jaar door geen alcohol drinkt? Boven de 75 jaar is dat zelfs 30 procent. Dat is 15 procent van de Nederlandse bevolking en zij vertegenwoordigen in totaal 2,5 miljoen mensen. In deze groep zijn nog niet eens de mensen meegenomen die tijdelijk geen of minder alcohol willen drinken. Dit is een enorme doelgroep, waar restaurants vaak nog geen goed alternatief te bieden hebben. 

Als een restaurant tegenwoordig geen vegetarisch menu heeft, kijkt iedereen gek op. Terwijl er in Nederland 700.000 vegetariërs zijn, dat is maar 4% van de Nederlandse bevolking. Zoals vlees- en vis-vrije gerechten horen ook alcoholvrije wijnen op de kaart.

Voor gasten is dineren met wijn genieten

Een feestelijke sparkling, een smaakvolle witte of volle rode wijn, maar graag zonder alcohol. Momenteel is er veel aandacht voor bewust leven. We willen fit en gezond zijn, maar wel blijven genieten. Wat voor reden mensen ook hebben om (tijdelijk) geen alcohol te drinken, ook zij willen de beleving van een goed glas niet missen. Met het sociale aspect van het toosten op een fijn samenzijn, kunt u nu ook de BOB zijn. Het geeft veel mensen een ongemakkelijk gevoel om met water of appelsap aan tafel te zitten en niet in stijl te kunnen proosten met het gezelschap. Alcoholvrije wijn biedt deze wijnbeleving!

Meeliften op 0,0% bier

De vraag naar alcoholvrij blijkt uit het enorme succes van alcoholvrij bier. De alcoholvrije biermarkt is in 2016 met 18% gestegen ten opzichte van het jaar ervoor. Een geweldige ontwikkeling waar alcoholvrije wijn goed op mee kan liften.

Door alcoholvrije wijn op de kaart te zetten, geeft u de gelegenheid aan uw gasten om het gemakkelijker te bestellen. Door zichtbaar te maken wat u schenkt en actief deze wijnen aan te bieden kunnen alle gasten volop genieten van het wijnmoment.


Smaakbeleving van alcoholvrije wijn

Veel sommeliers zijn nog onbekend met alcoholvrije wijn. En onbekend maakt in dit geval ook onbemind. Een verschil van rond de 12% alcohol is zeker te proeven, maar maakt het voor de doelgroep niet minder aantrekkelijk.

Voor de betere horecalocatie is alcoholvrije wijn, het bieden van een serviceproduct aan gasten en het benutten van een extra omzetpotentieel

Alcoholvrije wijn is wijn waaraan achteraf de alcohol zorgvuldig uit is onttrokken. De basiswijn moet dus goed zijn. Zoals ook voor alcoholhoudende wijnen geldt: de ene wijn is de andere niet. De kwaliteit is de laatste jaren sterk toegenomen en ontwikkelt zich nog elke dag. La Source selecteert alleen de beste 0,0% wijnen voor de Nederlandse markt.

LUSSORY: een smaakvolle aanrader

De druiven komen uit het Spaanse wijngebied La Mancha. Voor deze wijnen zijn inheemse druivensoorten gebruikt, zoals witte Airen en rode Tempranillo, maar ook de traditionele Merlot en Chardonnay druif. Een waardig alcoholvrij alternatief voor uw gasten. Een pure  0,0% wijn is Lussory. Dit Spaanse wijnmerk levert kwaliteitswijnen zonder alcohol, zonder toevoegingen, smaakstoffen en volledig gemaakt op basis van wijn. Doordat deze wijnen geen spoor van alcohol bevatten, draagt het tevens een Halal-certificering.

La Source Nederland

De missie van La Source Nederland is om iedereen te laten genieten van wijnmomenten. Wilt u dat ook? Neem contact op voor vragen, een proefpakket of bestelling. Wij zetten u ook graag op onze lijst met restaurants:

http://www.la-source.nl/restaurants.html

PROOST!

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards
Tim Bresssers van Taste bij Dirk door naar finale European Young Chef Award 2018

Op donderdag 11 oktober vond bij Sligro Den Bosch de voorronde plaats voor de European Young Chef Award 2018. Drie jonge chefs t/m 25 jaar streden hier om een plek in de finale van de Europese wedstrijd die van van 25 tot 27 november plaatsvindt in Galway, Tim Bressers van Wijnbar Taste bij Dirk uit...

Awards
Tim Bresssers van Taste bij Dirk door naar finale European Young Chef Award 2018

Op donderdag 11 oktober vond bij Sligro Den Bosch de voorronde plaats voor de European Young Chef Award 2018. Drie jonge chefs t/m 25 jaar streden hier om een plek in de finale van de Europese wedstrijd die van van 25 tot 27 november plaatsvindt in Galway, Tim Bressers van Wijnbar Taste bij Dirk uit...

Internationaal
Nederland voor het eerst gastland op trendy food festival Parijs

Van 10 t/m 12 maart 2019 is Nederland gastland op het jaarlijkse trendy food platform Omnivore in Parijs. Omnivore is een driedaags, innovatief food-evenement; bezoekers zijn invloedrijke foodies, professionele en hobbykoks, bartenders, food- journalisten, bloggers en vloggers. Onder het motto Te...

Drinks Achtergronden
Terrasonderzoek: Oslo het duurst, Amsterdam goedkoop

Oslo is de duurste stad van Europa om een terras te pakken. De gemiddelde prijs voor een rondje drank op het terras in de Noorse hoofdstad is € 53,71. Dit is ruim drie keer zo duur als Budapest, waar je € 15,94 kwijt bent voor een rondje (2 espresso, 2 fris, 2 halve liters bier en 2 ros&ea...

Personeel Achtergronden
Onderzoek personeel & horeca: 'De horecaondernemer heeft geen plan'

‘’Het moet een familie zijn’’, ‘’ludieke wervingsfilmpjes helpen’’ en ‘’duidelijke communicatie is alles’’. Bovenstaande uitspraken komen van horecamanagers en -ondernemers. Kortom: elke ondernemer of manager die ik spreek heeft...

Achtergronden Wijn
Dit is wel een heel duur wijntje!

Twee flessen wijn zijn bij veilinghuis Sotheby's in New York onder de hamer gegaan voor de astronomische bedragen van respectievelijk 558.000 dollar en 496.000 dollar. De flessen komen uit het jaar 1945 en zijn afkomstig van het beroemde wijnhuis Romanée Conti. Op de website van De Telegr...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: