Advertorial: Hoogste tijd voor alcoholvrije wijn op de kaart

3 april 2018 | Wiljan Dorrepaal

Wel vegetarische gerechten op het menu, maar geen alcoholvrije wijn op de kaart?

Wist u dat meer dan 20 procent van de bevolking boven de 30 jaar het hele jaar door geen alcohol drinkt? Boven de 75 jaar is dat zelfs 30 procent. Dat is 15 procent van de Nederlandse bevolking en zij vertegenwoordigen in totaal 2,5 miljoen mensen. In deze groep zijn nog niet eens de mensen meegenomen die tijdelijk geen of minder alcohol willen drinken. Dit is een enorme doelgroep, waar restaurants vaak nog geen goed alternatief te bieden hebben. 

Als een restaurant tegenwoordig geen vegetarisch menu heeft, kijkt iedereen gek op. Terwijl er in Nederland 700.000 vegetariërs zijn, dat is maar 4% van de Nederlandse bevolking. Zoals vlees- en vis-vrije gerechten horen ook alcoholvrije wijnen op de kaart.

Voor gasten is dineren met wijn genieten

Een feestelijke sparkling, een smaakvolle witte of volle rode wijn, maar graag zonder alcohol. Momenteel is er veel aandacht voor bewust leven. We willen fit en gezond zijn, maar wel blijven genieten. Wat voor reden mensen ook hebben om (tijdelijk) geen alcohol te drinken, ook zij willen de beleving van een goed glas niet missen. Met het sociale aspect van het toosten op een fijn samenzijn, kunt u nu ook de BOB zijn. Het geeft veel mensen een ongemakkelijk gevoel om met water of appelsap aan tafel te zitten en niet in stijl te kunnen proosten met het gezelschap. Alcoholvrije wijn biedt deze wijnbeleving!

Meeliften op 0,0% bier

De vraag naar alcoholvrij blijkt uit het enorme succes van alcoholvrij bier. De alcoholvrije biermarkt is in 2016 met 18% gestegen ten opzichte van het jaar ervoor. Een geweldige ontwikkeling waar alcoholvrije wijn goed op mee kan liften.

Door alcoholvrije wijn op de kaart te zetten, geeft u de gelegenheid aan uw gasten om het gemakkelijker te bestellen. Door zichtbaar te maken wat u schenkt en actief deze wijnen aan te bieden kunnen alle gasten volop genieten van het wijnmoment.


Smaakbeleving van alcoholvrije wijn

Veel sommeliers zijn nog onbekend met alcoholvrije wijn. En onbekend maakt in dit geval ook onbemind. Een verschil van rond de 12% alcohol is zeker te proeven, maar maakt het voor de doelgroep niet minder aantrekkelijk.

Voor de betere horecalocatie is alcoholvrije wijn, het bieden van een serviceproduct aan gasten en het benutten van een extra omzetpotentieel

Alcoholvrije wijn is wijn waaraan achteraf de alcohol zorgvuldig uit is onttrokken. De basiswijn moet dus goed zijn. Zoals ook voor alcoholhoudende wijnen geldt: de ene wijn is de andere niet. De kwaliteit is de laatste jaren sterk toegenomen en ontwikkelt zich nog elke dag. La Source selecteert alleen de beste 0,0% wijnen voor de Nederlandse markt.

LUSSORY: een smaakvolle aanrader

De druiven komen uit het Spaanse wijngebied La Mancha. Voor deze wijnen zijn inheemse druivensoorten gebruikt, zoals witte Airen en rode Tempranillo, maar ook de traditionele Merlot en Chardonnay druif. Een waardig alcoholvrij alternatief voor uw gasten. Een pure  0,0% wijn is Lussory. Dit Spaanse wijnmerk levert kwaliteitswijnen zonder alcohol, zonder toevoegingen, smaakstoffen en volledig gemaakt op basis van wijn. Doordat deze wijnen geen spoor van alcohol bevatten, draagt het tevens een Halal-certificering.

La Source Nederland

De missie van La Source Nederland is om iedereen te laten genieten van wijnmomenten. Wilt u dat ook? Neem contact op voor vragen, een proefpakket of bestelling. Wij zetten u ook graag op onze lijst met restaurants:

http://www.la-source.nl/restaurants.html

PROOST!

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards
Wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca van start

De jaarlijkse wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca is op maandag 24 juni weer van start gegaan. De door Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) georganiseerde wedstrijd draagt een steentje bij aan de kwaliteitsverbetering van opleiden in de horeca en geeft inzicht in de belangrijkste ontwikkelingen...

Events
Bezoek Gastvrij Rotterdam 2019

De zevende editie van horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam vindt plaats van maandag 23 t/m 25 september 2019 in Rotterdam Ahoy. Naar verwachting zullen ruim 450 exposanten meer dan 15.000 ondernemers en managers uit de horeca verwelkomen op hun stand. Het toonaangevende gastronomische platform voor ...

Achtergronden Culinair
Dit zijn de 10 meest geïnstagramde regionale gerechten

Wat zet je op de kaart als je op social media een hit wilt zijn? Het Britse bedrijf Gousto, dat maaltijdpakketten produceert, heeft 150 miljoen Instagram-posts doorzocht om te onthullen welke gerechten het vaakst werden gedeeld en in welke regio. In de regio New York zijn ze verzot op pizza, terwij...

Opening
Bekende horecaketen De Beren opent restaurant in Roermond

Vanaf dinsdag 25 juni heeft De Beren er een primeur bij: de keten opent haar eerste vestiging in de provincie Limburg. De 40e vestiging van de succesvolle horecaformule is te vinden aan het bekende horecaplein Markt middenin de stad. Limburgers uit de wijde omgeving zijn iedere dag vanaf 10.30 uur (...

Achtergronden
Juni-editie: Basiliek*, Alcoholwet, Peter Klosse en veel meer

In de laatste editie van De RestaurantKrant mochten we op audiëntie bij smaakprofessor Peter Klosse, hij maakt zich zorgen over de manier waarop we met ons voedsel omgaan. Rik Jansma, eigenaar en chef cuisinier van Restaurant Basiliek*, vertelt in een uitgebreid interview zijn geheimen over suc...

Achtergronden
Zo kom je de hitte in de horeca door

Op sommige plekken in Nederland zal het kwik deze week oplopen tot een kleine 38(!) graden. Horecaondernemers nemen massaal maatregelen om de week zo koel mogelijk door te komen. Vanwege het personeelstekort zijn sommige bedrijven zelfs genoodzaakt om dicht te gaan. Zonde natuurlijk. Met deze tips a...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: