Advertorial: Hoogste tijd voor alcoholvrije wijn op de kaart

3 april 2018 | Wiljan Dorrepaal

Wel vegetarische gerechten op het menu, maar geen alcoholvrije wijn op de kaart?

Wist u dat meer dan 20 procent van de bevolking boven de 30 jaar het hele jaar door geen alcohol drinkt? Boven de 75 jaar is dat zelfs 30 procent. Dat is 15 procent van de Nederlandse bevolking en zij vertegenwoordigen in totaal 2,5 miljoen mensen. In deze groep zijn nog niet eens de mensen meegenomen die tijdelijk geen of minder alcohol willen drinken. Dit is een enorme doelgroep, waar restaurants vaak nog geen goed alternatief te bieden hebben. 

Als een restaurant tegenwoordig geen vegetarisch menu heeft, kijkt iedereen gek op. Terwijl er in Nederland 700.000 vegetariërs zijn, dat is maar 4% van de Nederlandse bevolking. Zoals vlees- en vis-vrije gerechten horen ook alcoholvrije wijnen op de kaart.

Voor gasten is dineren met wijn genieten

Een feestelijke sparkling, een smaakvolle witte of volle rode wijn, maar graag zonder alcohol. Momenteel is er veel aandacht voor bewust leven. We willen fit en gezond zijn, maar wel blijven genieten. Wat voor reden mensen ook hebben om (tijdelijk) geen alcohol te drinken, ook zij willen de beleving van een goed glas niet missen. Met het sociale aspect van het toosten op een fijn samenzijn, kunt u nu ook de BOB zijn. Het geeft veel mensen een ongemakkelijk gevoel om met water of appelsap aan tafel te zitten en niet in stijl te kunnen proosten met het gezelschap. Alcoholvrije wijn biedt deze wijnbeleving!

Meeliften op 0,0% bier

De vraag naar alcoholvrij blijkt uit het enorme succes van alcoholvrij bier. De alcoholvrije biermarkt is in 2016 met 18% gestegen ten opzichte van het jaar ervoor. Een geweldige ontwikkeling waar alcoholvrije wijn goed op mee kan liften.

Door alcoholvrije wijn op de kaart te zetten, geeft u de gelegenheid aan uw gasten om het gemakkelijker te bestellen. Door zichtbaar te maken wat u schenkt en actief deze wijnen aan te bieden kunnen alle gasten volop genieten van het wijnmoment.


Smaakbeleving van alcoholvrije wijn

Veel sommeliers zijn nog onbekend met alcoholvrije wijn. En onbekend maakt in dit geval ook onbemind. Een verschil van rond de 12% alcohol is zeker te proeven, maar maakt het voor de doelgroep niet minder aantrekkelijk.

Voor de betere horecalocatie is alcoholvrije wijn, het bieden van een serviceproduct aan gasten en het benutten van een extra omzetpotentieel

Alcoholvrije wijn is wijn waaraan achteraf de alcohol zorgvuldig uit is onttrokken. De basiswijn moet dus goed zijn. Zoals ook voor alcoholhoudende wijnen geldt: de ene wijn is de andere niet. De kwaliteit is de laatste jaren sterk toegenomen en ontwikkelt zich nog elke dag. La Source selecteert alleen de beste 0,0% wijnen voor de Nederlandse markt.

LUSSORY: een smaakvolle aanrader

De druiven komen uit het Spaanse wijngebied La Mancha. Voor deze wijnen zijn inheemse druivensoorten gebruikt, zoals witte Airen en rode Tempranillo, maar ook de traditionele Merlot en Chardonnay druif. Een waardig alcoholvrij alternatief voor uw gasten. Een pure  0,0% wijn is Lussory. Dit Spaanse wijnmerk levert kwaliteitswijnen zonder alcohol, zonder toevoegingen, smaakstoffen en volledig gemaakt op basis van wijn. Doordat deze wijnen geen spoor van alcohol bevatten, draagt het tevens een Halal-certificering.

La Source Nederland

De missie van La Source Nederland is om iedereen te laten genieten van wijnmomenten. Wilt u dat ook? Neem contact op voor vragen, een proefpakket of bestelling. Wij zetten u ook graag op onze lijst met restaurants:

http://www.la-source.nl/restaurants.html

PROOST!

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Personalia Michelin
Sommelier Koen van der Plas van Inter Scaldes naar Kasteel Heemstede

Met ingang van 1 juli 2019 maakt hoofdsommelier Koen van der Plas de overstap van Inter Scaldes naar Kasteel Heemstede. Hij gaat daar het team van chefkok Ollie Schuiling versterken, die samen met Frans den Boer de nieuwe eigenaar wordt van het bekende sterrenrestaurant in Houten. De 27-jarige V...

Personalia
Joey de Kruijf geslaagd voor Meesterproef SVH Meestergastheer

Op woensdag 17 april jongstleden is Joey de Kruijf, General Manager en Maître bij Central Park in Voorburg, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meestergastheer. Binnenkort wordt Joey als 44ste SVH Meestergastheer geïnaugureerd en treedt hij officieel toe tot de SVH Meesterfamilie. SV...

Events KHN
SVH officieel partner eerste editie Nationale Horecadag

Dinsdag 21 mei vindt voor het eerst de Nationale Horecadag plaats. Stichting Vakbekwaamheid Horeca is officieel partner geworden van dit evenement. Samen met initiatiefnemer Lennart Maas, manager van hotel Park Plaza Victoria Amsterdam, organiseren Koninklijke Horeca Nederland en SVH deze grootste o...

Bezorgen Interview Longread
Interview Jitse Groen, oprichter Takeaway.com: "Wij zijn een goudmijn voor restaurants"

Lunchbezorging groeit. Eigenlijk groeit de hele bezorgsector van food. Takeaway.com liet onlangs dan ook imposante groeicijfers zien: een toename van 51 procent van het aantal bezorgingen. Jitse Groen (41 jaar oud), oprichter en CEO van het bedrijf, nam de tijd om ons bij te praten over het reilen e...

Opening
Nieuwste Amsterdamse foodhal opent deuren in Magna Plaza

Vanaf vandaag blaast The Food Department officieel nieuw - culinair - leven in het iconische Magna Plaza. Amsterdams nieuwste foodhal in het centrum van de hoofdstad brengt 14 foodstands en 3 bars naar de tweede verdieping van het historische pand. Het menu: een mix van gerenommeerde namen, Amsterda...

Awards Chefs
Deze drie chefs dragen titel 'New Chef on the Block'

Vandaag kennen Gault&Millau en Food Reporter de titel New Chef on the Block toe aan drie jonge, getalenteerde chefs. Alice Colombari van Restaurant Alice, Alex Haupt van 101 Gowrie en Marijn van de Worp van Restaurant Fizzy zijn de eerste drie chefs die de titel mogen dragen. De bekendmaking von...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: