8 tips voor een goede huiswijn

26 september 2013 |
8 tips voor een goede huiswijn<

Het Huiswijn debat op de horecavakbeurs gastvrij Rotterdam leverde acht praktische tips op om een goede huiswijn te schenken. Uit een kort onderzoek in opdracht van Pays d’Oc IGP onder
restaurantpubliek bleek dat 90 procent van de ondervraagden 0,50 cent meer wil betalen voor een goed glas wijn in de horeca.

De 8 tips
1. Training
Een medewerk(st)er die niet weet uit welk land of streek de huiswijn komt of welk druivenras, die geen fles kan openen of wijnglas weet vast te houden, is nog niet klaar voor het vak.

2. Seizoensinvloeden
Ieder eetcafé of restaurant moet minimaal twee keer per jaar een andere huiswijn bieden. De stemming van de gast zou in juli anders zijn dan in februari.

3. Meerdere wijnen
Bied minimaal twee huiswijnen of open wijnen aan. Dit geldt voor zowel wit als rood.

4. Het glaswerk
Het glaswerk draagt bij aan de wijnbeleving, ook in een (eet)café moet een groter en luxer glas de standaard zijn. Deze investering en de grotere hoeveelheid wijn in een glas verdient zichzelf terug.

5. Draagvlak
Proef en selecteer de huiswijn met het hele team, niet alleen de mensen van de bediening, maar ook de mensen uit de keuken. Dit levert een evenwichtige keuze op.

6. Alcoholgehalte
Wijnen moeten goed verteerbaar zijn. Wijnen die heel geprononceerd zijn of een (te) hoog alcoholgehalte hebben, zijn niet geschikt als huiswijn.

7. Leverancier of bierbrouwer
Laat de keuze van de huiswijn nooit alleen van uw leverancier of bierbrouwer afhangen. Proef hem na het bezoek van de leverancier nog een keer rustig met het team.

8. Waardering gast
Als de tijd en de gelegenheid het toelaat, laat de gast dan weten dat er meer wijnen open zijn, laat hem proeven en zelf beslissen, dit levert waardering op.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Branded Content
Veiligheidsproducten worden nieuwe reclamedragers

Horecaondernemers hebben groen licht gekregen om per 1 juni weer te openen.Met deze bijzondere printproducties kunnen horecaondernemers de aandacht op zichzelf vestigen of zelfs gebruiken voor hun marketing en eigen reclame. Voorbereiding is heel belangrijk: Plaats daarom specifieke gedragsregel...

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Slecht levensgedrag, definitief oordeel in zicht?

Het openen van een restaurant gaat niet zomaar. Los van alle praktische zaken moeten de nodige vergunningen worden aangevraagd, waaronder in veel gevallen een exploitatievergunning op grond van de (algemene) plaatselijke verordening en een Drank- en Horecawetvergunning. Hierbij stuit men doorgaans o...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Verzekeraar moet coronaschade Frans restaurant vergoeden

Over het algemeen wordt schade als gevolg van de coronamaatregelen niet gedekt door verzekeraars, maar een Franse rechter heeft bepaald dat een restaurateur recht heeft op compensatie door verzekeraar Axa. Stéphane Manigold heeft in de regio Parijs vier restaurants, waar 52 werknemers in d...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Overheid schept duidelijkheid over regels horeca per 1 juni

Hugo de Jonge heeft namens het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport een brief verzonden naar de voorzitters van de verschillende veiligheidsregio's. In de brief worden aanwijzingen voor de coronamaatregelen gegeven. Ook voor de horeca. Hieruit blijkt bijvoorbeeld ook dat de exploitan...

Achtergronden
Ter overname aangeboden: Restaurant de Waard Heesch

Restaurant De Waard te Heesch is al meer dan 22 jaar een bekende in de regio. Voor de familie is de tijd aangebroken om het pand en de exploitatie aan te bieden. Hans Rombouts: “Het is voor de horeca een bovengemiddelde periode voor een onderneming op één plek." Bedrijfsg...

Personeel Coronacrisis
5.000 horecamedewerkers roepen hulp FNV Horeca in sinds sluiting horeca

Sinds de lockdown van de horeca van 16 maart jl. hebben 5.000 horecamedewerkers zich bij FNV Horeca gemeld met vragen en verzoeken om hulp. De meeste vragen gingen over welke rechten en plichten zij hebben sinds hun werklocatie gesloten is. Daarnaast ziet de vakbond een stijgende vraag naar informat...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: