600 foodprofessionals eten samen

26 juni 2017 | Thijs Jacobs

Dit jaar was het thema van outdoor foodfestival Food Unplugged: Barefood Luxury. Puur, echt eten met producten uit de buurt, bereid met simpele technieken en gegeten in een pop-up omgeving die uitblinkt in eenvoud.


De voormalige stormbaan op het Kazerneterrein in Ede is voor het festival voor één dag omgetoverd tot een creatieve hub met theaters van strobalen, workshops op biertafels en collegezalen in het bos. Centraal op het festivalterrein staan de communal tables. Hier eten ruim 600 foodprofessionals met elkaar. De gerechten worden door een line-up van creatieve chefs al improviserend bereid met producten uit de streek, en met ingrediënten die de festivalgasten zelf mee hebben genomen.

Hoofdredacteur van trendplatform Food Inspiration en mede-organisator Hans Steenbergen: 'Food kan mensen verbinden. Als mensen elkaar onder het genot van eenvoudig, goed en mooi eten in de ogen kijken, en elkaar oprecht ontmoeten, dan ontstaat bezieling. Dat is wat we hebben neergezet met ons hele team.’

Eerlijk eten

Food Unplugged is een foodfestival dat de schijnwerpers zet op 'onversterkt' eten: eerlijk eten van boeren en kleine onafhankelijke producenten en cateraars. Food is de verbinder tussen stad, platteland, burger, producent en generaties. Op Food Unplugged gaan boeren, chefs, producenten, horecaondernemers, marketeers, beleidsmakers, journalisten, en wetenschappers met elkaar in gesprek tijdens workshops en proeverijen om de transitie in agrifood van prijs naar waarde te stimuleren.

Een paar hoogtepunten uit de line-up dit jaar:

The Rough Chef aka Jord Althuizen en Arne Ramak van We Design Food met een Argentijnse barbecue (assado) van Nederlandse geitenbokkenvlees en bijvangstvissen.

Creative Chef Jasper Udink ten Cate knutselt met alle meegebrachte boerenproducten uit de streekmarkt een uniek diner in elkaar.

Nadia Zerouali & Merijn Tol, o.a. bekend van 24Kitchen, met een Midden-Oosterse parelgortsalade en labneh van enkel Nederlandse producten. 

Founding father van Dutch Cuisine, Albert Kooy, met een no waste workshop van stierenballen, groentestronken en visspareribs.

Bakker Edwin Klaasen en boer Jeroen met hun wereldprimeur van 100% natuurlijke single origin bloem.

Boer Jan Dirk van de Voort van Remeker met een poepcollege om alles te weten te komen over terroir.

Remko van Olijck met een workshop zeewierpasta om te laten zien dat de zee veel meer te bieden heeft dan alleen vis.

Food Unplugged wordt georganiseerd door inspiratieplatform Food Inspiration, creatieve cateraar The Food Line-up, en de gemeente Ede.

Foto’s: Mitchell van Voorbergen

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Events Rotterdam
Burgerbar viert vijfjarig bestaan tijdens festival in Rotterdam

Ter Marsch & Co verblijdt 12.000 bezoekers met het grillen en flippen van award winning hamburgers. En omdat zij jarig zijn, delen zij tijdens het festival A Day at the Park op 21 september 2019 VIB (Very Important Burger) bandjes uit. Met zo’n begeerlijk VIB bandje krijg je op vertoon hie...

Awards Cocktails
Andrei Talapanescu van Pulitzer's Bar uitgeroepen tot Patrón Perfectionist Benelux 2019

Andrei Talapanescu, Head Bartender Pulitzer’s Bar, is uitgeroepen tot Patrón Perfectionist van de Benelux tijdens de Patrón Perfectionists cocktailcompetitie. Hij wist de jury te overtuigen van zijn kwaliteiten tijdens de Benelux finale in de Vondelkerk in Amsterdam en draagt nu ...

Opening Culinair
Midtown Grill Amsterdam heropend na renovatie

Na een twee maanden durende renovatie heeft het nieuwe Midtown Grill restaurant opnieuw haar deuren geopened. Midtown Grill is een spraakmakend steakhouse dat een ongeëvenaarde ervaring biedt met de beste steaks uit de vernieuwde open showkeuken, “Meat Experience Room” en exclusieve...

Food Opening
Fotoreportage: Van stoffige afhaalchinees naar ultieme hotspot

Elke stad in Nederland heeft er één. Een Chinees afhaalrestaurant. Vaak een familiebedrijf dat het imago draagt van een stoffig restaurantje, met een eindeloos menu van honderden gerechten. Misschien is dat de reden waarom hun overlevingskans in De Lage Landen met bijna 75% jaar-op-jaa...

Interieur
Fotoreportage The Streetfood Club

The Streetfood Club in Utrecht siert de cover van de aanstaande RestaurantKrant. De najaarseditie ligt tijdens het schrijven van dit bericht bij de drukker. Nog een paar dagen wachten en dan lees je hoe Joost en Wes, eigenaren van The Streetfood Club, dit machtige concept hebben ontwikkeld (niet all...

Bier
Kasteel Maurick Vught introduceert eigen kasteelbier met Oranje-Spaanse noot

Kasteel Maurick in Vught introduceert een ambachtelijk gebrouwen kasteelbier met de naam Heerlijke Hendrik. Het bier is geïnspireerd op prins Frederik Hendrik van Oranje die vanuit Kasteel Maurick in 1629 de strijd tegen de Spanjaarden leidde tijdens de belegering van ’s-Hertogenbosch. He...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: